Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 - התקנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה יכול כאמור לשלוף את הרדיו המקורי, להתקן פנל תואם ומכשיר עם איזה יציאות שאתה רוצה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לבחור יש רכב ליסינג.

שיבדוק בחוזה הליסיניג איזה שינויים מותרים לו לפי החוזה. ברכב הליסינג של אבא שלי לא ניתן להרכיב חיישני חנייה אפילו אם ישארו ברכב לאחר החזרתו בסוף התקופה כי לטענת חברת הליסינג "מבוצע שינוי מבני בפגוש".

רוב הסיכויים הם שלא יתנו לו לגעת בדאש.

עוצמת הפרה-אווט לא משפעיה במאום על איכות הצליל.

ברכב ליסינג אין אפשרות לבטח את המערכת. למעשה, רוב חברות הליסינג לא מבטחות את הרכבים בביטוח רכוש מאחר שאחרי חישובים אקטואריים יוצא שזול יותר להסתפק בהסתברות הגניבה תוך הנחת המספרים הגדולים.

יש יתרון מהותי בהשארת חזות הרכב כרכב "סטוק". במאזדה 3 יש שימוש במסכים גם למזגן ולכן יש יתרונות נוספים להשארת המערכת המקורית במקומה. כמו כן היתרון בהעברת המערכת בשלמותה לרכב הבא (יש ליסיניגים שמחליפים כל שנתיים, שלוש או אישהו באיזור) שרבים הסכויים שיכלול גם הוא מערכת OEM.

מאחר ומערכת צריכה לא רק להתאים לרכב אלא גם לצורכי המשתמש אני חושב שלהמליץ לאדם עם מערכת OEM ברכב ליסינג להיכנס לכל הכאב ראש של שינויים מבניים זו טעות.

תראה באופן מאוד תיאורטי יש משהו במה שאתה אומר, אבל אתה נכנס פה לכלכך הרבה פרטים ושובר את הראש עם לינקים ,שינויים מבניים ועם השד יודע מה...

אם ואם ואם, סה"כ מדובר פה על מתאם ל 1DIN, סיפור של אולי 400 ש"ח.

אל תעשה מעכבר פיל, זה כבר נהיה ממש מגוכך הויכוח הזה.

אני ממליץ לבחור בהתאם לידע שלי, לא יעזור לך איך תסתכל על זה תמיד עדיף לשים מתאם 1 DIN לסגור עניין (ובעצם להיות חופשי לבחור איזה HU שהוא רוצה).

אתה אומר שנתיים שלוש כאילו זה יום יומיים, אני בפחות משנה החלפתי 2 HU אצלי ברכב, וכנראה שלקראת הקיץ אני שוב יחליף HU אחרי ביקור בחו"ל, אז מה? אתה רוצה לתקוע אותו עם הHU המקורי כאילו זה "כאב ראש" סה"כ מתאם פלסטיק מסכן...

ובוא נניח ואתה צודק, אבל הרכב הבא שלו לא יהיה עם מערכת OEM, מה אז הוא יעשה עם האודיוקונטרול??

או שבמקרה הכי גרוע, הוא פשוט יצתרך למכור את המתאם של ה1 DIN למישהו (וזה לא בעיה למכור מתאם כזה) ולהעביר את הHU לרכב אחר.

under construction..

פורסם

טוב, נראה לי שהגיע הזמן לסגור פה את הוויכוחים הכ"כ מיותרים האלו....

נגדיר לך את האפשרויות שעומדות לפניך - ישנן 3:

אפשרות מס' 1:

להישאר עם המערכת המקורית-----> התקנת מתאם HIGE POWER (תמונה מס' 1) לצמה המקורית כדי לקבל יציאות RCA למגברים----> כשתרצה להחזיר/למכור את הרכב, בסידור של 5 דקות אתה מחזיר את הרכב למצב ההתחלתי שלו.

אפשרות מס' 2:

לשלוף את המערכת המקורית-----> לאחסן אותה במקום קריר ויבש------> במקביל לקחת בחשבון שגם מהמסך המקורי שנותן חיוויום של המזגן ושל השעון תצטרך להיפרד (תמונה מס' 2)-----> באותו אופן גם השליטה מההגה תחדל מן הסתם לעבוד-----> לרכוש מתאם מהסוג הזה (תמונה מס' 3) (או ממש דומה לו) אצל סאונדסטורם בפ"ת-----> ומכאן זו כבר התקנה פשוטה ואלמנטרית של רדיו-דיסק חיצוני.

אפשרות מס' 3:

זו האפשרות שקיימת אצלי במאזדה, אני מציע לך אותה למרות שהיא כנראה הכי לא תתאים לך מבין כל האפשרויות, אבל עדיין - ששאר האנשים יבנינו על מה מדובר אז ככה:

ללכת לסאונסטורם בפ"ת------> לבקש מהאדון הנכבד, מר סמיון קוסטיק שיתקין לך רדיו-דיסק חיצוני במקום המערכת המקורית אבל לשמור על המסך המקורי שנותן חיוויים של המזגן והשעון (תמונה מס'4 ותמונה מס' 5)-----> להכין במזומן (או בכ"א) 1000 ש"ח------> להגיד יפה שלום למערכת המקורית (כי היא הולכת להתפרק לגורמים)------> ולהנות כמעט מכול העולמות.

אני מצרף תמונות בשביל שתבין על מה מדובר

תמונה מס' 1.jpg

תמונה מס' 2.jpg

תמונה מס' 3.jpg

תמונה מס' 4.jpg

תמונה מס' 5.jpg

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם
מה עם התקנת CD Changer שתומך ב-MP3 ומשדר ב-FM ? כל הסיפור עולה 900 ש"ח.

תגיד , סתם שאלה...קראת בכלל את התרד'??!?

מה הקשר עכשיו צ'יינג'ר MP3???

אני מציע לך לקרוא את התרד', ואז אם באמת יש לך מה להוסיף ,שתף אותנו...

under construction..

פורסם

MAZDA(3)MAN תשובה מקצועית , עניינית וממצא !!!

רק רציתי לדעת אם המתאם ל HU הוא אוניברסלי או שהוא בהתאם לרכב ?

במידה והוא בהתאם לרכב האם ניתן גם להשיגו מאותו יבואן רכב ?

(אני פשוט עובד בחברת ליסינג כך שאם אני אדע שניתן להשיגו מהיבואן אני יכול לקבל מחיר לא רע בכלל)

פורסם

בוא נחשוב ביחד מחדש על השאלה ששאלת...."האם המתאם הוא אוניברסלי?"

מה נראה לך? נראה לך שהדבר הזה יתאים לכול רכב? רואים בברור שהדבר הזה בא בול על הקונסולה של המאזדה 3.

לגבי להשיג אותו מהיבואן - בזמנו (לפני כמעט שנה) כשאני בדקתי לא ידעו על מה אני מדבר במאזדה, היום אולי המצב שונה - שווה לבדוק.

את שלי קניתי מארה"ב (קניתי מהאינטרנט הגיע אלי תוך 3 שבועות) אבל את יכול לקנות אחד כזה מסאונדסטורם בפ"ת

http://www.soundstorm.co.il

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

אצלי באוטו השתמשתי ב"אפשרות מס' 1" :)

שמתי מתאם HI-POWER של רוקפורד שעלה לא מעט(290 אם אני זוכר נכון) שהוא באמת מאוד איכותי...

והשקעתי טיפה יותר מבד"כ בחיווט איכותי...

והעיוות והרעש רקע הם באמת אפסיים...(בהתחשב בשאר המערכת שלי..)

אם אתה הולך לכיוון של מערכת בינונית ולא מערכת ב 7000-8000 שקל,

אני מאמין שזה הפיתרון הכי טוב בשבילך.

את העיוות לא תרגיש, ובמקרה הצורך תוכל להחזיר הכל לאיך שהוא היה תוך כמה דקות..

פורסם

שלום אח יקר (גם אני בעל מזאדה3 ליסינג) ,

בעבר חיברתי את מגבר הkenwood שלי ליציאת הhiPower ונתקלתי בתופעה של חוסר בבאסים פרט ובווליום בכלל..

אז הלכתי וקניתי מנחת 4 ערוצים של rockford וקיבלתי ווליום באיכות סבירה מינוס ובמכשיר באיכות הרכבה ירודה (שאילצה אותי להלחים בו כמה חוטים!).

היום מותקן אצלי מנחת 4 ערוצים של חברת david navone הבא:

http://www.davidnavone.com/detail.asp?PRODUCT_ID=N-7785

שנותן מתח RCA של 9 וולט עם יציאת low pass שנותנת עוד 12 DB לבאסים (ממורכז ב40 הרץ).

האיכות סוף העולם אבל .. זה לא זה.

אז אני עובר בקרוב לHU של alpine עם מתאם 1DIN.

אם לא אכפת לך מהפונקציונליות בHU אז לך על המנחת הזה או מנחת של soundgate שמחירו 500 שח.

המנחת עולה 300 שח כשמזמינים אותו מחו"ל.

אם מה שמטריד אותך הוא הrollback למצב הקודם - פשוט קח מברג ושלוף את מכשיר הרדיו המקורי ואז תראה שאין עם זה בעיה.

מקווה שלא תעבור את כאבי הראש שאני עברתי.

אה כן .. תתחדש על הרכב.

פורסם

עוד דבר קטן - גודל הרמקולים הוא 5X7 ולא 6.5.

יש במאזדה 3 ארבעה כאלה.

אם אתה בקטע של מערכת בסדר גודל בינוני -

יש עסקה טובה באינטרנט על רמקולים של JBL מהגודל הזה.

פורסם
תגיד , סתם שאלה...קראת בכלל את התרד'??!?

מה הקשר עכשיו צ'יינג'ר MP3???

אני מציע לך לקרוא את התרד', ואז אם באמת יש לך מה להוסיף ,שתף אותנו...

תגיד - הבנת מה הבעיה של הבחור ? במקביל לזה שהוא רוצה לשמוע MP3 באוטו, יש לו בעיה קלה לעשות בו שינויים. האוטו הוא מליסינג (אני מניח תפעולי) ולכן אסור לו לשנות באוטו כלום. במקביל להקנת מנחת אפשר לפתור את בעית ה-MP3 במספר דרכים - ואחת מהן יכולה להיות התקנת צ'יינג'ר שקורא MP3 ומשדר ב-FM - בלי סיפורי פירוקים והתקנות ..... תחשוב מה יקרה אם חברת הליסינג לוקחת את האוטו לטיפול שוטף ורואה את ההתקנה המפוארת.

פורסם

אני לא מאמין שביאסת אותי לגבי הרמקולים בדלתות מאחר ויש לי קומפוננט של אינפיניטי דגם 6500CS

שהם 6.5 אינצ ואתה רוצה להגיד לי שאני יכול לשכוח מהם :(

יש מצב שזה יוכל להיכנס בכל זאת עם קומבינה אבל בלי יותר מידי בעיות ???

נראה לי בסופו של דבר אני אלך על הפיתרון של החלפת HU אבל אני חייב לראות איך אני פותר את הבעיה של הצג של המזגן אני רוצה אותו פעיל ועם אפשרות לחזרה לאחור :)

לגבי כל אלו ממכם שדואגים שחברת הליסינג יבדקו לי את הרכב זה לא יקרה , רק מה שאני צריך זה שבסוף העיסקה של הליסינג להחזיר הכל לקדמותו .

פורסם

טוב, אז שוב צריך כנראה להרגיע אותך, קח כוס מים ואולי איזה כדור....

אתה לא צריך לשכוח משום רמקולים שקנית, אתה בסך הכול צריך לשכוח קצת מהשטויות שאתה שומע כאן....

גם כן נעזר בתמונות מהרכב שלי - בקיצור, עם בנייה פשוטה ונכונה, אפשר להכניס כל דבר לכול דבר!

אם תבקש להתקין את הרמקולים שלך אפילו על גלגל ההגה, אני בטוח שגם זה אפשרי.

וכמו שאתה רואה בתמונה, המקום המקורי של הרמקול אכן בגודל של 5X7, אבל עליו יש בניה מאוד בסיסית עם חור ל 6.5, אם אתה רוצה גם ל 5.25 ואפילו 4 אינצ'....מה שבא לך!

דבר שני, לגבי האופצייה השלישית אבל החזרת המצב לקדמותו - על פניו לא אפשרי.

אבל........ - קיימת תמיד האפשרות לחפש בפירוקיות את היחידה הנ"ל ממאזדה 3 מושבתת - עם היחידה הנ"ל ללכת לסאונדסטורם בפ"ת שיפעיל את קסמיו ויעשה את מה שהוא יודע, וכך גם תקבל את מבוקשך, וביום שתחפוץ להחזיר הכול למצב המקורי, כל מה שיהיה לך לעשות זה פשוט לפרק את ההתקנה של סאונדסטורם - ולהחליק פנימה את המערכת המקורית של הרכב.

תמונה מס 12.JPG

פורסם
תגיד - הבנת מה הבעיה של הבחור ? במקביל לזה שהוא רוצה לשמוע MP3 באוטו, יש לו בעיה קלה לעשות בו שינויים. האוטו הוא מליסינג (אני מניח תפעולי) ולכן אסור לו לשנות באוטו כלום. במקביל להקנת מנחת אפשר לפתור את בעית ה-MP3 במספר דרכים - ואחת מהן יכולה להיות התקנת צ'יינג'ר שקורא MP3 ומשדר ב-FM - בלי סיפורי פירוקים והתקנות ..... תחשוב מה יקרה אם חברת הליסינג לוקחת את האוטו לטיפול שוטף ורואה את ההתקנה המפוארת.

המממ...איש יקר...אתה הזוי

תגיד, עכשיו ברצינות....מה עוד לא הבנת שלא מדברים פה בכלל על MP3???

under construction..

פורסם

טוב ככה , עשיתי מספר בירורים לגבי התקנות ברכב , מסתבר שברגע שמבצעים החלפה של HU האחריות ברכב על החשמל והמערכת קול מתבטלת במיידי ובמידה ויש תקלה ברכב שנבעה מהחלפה זו אז אין אחריות גם על תיקון התקלה.

לגבי הוספת אינטגרציה כל עוד שזה מבוצע במוסך מורשה האחריות נשארת. (בכל מקרה אסור להחליף HU) .

לכן לצערי אני הולך על אפשרות של הוספת אינטגרציה מאחר ואני לא מוכן לאבד אחריות על רכב משנת 2006 , לכן שאלתי היא כזאת הבנתי שתוספת אינטגרציה במאזדה 3 תתן לי 4 ערוצים בלבד.

אז איך אני בדיוק מבצע הגברה גם לקומפוננט הקידמי , הרמקולים האחוריים והסאב ?

הציוד שברשותי :

-קומפונט של אינפיניטי 6500cs 6.5 INCH

-רמקולים אחורים 6X9 של קנווד (רמקולים טובים שכחתי את הדגם) חושב לשדרג ל KFC 6989IE

-מגבר JBL 75.4 (ארבע ערוצים) ואני חושב על לשדרג אותו ל 755.6 ( שש ערוצים)

-סאב וופר 12 אינטש דגם Kenwood , KFCW3009

אשמח לשמוע דעתכם לחיבור ?

• תוכן חדש...