Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה בנתיב השמאלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אל תשכחו את הצד השני של המטבע. כמה פעמים יצא לי ללוות נהג חדש או לא מנוסה במהלך הנסיעה בנתיב הימני, רואים משאית יוצאים לעקיפה הכל טוב ויפה ממשיכים בנסיעה בנתיב בשמאלי עוד קצת כדי לא להדחף למשאית מול הגלגלים מנסים לחזור לימין ואז מתחילה שיירה של מכוניות לעקוף מימין. נוצר מצב מגוכך אנחנו בנתיב השמאלי על 80-90 ולא מצליחים לחזור לימין ואין צדיק בסדום שימתין רגע אחד ויאפשר לנו לחזור לימין.

פורסם
אל תשכחו את הצד השני של המטבע. כמה פעמים יצא לי ללוות נהג חדש או לא מנוסה במהלך הנסיעה בנתיב הימני, רואים משאית יוצאים לעקיפה הכל טוב ויפה ממשיכים בנסיעה בנתיב בשמאלי עוד קצת כדי לא להדחף למשאית מול הגלגלים מנסים לחזור לימין ואז מתחילה שיירה של מכוניות לעקוף מימין. נוצר מצב מגוכך אנחנו בנתיב השמאלי על 80-90 ולא מצליחים לחזור לימין ואין צדיק בסדום שימתין רגע אחד ויאפשר לנו לחזור לימין.

ברור שלא כל המכוניות על הכביש הן "אימרזה טורבו"... לכל רכב לוקח זמן אחר לעקוף וזה נורמלי, כל עוד הוא עוקף.

הבעיה מתחילה כאשר אנשים נוסעים בצד שמאל של הכביש ושוכחים מקיומו של הצד הימני.

והדבר המעצבן ביותר הוא שיש כאלו שאפילו לא מבינים על מה מסמנים להם.

פורסם

למה פשוט אין במדינה הזאת אקיפה טובה? אם אכן הייתה אקיפה טובה, היו מציבים משטרות לאורך הכבישים (אני מדבר על כבישים ממש גדולים בעלי 3 נתיבים ויותר, כמו גהה או איילון) והמשטרות היו מביאות דוחות למכוניות אשר לא עוברות לנתיב הימני, במקום זה הם באים לחפש אותנו בפרטים הקטנים, כמו למה אין לי שלט נהג חדש מאחורה ולא למה שבזמן שהוא בודק לי רשיונות יכול לעבור איזה מטורף על 120 בכביש של 50, והשוטר אפילו לא יטה את מבטו. זה פשוט מדהים עד כמה שנסעתי בהולנד יש 3 נתיבים נתיב הכי ימני משאיות + מכוניות ממש איטיות, נתיב אמצעי כל כלי התחבורה, ונתיב שמאלי לעקיפה בלבד, רכב עוקף וחוזר מיד להיות לפני הרכב שנעקף. פשוט מדהים כמה הבדל יש פה. ונשבע לכם ששם לא ראיתי משטרה אחת בכבישים ובדרכים. טוב כנראה שזאת מדינתנו.

פורסם

דבר ראשון: אכיפה ולא אקיפה ;)

דבר שני: את חבר של אבא שלי עצר לפני כמה חודשים שוטר ונתן לו דו'ח על נסיעה בשמאלי שלא לצורך. מעבר לכך, ידוע לי על נהג משאית שלאחרונה נעצר לאחר שנתפס נוסע בכביש החוף על הנתיב השמאלי ביותר.

אני בד"כ מאוד לא מסמפט את משטרת התנועה, אבל אם הייתי יודע מי הם שני השוטרים שרשמו את הדו'חות האלה, הייתי מנשק אותם בשפם שלהם.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תאמין לי אלו שוטרים שצריך לתת להם צל"ש, אשר עושים את עבודתם קדושה. יש את אלו שסתם מחפשים לתת דוחות לאנשים על סתם דברים שאין להם חשיבות לבטיחות הנוסע או הרכבים האחרים בכביש. אתה יודע כמה פעמים נתקלתי למצב שבו משאית ממש גדולה עוקפת אותך אתה מרגיש כאילו עוד שניה אתה הולך להיכנס לה בין הגלגלים ולגמור את החיים שלך! ממש מפחיד - לא כדאי לנסות, אתם רואים משאית? תנו גז הם משוגעים!

פורסם

יוסי אני לא מבין אותך... אתה בעצמך אומר שאתה נישאר בשמאלי כשאין אף אחד, למה? כל כך קשה לחזור לימני? אתה מוזמן להישאר עד מחר בשמאלי ב 5לפנות בוקר "כשאין אף אחד" על הכביש ואז יבוא איזה cbr או הונדה האצ'בק על 200 ולפי שתספיק לראות שכן יש עוד מישהו על הכביש תיפול לך המראה של הצד של הנוסע... אתה אומר שהייתי בהולנד ושם יש תרבות נהיגה? אתה צודק בהחלט, אבל למה אתה לא מיישם אותה בעצמך?

כמו שמישהו אמר פה, משוגע לא יודע שהוא משוגע.

אותי בחיים לא תיראו נוסע בשמאלי שלא לצורך עקיפה. פשוט אין מצב כזה.

אני גם לא מבין את כל מי שחושב שנסיעה בנתיב האמצעי זה כמו לרדת לימני...

אבל להם אני מוותר ולא חותך כי הם סתם אידיוטים עם מזדה לאנטיס.

אופק.

פורסם

למשאית גם יש זכות לעקוף.

זה מה שמשאית עקפה אותך לא אומר שהנהג שלה מטורף,אלא זה שאומר שנסעת יותר לאט ממנו,זה הכל.

שנית, משטרה זה כבר ברבים.אתה לא יכול להגיד "משטרות".

שלישית, אתה רוצה שהשוטרים יחזיקו ידיים ויעמדו לאורך כל הכבישים המהירים?

זה בלתי אפשרי.

משטרה יכולה לנסות לאכוף חוקים,אבל משטרה לא יכולה לאכוף תרבות נהיגה ולגרום לה להשתנות.

כל עוד השינוי לא יבוא מהנהגים עצמם, תרבות הנהיגה המגעילה שיש בארץ תמשיך לפרוח.

פורסם

עם קצת חדירה לכיס של הנהג הישראלי, כל אחד יכול להשתנות תאמין לי. (מי כמוני יודע)

חוץ מזה אכן הייתה לי טעות בקטע של החזרה לימין ומהיום כל עוד אני נוסע הנתיב השמאלי בשבילי הוא לעקיפה בלבד. ד"א אם לא הבנת בהולנד יש חוק שמשאיות חייבות לנסוע אך ורק במסלול הימני ביותר ויכולות לעקוף אך ורק ממסלול אחד ליד! חוץ מזה שאתה נוסע 110 ונהג משאית עוקף אותך - זה כן אומר שהנהג מטורף! וחוץ מזה כשהוא נוסע על הכביש כמו מפגר ועובר על קילומטר לנתיב אחר במקום להידבק לימני ביותר.

פורסם

יוסי הבנתי למה היתכוונת על הולנד, הייתי שם מספיק פעמים בחיים שלי ואין בכלל מה להשוות לתרבות הנהיגה בארץ. אם אני לא טועה יש חוק שאומר שגם מסאיות ואוטובוסים צריכים ליהיות בימני ואם הם עומדים ברמזור אז הם חייבים ליהיות בימני וזה בדרך כלל לא קורה, בייחוד עם אוטובוסים...

אני לא בטוח בקשר לחוק אז אני אשמח במידה ומישהו יכול לתקן אותי.

פורסם
חבל שלא מבינים כאלה דברים בשיעורי הנהיגה....

את האמת אני הבנתי את זה שם טוב, עד היום יש לי הרגשה רעה כשאני בנתיב השמאלי, כיאילו אני עושה משהו רע. ולא, זה לא שאני נשאר שם הרבה, ההרגשה מגיעה לאחר העקיפה, בכמה שניות האלה עד שאני רואה את הפנסים של הרכב הנעקף במראה.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
את האמת אני הבנתי את זה שם טוב, עד היום יש לי הרגשה רעה כשאני בנתיב השמאלי, כיאילו אני עושה משהו רע. ולא, זה לא שאני נשאר שם הרבה, ההרגשה מגיעה לאחר העקיפה, בכמה שניות האלה עד שאני רואה את הפנסים של הרכב הנעקף במראה.
זה לא שאתה עושה משהו רע... בעצם... כן...

גם לעצמך וגם לסובבים אותך. זה לא משנה באיזו מהירות אתה נוהג, סיימת עקיפה, חזור לימני, גם יותר בטוח בישבילך וגם נותן לתנועה ליזרום.

למה זה יותר בטוח בישבילך? יותר קל לנו ליראות כלי רכב מצד שמאל מאשר מצד ימין, וכאשר אנחנו נימצאים בנתיב השמאלי אנחנו צריכים לשים לב לצד ימין של הרכב, שבו שדה הראיה מצומצם...

הדבר נכון פי כמה לגבי הנתיב האמצעי, שם אנחנו צריכים לשים לב לשני הצדדים מפני רכבים שמגיעים, חותכים ללא איתות וכו'...

מהנהגים שתקועים באמצע אני הכי מפחד, אילו שאין להם "מספיק ביצים" להיתנחל בשמאלי, אבל אין להם מספיק שכל לחזור לימני, ובנוסף, הם לא תמיד החלטיים כי הם נוסעים, לרוב, טיפה על הימני או על השמאלי...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
עם קצת חדירה לכיס של הנהג הישראלי, כל אחד יכול להשתנות תאמין לי. (מי כמוני יודע)

חוץ מזה אכן הייתה לי טעות בקטע של החזרה לימין ומהיום כל עוד אני נוסע הנתיב השמאלי בשבילי הוא לעקיפה בלבד. ד"א אם לא הבנת בהולנד יש חוק שמשאיות חייבות לנסוע אך ורק במסלול הימני ביותר ויכולות לעקוף אך ורק ממסלול אחד ליד! חוץ מזה שאתה נוסע 110 ונהג משאית עוקף אותך - זה כן אומר שהנהג מטורף! וחוץ מזה כשהוא נוסע על הכביש כמו מפגר ועובר על קילומטר לנתיב אחר במקום להידבק לימני ביותר.

התייחסות לקטע של אירופה:

לפני 10 שנים עברתי ביבשת 5,000 ק"מ בנסיעה על-פני שלוש מדינות (איטליה, שוויץ וצרפת), רובם ככולם נעשו בנסיעה על האוטוסטרדות.

משאיות לא עוקפות שם, קבלו את זה כעובדה. זה לא יאומן איך טור של משאיות נוסע בנתיב הימני ואף נהג אינו מעלה על דעתו להדליק איתות שמאלה ולצאת לעקיפה (גם פה אף נהג אינו מעלה על דעתו להדליק איתות שמאלה, אך בניגוד לשם, פה הם כן יוצאים לעקיפה :? ).

לגבי הארץ, החוק אומר שרכב כבד (לא כולל אוטובוסים) אינו רשאי לנוע בנתיב השמאלי ביותר במידה ויש בכביש שלושה נתיבים ומעלה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מה, עוד לא הבנת שזה לא קשור? לא הבנת שבן אדם זבל לא יקום מחר בבוקר להיות איש טוב? לא הבנת שבן אדם טיפש לא יקום מחר בבוקר להיות איש חכם?

אז אם לא הבנת עדיין, ונראה כי לא הבנת, קח לתשומת ליבך.

• תוכן חדש...