Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שגיא פרילינג אמר לי שיש בעיה בחיישן למבדא היום עשו לו בדיקה ומסתבר שהוא תקין.

הבעיה היא מנוע לא עגול בסרק, הסל"ד יציב, ויש ריח חריף של דלק.

אני יוצא מדעתי ואני לא מתלהב להוציא שוב כמה מאות שקלים על בדיקת מחשב במקום אחר

106 GTI

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אי אפשר לאתר תקלות במע' הזרקת דלק ממוחשבת ע"י ניחושים אלא יש צורך להתחבר עם מחשב/סורק אבחון ולקרוא נתונים של החיישנים ושל כל המכללים. בבדיקת חיישן חמצן רואים את טווח פעולתו מבחינת שינויי המתח שלו, את גרף הלמדא שלו ואת תדירות השינויים (קצב השינויים) שהוא מגיב נהר ולא לאט (חיישן עצלן).

מנוע עלול לא לפעול יפה גם בגלל מצתים (לא מתאימים או לא מכוונים), חוטי הצתה ועוד ועוד.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אם כבר ללכת לבדיקת מחשב בפעם השלישית, מה עדיף מורשה או בנצר סירני אצל איל?

ביזבוז כסף רציני הבדיקות האלה בלי מציאת הפיתרון

in the face

with a chair

פורסם
הבעיה היא מנוע לא עגול בסרק, הסל"ד יציב, ויש ריח חריף של דלק.

לדעתי אלו בעיות נפרדות. בסקסו שהייתה שלי (מנוע זהה) המנוע מעולם לא עבד עגול בסרק. הסל"ד היה יציב אבל היו רעידות קלות והרגשה כאילו המנוע לא מרגיש בנוח בסל"ד הזה. כל מומחה ששאלתי טען שזה נורמלי למנוע הזה. ברגע שלוחצים טיפה גז הוא מתאפס על עצמו ועובד חלק ונקי.

הריח החריף של הדלק זו בעיה שונה וחמורה ביותר - יכול להיות שיש לך נזילה ממקום כלשהו. ניסית לבדוק את החיבור של צינור הדלק למנוע? (בחלקו האחורי מצד שמאל).

ד"א, החל מהיום יש אחת פחות - GTI זהובה עם 106 במרכז המספר (זו שהייתה של אייל רונן)נצפתה כשחלקה הקדמי מרוסק כליל (כריות אוויר פתוחות) ליד אוני' ת"א.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, אולי אני לא מבין גדול אבל לא יכול להיות שמנוע לא יעבוד עגול בסרק והדבר ייחשב

כדבר שגרתי שלא מעיד על שום בעייה.

זה שלא יודעים למה זה קורה זה כבר שאלה אחרת... אבל עדיין, תסכים איתי שמנוע

שלא עובד עגול - תקול באיזושהי צורה וזה לא משנה אם זה VTR או סיווק (להמחשה).

Veni Vidi Vici

פורסם

לא מסכים. השאלה היא בעצם - מה ההגדרה שלך של מנוע לא עובד עגול?

אם הכוונה לכך שהוא נשמע כאילו הוא כל הזמן עסוק, כלומר התנודות לא קבועות והצליל טיפה משתנה כל הזמן - כל זה כשסל"ד הסרק קבוע - אז אני לא רואה בכך כל בעיה. בכל הקליאו ספורט שנכנסתי אליהן, למשל, זה היה כך. המנוע פשוט לא אוהב להיות בסרק, ככה הוא בנוי. ברגע שנותנים טיפה גז מרגישים שהוא עובד חלק כמו שצריך. כך גם היה בסקסו שלי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני אתה טועה מסיבה פשוטה.

לפעמים המנוע רועד יותר לפעמים פחות, פעם בהרבה זמן הוא גם לא רועד בכלל ואז כשיושבים בתוך האוטו יש הרגשה של מנוע מכובה למרות שהוא לא, אין רעש של מנוע עובד, אין רעידות, ממש כמו מנוע חדש מהחברה וזה לדעתי כן מעיד שיש בעיה.

לפחות אצלי כל האוטו רועד בגלל זה ורואים שהמנוע לא עובד עגול, גם מהאגזוז שומעים שהפליטה לא אחידה מה שאולי מעיד על בעיית תערובת לא נכונה שבגללה אולי יש ריח של דלק ממדיד שמן ומהנשם.

in the face

with a chair

פורסם

לא אמרתי שזה תמיד כך. אני חושב שבמקרה שלך, בהנחה והוא כמו המקרה שלי, אין כל בעיה. אם תתניע הונדה סיוויק, נניח, אתה עלול לשכוח שהיא מותנעת מרוב שהיא שקטה וחסרת רעידות, אבל המנוע הזה לא עובד ככה. גם אצלי כל האוטו רעד מעט לפעמים (במידה שלא ניתן לראות אלא רק להרגיש), וברגע שנתתי גז זה הפסיק. נסעתי ככה הרבה זמן ללא כל בעיה. אם אצלך הוא רועד יותר ויש ריח דלק - אז כנראה שהבעיה היא שונה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, לצערי לא יכול לתת דעה ספציפי בקשר לקליאו אבל עדיין - מה זאת אומרת לא

אוהב להיות בסרק, לא בנוי לעבוד בסרק ?

עד כמה שאני יודע קליאו ספורט זה רכב ליום יום. אם היית אומר לי שזהו רכב מסלול טהור אז

עוד אפשר להבין אבל ראבק... זה שיש את הבעייה (אני אישית לא חושב שזה תקין) להרבה בעלי

קליאו (גם לי דרך אגב-סימלון) זה לא אומר שזה נורמלי.

אחרת יש איזשהו כשל או ליקוי בייצור...

Veni Vidi Vici

פורסם

לא לא לא... כנראה שאנחנו לא מדברים על אותו הדבר. הכוונה שלי היא לרכב שמנועו עובד בסרק באופן שאיננו עגול וחלק, אבל נשאר בסל"ד קבוע, פחות או יותר. זה בשום פנים ואופן לא דבר שמפריע בהתנהלות יום-יומית, בקושי מרגישים את זה, אבל אם יושבים ברכב בשעות ואזורים שקטים, ניתן לשמוע שהמנוע עובד באופן לא עגול לחלוטין, וניתן לעיתים להרגיש ברעידות קלילות, זה הכל. אותה עבודה לא עגולה נעלמת ברגע שלוחצים על הגז. שוב - לא מדובר במשהו שבאמת מפריע אלא במשהו מאוד קליל וחסר משמעות. אני לא יודע איך זה אצל תומר, אם זה כמו שהיה לי בסקסו - הייתי ממליץ לו לעזוב את זה, בדיוק כמו שהוא בטח עוזב "בשקט" את כל הקרקושים שהוא בוודאי שומע מהפלסטיקים. אם זה משהו אחר - כדאי לבדוק יותר לעומק. במיוחד את ריח הדלק.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אתה יודע תומר, גם אצלי בפונטו ספייס 1.3 יש בדיוק את אותה בעיה והעלתי כבר בעבר מספר שאלות לפורום ואף אחד לא הצליח לעזור.....

אתה פגעת בול בניסוח של השאלה!, אין לי אמנם פיתרון אבל אם אתה מוצא אותו -אני אשמח לשמוע!

באמת!

שי.

פורד פיאסטה 83':arrow:

פורסם

זאק שוב, הבעיה לא קבועה, מזרק סתום היה סתום והבעיה היתה קבועה.

דליפת אויר זה אולי כן יכול להיות אבל קשה לבדוק ב 106, אם רוצים להיות בטוחים שאין דליפה זה אומר להחליף אטמים ב 450 ש"ח רק האטמים.

בגלל זה אני מחפש כיוון יותר טוב לפני שאני שוב הולך להוציא כסף על בדיקה או החלפה של משהו שלא יעזור לי, אם היתי הולך לפי גיא פרילינג היתי היום עם חור בכיס של 900 ש"ח על חיישן כשבעצם החיישן שלי תקין.

אני לא מתמצא ממש במערכות ברכב אבל אם יש דליפה אז אמור להיות בעצם חוסר בדלק או יותר נכון עודף באויר לא?

in the face

with a chair

פורסם

אולי אין וואקום טוב בסעפת וכתוצאה מכך בריחת אוויר ,תערובת עשירה מידי , מה שמסביר את הריח של הדלק , ואת הזיוף בסרק

אם לא היית אומר שהלמדה בסדר , הייתי אומר גם שהבעיה בלמדה

למדה תקולה תגרום למחשב להעשיר את התערובת

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

• תוכן חדש...