Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מע' גז?

talcuo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחי יש בורא מודל 2002 בכוונתו היה להתקין מע' גז באוטו .

בבירורים האחרונים ליפני ההתקנה הוא התקשר למוסך המורשה של פולספגן (בנצרת)

והם אמרו לו שאם הוא מתקין את המע' באוטו הם לא ייתנו לו כל שרות שהוא .

השאלה שלי האם משהוא יודע מבחינת החוק האם במוסך המורשה מחויבים להמשיך ולתת לי שרות לאוטו

פורסם

בורה 2002 כבר לא באחריות, מי זה האנשים הבורים שעובדים שם?

מה הסיבה שלא יתנו לו שירות בדיוק?

יש לציין שאני ממש מתעב בורים.

פורסם

מוזר, ברשותנו בורה 2001 1.6 אוטומאט. ואנחנו מטפלים עדיין במוסך מורשה בראשון של צמפיון (צמוד לסוכנות פולקסווגן).

לא מזמן גם טיפלנו ברכב,הם אומנם מבקשים לכבות את מערכת הגז בכניסה למוסך אבל חוץ מזה כלום.

פורסם

חל איסור מוחלט למוסך, שלא הוסמך לטפל ברכב מונע בגז, לטפל ברכב כזה.

אפילו אם מדובר בהחלפת נורה!

התנאי הוא שבעל הרכב, שמונע בגז, מעוניין בתיקון במוסך לא מוסמך לגז, חייב לרוקן את כל המערכת מגז ולהציג אישור לכך למוסך המטפל.

פורסם

דניאל אתה מבין כמובן שאתה מתאר מצב בלתי אפשרי לחלוטין.

מה גם שמעולם לא נתקלתי בשום חוסר רצון לטפל ברכב, אלא רק בהתלהבות וסקרנות.

פורסם

יש מנהג כזה של מוסכים שטוענים שברגע שבוצעו שינויים במערכות הרכב שלא מאושרים על ידי יצרן הרכב הם לא מחויבים לתת שירות טיפולים לרכב .

הרכבת מערכת גז ברכב גורמת למספר שינויים ברכבך ולפי תקנות משרד התחבורה אם היני טועה רק מוסך המורשה לטפל ולהרכיב מערכות גפ"מ מוסמך לבצע טיפולים ברכב .וגם תקנות רישוי עסקים מחמירים במתן רישיון למוסך שלא עומד בקריטריונים.

בעתיד אני מקווה שכול מוסך יתאים את עצמו לטיפול ברכבים בעליי הנעה בגז הכול תלויי כמה רכבים ינעו בכבישי הארץ בהתקנה שבוצעה באופן חוקי .

הרכב נמכר ועכשיו יש חלקים למכירה

פורסם

דניאל אתה מבין כמובן שאתה מתאר מצב בלתי אפשרי לחלוטין.

מה גם שמעולם לא נתקלתי בשום חוסר רצון לטפל ברכב, אלא רק בהתלהבות וסקרנות.

אפשרי או לא, זו לשון החוק.

מוסך מתלהב=מוסך בור, שמסתכן ולוקח על עצמו אחריות וסיכון רב.

פורסם
אפשרי או לא, זו לשון החוק.

מוסך מתלהב=מוסך בור.

המוסך לא מתלהב לטפל באוטו, לא על זה דובר, המוסכניק עצמו באופן אישי מביע התלהבות קלה והתעניינות, כמו כל אחד שרואה את המערכת.

מה למוסך ולהתלהבות?

החוק בעצם אומר שלי אסור לטפל ברכב בשום מקום ובעצם גם לא מאפשר לי לטפל בו לבד, משמע, לזרוק אותו לפח.

פורסם

ארז עשה ברכבך כרצונך, או שתקרא שוב ותפנים:

התנאי הוא שבעל הרכב, שמונע בגז, מעוניין בתיקון במוסך לא מוסמך לגז, חייב לרוקן את כל המערכת מהגז, ולהציג אישור לכך למוסך המטפל.

התעסקות במערכת הנעה בגז, לא על ידי אדם שהוכשר והוסמך לכך, עלולה להסתיים באסון.
פורסם

ויש כוונה במשרד התחבורה לשנות זאת כך שניתן יהיה לטפל במע' הרכב המקוריות ללא כל מגע במע' הגז.

אם יהיה צורך בפרוק של רכיב/ים של מע' הגז רק מי שהוסמך לכך (מתקיני מע' גז) יהיה רשאי לבצע זאת וח"כ הרכב יטופל ןיתוקן המוסך רגיל ויחזור אל מתקין הגז לצורכי החזרת מה שפורק, כוון וכיול (אם נדרש) מילו גז ובדיקת אטימות המע' ושאין דליפות.

כשיש מערכות כפולות יש גם, לפעמים, טיפול כפול.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

בדיוק כפי שדניאל רשם ועוד:

כל מע' גז לפי יצרן, דורשת הסמכה מאת אותו יצרן, לחילופין הסמכה מאיש טכני של היבואן שהוסמך על ידי היצרן ליתן אישורי הסמכה מטעמו לאחר שהודרך לכך, והדריך את הטכנאים בארץ לכך.

אם יש בארץ מס' מערכות גז, לא די בהסמכה של מערכת אחת, והסמכה כללית אין!

למוסך שיהיה איש מוסמך לטיפול מערכת גפמ של יבואן X , לא תאפשר טיפול בכל שאר המערכות.

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...