Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רצועות טיימינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

2 שאלות..

השרייד שלי עשתה 183K והוחלפו בה הרצועות ב90 אלף.. היצרן ממליץ להחליף כל 100 אלף ויש כאלו שכל 90.

שאלה ראשונה זה האם אני יכול לסחוב עם הרצועות האלו עוד קצת? או שממש כדאי להחליף מידית? אני עושה נסיעה של י-ם-ת"א על בסיס שבועי ובעיקר נסיעות בתוך העיר (כאלף בחודש)

השאלה השנייה היא האם כשאני אחליף צריך לתת קצת זמן לרצועות או שמותר להוציא מהאוטו ת'מיץ כי האוטו שלי אוהב סלד גבוה.

תודה :wave:

נ.ב. - אני לא נוהג בה בפראיות גם מחוץ לעיר, בעיקרון לא מוציא ממנה שום מיץ, אני שומר עליה היטב:) אבל כשאני אחליף אז האם מותר להוציא ממנה ת'מיץ או לעשות כמו שעושים עם הרצה למכוניות חדשות.

(השאלה הראשונה יותר חשובה לי)

פורסם
2 שאלות..

השרייד שלי עשתה 183K והוחלפו בה הרצועות ב90 אלף.. היצרן ממליץ להחליף כל 100 אלף ויש כאלו שכל 90.

שאלה ראשונה זה האם אני יכול לסחוב עם הרצועות האלו עוד קצת? או שממש כדאי להחליף מידית? אני עושה נסיעה של י-ם-ת"א על בסיס שבועי ובעיקר נסיעות בתוך העיר (כאלף בחודש)

השאלה השנייה היא האם כשאני אחליף צריך לתת קצת זמן לרצועות או שמותר להוציא מהאוטו ת'מיץ כי האוטו שלי אוהב סלד גבוה.

נ.ב. - אני לא נוהג בה בפראיות גם מחוץ לעיר, בעיקרון לא מוציא ממנה שום מיץ, אני שומר עליה היטב:) אבל כשאני אחליף אז האם מותר להוציא ממנה ת'מיץ או לעשות כמו שעושים עם הרצה למכוניות חדשות.

בעקרון צריך להחליף רצועה כל 5 שנים או מספר מסויים של קילומטרים.

מתי לאחרונה הרצועה הוחלפה?

עדיף כבר להחליף כי אם תיקרע הרצועה זה המון בעיות וכסף.

פורסם

אמרתי שהיא הוחלפה ב90 אלף, האוטו אצלי רק ב9 אלף האחרונים אבל לפי מה שהבנתי היה לו 90 אלף לפני כחמש שנים.

בכל אופן, היצרן ממליץ כל 100 אלף, השאלה היא האם אני יכול למשוך על בסיס של נסיעה כמו י-ם-ת"א כל שבוע + נסיעות בעיר (כאלף בחודש) את הרצועות עוד לפחות עד שיהיה לרצועות מאה.. כי יש רבים שממליצים להחליף כל 90.

פורסם

1. רק אם יש לך היסטוריה מלאה של הרכב אתה יכול להיות בטוח ב100% שהרצועה עברה "רק" 90 אלף ק"ם ו"רק" חמש שנים.

2. הוראות הייצרן שמופיעות בספר הרכב לא תמיד זהות לאלה המועברים למוסכים. לדוגמה, בספר של אונו 60 מופיע 60 אלף בזמן שהמלצת הייצרן למוסכים בארץ הייתה 40 אלף ק"ם.

3. החלפת רצועת טיימינג זולה ובהרבה מתיקון תוצאות של קריעת הרצועה :(

4. אם רכב מרבה בנסיעות עירוניות ו/או מבלה הרבה זמן בסל"ד גבוהה מומלץ להחליף טיימינג (כמו שאר החלפות תקופתיות - שמן, נוזל קירור, שמן ברקס, פילטרים וכו') לעיתים קרובות יותר מהמומלץ בספר הרכב - בגלל בלאי מואץ בסוג נסיעות כזה.

5. החלפת טיימינג אינה דורשת הרצה, אבל מומלץ לשים לב בכמה מאות ק"ם ראשונים שמנוע מתנהג כמו שצריך (לוודא שהחלפה בוצעה כראוי).

P.

פורסם
1. 2. הוראות הייצרן שמופיעות בספר הרכב לא תמיד זהות לאלה המועברים למוסכים. לדוגמה, בספר של אונו 60 מופיע 60 אלף בזמן שהמלצת הייצרן למוסכים בארץ הייתה 40 אלף ק"ם.

P.

תמיד רצוי לקחת טווח זמן של משנה זהירות וזאת ע"מ שלא תהיה בכייה לדורות.

תיקון קל:

הוראות היצרן של מנועי ה"פייר" באונו היו:

(1)החלפה-105K ק"מ.

(2)בד' רצועה-60K ק"מ.

(3)הוראות יבואן-בד' ב-40(אין טיפול ב-40, הטיפול הבא הינו ב-45), הח' ב-60.

כמובן המוסכים קפצו על המציאה שנפלה לידהם ועשו ככל שחשקה נפשם.

אך, ציון לשבח יש לתת לסמל"ת הוא:

אכן הרצועות לא החזיקו מעמד ונקרעו ברכבים אשר עברו את ה-60 ללא החלפה, אך עדיין לא הגיעו לפרקם(מדובר על רכבים של חב' השכרה גדולה, שכמובן לאחר מס' מקרים של "קריעה" הם יישרו קו עם הוראות היבואן).

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אל תיקח סיכון !!! (מנסיון...)

החלפה כזו זה סיפור של 100 ש"ח....

לאחי נקרעה הרצועה (ברכב99 הקודם), ואז רק התחילו הצרות.

שלא נדבר על הנזק למנוע ולכיס (נו וודאי), וגם אחרי תיקון כזה המנוע לא היה כמו שהיה , עד שנמאס ומכרנו.

מיותר להגיד לך מה הנזק כשרצועה נקרעת, נכון?

I30 CW

פורסם

100 שקל???!!

תגיד לי איפה יחליפו לי רצועות במאה שקל אני מחליף שלוש פעמים.

השתגעת? זה כמו להחליף קלאץ', ורק על זה הוצאתי 1600 לפני חודשיים :(

פורסם
1. 2. הוראות הייצרן שמופיעות בספר הרכב לא תמיד זהות לאלה המועברים למוסכים. לדוגמה, בספר של אונו 60 מופיע 60 אלף בזמן שהמלצת הייצרן למוסכים בארץ הייתה 40 אלף ק"ם.

P.

תמיד רצוי לקחת טווח זמן של משנה זהירות וזאת ע"מ שלא תהיה בכייה לדורות.

תיקון קל:

הוראות היצרן של מנועי ה"פייר" באונו היו:

(1)החלפה-105K ק"מ.

(2)בד' רצועה-60K ק"מ.

(3)הוראות יבואן-בד' ב-40(אין טיפול ב-40, הטיפול הבא הינו ב-45), הח' ב-60.

כמובן המוסכים קפצו על המציאה שנפלה לידהם ועשו ככל שחשקה נפשם.

אך, ציון לשבח יש לתת לסמל"ת הוא:

אכן הרצועות לא החזיקו מעמד ונקרעו ברכבים אשר עברו את ה-60 ללא החלפה, אך עדיין לא הגיעו לפרקם(מדובר על רכבים של חב' השכרה גדולה, שכמובן לאחר מס' מקרים של "קריעה" הם יישרו קו עם הוראות היבואן).

עמית

אכן, אתה צודק - הטיפולים בפייר הם כל 15K. בגלל שמשנה שלישית עשיתי כל 10K בגלל סוג וסגנון הנהיגה שלי הרצועה הוחלפה ב40K...

לגבי הוראות הייצרן - אני זוכר בוודאות שבספר הרכב באנגלית היה כתוב (מנוע 1108 - החלפה כל 60K או 3 שנים)...

ראיתי לא מאט אונוים אצל המוסכניק שלי (לא מורשה)...אנשים שחסכו 600ש"ח כולל מע"ם הוציאו הרבה יותר על פתיחת ראש...

היתרון של מנוע פייר הוא שמובילי השסתומים לא נפגעים ואז התיקון הוא פחות כואב...אם איני טועה עלה בסביבות 1800-2000ש"ח כולל הכל (מוסך מוררו - לא מורשה אבל טוב. נסגר לפני שנים :(

P.

פורסם
2 שאלות..

השאלה שלך פשוט מדהימה אותי אבל אל תיקח את זה קשה כי אתה בחברה טובה.

אדם קונה רכב משומש בנגיד 50K. אחרי זה יקנה כיסויים לריפודים רדיו-דיסק (לפחות) ועוד מגוון אביזרים שאינם ממש חיוניים אבל יתלבט אם להחליף רצועת טיימינג?

אם אין לך היסטורית טיפולים מלאה ומתועדת , קח בחשבון שהבעלים הקודמים לא עשה כלום. תתחיל מ:

טיפול מלא (שמנים , פילטרים וכו.)

החלפת כל הרצועות (כן גם תזמון) , חוטי פלגים ומכסה מפלג

בדיקת כל הבלמים בפירוק (במכון בדיקה רק רואים אם האוטו בולם אבל לא מפרקים)

בדיקת חופשים במערכת ההיגוי ותיקון מה שצריך.בדיקת בולמים וקפיצים.

בדיקה בהסתכלות על כל צינורות הגומי והחלפה של כל מה שלא נראה חדש לגמרי

ריקון מערכת הקירור , שטיפת רדיאטור ומילוי בנוזל קירור מקורי/תואם

בדיקת סדקים , חתכים ובלאי של הצמיגים והחלפת הפגומים

בדיקת מצבר

בהנחה שאין ליקויים חריגים , אתה סוגר את כל הסיפור ב1500-2000 ש"ח שזה 3% ממחיר קניית האוטו , ויש לך שקט ש"ישרת קו" מבחינת תחזוקה.

נמרוד

פורסם

לא הבנתי היכן בשאלתי הופיעה טיפשותי...

מהיכן לך שלא החלפתי את כל זה?

קנית י ת'רכב בקיץ שעבר (14K) המחירון היה 20 פלוס

החלפתי וטיפלתי בכל מה שצריך... לאחרונה גם החלפתי קלאץ', הוראת היצרן היא להחליף את הרצועות כל 100 אלף למרות שבדרך כלל אני שומע שמחליפים לעיתים קרובות יותר...

יש לי ספר עם כל הטיפולים של הנהג הקודם (האוטו היה יד ראשונה)

והרצועות הוחלפו במוסך מורשה ב90 אלף בדיוק, התקשרתי לברר אפילו.

השאלה היתה האם עכשיו כשמאז שהטיימינג האחרון הוחלף -האוטו עשה 93K האם אני יכול למשוך אותם עוד קצת עד המאה אלף (יעני עד שיהיה לי 190K, שזה הוראת היצרן)...

אני שמח שהדהמתי אותך..

אגב הדהמת אותי גם.

:puppydog:

• תוכן חדש...