Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ככה המגבר שלי הוא 4 ערוצים 50X4 ב 4 אוהם אוקיי

עכשיו ככה אני רוצה לקנות קומפוננט

שמעתי את המורל פולס נישמע טוב הבעיה היא שהם 100 RMS

http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid=PULSE65&Cat2Cat1ID=61&Cat2ID=290

וזה לא ממש מתאים לי כי הם יקבלו רק חצי

אז חשבתי על קומפוננט זה כיותר כדאי מה אתם אומרים מישהו שמע אותו?

http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid=BP2160&Cat2Cat1ID=61&Cat2ID=290

מה יותר כדי לקנות?

לפי דעתי המגנט לא?

יש לציין שלא שמעתי אותו מישהו כאן כן שמעה?

LIFE IS GOOD IF YOU HAVE VW

למכירה סאב http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=139659

פורסם

סרגי תבין, לכל רמקול יש "אופי" משלו, ויכולת ספיגה, אין קשר בין כמה WATT הוא יספוג לבין איך הוא ישמע, ישנם פרמטרים כגון נצילות,מיקום, התקנה, נפח דלת וכו... שישפיעו על הסאונד המגיע לאוזניך.

קח לדוגמא את המוראל דוטק שמוצהר כעל בעל יכולת ספיגה של כ140WRMS... לדעתי ב140RMS הרמקול יריח כמו חתול מטוגן (לא ניסיתי וגם לא מעוניין :-) ) וגם אם הוא לא ישרף אתה לא תשמע אותו טוב יותר מאשר שהיית שומע ב100W RMS, וראיתי המון מערכות שהדוטק מופעל ב50-60WRMS והוא נשמע מעולה (כמובן יחסית למחיר!)

פורסם

fastgt

אתה מדבר שטיות!

אצלי הדוטק מקבל 150! ואין שום ריח של חתול מטוגן!!

אם אתה מכוון נכון לא יקרא כלום

יש אנשים ששמים רק אל טווטיר 70רמס

פורסם

ידידי היקר...

אתה מדבר שטיות!

* קודם כל קח אויר ותירגע ...

אצלי הדוטק מקבל 150! ואין שום ריח של חתול מטוגן!!

* אני שמח שהרמקול שלך שורד ואתה מרוצה, אבל זאת לא הייתה הנקודה שבאתי להעביר...

ודרך אגב אני בספק אם אתה באמת "מספק" 150W RMS לסט שלך (הרי לא באמת מדדת ...אתה משער בגלל שהנתון הסופי בגישור הוא 150W)

* התדר שאתה מכוון דרך המגבר ישפיע רק על המיד-באס אין קשר לטוויטרים. (כמו שרשמת משפט אחרי)

יש אנשים ששמים רק אל טווטיר 70רמס

* שיבושם להם

פורסם
fastgt

אתה מדבר שטיות!

אצלי הדוטק מקבל 150! ואין שום ריח של חתול מטוגן!! מזל גדול מאוד לך תקנה לוטו עכשיו! מהר לפני שיגמר . דרך אגב איזה מגבר זה ? אני מקווה למענך שזה משהו כמו זאפקו ושות' ולא JBL ושות'?

יש אנשים ששמים רק אל טווטיר 70רמס כן לא על הטוויטר של הדוטק , על ההיבריד כן , ולהייבריד אין שום אפשרות לשים מגבר חלש הוא לא יזיז אותו

תשמע אני רואה את התשובות שלך , עם כל הכבוד אין לך מספיק ידע ולא מה שנקרא תחושה לסאונד (כשאין ידע פורמלי אבל הרבה נסיון ) ע"מ שתוכל, ועוד עם תגובות כאלו ,לומר למישהו שהוא מדבר שטויות , אתה צריך לשפר את ידיעותך ע"מ שתוכל ,ואז לבטח כבר לא תאמר ,כי תכבד את הידע של אחרים .

אסימוב אמר פעם "האלימות היא מפלטם של חסרי היכולת" בפרפרזה על זה "גאווה היא מפלטם של הקטנטנים שיודעים שהם קטנטנים"

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

מצטרף לשאלה של הכותב...

אני באותה בעיה

קומפוננט: ‏6.5 ‏אינטש PULSE Morel

רדיו דיסק: Pioneer DEHP4050UB

מגבר : HIFONICS TXI640

סאב : 12'' pioneer impp 450w

פורסם

מה הקשר למזל?

הדוטק יכולים לקבל 150 ארמס בכיוון נכון לא יקרה להם כלום.

בקשר לידע שלי אם הייתי רוצה לדעת מה אתה חושב הייתי שואל

ואני לא שאלתי.

ליאור

פורסם

לפי ידידנו POHUIST הסט דוטק שלו מחובר להגברה שמוצהרת 150RMS והוא נשמע מעולה והוא שורד.

אין שום בעיה לחבר את הדוטק גם למגבר שמוצהר 5KW והוא לא ישרף.

השאלה היא כמה הספק מגיע אל הסט באופן מעשי ומשך כמה זמן הסט חשוף לעוצמה. מאחר ומוזיקה היא דינמית ואנחנו מניחים שלעיתים רחוקות נראה שיאים דינמיים הגבוהים מ (3-)DB אנו יכולים להבין שרק באותם רגעים לא נפוצים במיוחד נראה רגעית הספק הגבוהה מ50% מההספק המקסימלי (אם ההספק המקסמילי 150 אז ירידה של 3DB תביא אותנו להספק של 75).

אם נקח טרק מסויים שיהיה מורכב מגל סינוס נקי ב0DB בתדר 50HZ וכן תדר של 10KHZ ונגביר אותו לעוצמה של 50W נקי (non clipped wave) אני אהיה מופתע ביותר אם הדוטק ישרוד יותר ממספר דקות (לפי דעתי תוך דקה גג הוא מת) אך כך גם רוב הסטים.

אנו יכולים לראות את העובדה שבמוזיקה דינמית כ"מזל" וסגולה לחיים ארוכים לדרייברים שלנו. מאחר ואנו שומעים מוזיקה אז הסט יראה חלק קטן מאוד מהעוצמה הפוטנציאלית ולכן גם מאחורי מגבר חזק מאוד לא צריך לדאוג יותר מידי לגבי אורך חיי הסט.

מגבר חזק מסייע להפקת צליל דינמי מאחר שבאותם שיאים דינמיים שהם לעיתים קרובות 10DB ואף יותר מעל העוצמה הממוצעת של המוזיקה נידרש כוח עצום לעומת הכוח שנדרש להפיק את שאר פרטי המוזיקה - שיא של 10DB דורש עוצמת הגברה של ~ פי 10 מעל העוצמה הממוצעת. לכן, מגבר חזק משפר את איכות הצליל בהשמעת מוזיקה ובפועל אינו מסכן (אם הכיוונים נכונים) את הסט שאליו הוא מחובר.

לפחות פעם בשבוע שמישהו מדבר על כך שהט שלו מחובר על הגברה של 150,200 וואט ואף יותר חלק ממשתתפי הפורום זועקים לשמים ומרעיפים "מחמאות" אל אותו משתתף שכל מה שהוא רוצה זה לאפשר למוזיקה שהוא שומע להישמע דינמית.

למי שלא הבין מה כתבתי למעלה מוזמן לשאול פה בפורום או לחפש מידע נוסף בפורום או ברשת תחת DYNAMIC HEADROOM.

אצל אחי מחוברים כבר מספר חודשים MAGNAT CLASSIC על שני גישורים של הJBL 75.4.

לידיעתכם! קיימות חברות שממליצות בפירוש לחבר מגבר החזק פי 2 (או ב3DB שזה אותו דבר) מהספק הספיגה המוצהר של הסט, בינהן XETEC וTURBOSOUND.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

ליאור, אף אחד לא בא לריב איתך.

סה"כ הכוונה היתה שיכולת ספיגה של רמקול היא לא עוצמה שחייבים להפעיל אותו ע"מ שישמע טוב.

ועם כל הכבוד לתר'ד הזה אני חושב שסרגי קיבל תשובה לשאלה והבין.

פורסם

אני ממש לא רב אם אף אחד

אני יכול להגיד רק דבר כזה מאז שהסט מקבל 150 רמס(כמובן שהגיין כמעט אל 1/4)

אני מרגיש שאני באמת מנצל אותם .

ליאור.

פורסם
לפי ידידנו POHUIST הסט דוטק שלו מחובר להגברה שמוצהרת 150RMS והוא נשמע מעולה והוא שורד.

אין שום בעיה לחבר את הדוטק גם למגבר שמוצהר 5KW והוא לא ישרף.

מגבר חזק מסייע להפקת צליל דינמי מאחר שבאותם שיאים דינמיים שהם לעיתים קרובות 10DB ואף יותר מעל העוצמה הממוצעת של המוזיקה נידרש כוח עצום לעומת הכוח שנדרש להפיק את שאר פרטי המוזיקה - שיא של 10DB דורש עוצמת הגברה של ~ פי 10 מעל העוצמה הממוצעת. לכן, מגבר חזק משפר את איכות הצליל בהשמעת מוזיקה ובפועל אינו מסכן (אם הכיוונים נכונים) את הסט שאליו הוא מחובר.לבטח ידוע לך שזה בדיוק הסיבה האמיתית למגברי מנורות וסינגל אנדד . ולכן אנני חושב שהמגברים שאנשים משתמשים איתם בדוטק וחבריו , לא JBL ולא האחרים יש למגבר רזרבות כאלו לבצע את זה בלי להתעוות

לפחות פעם בשבוע שמישהו מדבר על כך שהט שלו מחובר על הגברה של 150,200 וואט ואף יותר חלק ממשתתפי הפורום זועקים לשמים ומרעיפים "מחמאות" אל אותו משתתף שכל מה שהוא רוצה זה לאפשר למוזיקה שהוא שומע להישמע דינמית.

כפי שאולי שמת לב בשירשורים אחרים , לי ולך יש את אותה דעה בנושא . ואם תשים לב כשדיברתי על המזל שאלתי אם יש לו מגבר מסוג זפקו ושות' . העובדה היא שממה שאני שומע וגם בפורום הטוויטרים של הדוטק רגישים , ומגבר חזק שיש לו ממילא חוזק לא אמיתי (ואת זה אתה רואה אם מוכפל ההספק בירידה להתנגדויות נמוכות או שלא מוכפל ) וTHD די גדול סביר להניח שאם תשמיע חזק תגרום לו להוציא מספיק עיוותים שיקצרו את חיי הטוויטר

למי שלא הבין מה כתבתי למעלה מוזמן לשאול פה בפורום או לחפש מידע נוסף בפורום או ברשת תחת DYNAMIC HEADROOM.

אצל אחי מחוברים כבר מספר חודשים MAGNAT CLASSIC על שני גישורים של הJBL 75.4.

לידיעתכם! קיימות חברות שממליצות בפירוש לחבר מגבר החזק פי 2 (או ב3DB שזה אותו דבר) מהספק הספיגה המוצהר של הסט, בינהן XETEC וTURBOSOUND.

כן בזטק יודעים איזה מגברים יקנו אלו שקונים אותם וזה לא בדיוק JBL או לנזר . אבל לא משנה שנינו מסכימים שזה יותר טוב השאלה היא בפרטים מתי

בברכה יהודה

בברכה יהודה

• תוכן חדש...