Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האבטומוביל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רן

כתבת:

"ועזבו רגע את ה"ציונות-המוטורית"...

תגיד, זה כולל גם את חוק רכב אספנות, הביטוח המוזל וההרחבה לרכבים מסחריים וכו וכו?

אתה מכליל גם את הבונוס הכלכלי מהדברים האלה בשיקולי הכדאיות?

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רן

כתבת:

"ועזבו רגע את ה"ציונות-המוטורית"...

תגיד, זה כולל גם את חוק רכב אספנות, הביטוח המוזל וההרחבה לרכבים מסחריים וכו וכו?

אתה מכליל גם את הבונוס הכלכלי מהדברים האלה בשיקולי הכדאיות?

בני על פי ההגיון הקר ומבלי לפגוע מעשיתו של מישהו, היום כשישראל ישראלי חושב אם לשלוף את הארנק ולשלם הוא חושב בהגיון הכלכלי הפשוט ביותר של רווח והפסד.... השגי העבר לא מעניינים אותו חבל, אבל זה כך......אני חושב שיש להוזיל את דמי המנוי החודשים, בתמורה לקבלת חברים חדשים ולרענן את מקורות המימון ולהעלות את כדאיות ההשתתפות כחבר מועדון....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
כתבתי כי האבטומוביל הוא הקשר העיקרי שלי למועדון, לא היחיד.

אם אתה מצטט מדברי אחרים, הצמד לדבריהם.

דמי החבר הינם בדיחה, אולם אני לא נוהג לזרוק כסף סתם כך. בכל מקרה אין קשר בינם לבין הגעתי או העדרותי ממגשי יום שישי.

כתבתי שאני מצפה מבטאון של מועדון שאני נמנה על חבריו להיות בפורמט איכותי, נעים לקריאה, ערוך במקצועיות, ולא גיבוב של כתבות תלושות ללא הגהה, מודפסות בחוסר סדר על נייר טואלט. על האחרון אני לא מוכן לשלם אגורה שחוקה... מדוע אתה צריך להבין את הקשר שלי לעולם האספנות, על מנת להבין שאני מצפה לקבל מוצר איכותי מבין שלל המוצרים שמציע לי המועדון?

גם אם יהיו לי מספר רכבי אספנות, או לא יהיו לי כלל, המועדון הינו בחזקת ערך מוסף, ולא בחזקת חובה. הערך המוסף של כל מועדון המאגד בעלי עניין משותף, טמון באיכות שירותיו, ולא בעצם קיומו.

כמו כן, אשמח אם תמנע מלמשול אותי במיני משלים. אתה מוזמן לעמוד מול מטוס מונע, אני לא נוהג לעשות מעשים כה מטופשים.

גלעד

לגלעד

לא התכוונתי לרגע לכל מה שאתה מנסה להדביק לי ולא אכנס לפולמוס עמך, אני מצטער על המשל, ובעתיד אמנע ממשלים בשיחותינו, אבל שתדע, משל צריך להבין לפני שמתקוממים נגדו-המשל כלל אינו "מדבק" אליך, אלא בא להראות את הקשר למועדון שמתבטא ברכישת הבטאון בלבד. אז תרגע.

ולשאר אי דיוקיך:

1.כתבת בכעסך: "כתבתי כי האבטומוביל הוא הקשר העיקרי שלי למועדון, לא היחיד." אני חוזר: לא היחיד, אז איך אני צריך לפרש את תגובתך המקורית:האבטומוביל הינו הדבר היחיד שאני מקבל, ובלעדיו ספק רב אם אחדש את חברותי לכשתסתיים ? אני חושב שאני צמוד.

2.באשר לפורמט הביטאון, מכיוון שאני מניח שאתה מתייחס להצעות הייעול שלי, אני נאלץ שוב לתקן אותך: הכוונה היתה (וגם הוסברה כבר בתגובות שונות-לתשומת לבך) להוזיל קמעה את הפאר ולהעביר את המימון לתוכן ולתכיפות ההופעה, ולבטח לא ל:גיבוב של כתבות תלושות ללא הגהה, מודפסות בחוסר סדר על נייר טואלט.

3.שאלתי לגבי הקשר שלך לעולם האספנות נבעה בעיקרה מנימוס ושיחת חברים, ומקצתה מתוך רצון, כן, אולי, לעזור לך, שכן חשבתי שאתה אספן מתחיל.

4. אודה לך אם תפרש את משפטך הלפני אחרון וכיצד אתה משליכו על מועדון ה-5, ביחוד את הקטע המדגש שבציטוט, שבא בהמשך, לאור העובדה שהקשר היחיד (או העיקרי), של, עמו, הוא הבטאון.

(לנוחיותך צטוט:"גם אם יהיו לי מספר רכבי אספנות, או לא יהיו לי כלל, המועדון הינו בחזקת ערך מוסף, ולא בחזקת חובה. הערך המוסף של כל מועדון המאגד בעלי עניין משותף, טמון באיכות שירותיו, ולא בעצם קיומו").

נא תגובתך.

אילן

פורסם
אירית

....ובדיקה כיצד יכול המועדון לגייס כספים נוספים להפעלתו מבלי להתבסס על דמי המנוי כמניע כלכלי.... רעיונות יש לי למכביר..... רן

נו, בוא נשמע, אולי הם יעזרו גם בנושא הבא: לצערי אין אפשרות לקבל מהמועדון את רשימת החברים (לדעתי מסיבה מוזרה מאוד) , כך שהחבר'ה אינם מכירים אחד את השני, ויכול להיות שיש בכך הפסד רציני לחברים, שיש להם רצונות משותפים.
פורסם

אילן - אין צורך לסטות מנושא השרשור. אם אתה רוצה לפתוח נושא של הצעות ייעול ותלונות למיניהן - אין שום בעיה - פתח שרשור חדש

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
אילן - אין צורך לסטות מנושא השרשור. אם אתה רוצה לפתוח נושא של הצעות ייעול ותלונות למיניהן - אין שום בעיה - פתח שרשור חדש
יוליה

שרשור סוטה לפעמים מהנושא- בגלל זה קוראים לו שרשור ולא צינור.

תני לאנשים להתבטא-אם מישהו ירצה- יחזור לנושא.

בינתיים השיחה קולחת וכולם מבסוטים-מה רע ?

אילן

פורסם

יש כאלה שקוראים לו חוט ויש כאלה שקוראים לו THREAD.

אתה רוצה להיות קטנוני? בבקשה.

בפעם הבאה אני לא אהיה כל כך סלחנית בתגובה שלי

פורסם
הם יעזרו גם בנושא הבא: לצערי אין אפשרות לקבל מהמועדון את רשימת החברים (לדעתי מסיבה מוזרה מאוד) ,
אילן יקר:

אחת מהזכויות הבסיסיות של האדם היא הזכות לפרטיות: כל אדם זכאי לפרטיותו, כלומר ששום גורם לא יחדור לצנעט הפרט שלו בין היתר בחסיפה במאגר מידע ללא הסכמתו המפורשת.

כך שהחבר'ה אינם מכירים אחד את השני, ויכול להיות שיש בכך הפסד רציני לחברים, שיש להם רצונות משותפים.
אם אתה רוצה להכיר את כולם ואת הטלפונים שלהם תגיע לכל המפגשים והאירועים ותלך בין האחרונים ולא לפני שכולם מגיעים וז תוכל להכיר את כולם ויהיה לך מאגר טלפונים של כולם.

משה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

1.איך אני צריך לפרש את תגובתך המקורית:האבטומוביל הינו הדבר היחיד שאני מקבל, ובלעדיו ספק רב אם אחדש את חברותי לכשתסתיים ? אני חושב שאני צמוד.

איך? בהקשר של כל המשפט שרשמתי, לא חלקו.

במונחים של תמורה חומרית בעבור דמי החבר שלי, האבטומוביל הינו הדבר היחיד שאני מקבל.....
כלומר: יש עוד דברים שאני מקבל, אך הם אינם נכללים בהגדרת תמורה חומרית.

2.באשר לפורמט הביטאון, מכיוון שאני מניח שאתה מתייחס להצעות הייעול שלי, אני נאלץ שוב לתקן אותך: הכוונה היתה (וגם הוסברה כבר בתגובות שונות-לתשומת לבך) להוזיל קמעה את הפאר ולהעביר את המימון לתוכן ולתכיפות ההופעה, ולבטח לא ל:גיבוב של כתבות תלושות ללא הגהה, מודפסות בחוסר סדר על נייר טואלט.
התייחסתי להצעתך. הצעת יעול? נתון לויכוח... בכל מקרה, ראה תגובת אייל פלד לנושא. מבחינה כמותית, העיתון בפורמט הקודם בקושי ראה אור... לעניות דעתי אין זה מקרה - כל זמן שהעיתון לא היה בפורמט ראוי, הביקוש וכן רצון המועדון להוציאו בתדירות גבוהה היו נמוכים.

3.שאלתי לגבי הקשר שלך לעולם האספנות נבעה בעיקרה מנימוס ושיחת חברים, ומקצתה מתוך רצון, כן, אולי, לעזור לך, שכן חשבתי שאתה אספן מתחיל.
פעמים רבות כבר ציינתי בפורום שאין לי כל רכב אספנות. הקשר? רעיוני...

4. אודה לך אם תפרש את משפטך הלפני אחרון וכיצד אתה משליכו על מועדון ה-5, ביחוד את הקטע המדגש שבציטוט, שבא בהמשך, לאור העובדה שהקשר היחיד (או העיקרי), של, עמו, הוא הבטאון.

(לנוחיותך צטוט:"גם אם יהיו לי מספר רכבי אספנות, או לא יהיו לי כלל, המועדון הינו בחזקת ערך מוסף, ולא בחזקת חובה. הערך המוסף של כל מועדון המאגד בעלי עניין משותף, טמון באיכות שירותיו, ולא בעצם קיומו").

נא תגובתך.

אילן

דומני כי אין צורך בפירוש, אך לבקשתך:

אין לי עניין להיות חבר במועדון רק לשם החברות. קשר חברתי עם בעלי עניין לנושא אינו מחייב חברות כלשהי בעידן האינטרנט. מועדון הגובה דמי חבר, חובה שיספק שירותים/מוצרים/תכנים המצדיקים את החברות בו, ולא אין לא זכות קיום. אין טעם בארגון הקיים רק לצורך הקיום.

הדבר נכון בעבור כל שירות בתשלום - עליו להצדיק את עלות השירות. מובן שניתן להתאים את התשלום לרמת השירות, אך ניתן גם להתאים את השירותים לרמת התשלום שהוגדרה מראש. אני מעדיף לשלם יותר על איכות סבירה ומעלה, מאשר לשלם מעט על משהו בינוני.

שואל אתה מה זה בינוני? עיתון המזכיר את עיתון המושבה מימי הטורקים, רכב צבוע בטמבור וחבלול שכל אחד הכין בביתו עמוד לפי מפרט שונה.

גלעד

בברכה,

גלעד

פורסם

דומני כי אין צורך בפירוש, אך לבקשתך:

אין לי עניין להיות חבר במועדון רק לשם החברות. קשר חברתי עם בעלי עניין לנושא אינו מחייב חברות כלשהי בעידן האינטרנט. מועדון הגובה דמי חבר, חובה שיספק שירותים/מוצרים/תכנים המצדיקים את החברות בו, ולא אין לא זכות קיום. אין טעם בארגון הקיים רק לצורך הקיום.

הדבר נכון בעבור כל שירות בתשלום - עליו להצדיק את עלות השירות. מובן שניתן להתאים את התשלום לרמת השירות, אך ניתן גם להתאים את השירותים לרמת התשלום שהוגדרה מראש. אני מעדיף לשלם יותר על איכות סבירה ומעלה, מאשר לשלם מעט על משהו בינוני.

שואל אתה מה זה בינוני? עיתון המזכיר את עיתון המושבה מימי הטורקים, רכב צבוע בטמבור וחבלול שכל אחד הכין בביתו עמוד לפי מפרט שונה.

גלעדאני מצטער, אך כל תגובתתך היא מלל מיותר ולא לעניין, אך איני מתכוון להתנצח עמך יותר.

לגבי הקטע האחרון - כל מילה זהב ואני מסכים אתך...

אילן

פורסם
למה את כועסת ?

אמרתי משהו לא בסדר ?

אתה מבלבל את המוח הרבה יותר מדי, רק מתלונן על דברים שלא לטעמך, לא יודע להעריך ביקורת, לא מבין תגובות ולמעשה, סגנון הכתיבה שלך והאישיות שמתגלה מהכתיבה, היא איך לומר - לא נעימה בלשון המעטה.

קח לתשומת לבך

פורסם
אילן ניקר:

אחת מהזכויות הבסיסיות של האדם היא הזכות לפרטיות: כל אדם זכאי לפרטיותו, כלומר ששום גורם לא יחדור לצנעט הפרט שלו בין היתר בחסיפה במאגר מידע ללא הסכמתו המפורשת.

אם אתה רוצה להכיר את כולם ואת הטלפונים שלהם תגיע לכל המפגשים והאירועים ותלך בין האחרונים ולא לפני שכולם מגיעים וז תוכל להכיר את כולם ויהיה לך מאגר טלפונים של כולם.

משה.

משה ערב טוב

הזכות לפרטיות, כבודה במקומה מונח, ומי שרוצה, שמו ישמר בסודיות, למרות שאיני מבין מדוע אדם לא ירצה חברים, ברם, מי שכן רוצה להתוודע אל השאר, מנוע מכך, וזכותו לכך נירמסת. המועדון יכול לעשות משאל בין החברים, מי שרוצה סודיות-רצונו יכובד, ומי שאינו מרגיש צורך להתחבא, שיתוודעו כולם לכולם.

המפגשים, שציינת, אינם מועדון הכרות טוב, וזאת מכמה סיבות. ראשית, המועדון שלנו מאוגד בחבורות, ביחוד אלה שבאים קבוע למפגשים הנ"ל, כבר מכירים המון זמן ומרוצים בחבורתם, נראה לך טיבעי להתחכך שם חוץ מ: שלום, שלום ?

שנית, כמה כבר באים למפגשים ? 100 ? יש עוד 700 ויותר שמעולם לא הגיעו, אפילו למפגשישי, ווודאי יש מה להחליף דעות איתם.

שלישית: את זה לא אוכל להעלות בפורום, אבל אשמח לשוחח איתך על-כך במפגשישי.

אילן

פורסם
אירית

לא באתי לשנות סידרי עולם אלה לציין עובדה אחת שאולי לא נלקחת בחשבון, וצריך לעשות תיעדוף ע"י ההנהלה-האם יש עדיפות לכמות החברים או האם יש ערך כלכלי אמיתי בהשארת גובה דמי החבר....

לדעתי יש בהחלט עדיפות מסויימת למועדון עם הרבה חברים.

אך ממש אין ערך כלכלי בהשארת דמי החבר כמו שהם. במצב בו המועדון נמצא מבחינה כלכלית, אי אפשר לספק את אלה שרוצים שהנושא יתגלגל מאיליו ובכמעט חינם, להם גם זה עדיין יקר.

מצד שני, בעלות הנוכחית לא ניתן לתת הנאה מלאה, וסיפוק דרישות, של חברים אחרים אשר רוצים לקבל תמורות מסויימות מעבר לסטנדרט הקיים היום (וגם הקיים הוא רק עקב מוטיבציה וכח האנרציה שעדיין מניע כמה מתנדבים נהדרים).

אם תקרא את השורות וביניהן, בכמה מהשירשורים של החודשים האחרונים, תווכח כי יש איזו שהיא רטינה וחוסר שביעות רצון מדברים מסויימים אשר בכדי לבצע אותם צריך כסף.

או קיי, אל תשווה את העלות של דמי החבר למיכלי דלק, לתיקוני רכב האספנות וחלקיו היקרים וכד'. השווה אותם לחוג של שעה/שעתיים בשבוע שילדינו הולכים אליו ועולה 100-200 ש"ח לחודש. איפה היחס בין העלויות?

לדעתי, וכבר טענתי זאת בעבר, יש להעלות את דמי החבר לסכום של 50-75 ש"ח בחודש ולשלמם בהוראת קבע ככל הוצאות הבית למיניהן. או אז יהיה אפשר באמת וביתר קלות לשנות הרבה דברים שיש לשנות. אחרת - נמשיך לשבת על הגדר ולקטר.

קיבלתי בפרק הזמן הקצר שלוש תגובות תמיכה ע"י החברים וכולם ללא תאום בניהם כתבו שהם מסכימים שדמי החבר גבוהים מדי....

רוצה לדעת כמה תגובות קיבלתי בעבר כתמיכה בהעלאת דמי החבר?הרבה יותר. אך לא אילו ולא אילו מעידות מי צודק.

רק אם ננסה נדע. אחרת נוכל להמשיך לקטר, לא להיות מרוצים, ובלי יכולת לשנות כלום.

דם חדש למועדון הוא בפרוש דם צעיר, לא חברה מבוססים, או בפנסיה שעלות דמי המנוי בטלה בשישים מול ההוצאות על רכבם המיובא או המשופץ....

הצעירים עובדים, ומרויחים לעיתים רבות הרבה יותר מאשר "אלו שבפנסיה".

האמירה כוללנית ולא מתאימה. עלות המנוי לפנסיונרים אינה בטלה בשישים,

אם כי יש ביניהם עשירים ועניים בדיוק כמו אצל הצעירים.

כמו תמיד נידרשת חשיבה לא שיגרתית לפתרון עוד מאה חברים בדמי מנוי של 180 או עוד עשרים ב-350

בחו"ל נהוג לשים תג מחיר גבוה על מנת לסנן מהמועדון את ה"לא מתאימים" אם זה העניין גם פה אז אין על מה לדבר.... אבל אם הכוונה להעמיד דור נוסף של חובבים או אספנים...

לא זו המטרה לדעתי. המטרה היא אומנם שימור הנושא של רכבי אספנות,

אך המועדון כמועדון צריך לתת לחבריו הרבה דברים נוספים הדרושים להם,

ואשר כיום אי אפשר לקבלם.

ולהעמיד סוף סוף תרבות מוטורית אמיתית, אז יש לשקול הוזלת דמי החבר...ובדיקה כיצד יכול המועדון לגייס כספים נוספים להפעלתו מבלי להתבסס על דמי המנוי כמניע כלכלי.... רעיונות יש לי למכביר.....

נו, אז מה מונע ממך להציע אותם, וגם/בעיקר לעזור לבצע אותם ? ? ?

רן

שלך בברכה - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

• תוכן חדש...