טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,312 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני על סף קנייה של אי אקס ספורט ,כאשר לטענת המוכר הוחלף גיר באוטו לגיר "אורגינאלי". עכשיו אם אני לא כל כך בוטח בדבריו- כיצד אני מגלה שזה באמת גיר של ספורט??..(עוד נתון לשאלה- המד טורים לא פעיל באוטו!). בתודה אשר.
הודעה אחרונה מאת SUPER, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש לי מזדה 323 ואני בקושי נוסע בה פחות מ 10000 ק"מ בשנה... אני ממלא דלק אחת לשבועיים לערך מיכל מלא שזה כ 200 שקל. ואחרי שבוע זה כבר יורד לי לחצי מיכל. אני נוסע בעיקר בעיר האם יכול להיות זה הבעיה?? או שכדאי ללכת למוסך? מישהו נתקל בבעיה הזאת גם ב323 שיש לאחרים?? מה צריכת הדלק צריכה להיות?? תודה.
הודעה אחרונה מאת אמיר מהמרכז, -
-
ניקוי מזרקים
מאת punto_S- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
רציתי לדעת מחירים של ניקוי מזרקים וכמה עולה לעשות אינפוזיה לאוטו במוסך?
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
יש לי שאלה... הסיפור הוא כזה הרכב הוא טויוטה סליקה שעשה 260000 הבנתי שזה "כלום" בשביל המנוע הזה.... (תלוי ..בסדר) תמיד אכל מעט שמן או בצורה סבירה לאחרונה- נראה שהוא זולל שמן לגמריי הכוונה אין לי עדיין נתונים מדוייקים אבל זה זוועתי לאחרונה היו לי גם 2 מקרים שמיי הרדיאטור נשפכו בנסיעה והרכב התחמם ממש זה קרה לפני מס חודשים - משהו כזה הרכב עצמו: לעולם לא מתחמם שפיכת המיים קרתה ב2 מקרים ורק אז הרכב התחמם לגמריי מן הסתם כרגע- הרכב לא מתחמם בכלל- אבל יש צריכת שמן היסטרית ------------------------------------------- השאלה: יתכן שבעקבות ההתחממות נדפק ראש מנוע או משהו אחר- וזה קשור לצריכת השמן? ----------------------------…
הודעה אחרונה מאת rodon, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 22.5 אלף צפיות
כל כמה זמן הכי מומלץ להחליף שמן מנוע ופילטר או שמן מנוע בלבד או יותר נכון לשאול תוך כמה זמן השמן מאבד מהתכונות ומהיעילות שלו ,האם זה שונה מרכב שנוסע כל יום או ברכב שעומד ולא נוסעים בו כל יום? כמו כן כמה זמן מחזיק למשל שמן פחות איכותי כמו STP או חברה לא מוכרת לעומת מוטול או ליקוויד מולי?
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חברים אני מעוניין לדעת איפה יש חנות עם הרבה סוגים של טסות לאוטו כל מי שיודע על חנות שירשום בבקשה.... גם אתרים של החנויות האלה יעזרו לי תודה ....
הודעה אחרונה מאת ד''ר וואנדורה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
185/65/15 סגנון נסיעה - כבישים בינעירוניים - במהירות גבוהה , אך לא ספורטיבי ! מהצמיג דורש אחיזת כביש , שיחזיק הרבה זמן שלא ישחק ולא יתייבש במהירות. רוצה צמיג שמשלים את האיכות הנסיעה בקסנטיה ( צריך צמיג רך - לא ? ) מחפש המלצה לצמיגים מפירמה ידוע , לכל חברה יש כמה דגמים וז בבקשה להמליץ על משהו ספציפי ולא כללי כמו מישלין או פירלי וכו' תודה מראש
הודעה אחרונה מאת sk, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רב לכולם ושנה טובה יש ברשותי סובארו GL שנת 86 מנוע 1800 ויש לי שאלה בנוגע לבורג שנמצא בקרבורטור....יש לי בורג אחד ארוך אם קפיץ עליו (נראה לי) וכשמסובבים אותו הטורים עולים ויורדים..... אבל לידו יש לי בורג שנמצא כמו בתוך צינור כזה שעוטף אותו..הבורג קצת גדול והוא מסתובב בלי סוף ולא משפיע בכלל על המנוע... סיבבתי אותו איזה 50 סיבובים לכול צד והוא לא עושה כלום! והוא גם לא נכנס אלה עומד במקום... מישהוא יודע מה מכוונים אם הבורג הזה?? ובאיזה מצב הוא אמור להיות ? תודה רבה לעונים!
הודעה אחרונה מאת m&t, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בבקשה ממכם יש לי שאלה. אז ככה אני רוצה לעשות ברכב של אמא שלי ( MITSUBISHI CARISMA 98 ) חלונות שחורים קדימה ואחורה (אחורה ככה קדימה פחות כהה), עכשיו אני רציתי לשאול איפה יש מקום שעושה את זה בצורה המקורית, לא מדבקה אלא לטבול את החלון בכלשהו חומר או משהו (לא יודע איך זה הולך בדיוק).
הודעה אחרונה מאת אוהד_מ, -
- 1 תגובות
- 988 צפיות
ברשותי גולף, בזמן התנעת הרכב המתנע מסתובב היטב ומצליח לסובב את גלגל התנופה, אך מדי פעם המשלב (סולונואיד) חוזר לאחור לפני התנעת הרכב כלומר הסטרטר קצר מדי להתנעת הרכב. רציתי לשמוע את דעתכם בעניין ואיך אפשר לפתור הבעיה באופן עצמאי. בתודה מראש...
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
נתקלתי במקרה בהיפר רוזנפלד פ"ת , כיסויי אלקנטרה איכותיים במבצע מדהים, במקום 400 ש"ח רק ב 159 ש"ח במגוון צבעים. עכשיו השאלה, שווה משהו או סתאם חרטא?
הודעה אחרונה מאת m&t, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קודם כל- אלון האצילי ויתר על הטווינגו שקניתי היום. זו ממש מחווה יפה מצידו- כה לחי! האמון בבני המין האנושי התחזק! יש עתיד! אני מבטיח שכל טווינגו למכירה שאראה אלון יהיה הראשון שישמע עליה. ולקיטורים: 1. אני לא מצליח להניח את ידי על מדריך ראוי להתקנת שעון חום.... חיפשתי בגרמנים, וכל המדריכים שהצלחתי להוריד היו של ECU, השד יודע מה זה. 2. שאלתי לפני כמה ימים (אז תצנזרו אותי אם אני חורג)- האם למישהו יש מושג ירוק האם חוקי להתקין מגדש טורבו על הטווינגו? האם חוקי להתקין עיני מלאך כאלה זוהרות בתוך הפנס? 3. ראיתי פה פעם לינק לאתר בו מישהו מסביר איך היסב מאיזי לידני לבדו. הלינק לא מקשר לדף ההסבר ובאתר ההוא אין זכר להסבר... ולהתלבטויות: אני לא יודע מה לרסס על הט…
הודעה אחרונה מאת shooka, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי בעיה מיכל הדלק לא נפתח סובארו דיאל. ישנה ידית למטה בצד של הנהג אם מושכים למעלה נפתח הבאגז ולחיצה למטה נפתחת דלת מיכל הדלק אתמול באתי לתדלק ונאלצי לפרוץ אותה כיצד אני מסדר אותה?
הודעה אחרונה מאת nissan, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 865 צפיות
שלום לכולם. השבוע האוטו עבר ניקוי קרבורטור , החלפת מצתים + חוטי הצתה והחלפת שמן . משהו מבין אלו גרם לכך שקשה יותר להתניע את הרכב ולפעמים אחרי ההתנעה הוא כבה לאחר מספר שניות , יש לציין שלא קרה לי מצב כזה עם הרכב מעולם. יש למשהו רעיון ?
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
- 2 תגובות
- 980 צפיות
אני לא יודע אם הכותרת מתאימה אז סורי ... העניין הןא כזה : לפני כמה ימים ראיתי באתר לשיפורים של הונדות , סיווק כמו שלי ( 95 ESI ) אם סלון של סיווק 99. השאלה שלי האם לפי דעתכם הדש והפנלים של הדלתות מתאימים ? האם אני יכול להרכיב דש של סיווק 99 ופנלים לדלתות על האוטו שלי בלי התאמות מיוחדות ? הודה לעונים !! ( בלי זלזול בשאלה בגלל שראיתי בעניים שלי איך זה יושב וזה הרבה הרבה יותר יפה!!! ).
הודעה אחרונה מאת Classic Addition IL, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם היום הנעתי את הרכב שהוא היה קר לגמרי, המחוג חום מנוע הראה 50 מע' (כי הוא מתחיל למדוד מ- 50). אני נוסע נסיעה איטית בעיר כ- 40 קמ"ש ללא מזגן, ובשלב מסויים המחוג הראה שחום מנוע נמצא על אמצע השעון והמאוורר לא נדלק כהרגלו. (אף פעם המחוג לא עבר את האמצע.) עצרתי ברמזור והמחוג המשיך לעלות והגיע קו לפני התחום האדום. רק אז המאוורר התחיל לעבוד והרעיד את כל הרכב. חום המנוע לא ירד אפילו בקו אחד אבל הוא גם לא עלה. כאשר הגעתי הביתה והחנתי את הרכב, אני עולה הביתה ואחרי 10 דקות שהמנוע מכובה המאוורר שוב נדלק ל- 30 שניות ונכבה (דבר כזה לא קרה אף פעם). בספר הרכב רשום שבתנאי תפעול רגילים המחוג צריך לנוע במרכז השעון. אז למה המאוורר לא נדלק שהמחוג נמצא באמצע השעון כמו תמיד וכן…
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
יש לי ידיד בעל רכב פגו 205 1600 אוטמטי(נדיר ,אני יודע), היום ביציאה ממקום עבודתו לאחר כמעט 100 מטר של הנסיעה הרכב הפסיק לנסוע, שילוב של כל ההילוכים הקדמיים אינו גורם לרכב לנוע, לעומת זאת, שילוב להילוך אחורי גורם לרכב כן לנוע אך מכייון שלא ניתן ליסוע בכביש ראשי רק בהילוך אחורי, נאלץ ידידי להזמין גרר. השאלה לאיציק ו/או בני ל. האם תיבת ההילוכים שבקה חיים או שניתן עוד להציל אותה בסכום סביר?! יש לציין שבדקתי שמן גיר ולא חסר, וכן בדקתי שהמוט המקשר בין הידית לגיר במקומו! בתודה לעונים צביקה
-
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום. לחבר של אבא שלי יש אופל אסטרה שנת 95 1.4 אוטומט(אני יודע שזה השילוב הכי גרוע שיכול להיות, ז"א גם מנוע חלש לרכב כבד יחסית וגם אוטומט, אבל זה לא ענייני, לא רכב שלי אז לא ממש אכפת לי) ובחורף אין שום בעיה, בכלל באופן כללי מצב הרכב פשוט כחדש! אין לו שום בעיה והוא לא היה במוסך אף פעם חוץ מאיזו בעיה קטנה עם מזגן. הקילומטרג' של הרכב יחסית מאוד נמוך בשביל רכב משנת 95 85 אלף כמעט הוא אמר לי שהרבה רוצים לקנות ממנו את הרכב הוא פשוט במצב חבל"ז(והוא לא מוכר אותה) עכשיו הבעיה היא כזו לפי מה שהבנתי ממה שהוא סיפר אם הרכב עומד הרבה זמן בשמש או מזג האוויר חם חבל על הזמן אז במהלך הנסיעה נידלת נורה כתומה עם ציור של מנוע יש לציין שהרכב נוסע ללא הבדל מוחשי אך כשסיבובי המנו…
הודעה אחרונה מאת Opel Astra GSI, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
*** הכותרת נערכה **** קרא את כללי הפורום: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=737 _______________________________________________________________ טווינגו שוב: 1. הוספת מגדש טורבו כמתואר בלינק להלן: http://www.vanaaken.com/europe/turboconversions/twingo.htm 2. עיני חתול ארסיות: http://www.vanaaken.com/europe/turboconversions/twingo.htm נראה לי לא סיפור רציני לביצוע. השאלה האם זה חוקי או לא חוקי?
הודעה אחרונה מאת shooka, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הופניתי ע"י מנהל שרות אזורי בלובינסקי למוסך הנ"ל. המוסך אינו מופיע ברשימת המוסכים באתר החברה. מנסיון, לא כל המורשים מופיעים. האם מישהו טיפל/נתקל/שמע על המוסך הזה? הרכב המדובר הוא C-5 ולכן המקצועיות חשובה מאוד.
הודעה אחרונה מאת shahar75, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
יש לי מצבר משנת 2002 פעם אחת לפני איזה 8 חודשים שכחתי את האורות דלוקים ב309 שלי... נגמר המצבר אז מיליתי אותו (התנעתי בכבלים...) הכול היה טוב ויפה..! עכשיו לא הייתי בארץ איזה חודש ולא התניעו לי את האוטו אז שוב התנעתי אותו עם כבלים... והוא עבד טוב ככה במשך שבוע עד שלפתע הוא נגמר לי... ועכשיו אין לו כוח... חשוב לי לציין ששמתי מערכת חדשה של 200W וידית הילוכים עם ניאון שמתחברת למצת של האוטו אבל לא הדלקתי אותה הרבה והוצאתי אותה מתי שלא הייתי באוטו זאת אומרת שהיא לא פעלה שהאוטו היה מכובה.. קיצור מה אתם אומרים הלך המצבר (איך אני יכול לדעת אם הלך המצבר או לא..) או שפשוט שוב למלאות אותו למרות שמיליתי אותו אתמול ועדיין היום בבוקר אין כלום... שאני אומר מיליתי אותו אתמול …
הודעה אחרונה מאת saar5555, -
-
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם. היום, לאחר 28,802 ק"מ (קיצור פז"מ של 2000 ק"מ) עברתי טיפול 30K במוסך מורשה של מאזדה בנתניה (מי שרוצה המלצה למוסך מעולה שיודיע לי בפרטי-אסור לפרסם בפורום ) הוחלפו בלמים קדמיים (צלחות עברו חריטה, הותקנו רפידות מקוריות של מאזדה(לא מתפשר על חילופי)) הוחלף שמן, פילטר וכו'... כמו-כן הוחלף חלק שנקרא "מותח רצועות", שע"פ דברי המוסכניק עולה 1500 ש"ח (אצלי בחינם על חשבון האחריות), ובאמת שהמנוע נשמע שקט יותר וחלק יותר. הטיפול עבר בצורה מושלמת אך נותרו 2 בעיות שלא נפתרו עדיין וכאן אני זקוק לעזרתכם. מי שזוכר את סיפור : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=44776 מדובר בבעיה בפנס קידמי שמאלי (מנוע נדפק, אין כיוון גובה אורות בפנס שמא…
הודעה אחרונה מאת saar5555, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 947 צפיות
לפי מה שנאמר לי כאן בפורום, אני לא יכול למלא שמן גיר לבד ב205 בגלל שצריך איזושהיא משאבה. לכן ההגיון אומר ללכת למוסך... אבל לפני שאני בכלל ניגש, כמה להערכתכם יקח מוסך על מילוי שמן גיר?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום! מצאתי בארגז הכלים הביתי מכשיר קטן עם מנורה, המתחברת לשקע המצית. אם אני זוכר נכון זה מכשיר שמודד את מצב הטעינה של האלטרנטור. כמו שרואים בתמונה, מנורת הביקורת יכולה להאיר בארבעה מצבים. מתוך סכרנות ירדתי למטה וערכתי בדיקה. הרכב הוא אסטרה 92' 1.4 ליטר קרבורטור. הרכב מתניע מצויין ואין לי שום בעיה חשמלית, אבל בכל זאת הסתכרנתי לבדוק. הנעתי את הרכב וחיברתי את המכשיר. מנורה ירוקה נדלקה (OK). הדלקתי אורות גבוהים והנורה נהפכה לכתומה (LOW CHARGE). הדלקתי בנוסף לאורות גם את האוורור על עוצמה מלאה והנורה נהפכה לאדומה (NO CHARGE). האם המכשיר אמין או שזה סתם צעצוע? (האם אני סתם ממציא בעיות? )
הודעה אחרונה מאת m&t, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם! קראתי פה בפורום על כך שצריך לשים במזדה 323 "מים ירוקים", ולא מים רגילים. מישהו מוכן להסביר לי בבקשה למה הכוונה? על אלו מים מדובר, איפה צריך לשים אותם, מה שמים בדרך כלל במכוניות, ומה המשמעות של מים ירוקים? תודה!
הודעה אחרונה מאת dannyboy, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז כך אני צריך לחבר לרדיו דיסק שלי לאחד מהחוטים פלוס קבוע כלומר זה שמביא מתח גם כאשר אין סוויטץ אני צריך פלוס קבוע כדי שההגדרות לא יתאפסו כל פעם אז כך להעביר דרך המצבר זאת הבררה האחרונה אז איפה אני יכול למצוא פלוס קבוע חשבתי אולי לחבר לנורה של האזקה שמהבבת כשר האוטו מחובה והאזקה נדרכה אבל כאשר אני פותח את האוטו ומכבה את העזקה אז הורה מפסיקה לפעול וכבר אן פלוס לכן זה לא יתאים אני צריך פלוס קבוע אשמח לשמוע רעיונות לפני שאני יעביר מהמצבר
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, מישהו יכול לומר לי מה הן ההוצאות השוטפות בערך בחודש על אוטו ? יש הוצאות על דלק, כמה בערך לחודש ? נגיד שאני לא נוסע הרבה כ"כ, בעיקר בתוך העיר. יש ביטוח, כמה זה לנהג חדש ? ואני מדבר על מכונית שעולה בערך 20 אלף ש"ח, לא חדשה כמובן .. אם מישהו יכול לתת סדרי גודל של הוצאות אני אשמח. תודה
-
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מתכנן בסוף השבוע הקרוב לערוך טיפול 10000 לאוטו, ובמסגרתו כמובן להחליף פילטר שמן. 1. מהי הדרך הכי טובה להגיע לפילטר? לפרק חלקית את הרדיאטור, להזיז אותו מעט קדימה, ואז לפרק? 2. האם הפילטר שמן של ה GTI שונה מהפילטר שמן של ה XSI? 3. האם קיים פילטר חלופי,לא מקורי? מישהו יודע מה האיכות שלו? אם אפשר חברה ודגם של החלופי... ועוד המלצות לקראת הטיפול יתקבלו בברכה... תודה, משה
הודעה אחרונה מאת zigi, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
1.האם משהו יודע לאן אמור להתחבר הצינור השחור העבה שיוצא מתחת לצינור השחור המוביל מפילטר האוויר לקרבורטור... ברכב המדובר הצינור סתם זרוק בחוץ ומריח דלק בסיום נסיעה ארוכה. 2. איך מטפלים בנשם שעליו דיבר "צביקה קרבוטור" לפני מס' שבועות, היכן הוא נמצא? והאם זה מסובך? 3. אולי משהו יודע איך מכוונים את הצ'וק האוטומאטי ב405 1.6 GLX שנת92 הצ'וק נכבה מהר מאוד והאוטו מגמגם ונכבה ברמזורים, נוסף על כך ישנה בעייה שהצ'וק לא תמיד עובד לפעמים צריך "לדרוך" אותו, ללחוץ לחיצה אחת ארוכה על הגז לפני ההנעה ואז להניע בלי גז. מדובר כמובן בהנעה ראשונה על הבוקר תודה
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, מחר אני נוסע לאילת עם חברים וחשבתי לעשות טיפולונצי'ק קטן לאוטו למרות שעוד לא הגיע זמן הטיפול. עברו 12,000 ק"מ מהטיפול הקודם (הרכב בן חצי שנה עם 27,000 ק"מ) ומעולם לא יצא לי למלא שמן (החליפו בטיפול הקטן). האמת שעד עכשיו לא בדקתי שמן/מים אפילו פעם אחת, אני יודע - קצת דבילי אבל משום מה סמכתי על הסנסורים שיתריעו אם חסר לי נוזל קירור או שמן (בסדר בסדר... מעכשיו בדיקה שבועית...) אגב - האם באמת ניתן לסמוך על הסנסורים שיתריעו בזמן? את הרכב בדקתי היום לאחר שהוא עמד 7 שעות והספיק להתקרר. מצב נוזל הקירור - מצויין, על הקצה של הMAX מצב השמן - מצויין גם כן, המדיד הראה שיש כמות שמן מקסימלית. עכשיו השאלה... האם זה הגיוני שבמשך 12 אלף ק"מ הרכב לא איבד גרם …
הודעה אחרונה מאת Guy,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,561 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- elibaba
- asael_10
- daniel.asu
- malcishua
- avizaz
- FuriousLift
- פאר האורה
- daido1
- orsh99
- Pika007
- nir eli
- elihershko