Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שאתם ניגשים למלאכה - יש דברים מאוד חשובים שצריך לדעת ולהקפיד עליהם - דברים שבאים עם ניסיון, שזה מחשבה מראש, תכנון ושיטת עבודה

כלים: - סט מברגים\מברגה, איזולירבנד וסכין יפנית ומגלה בידוד (מאוד חשוב!!!), טסטר לרכב 12 וולט, אזיקונים, חיווט (אחרת מה תחברו?) ברגים, דיסקיות (שייבות), אומים אם צריך או אום צפה, תאורה למקומות חשוכים ויש כלים קצת יותר ביזריים כמו מספרי פח במידה וצריך לחתוך במתכת של הרכב (הרחבות למיניהם) וג'קסון לחיתוך של פנלים ומגשים וכו'...

קודם כל תכתבו מה אתם הולכים לעשות (זה אחד הדברים החשובים לדעתי) - תציירו סכמה של המערכת - מצבר, רדיו דיסק, מגבר ורמקולים - תשרטטו מעגל חשמלי + ו - ותחליטו על הסימונים - לחוטים של הרמקולים יש בדרך כלל חוט אחד חלק וחוט אחד עם פס אדום או שחור (תחליטו מה יהיה פלוס ומה מינוס - בדרך כלל הפס האדום מסמן +... בכלל החוט עם הסימון) או שיש לכם חוטים שכבר מסומן עליהם + או -. חוט אדום ל+ מהמצבר וחוט כחול או חום ל- (למגבר... רצוי לקנות ערכת התקנה).

בטיחות: - אתם הולכים לגלות קצוות של חוטים - רצוי לעבוד עם מגלה בידוד מקצועי, אבל אם אתם עובדים עם קאטר או סכין יפנית לעולם על תחתכו לכוון העור שלכם או האיברים שלכם (ואני מדבר על אצבעות וכו'...).

חשמל - רצוי לנתק את המצבר כשאתם עובדים על החיווט, כשאתם מחברים את כבל המתח הראשי למגברים - תתקינו אותו כשהפיוז לא מורכב עליו משום שברגע שתיגעו (ואתם תיגעו) במתכת של הרכב - קצר!!! ולבודד קצוות חשופים של חוטים באיזולירבנד.

נקודות הארכה - צריך לגרד מהן את הצבע לפני החיבור.

התקנתה מגבר -

כבל מתח - למתוח בצד אחד של הרכב מהמצבר מתחת לתוך תא הנוסעים דרך התעלות של הרכב (בצדדים ברצפה) דרך המושב האחורי עד למגבר עצמו. לחזק עם אזיקונים בכדי שהכבל לא יזוז בחופשיות. לא להתקין את הכבל כשהפיוז בתוכו!

כבל רימוט - להתקין מהיציאת רימוט של הרדיו דיסק - להעביר באותו המסלול ביחד עם כבל המתח.

כבל מינוס (הארכה) - לחבר כמה שיותר קרוב למגבר ישירות לגוף הרכב - רצוי שהכבל לא יהיה ארוך יותר מחצי מטר למניעת מפלי מתח וגם להמנעות מרעש אלטרנטור בטוויטרים ובמידים. את נקודת ההארכה (גוף הרכב - ברגים בגוף הרכב בעיקר) לגרד את הצבע בכדי לקבל מוליכות גבוהה.

כבלי הרמקולים - להחליט על הסימון - לא משנה איפה מעבירים את כבל הרמקולים - עד הרמקולים עצמם. כשמחברים לרמקולים - תדאגו שהרגליים של ה + שמתחברים לרמקולים (החיבור הרחב יותר בד"כ או זה שמסומן +) לא נוגעות בגוף הרכב, רצוי לבודד באיזולירבנד (שלא יהיה קצר)

לגבי הרמקולים - רצוי להתקין את הרמקולים על משטח חזק ויציב כמו טבעות עץ או תושבות מקוריות של הרכב - לצורך כך תזדקקו למסור אנכי, עץ מן הסתם, מקדחה ליצירת חורים שבהם יעבור הלהב של הג'קסון, משקפי מגן לעיניים ואולי גם מסיכה שלא תנשמו את הנסורת - זה ממש לא נעים!!!

אם אתם מתקינים את הרמקולים על ישירות על הפאנלים/מגש - השתמשו באום צפה לחיזוק הברגים מהצד האחורי כדי שתהיה הצמדה חזקה של הרמקולים...

ואפשר לכתוב עוד ועוד אבל זה בעקרון הדברים החשובים... קפיש?!?!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אהה! ועוד משהו קריטי - את המגבר תתקינו על פלטת עץ!

חוטי RCA שחכתי להוסיף - לא להעביר באותו הצד שבו אתם מעבירים חוטי מתח - זה יגרום לרעש אלטרנטור - לסלול אותם במסילות בצד השני של הרכב עד המגברים... שאו ברכה

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לגבי השאלה שלך, קיט התקנה סביר עולה בסביבות 100 -150 שקל בכול חנות אדיו לרכב.

אני הייתי ממליצ לך ללכת למתקין ולא להיתעסק עם ההתקנה אם אין לך ידע קודם.

התקנה ראשונה תראה איך המתקין עושה את זה ותלמד לפעמיים הבאות.

פורסם

חברה, הסבר חזק ביותר :-P אתם בהחלט פורום מעולה.

קראתי את כל ההודעות ואני מאמין שאני יכול לעשות את זה, מבחינת חשמל אין לי שום בעיה כי יש לי המון ניסיון בזה ואני לומד את זה כל יום (דווקא מה שלא למדתי בבית-ספר מתאים לנושא :roll: ).

רק הנושא של תיאום העקבות באמת למדתי בבית-ספר, אני מדבר על זה שצריך שהמגבר "יראה" מולו את אותה ההתנגדות. שמתי לב שהסטנדרט הוא-4ohm, ועושים את זה בשביל העברת הספק מקסימלי (אני יכול להוכיח את זה בנגזרת אפילו אם תרצו).

הקושי היחידי יהיה בזה שצריך לעשות חורים למיניהם... בהחלט לא נשמע נעים.

שוב, אני מקבל את הרכב מתישהו שבוע הבא (corolla 2002 sun) ואני אראה איך החיבורים נראים שם וגם אצלם בשביל הפורום.

פורסם

שמע... אנחנו גברים - מה לעשות, אוהבים חורים מוכנים מראש...

אבל לפעמים צריך לדעת לעשות אחד חדש...

בקשר לרכב - זה רכב חדש, אתה חסר ניסיון בזה - עדיף שפעם ראשונה באמת תלך למתקין ולפחות תעשה את ההתקנה בליווי ובהשגחה שלו, כי זה רכב חדש וחבל שתעשה משהו שבאמת תצטער עליו.

ברכבים מודרניים יש בעיה עם החיישנים של כריות האויר - בדרך כלל זה נגרם מניתוק לא נכון של הצמה של הרדיו טייפ ואז או שניתן לאפס את החיישן או שצריך לגשת לחברה וזה לא זול במיוחד - בייחוד אם החיישן ידפק - מדובר כאן על 2000 עד 3000 שקל... תשקול פעולותיך...

בנוסף לכך אתה עוד לא מכיר כל מיני תפסני פלסטיק ונועלנים שונים ומשונים שאתה סביר להניח שתשבור כמה מחוסר נסיון - ביחוד הידיות בקורולה - לא מושכים אותן החוצה אלא מוציאים את הבורג, מזיזים את כל התושבת לאחד הצדדים ואז היא יוצאת בלי בעיות - כבר ראיתי איך כמה ידיות כאלה פשוט חוזרות למקום שבורות...

גש למתקין ותבקש ממנו לראות את ההתקנה - הם לא מתנגדים לזה בד"כ

Pioneer TS-X150

פורסם

אז שאלה קטנה, כמה עולה קיט שמכיל את כל הדברים שאני צריך לחיבור מגבר (הסוג הזול עם פיוז וחוטים לרקמולים).

וכמה עולה הרכבה שכבר כוללת במחיר שלה את החומרים הדרושים. (מדובר רק בשתי זוגות רמקולים)

פורסם

הכל יסתכם לך לפי דעתי בין 400 ל500 ש"ח

קיט הרכבה פשוט עולה 80 עד 120 ש"ח

ולהתקנה בין 300 ל400 ש"ח

Pioneer TS-X150

פורסם

אז תודה על העזרה, כשיגיע הרכב נראה מה נעשה.

off topic:

חשבתם להוסיף דברים כאלו אל ה faq? ברצינות, זה יכול לחסוך הרבה דיונים כאלו.

ואם יהיה לי כח אני אולי אכין מדריך שתוכלו לשים כאן בפורום כי באמת חסר.

• תוכן חדש...