Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האבטומוביל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אילן - אם לומר את האמת, אני מעדיפה לחכות חודשיים לעיתון שנראה כמו מגזין רכב קלאסי מאשר אחת לחודש לקרוא מתוך צהובון.
יוליה שלום

קראתי את תגובתך זו רק עכשיו (אני כותב רק עם אצבע אחת והייתי עסוק בתשובתי הקודמת), ואני, בהחלט מקבל מה שאמרת, אבל אני חושב שצריך לשמוע גם את שאר 799 קוראי המגזין, ואם הרוב חושב כך, נא לשכוח כל מה שאמרתי, פרט לקטעים החינוכיים.

בברכה נוספת

אילן.

פורסם

אילן זלינגר כתב:

אני חושב שכדאי להוריד, טיפה, את רמת הפאר של פורמט האבטומוביל, לאחד אותו עם הקלאסיקון ולהוציאו לעתים יותר תכופות. ההיגיון: 1. כיף לקרוא בו, ואת זה אפשר להשיג גם בלי הפאר.

2. יהיה הרבה יותר חומר לקריאה

3. יותר חברים יוכלו לספר חוויות

4. יותר פירסומות-רווח לך.

הנקודה החשובה עד כדי מחאה:מי צריך את הפורמט המפואר הזה ? סתם ביזבוז כסף לך,

בנוסף, באמת, מלוא הערכתי, על המימון בהתנדבות.

אנא תגובתך

אילן

-----------------------------------------------------------------------

אילן שלום,

לנושאים שהעלית:

1. האבטומוביל אינו כתב עת בעל פורמט מפואר. מגזין שכל כולו מודפס בצבע אינו בגדר "פאר מיותר" אלא נורמה מקובלת בשוק כתבי העת, שוק תחרותי מאוד, בישראל של שנת 2006. כל כתב עת - ירחון, דו-ירחון או רבעון (למעט כתבי עת מדעיים, אבל זה לא המקרה) - משלב בין טקסט לבין צילומים (ובמיוחד בנושא כל כך ויזואלי כמו התחביב המשותף של כולנו) ואין מרכיב אחד בא על חשבון השני, אלא הם משלימים זה את זה ומרבים עניין, המחשה וגיוון. (והרי יש עשרות מגזינים בנושאי מכוניות קלאסיות ורכב אספנות מהעולם הגדול ורובם ככולם צבעוניים במלואם ויש בהם גם גם טקסט וגם צילומים רבים המלווים אותו).

2. אני שמח שאתה שותף לדעתי שכיף לקרוא את האבטומוביל. על סמך שיחות רבות עם קוראים רבים (חברי מועדון וגם כאלה שאינם) חלק בלתי מבוטל מהנאת הקריאה ניתן לזקוף למרכיב הצבעוניות המלאה המאפשר פרסום צילומים רבים המלווים את הכתבות.

3. (לסעיפים 2-3 בהצעתך): האבטומוביל מחזיק היום 52 עמודים (הפורמט הקודם החזיק בין 16 ל-24 עמודים בלבד) ויוצא לאור אחת לחודשיים (לעומת 53 גיליונות ב-19 שנה, קצת פחות מ-3 גילונות בממוצע בכל השנים הקודמות). באופן זה מספק האבטומוביל "החדש", ולו רק מסיבה מעשית זאת, מקום רב הרבה יותר לתכנים ולכתבות, גם מפרי עטם של חברי המועדון.

4. (לסעיף 4 בהצעתך): מארג השיקולים המקצועיים של מפרסמים בבחירת המדיום בו הם משתמשים מגוון מאוד ונע מהמובן מאליו (מחיר, עיתוי, קהל יעד, תפוצה וכו') ועד לפרמרטים מקצועיים מאוד המוכרים פחות לקהל הרחב (כמו TGI, ערכי המותג, אישור יצרן מחו"ל, אסטרטגיה כוללת ואכסניה). לא קל לשכנע מפרסמים לבחור, מההיצע הרחב מאוד בשוק התחרותי של כתבי עת, לפרסם דוקא בהאבטומוביל (או לכלול אותו בתמהיל המדיה שלהם). ברור לי לחלוטין (ומידיעה שהרי אני עמם בקשר שוטף) שאלמלא ה-LOOK הנוכחי שלו, והיכולת לפרסם בצבע ובאיכות דפוס גבוהה, הם אפילו לא היו שוקלים את השתתפותם בו.

5. ועוד בהקשר זה: האבטומוביל הוא המגזין הנותן לקוראיו את התמורה הטובה ביותר בשוק המגזינים המוטוריים בישראל ביחס של עמודי תוכן (מערכת) ופרסום (מודעות). שיעור המודעות באבטומוביל עומד על 15-20% מהיקפו (ולא 40% כפי שנטען באופן שיקרי בשרשור אחר וארוך שהתגלגל כאן לא מזמן) ומותיר יריעה רחבה לתכנים ולכתבות.

6. הקלאסיקון, מעצם טבעו, מכיל תכנים שניתן לאפיין בשתי תכונות עיקריות: האחת - מידע "זמני" על אודות אירועים, טיולים, מודעות קנייה ומכירה, שפג זמנו אחרי כחודשיים, והשנייה - מידע בענייני המועדון, חבריו ונבחריו, שצריך להגיע רק לידיהם ולעיניהם של חברי מועדון החמש. ההפרדה הפיזית בין הקלאסיקון לאבטומוביל מבטיחה זאת.

7. בהזדמנות זאת אני מבקש להודות לבני הספל, שנושא עמי במטלת העריכה, וגם לכל שאר האנשים העמלים מאחורי הקלעים של הוצאתו לאור של האבטומוביל (וזה לא מעט עבודה גם "רק" פעם בחודשיים), ובמיוחד לכל החברים המאגדים ידע, כשרון וחוויות וכותבים חלק נכבד מהתכנים הממלאים את דפי האבטומוביל ומסבים הנאה ועניין לקוראים. וכמובן שהדלת פתוחה לעוד (ועוד) כותבים ולעוד (ועוד) תכנים ויש לראות במשפט סיום זה "קול קורא".

איל פלד

טריומף TR3A שנת 1958

וולוו P1800 "המלאך" 1965

ותמיד מחפש עוד רודסטארים/מכוניות ספורט אירופאיות

פורסם

לאייל פלד

הבנתי, קיבלתי ותודה על ההסבר.

לאירית

ממש, לא נכנסתי לשום נושא פנימי בארגון העיתון בצורה מיקצועית, כל מה שניסיתי לעשות, זה להשפיע על סדר העדיפויות באופן כללי ביותר, (למשל - הייתי נהנה מאוד לקבלו כל חודש, או כל שבועיים),

ערב טוב לכולם

אילן

פורסם

אילן, קח בחשבון שבנוסף לעלויות יש גם את זמנם שהאנשים שיושבים לכתוב את הכתבות ולאחר מכן שלב העריכה - זה דורש זמן והשקעה מרובה. זה לא עניין של מה בכך.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

אפשר לרכוש מנוי שנתי ("עצמאי") ל"האבטומוביל" במחיר של 180 שקלים לשנה (6 גיליונות, כולל מע"מ ודמי משלוח). לפרטים נוספים כמו גם לרגכישת מנוי יש לפנות לקרול בטלפון 02-6521222.

אבל הכי עדיף (כמו שאומרים...) להירשם כחברים במועדון החמש, שהאבטומוביל הוא בטאונו הרשמי, ולהיעשות מנויים "אוטומטיים" להאבטומוביל. בדרך זאת גם מחזקים את המועדון ותורמים מהותית לביסוס הגוף המרכזי הפועל בנשואי שימור המורשת המוטורית וטיפוח אספנות הרכב בארץ.

טריומף TR3A שנת 1958

וולוו P1800 "המלאך" 1965

ותמיד מחפש עוד רודסטארים/מכוניות ספורט אירופאיות

פורסם

5. ועוד בהקשר זה: האבטומוביל הוא המגזין הנותן לקוראיו את התמורה הטובה ביותר בשוק המגזינים המוטוריים בישראל ביחס של עמודי תוכן (מערכת) ופרסום (מודעות). שיעור המודעות באבטומוביל עומד על 15-20% מהיקפו (ולא 40% כפי שנטען באופן שיקרי בשרשור אחר וארוך שהתגלגל כאן לא מזמן) ומותיר יריעה רחבה לתכנים ולכתבות.

איל פלד

אייל שלום,

אני קצת "חולק" עליך בנושא הפרסום.

"הפרסום" באבטומוביל נראה אחרת מאשר הפרסומים (לאותם רכבים) בעיתונים רגילים ופשוטים.

כייף לקרוא את האבטומוביל, אך גם כייף להנות מעיצוב הפרסומים השונים, אשר משולבים להפליא עם רוח האבטומוביל. פרסומים אלו הינם חומר קריאה כשלעצמם.

לכן, לא נראה לי שניתן לבודד אותו מתחושת הקריאה במגזין ולראות בו "מודעה בלבד".

גם על כך - כל הכבוד.

בברכה - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

בתור חבר מועדון שאינו מחזיק ברכב אספנות, וכן ממעט להגיע למפגשים ואירועי המועדון, האבטומוביל הינו הקשר העיקרי שלי עם המועדון.

הפורמט הנוכחי לא מפואר, אלא המינימום שאני מצפה לקבל מהמועדון. במונחים של תמורה חומרית בעבור דמי החבר שלי, האבטומוביל הינו הדבר היחיד שאני מקבל, ובלעדיו ספק רב אם אחדש את חברותי לכשתסתיים.

עיתון שנראה כמו דפי השכפול האומללים שסבלתי בבית ספר עממי, דפים אשר חלפו מן העולם, אינם מהוים סיבה מספקת לשלם דמי חבר - למעשה הם עדות לחובבנות וחוסר השקעה, ויהיו סיבה מצויינת שלא להאריך חברות במועדון.

(ידוע לי שאני יכול לקבל יותר מהמועדון, העדרותי מן הפעילויות השונות היא בשל העדפת תחומי עניין אחרים)

גלעד

בברכה,

גלעד

פורסם

לדעתי האבטומוביל הוא "חלון הראווה" של מועדון החמש, וככזה הוא אחד מהכלים השיווקיים החשובים לגיוס חברים נוספים למועדון. לדעתי - הפורמט הקיים מאד מכבד את המועדון, והורדת הרמה כמוה כחזרה אחורה (ואגב - בטוח שזה לא יעלה פחות...)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בתור חבר מועדון שאינו מחזיק ברכב אספנות, וכן ממעט להגיע למפגשים ואירועי המועדון, האבטומוביל הינו הקשר העיקרי שלי עם המועדון.

הפורמט הנוכחי לא מפואר, אלא המינימום שאני מצפה לקבל מהמועדון. במונחים של תמורה חומרית בעבור דמי החבר שלי, האבטומוביל הינו הדבר היחיד שאני מקבל, ובלעדיו ספק רב אם אחדש את חברותי לכשתסתיים.

עיתון שנראה כמו דפי השכפול האומללים שסבלתי בבית ספר עממי, דפים אשר חלפו מן העולם, אינם מהוים סיבה מספקת לשלם דמי חבר - למעשה הם עדות לחובבנות וחוסר השקעה, ויהיו סיבה מצויינת שלא להאריך חברות במועדון.

(ידוע לי שאני יכול לקבל יותר מהמועדון, העדרותי מן הפעילויות השונות היא בשל העדפת תחומי עניין אחרים)

גלעד

גלעד בקר טוב

ממעט להגיע למפגשים, העדפת תחומי עניין אחרים,-אמרת, אז, אם באמת האבטומוביל הוא הקשר היחידי שלך למועדון, אתה משול לאדם שקונה מטוס עם מדחפים, ע"מ לעמוד מולם בקיץ החם ולהתקרר.

דמי החבר השנתיים למועדון ה-5 הם בדיחה, אתה מבזבז יותר למילוי צרכי רכב ממוצע בשבוע,

והשתתפות במפגשישי בלבד,כבר מכסה את כל הסכום.

תגובתך מוזרה, אולי תספר מה הקשר שלך לעולם ה"ענתיקות" ולו רק להבין אותה באור הנכון.

בתמיהה קלה

אילן

פורסם
גלעד בקר טוב

ממעט להגיע למפגשים, העדפת תחומי עניין אחרים,-אמרת, אז, אם באמת האבטומוביל הוא הקשר היחידי שלך למועדון, אתה משול לאדם שקונה מטוס עם מדחפים, ע"מ לעמוד מולם בקיץ החם ולהתקרר.

דמי החבר השנתיים למועדון ה-5 הם בדיחה, אתה מבזבז יותר למילוי צרכי רכב ממוצע בשבוע,

והשתתפות במפגשישי בלבד,כבר מכסה את כל הסכום.

תגובתך מוזרה, אולי תספר מה הקשר שלך לעולם ה"ענתיקות" ולו רק להבין אותה באור הנכון.

בתמיהה קלה

אילן

כתבתי כי האבטומוביל הוא הקשר העיקרי שלי למועדון, לא היחיד.

אם אתה מצטט מדברי אחרים, הצמד לדבריהם.

דמי החבר הינם בדיחה, אולם אני לא נוהג לזרוק כסף סתם כך. בכל מקרה אין קשר בינם לבין הגעתי או העדרותי ממגשי יום שישי.

כתבתי שאני מצפה מבטאון של מועדון שאני נמנה על חבריו להיות בפורמט איכותי, נעים לקריאה, ערוך במקצועיות, ולא גיבוב של כתבות תלושות ללא הגהה, מודפסות בחוסר סדר על נייר טואלט. על האחרון אני לא מוכן לשלם אגורה שחוקה... מדוע אתה צריך להבין את הקשר שלי לעולם האספנות, על מנת להבין שאני מצפה לקבל מוצר איכותי מבין שלל המוצרים שמציע לי המועדון?

גם אם יהיו לי מספר רכבי אספנות, או לא יהיו לי כלל, המועדון הינו בחזקת ערך מוסף, ולא בחזקת חובה. הערך המוסף של כל מועדון המאגד בעלי עניין משותף, טמון באיכות שירותיו, ולא בעצם קיומו.

כמו כן, אשמח אם תמנע מלמשול אותי במיני משלים. אתה מוזמן לעמוד מול מטוס מונע, אני לא נוהג לעשות מעשים כה מטופשים.

גלעד

בברכה,

גלעד

פורסם

עצרו הכל ובואו נחשוב רגע ביחד:

ההשואה של דמי החבר למעודון למיכל דלק, אינה נכונה ואינה מדויקת, חבר חדש משלם יותר מחבר ותיק...350 ש"ח כך שלפחות בשנה הראשונה הוא משלם יותר.

קחו אותי כדוגמה במידה ואצטרף למועדון, הרי שחישוב של 120 ק"מ י-ם ת"א נטו (בפועל יש יותר...)

על פי צריכה של 11 ק"מ לליטר (ביום טוב, עם רוח גבית חזקה.....) כפול מחיר דלק 95 ... בממוצע של פעמים בחודש למפגש. ופעם בחודש להרצאה, הוסיפו טיול המעודן או מפגש תצוגה על פי אותם נתונים...ותקבלו את ההוצאה של חבר שאינו מתגורר באזור המרכז (לא כולל דמי החבר). שכל רצונו היה להיות מאורה בהווי המעודון ומפגשיו ולהוסיף מימד נוסף פרט לפורום....בפועל מקבל החבר את האבטומוביל, המפגשים הסגורים לחברי המועדון וההרצאות, ועזבו רגע את ה"ציונות-המוטורית"....לבסוף יוצא שמשיקול כלכלי הבונוס היחידי הוא הירחון המצויון והאקסטרה היא הכרת הנפשות הפועלות והמצולמות בין דפיו...

לפני כשנה הפסקתי חברותי אחרי שנים רבות בירחון מוטו מתוך שיקול כלכלי גרידה....והמחיר היה נמוך ממחיר ההיצטרפות למועדון....אני מניח שאיני היחיד בבעיה זו חברי הפלג הצפוני פתרו את בעיית המפגש בצורה טובה ע"י מפגש משלהם... אבל עדיין חברים רבים מכל הארץ נמצאים בבעיה דומה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
עצרו הכל ובואו נחשוב רגע ביחד:

ההשואה של דמי החבר למעודון למיכל דלק, אינה נכונה ואינה מדויקת, חבר חדש משלם יותר מחבר ותיק...350 ש"ח כך שלפחות בשנה הראשונה הוא משלם יותר.

חברי הפלג הצפוני פתרו את בעיית המפגש בצורה טובה ע"י מפגש משלהם... אבל עדיין חברים רבים מכל הארץ נמצאים בבעיה דומה-רן

רן

שתי הבהרות:

1. כל חבר חדש משלם בשנה הראשונה יותר (במחיר כלולה הערכה ודמי רישום חבר חדש), כך שגם חבר וותיק ממך היה באותו המצב בהצטרפותו.

2. הפלג הצפוני נפגש במפגש "משלו" וזאת במסגרת מדיניות גורפת של העמותה לגבי אגפים קיימים ועתידיים, ולא כגחמה של כזה או אחר.

אירית

פורסם
רן

שתי הבהרות:

1. כל חבר חדש משלם בשנה הראשונה יותר (במחיר כלולה הערכה ודמי רישום חבר חדש), כך שגם חבר וותיק ממך היה באותו המצב בהצטרפותו.

2. הפלג הצפוני נפגש במפגש "משלו" וזאת במסגרת מדיניות גורפת של העמותה לגבי אגפים קיימים ועתידיים, ולא כגחמה של כזה או אחר.

אירית

אירית

לא באתי לשנות סידרי עולם אלה לציין עובדה אחת שאולי לא נלקחת בחשבון, וצריך לעשות תיעדוף ע"י ההנהלה-האם יש עדיפות לכמות החברים או האם יש ערך כלכלי אמיתי בהשארת גובה דמי החבר....קיבלתי בפרק הזמן הקצר שלוש תגובות תמיכה ע"י החברים וכולם ללא תאום בניהם כתבו שהם מסכימים שדמי החבר גבוהים מדי....דם חדש למועדון הוא בפרוש דם צעיר, לא חברה מבוססים, או בפנסיה שעלות דמי המנוי בטלה בשישים מול ההוצאות על רכבם המיובא או המשופץ....כמו תמיד נידרשת חשיבה לא שיגרתית לפתרון עוד מאה חברים בדמי מנוי של 180 או עוד עשרים ב-350

בחו"ל נהוג לשים תג מחיר גבוה על מנת לסנן מהמועדון את ה"לא מתאימים" אם זה העניין גם פה אז אין על מה לדבר.... אבל אם הכוונה להעמיד דור נוסף של חובבים או אספנים...ולהעמיד סוף סוף תרבות מוטורית אמיתית, אז יש לשקול הוזלת דמי החבר...ובדיקה כיצד יכול המועדון לגייס כספים נוספים להפעלתו מבלי להתבסס על דמי המנוי כמניע כלכלי.... רעיונות יש לי למכביר..... רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...