Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בדוק בשבע עיניים שלא דחפו לך מנוע 1.4 16V עם כיסוי פלסטיק של ה- 172 :biggrin2:
כי אולי זה שלי באמת :lol:

אני דור שני ונראה לי שפחות רלוונטי לתביעות שחן ציין (למשל הגה וחיישן כריות אוויר), אני לא בטוח לגבי התושבות.

בכל מקרה אני רק יכול להוסיף את העלויות של השלוש שנים הראשונות של דור שני (אם זה מקרה מייצג).

אני לא החזקתי אותה בכל הזמן הזה אבל יש לי פירוט טיפולים מלא (בחור מאוד מסודר שגם טיפל לפני הזמן והקפיד על הכל).

שנתיים ראשונות היא עברה די חלק ללא עלויות ועם הכניסה לשנה השלישית...דוד אמצעי שהלך אחרי שנתיים (2K) וטיפול שהוא עשה אחרי שנתיים+ (טיפול כסף ?) היו כבר די קטלניים, כשהעבודה היא החלק הכבד (רק על עבודה מעל 2K).

אני חושב שפה אולי הבעיה של האוטו, כל דבר הכי קטן דורש פירוק של חצי אוטו בשביל להגיע אליו (מי אמר מעל אלף שקל עבודה רק בשביל להחליף מחזיר שמן בורר הילוכים שעולה עשירית ? :evil:).

אצלי לאחרונה גם הלך הממיר הקטליטי שעולה המון (אני אשמח לדעת אם זאת 'בעיה ידועה' בדור שני).

בכל מקרה העלויות לא התקרבו אפילו לטירוף שהיה אצל דודו למרות שאם מסתכלים רק על שנה וחצי אחרונות ולא פורסים את זה על כל התקופה אז זה מתחיל להיות כבד.

אני מניח שאחרי שלוש שנים הרכב מתחיל להתפרק :neutral: והעלויות מתחילות מאוד לגדול (אולי בגלל זה אין עדיין הרבה תלונות על דור שני).

ניר

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דודו, סינכרון הילוך 3?

מה, ההילוך הנ"ל הפסיק להיכנס?

היו תופעות מקדימות?

אצלי לפעמים שלישי נכנס בתחושה קצת קשה, לא חלק כמו שני או רביעי למשל. כשהאוטו מגיע לטמפ' עבודה התופעה פחות מורגשת.

אני צריך להתכונן נפשית לשיפוץ גיר?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אתה חורג כבר בערך ב- 100K :-)

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם
דודו, סינכרון הילוך 3?

מה, ההילוך הנ"ל הפסיק להיכנס?

היו תופעות מקדימות?

אצלי לפעמים שלישי נכנס בתחושה קצת קשה, לא חלק כמו שני או רביעי למשל. כשהאוטו מגיע לטמפ' עבודה התופעה פחות מורגשת.

חברה את השאלות האלו תשמרו למפגש שאירגנתי לנו.

במפגש תיהינה תשובות נכונות ולא מטעות אז תמתינו בסבלנות.

Power is nothing without control

פורסם
ראשית אני מבקש ממי שחיבר את שני הת'רדים נא להפריד כיוון שזה נושאים שונים!!!

בכווונה תחילה לא המשכתי לרשום שם אז בבקשה.

דבר שני בקשר לתגובה של רוני...

קודם כל - לא מקובל עלי ההשערות המגוחכות על שוחד או גורמים מהעבודה (מה הקשר?). אני גם לא מבין איפה הבנת ששיניתי את דעתי.

ולכיוון השני - באמת דיברנו בטלפון והתרשמתי מהידע שלך, אבל דיברתי גם עם אנשים רבים אחרים והמסקנה שלי בסופו של דבר היא שמלבד כמה דברים נקודתיים הרכב פשוט לא יקר לתחזוקה ביחס לכמעט כל רכב אחר מאותה הרמה.

אתה מוזמן לסרוק לי חשבוניות של טיפולים - זה דווקא מעניין.

בנוגע לחיבור שני הת'רדים - לא אשמתי, כרגע שישאר ככה, ניקיתי את הת'רד קצת.

שנה וחצי אחזקה של דור ראשון:

א.גלגלת מרעישה כתוצאה ממגע במים-1000ש"ח

ב.קלאץ-3600ש"ח

ג.החלפת סינכרון יחיד הילוך שלישי-2200ש"ח.

ד.טיימינג+משאבת מים-5000ש"ח

ה.מסנן דלק-120ש"ח

המחירים הם סופיים ולאחר ויכוחים, צעקות, איומים והתערבות שירות הלקוחות.

מוסכי הרשת של קרסו-כל הזין! (מתבקש.)

דודו - גלגלת מרעישה - מגע עם מים קרה סתם כך או שנכנסת לשלולית? אם המקרה השני אז ניתן לומר שמדובר במשהו שבסופו של דבר הוא אשמתך... בנוגע למחיר - מה הפירוט המדויק ובאיזו גלגלת מדובר?

קלאץ' - בלאי טבעי. המחיר אכן לא זול, כמה הוא עולה מיבוא מקביל?

סינכרון - אין מה לעשות, צריך להיות עדינים יחסית עם הגיר. המחיר לא יקר.

טיימינג - כמו שציינתי בתחילת ת'רד זה, המחיר הנוכחי הוא כ-3000 ש"ח, פעם בחמש שנים זה לא נורא.

נראה לי שבגדול נפלת על שנה וחצי קשות של טיימינג וקלאץ', דברים שמחליפים פעם בחמש שנים לערך. מלבד זאת אשמח לפירוט עלויות של טיפולים שוטפים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

סינכרון 3 היה חורק בהעברה מהירה של מוט ההילוכים ובסל"ד גבוה(כניסה מ4 ל-3).

זה קרה בתקופה שהתאמנתי לתת לברשד בראש.למזלו היתה התערבות של כוח עליון והקליאו כבר לא עימי...:?

דודו

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם

רוני

שלשום החלפתי מותחן אתה יודע כמה עלה לי? (כולל רצועת מנוע כולל בורג ושייבה)

אני אישית ידעתי שאם אני נכנס לשם אני יודע שלא משנה מה זה יהיה זה לא ירד מ-2000 שקל.

אז אחרי מע"מ, עבודה ואחרי הנחה יצא 2300 שקל!!!

דודו

ברשד זה הבעיה? :?

אני כאן!!! :evil:

Power is nothing without control

פורסם

חן - אתה יכול לפרט בדיוק באיזה מותחן מדובר, מה עלות כל אחד הרכיבים בנפרד ומהו מרכיב העבודה בכל העניין? כמו כן - מדוע התקלקל החלק המדובר?

תודה

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, התשובות שלך (והשכנוע העצמי) פשוט מצחיקות אותי עד כדי דמעות. אם זה לא היית אתה, הייתי יכול להשבע שמדובר באיזה מטומטם שמנסה לשכנע את עצמו כמה האוטו זול לאחזקה והמחירים סבירים.

"בטח נכנסת לשלולית... זו אשמתך" (כנראה ברעננה אין שלוליות)

"סינכרון - אין מה לעשות, צריך להיות עדינים יחסית עם הגיר. המחיר לא יקר." (ממש זיל הזול, זה כדאי ! :p)

רוני, FACE IT, האוטו הזה יקר לאחזקה כמו כל ספורטיבית "קשוחה" מודרנית, על אחת כמה וכמה משומשת. בכל הקשור למחירים, ברוב המקרים האוטו הזה שם את הסקסו 1.6 שהיתה לך בכיס הקטן - ואני לא אתפלא אם תחזוקה של 306GTI-6, למרות הסיבוכים והאמינות, לא יכולה להיות זולה יותר (אחרי הכל אומנם לא מדובר על מכונית עם תא מנוע כמו של הקליאו, התיכנון, למרות הצפיפות המחרידה, עדיין מאפשר לטפל בצורה *יחסית* נורמלית ברכב).

המחיר של מנוע 2 ליטר בתא מנוע של קליאו (שביום טוב רגיל למנוע 1.4 - וגם אז לא ממש קל לטפל בו) גובה מחיר כבד בטיפולים ובתיקונים שקשורים לתא המנוע.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
רוני, התשובות שלך (והשכנוע העצמי) פשוט מצחיקות אותי עד כדי דמעות. אם זה לא היית אתה, הייתי יכול להשבע שמדובר באיזה מטומטם שמנסה לשכנע את עצמו כמה האוטו זול לאחזקה והמחירים סבירים.

"בטח נכנסת לשלולית... זו אשמתך" (כנראה ברעננה אין שלוליות)

"סינכרון - אין מה לעשות, צריך להיות עדינים יחסית עם הגיר. המחיר לא יקר." (ממש זיל הזול, זה כדאי ! :p)

רוני, FACE IT, האוטו הזה יקר לאחזקה כמו כל ספורטיבית "קשוחה" מודרנית, על אחת כמה וכמה משומשת. בכל הקשור למחירים, ברוב המקרים האוטו הזה שם את הסקסו 1.6 שהיתה לך בכיס הקטן - ואני לא אתפלא אם תחזוקה של 306GTI-6, למרות הסיבוכים והאמינות, לא יכולה להיות זולה יותר (אחרי הכל אומנם לא מדובר על מכונית עם תא מנוע כמו של הקליאו, התיכנון, למרות הצפיפות המחרידה, עדיין מאפשר לטפל בצורה *יחסית* נורמלית ברכב).

המחיר של מנוע 2 ליטר בתא מנוע של קליאו (שביום טוב רגיל למנוע 1.4 - וגם אז לא ממש קל לטפל בו) גובה מחיר כבד בטיפולים ובתיקונים שקשורים לתא המנוע.

איציק

לפני כשנתיים ומחצה בקרוב כשעמדתי בפני ההחלטה אם לקנות את ה- 172 דור ראשון שקלתי אותה מול GTI 6 משנת 2000, המחירים היו די דומים סה"כ.....

מחיר הביטוח ל GTI 6 היה גבוהה בכ - 2500 ש"ח לשנה ודרישות המיגון שלו היו מצריכות תוספת תשלום חד פעמית של עוד 1000 ש"ח בקרוב......

איציק, רק מההפרש השנתי בסעיף הביטוח ה- 172 יכולה לממן לא מעט טיפולים ועוד לא נכנסנו להפרשי צריכת דלק שבסעיף הזה ה- 172 תוביל בוודאות.

נקודה למחשבה.....

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

איציק, רוני ואתה לא מתייחסים לאותה "נקודת אפס". בתור מי שיש לו גישה לכמה מכונות שיורדות מה-8 באפס למאה אני יכול להגיד לך שבשביל מכונית עם רמת הביצועים של הקליאו היא זולה לאחזקה. יחסית למשפחתית סבירה היא יקרה יותר, אבל זה,כפי שציינת, זה המחיר של להכניס מנוע 2 ליטר לתוך פחית וגם המחיר המחיר של מכונית מסדרת ייצור מוגבלת יחסית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
שנה וחצי אחזקה של דור ראשון:

א.גלגלת מרעישה כתוצאה ממגע במים-1000ש"ח

ב.קלאץ-3600ש"ח

ג.החלפת סינכרון יחיד הילוך שלישי-2200ש"ח.

ד.טיימינג+משאבת מים-5000ש"ח

ה.מסנן דלק-120ש"ח

רוני , לא על משהו . סביר זה לא...

זה י-ק-ר !

12,000 ש"ח ?

עדיף להגדיש כבר במוו... :?

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
רוני , לא על משהו . סביר זה לא...

זה י-ק-ר !

12,000 ש"ח ?

עדיף להגדיש כבר במוו... :?

קודם כל, קלאץ', סינכרון וגלגלת לא נכנס תחת אחזקה אלא תחת בלאי ו/או תקלות.

דבר שני, אני לא יודע מתי פעם אחרונה שמת BMW במוסך מורשה להחלפת גלגלת רועשת...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...