Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבדיחה עם הפולי שלמגאנים ולכלים נוספים של רנו מחליפים את הגלגלת חינם בטיפול שוטף אקראי וה- 172 שסה"כ משתמש באותה גלגלת לא נמצא ברשימת הכלים שזכאים להחלפה.

Never drive faster than your guardian angel can fly

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וואו...אחזקה של קליאו ספורט יקרה כמו אחזקה של אימפרזה טורבו..

צרפתיה...אבל עדיין..

זה לא צריך להיות ככה!

משהו פה מקולקל....

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

אל תגזים, זה עדיין לא אימפרזה טורבו.

שותה חצי מהדלק.

ביטוח מקיף עולה חצי (או אפילו פחות...)

מושכת תשומת לב של המשטרה כמו קליאו 1400 אוטומט (כלומר לא בכלל), בניגוד גמור לאימפרזה.

אין לך מגדש שאם הוא מתפגר החלפתו עולה סכום של 5 ספרות.

מותר להחליף זוג צמיגים ולא רק ברביעיות.

הצמיגים עולים פחות מצמיגים של אימפרזה.

יותר קל למצוא חניה חוקית בת"א (רכב יותר קצר...)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
כפי שציינתי בעבר

יוזמה מבורכת

הרכב שלי עדיין לא עבר טיימינג (56000 ק"מ)

לכן כל המוזיל הרי זה משובח

שים לב שהטיימינג הוא 120K או חמש שנים, לפי המוקדם!!

מה שכן אם הגעת בגלל הזמן, אתה לא חייב להחליף מצתים (~900 שקל) כי הם מוחלפים רק כל 120K ללא קשר לזמן.

פורסם
אתה לא חייב להחליף מצתים (~900 שקל) כי הם מוחלפים רק כל 120K ללא קשר לזמן.

ללא קשר לזמן ? לא נשמע לי סביר.

הפלאגים מתבלים כל עוד הם עובדים - והם יכולים לעבוד X שעות ובמהלכן לגמוע 120,000 ק"מ או לחילופין באותן X שעות לעבור רק 70,000 ק"מ.

השאלה היא כמה אתה מוכן לסכן את סלילי ההצתה שלך והאם אתה מעדיף להגיע עם מנוע מזייף/על-גרר למוסך בשביל להחליף פלאגים - או לעשות את זה בטיפול יזום ולישון בראש שקט.

הבדיחה עם הפולי שלמגאנים ולכלים נוספים של רנו מחליפים את הגלגלת חינם בטיפול שוטף אקראי וה- 172 שסה"כ משתמש באותה גלגלת לא נמצא ברשימת הכלים שזכאים להחלפה.
השאלה היא האם לשני הפולי-ים הללו יש את אותו המק"ט בדיוק ? אם כן, לא צריכה להיות שום סיבה הגיונית שלמגאן יחליפו את החלק במסגרת אחריות אבל לקליאו לא... אבל שוב, מה המק"ט של החלק והאם מדובר ב-ד-י-ו-ק באותו החלק ולא במשהו "דומה" או "מתאים" ?

מישהו ניסה לבדוק האם בחו"ל יש גלגלת (פולי) "משופרת" (מאלומיוניום למשל, בלי גומי)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק - אם היה מדובר במצתים של 20 שקל אז לא היה דיון בכלל.

אבל מדובר במצתים שעולים כמעט אלפיה לרביעיה (אירידיום...), וזה כבר לא כסף קטן עבור רוב האנשים פה.

לגבי שעות עבודה - זה לא תלוי בזמן קלנדרי, אלא בכמות שעות מנוע, וזה נתון שלא נמדד במכוניות נוסעים כידוע. הקשר שלו לקילומטרז' הוא דרך מהירות ממוצעת, כך שאפשר להעריך אם ממש צריך.

בכל מקרה - לא ברור מה זה משנה אם 120K נגמעו בחמש שנים או 10 שנים מבחינת מצתים - יותר משנה אם נגמעו בפקקים או בכביש מהיר, אם כבר.

ולמיטב ידיעתי החלפת מצתים אינה כרוכה בפירוק משמעותי (תקנו אותי אם אני טועה) כך שמ-ק-ס-י-מ-ו-ם אפשר לעשות זאת בטיפול הבא בלי נזק נוסף.

פורסם

WIL, ידוע שהמצתים מאוד יקרים (אירידיום) אבל אני לא מסכים איתך בנוגע לשעות העבודה שלהם. מה אומר היצרן במקרה הזה ?

כמו כן זו לא חדשה גדולה שבשביל להחליף מצתים בקליאו ספורט יש צורך בפירוק סעפת יניקה, דבר שדורש זמן עבודה, אטמים חדשים ולא מעט כסף.

אני בטוח שאם יצא לך לשוטט באתר הזה, בטח שמת לב ללא מעט מקרים על אנשים שהחליפו מצתים הרבה לפני הוראות היצרן - וזאת עקב בעיות שהיו להם (ונעלמו כליל לאחר החלפת המצתים). אני אשמח אם תרשום מה אומר בדיוק היצרן בנושא הזה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

למיטב הבנתי בנושא המצתים מדובר על 5 שנים או 120K ק"מ כאשר בטיפול ה-5 שנים (טיפול פלטינה) מפורקת סעפת היניקה והמצתים נבדקים. אם הם תקינים או זקוקים רק לניקוי זה נעשה והם לא מוחלפים. בחו"ל ד"א הם עולים כ-110 ש"ח ליחידה (20 יורו).

ברשד - מאיפה אתה יודע שלמגאן מחליפים ככה סתם בטיפול? כמה עולה הפולי למגאן? אולי כדאי לברר את העניין אצל קרסו.

106devil - האחזקה של הקליאו זולה ביותר. זהו הטיפול היקר היחידי (וגם הוא, לאחר ההוזלה, לא ממש היסטרי, במיוחד למנוע 2.0 ל' כזה - שים לב שמדובר במנוע לא סטנדרטי ביחס ל-2.0 ל' רגילים). עלויות הביטוח, הדלק והטיפולים כולם זולים מאוד לרכב בעל ביצועים כאלו.

GAL-R32 - מדובר בשני הסוגים.

שאלה מעניינת היא באמת האם כדאי להחליף לפולי "משופר" כפי שאמר איציק.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני - המקור היה העיתונות הכתובה (DRIVER...סתם) בסמיכות יצרתי קשר עם השרות של קראסו והסבתי את תשומת ליבם לכתבה (שלחתי אליהם בפאקס) שכלל לא הכחישו וציינו שסדרות מנועים שלמות (חוצה דגמים) זכאיות להחלפת פולי מנוע והנ"ל מבוצע במהלך הטיפול השוטף הקרוב, לדיברי השרות במהלך הטיפול המוסך בודק את מצב הפולי ומבצע החלפה ללא חיוב הלקוח.

כמובן שביקשתי לבדוק עם סדרת ה- CBOM ב"משחק" ונאמר לי מפורשות שלא, התעקשתי והקשיתי שלדעתי כל הסדרות של רנו משתמשות בפולי זהה (כמובן שזה לא היה מבוסס) ואין הגיון להחריג את ה- CBOM....

בקיצור, השרות הפיץ סדרות מנועים שזכאיות להחלפה ואנחנו לא נמצאים ברשימה הזו....

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
שים לב שהטיימינג הוא 120K או חמש שנים, לפי המוקדם!!

מה שכן אם הגעת בגלל הזמן, אתה לא חייב להחליף מצתים (~900 שקל) כי הם מוחלפים רק כל 120K ללא קשר לזמן.

הרכב שלי עלה ב פברואר 2002 לכביש...(הוא מודל 2001)

ופלאגים הוחלפו כבר לפני 20000

אז אני רגוע

פורסם

אני יכול לאשר ממקור ראשון שאכן במגאנים מבוצעת החלפת הפולי בחינם... ואפילו הזמינו אותי לעשות זאת... מה שכן... בנוסף החלפתי טיימינג ואלטרנטור שכבר לא היו בחינם...

Veni Vidi Vici

פורסם

SRONIS כתב:

106devil - האחזקה של הקליאו זולה ביותר. זהו הטיפול היקר היחידי (וגם הוא, לאחר ההוזלה, לא ממש היסטרי, במיוחד למנוע 2.0 ל' כזה - שים לב שמדובר במנוע לא סטנדרטי ביחס ל-2.0 ל' רגילים). עלויות הביטוח, הדלק והטיפולים כולם זולים מאוד לרכב בעל ביצועים כאלו.

בוא לא נתלהב יתר על המידה.

הכל טוב ויפה עד שמשהו מתקלקל ונכנסים למוסך..המורשה אלא מה?!

ואז מר שטרן היקר לחץ הדם שלך יהפוך למוגדש.

דודו

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם

אני עשיתי את כל הטיפולים שיש וגם מעבר

כי אני די פדנט

מי שרוצה אני מוכר את הפלאגים הישנים שלי שהחלפתי אחרי 65K

תמורת סכום סימלי

:evilbat:

• תוכן חדש...