טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,309 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 960 צפיות
לחבר שלי אין מד סלד האם אפשר להוסיף והוא הבין שזה עינין חשמלי ... אז אם הוא קונה מד סלד והולך למוסך כמה יעלה לו בערך?
הודעה אחרונה מאת פאסאט מהגהנום, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב. ברשותי פונטו 95 SX 75. כש קניתי את הרכב ידעתי שיש לי חור קטנטן במע' הפלטה ברכיב השלישי או האמצעי לא זוכר במדויק הרעש של הרכב לא נשמע רגיל אלא קצת יותר חזק אבל לא הפריע לי ולא היה משמעותי. בקיצור ביום שיש זה נסעתי בלי מוסיקה בפול וליום ופתאום אני שומע רעש מתכתי מאוד חזק בעיקר כש אני מעיץ. היית בטוח שנפל לי משהו ונגרר אחרי הרכב אבל לא. כאשר הגעתי הביתה ובדקתי את העניין ע"י כמה לחיצות גז ועזיבה וגילית שהרעש לא באה מאזור הקדמי (המנוע) אלא מהתחתית של הרכב ובערך באמצע. לדעתי הלך לי איזה חלק באגזוז (לא יודע). אני פונה אליכים אנשים בעל ידע ונסיון ומבקש שתיעצו לי מה קרה? ביום שיש אני כך או כך יסע למוסך שלי כדי להיות בטח ב100% מה הגורם לרעש אבל בגלל שיום שיש הוא יו…
הודעה אחרונה מאת R'n'B, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 879 צפיות
שלום. יש לי גולף לבנה שנת 92. עכשיו בטח אתם יודעים שיש 2 סוגי גומיות שאוטמות את הדלת מפני גשם וכו..... עכשיו יש גומיה פנימית ויש גומיה חיצונית שהיא עוברת מהדלת הקדמית עד האחורית..... עכשיו היא חסופה לשמש..... והיא התפוררה......... מאיפה אני משיג אחת חדשה דנדנשה? תודה תמיר
הודעה אחרונה מאת Astro Power II, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 962 צפיות
ב-205 שלי לשעבר (כיום משרתת את אחותי) חדלה ההזעקה מלפעול. גם המזגן כבר לא קירר. היום לקחתי את האוטו לטיפול ובעיית המזגן נפתרה ע"י מילוי גז. אבל שימו לב לסיפור המרגיז: צינור המים של המזגן זז ממקומו ומים נשפכו על מחשב האזעקה ונכנסו לקופסה (אזעקה מסוג COBRA 6421 של Delta Elettronica S.p.A) כשפתחנו את הקופסה התגלו סימני מים על הלוח וסימני קורוזיה. ה"מוח של ההזעקה" כפי שהגדיר זאת בעל המקצוע מקולקל ללא תקנה לטענתו. אחרי שהוא יצר קשר עם היבואן הוא טען שאין יותר כאלו במלאי ויש צורך באזעקה חדשה בעלות של כ-1500 ש"ח. טלפון ליבואן העלה כי יש יחדות כאלו במלאי, דורשים 700 ש"ח. מה אתם אומרים ? אני שונא את ההרגשה שמנסים לרמות אותי כל הזמן. עצות, מחירים והפניות יתקבלו …
הודעה אחרונה מאת ramigt, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שאלתי היא: יש לי הזדמנות לשים יד על מנוע של הונדה פרלוד 2.2 השאלה היא מה ההספקים של מנוע זה והכי חשוב אם אני יכול להתקין אותו בסיווק שלי?! לי יש סיווק ESI שנת 95 ידנית , אז מה אתם אומרים אפשר להתקין ואם כן איך יהיו הביצועים וההתנהגות של הרכב. זקוק מאוד לתשובה....
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
מצבר topla
מאת Guest amit100- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
למשהוא יש מצבר topla זה מצבר אדום\אדום איך הוא ? זה המצבר היחידי שאני יודע שייש לו צינורית ניקוז לגזים הרעילים(אני צריך מצבר אטום לגמרי או עם פתח ניזוק) במחיר הגיוני ז"ל OPTIMA (המצבר הקודם).
-
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני צריך עזרה , הפלסטיקים אצלי ברכב שיושבים בצידי הדלתות ( פלסטיקים חיצוניים ) לאורכם והפסים שעל הגג ( גם מפלסטיק ) דהויים לגמרי . עכשיו אני רוצה לפרק אותם ולחדש אותם , רק הבעיה שאני לא יודע איך מפרקים אותם... אז אם מישהו יכול לעזור לי אני יודה לו מאוד!! שוב פעם למי שלא הבין אלא הפלסטיקים לאורכם של הדלתות שנועדו להגנה על הפח ( עגלות סופר וכו"ד ) , ו2 הפסים על הגג . בתודה BENNY550.
הודעה אחרונה מאת saar5555, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
בוקר נאה לכולם בעקבות ידיים עקומות של מכונאי - נקרעו לי החוטים של ה AIRFLOW METER. מאחר והמחבר שלו יצוק מגומי - נעשתה עבודת חאפר כדי לחבר חוט לחוט. מאז - כאשר אני לוחץ על הגז או מוציא הילוך לניוטראל - הסל"ד נשאר כ 10 שניות על 1500 בערך ואז יורד לאט ל 900. האם יש קשר בין הדברים? אין לי מנוע צעדים _______________________ ללא קשר להנ"ל - מי שראה שמע חלם או נתקל ב BX GTI משנת 92 ומעלה זרוקה בצד או בפירוקיה - אנא עזרו לאדם אומלל שהתחת שלו נשרף עקב חוסר במגן חום לאגזוז. כשהחלפתי גיר - המגן שיושב מתחת לידית הגיר לא התאים כי היה של האוטומט. מגן סטנדרטי לא מתאים מאחר ולדגמי הGTI יש דוד אמצעי פתוח בדיוק שם למותר לציין שחיפ…
הודעה אחרונה מאת SUPER, -
-
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הפיאט שהפכה ליהיות שלי.. עושה רעשים של דפיקות בעת סיבובים , לא צריך ליהיות מומחה כדי לדעת שאלה הציריות, הרעש היה מאז שנקנתה לראשונה לפני שנה , אבל לאחרונה החמיר המצב : הרעשים התחזקו ובסיבובי הגה יותר מתונים הם מופיעים אני קיבלתי הצעת מחיר של 2K ... זו לא הגזמה?? יש מחירים יותר זולים? תודה לכל העונים..
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
מזגן-מריאה
מאת manxral-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 974 צפיות
שוב פעם סיפורים עם המזגן.. לא מבין מה הולך שם. סידרו כבר כל מה שיש לסדר במזגן הזה! החדירו גז,ואקום, ניקו תעלות, סידרו את הסירקולציה. אבל הפעם בעיה מסוג אחר. עכשיו המזגן החליט שזה יהיה נחמד מאוד אם רק חצי מפתחי האוויר יוציאו אוויר קר. דהיינו החצי שקרוב לנהג מוציא אוויר קר והשאר אוויר רגיל! מה שלא מונע ממני להזיע באוטו כמובן ואין תענוג גדול יותר מלהזיע באוטו בחום הישראלי.. עזרה ממי שאפשר תתקבל בברכה!!
הודעה אחרונה מאת manxral, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מישהו מכם כבר פירק ציריות ב 106? איך היא יוצאת מהגיר? האם בשליפה פשוטה או שיש לה אבטחה? אני מתכוון לעשות את ההחלפה ביום שישי אם למישהוא יש עצות אני אשמח לקבל הארות והערות... ואני לא יודע מה להרכיב... מחיר ציריה משופצת = 400 ש"חים מחיר ציריה חדשה = 600 ש"חים אני צריך זוג אז קחו בחשבון את ההוצאה... מה שווה לקנות? האם יש למישהו ניסיון עם ציריות משופצות בדגם הזה? הם מחזיקות מעמד? ----------------------------------------------------------------------- ולנושא אחר... אני צריך להחליף גם את חיישן הלמדא, אוניברסלי עולה כ 300 ש"חים ומקורי עולה 1000+ מישהו הרכיב אוניברסלי?
הודעה אחרונה מאת לנצ'יהוליסט, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
כיצד ניתן לחבר את הצופר של הרכב לאזעקת הרכב ? כמו כן, האם ניתן לחבר צופר אויר מכל סוג שהוא לאזעקה ? מדובר באזעקה מקורית של הרכב (סיאט איביזה 99) אם זה עוזר במשהו...
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי סובארו 88 dl אני הולך להחליף את הבולמים , השאלה היא האם הבולמים החדשים שאני קונה עכשיו הם עברו איזה פיתוח או שכלול במשך השנים או שזה בדיוק אותם הבולמים רק חדשים?
הודעה אחרונה מאת kenny4, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חזרו קפיצות הסל"ד, רק שהפעם מדובר לא בקפיצה רגעית, אלא התקעות של מד הסל"ד לאיזה 10-20 שניות בכ- 3,000 סל"ד. ניקוי מגעים, ניקוי מנוע צעדים, מחשב דיאגנוזה ואיפוס מחשב כבר נעשו מספר פעמים. חיישן טמפרטורת מנוע הוחלף (לפני כ- 3 חודשים בתקלה הנ"ל האחרונה). אז מה לדעתכם הדבר הבא? מנוע צעדים חדש (נבואת הזעם של איציק...)?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום יש לי פונטו טורבו היום בבוקר באתי להניע את האוטו והאוטו והאוטו מניע וניכבה שאני עוזב את הגז ויש רעש מוזר המנוע עושה בקפיירים בלי הפסקה אבל לא מהאגזוז אלה שומעים את זה מהמנוע כאילו סתימות או משהוא שאני לוחץ על הדושת הגז איין תגובה למנוע מה זה יכול להיות אגב הרכב הוא :פיאט פונטו GT טורבו שנה 96 מקווה שתעזרו לי תודה ביי
הודעה אחרונה מאת davidtimor, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לפני כיומיים לקחתי פניה שמאלה מהמקום קצת בפראות ופתאום האוטו איבד שליטה לגמרי- ההגה השתגע והטורים עלו לשמים, בכל מקרה אולי זה מאז אותו המקרה, אבל כל הזמן שאני מתחיל לסוע בראשון עם גז, או בכל סיבוב במיוחד כשאני שם גז, אני שומע רעידות חזקות מאד ונקישות מהצד של הגלגל הקדמי הימני. זו כנראה ציריה. אין לי מושג מה קרה לה, במקרה שהיא הלכה, מה אתם משערים שהנזק? אין לי נסיון עם חלקים כאלו בגרוש ואין לי אפילו נקודת הערכה. מקווה שזה לא יקר מדי- אני תפרן! אולי יש לכם רעיונות אחרים מה זה יכול להיות? מה שבטוח- אני הולך להיות הרבה יותר סלחן עם האוטו, אל תקשיבו לחברים שלכם
הודעה אחרונה מאת אוהד_מ, -
- 1 תגובות
- 835 צפיות
מעונין בספרות טכנית למרצדס 230/4 שנת 1972
הודעה אחרונה מאת פליקס, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
למישהו יש מושג ממה זה יכול להיות?
הודעה אחרונה מאת הזבוב, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות צמיגים לרכב שלי ורציתי לבקש חוות דעת מבעלי ניסיון או כאלה שמכירין את הצמיג. הצמיג הוא : Conti sport contact של Continental הצרפתית. איך הצמיג הזה ביחס למתחרים שלו? איכותי , בעל אחיזה וכו"ד..... תודה .
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום. היו לי 2 סטיקרים ברכב מאחור שמרגע קניית הרכב רציתי להסיר אותם. קניתי היום בקבוקון של אציטון והתחלתי למרוח על המדבקה בעזרת צמר גפן. ובעזרת סכין יפאנית התחלתי להוריד את המדבקה. אין מה לספר כ"כ על התהליך עצמו (שפשוף המדבקה, הצבע של המדבקה ירד, המדבקה התרכחה) אבל אפשר לומר שבהתחלה דיי נלחמתי עם המדבקה (ובהתחלה השריטות נוצרו עד שהבנתי איך עדיף להוריד את המדבקות - לרוחב). בקיצור המדבקות ירדו, הצבע לא נפגע והשריטות הקטנות ירדו בפוליש ווקס מקומי שעשיתי בחלק הזה של הרכב. השריטות הקטנות כמובן ירדו, אבל נותרו לי כמה חריטות עמוקות שממש רואים צבע מתכתי כסוף כזה (אני מניח שכל הצבע התגרד באותו המקום). העברתי פעמיים פוליש ווקס אבל לשריטות הגדולות זה לא…
הודעה אחרונה מאת mcyossi, -
-
חיבר מצבר נוסף
מאת Tweet-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
חברים יקרים, בימים אלה ממש, הנני מתכנן מן מערכת חשמל מקבילה לרכב של חבר. הכוונה במערכת חשמל מקבילה היא לחברה 2 מצברים לאותו אלטרנטור שבינהם לא יהיה חיבור מקבילי דו-כיווני רגיל אלא חיבור חד כיווני. אני יסביר את עצמי, הכוונה שלי היא ליצור מעיין מעבר חד צדדי (דיודה) שמטרתה היא רק לתת לזרם לעבור לכיוון אחד, וכך כל מה שיהיה מחובר למצבר זה, יהיה בסטטוס שונה ברכב ורכיבי חשמל אחרים. המטרה היא ליצור בידוד למוצר שמחובר למצבר, שברגע שהוא גומר את המצבר, האוטו יוכל להניע ללא כבלים וללא בעיות. עכשיו השאלה, קיימת דיודה במשקל של 50 אמפר ב12 וולט? אני שואל כי אחרי שלומדים בשיעורי פיסיקה בכיתה ט' על קבלים של מיליפרד וכדומה, ואחרי כמה שנים מגלים…
הודעה אחרונה מאת Tweet, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, 1. בבדיקה שיגרתית היום התגלה מחסור בנוזל קירור (נמצא על קו המינימום שהמנוע קר). הנוזל במיכל הינו חום\וורוד, והנוזל שיש לי הינו ירוק, האם אפשר לערבב או לקנות חום (מה ההבדל?)? האם אמור להיות לי נוזל חום באוטו או שזאת חלודה? 2. מילאתי מים של החלונות, אני מבין שאין בזה מינימום או מקסימום, כי מילאתי עד הסוף, זה טוב? 3. שפתחתי את המצבר ראיתי טיפה מים בתחתית (קשה לעמוד כמה בדיוק יש או כמה חסר), לקנות מים מזוקקים באוטו דיפו או בתחנות דלק? או שזה אותו מחיר? תודה.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לצערי רדיאטור החימום שממוקם בתוך תא הנוסעים ברכב שלי החל לנזול. ומאחר שהוא מחובר ישירות למערכת קירור המים של המנוע בסירקולציה קבועה (אפילו שלא מפעילים חימום) התחלתי לאבד מים. משום שלא רציתי שהמנוע יתחמם ניתקתי את צינורות הכניסה והיציאה של הרדיאטור הפנימי. אז פתרתי בעיה אחת אך יצרתי בעיה שניה והיא שבחורף לא יהיה לי חימום באוטו. התקשרתי למוסך לשאול כמה יעלה לי לתקן את הרדיאטור ואמרו לי שלא מתקנים רדיאטור כזה אלא מחליפים אותו. המחיר של הרדיאטור הוא 1000 ש"ח והעבודה בין 1000 ל - 1500 ש"ח. החלטתי שאת הפירוק וההרכבה אעשה לבד. השאלה שלי היא האם מישהו יכול לתת לי קצת אינפורמציה כיצד לפרק את הרדיאטור? האם למישהו יש גישה לספר הרכב שמפרט טכנית את החלקים, מדובר בדייהו נוב…
הודעה אחרונה מאת מוטי, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מעוניין לקנות ידית הילוכים לפיז'ו 205 FOREVER צריך המלצה לחנות חלפים שתמכור ידית כזו באזור חיפה... די דחוף (קשה לנסוע עם המוט בלבד) אז בבקשה תעזרו... בתודה מראש , עמרי
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני בעל יונדאי אקסנט 2002 שלפני מס' חודשים תמה לה האחריות (עלתה ב- 2001 לכביש). לפני כשבוע הלכתי למוסך מורשה יונדאי בפ"ת שיסדרו לי בעיה במזגן (לא מקרר) אחרי שכבר מילאתי גז.כמו כן שיטפלו לי בתאורת פאנל המזגן.הלכתי אליהם למרות שידעתי כי המחיר יהיה גבוה משום שאמרתי שאני לא רוצה שסתם מעאכר יטפל לי באוטו אלא מישהו מקצועי. (טיפולי 15,000 אני עושה אצל המוסכניק הקבוע שלי שהוא אמין וזול). בקיצור יצא שהייתי צריך לחזור אליהם 3 פעמים עד שהם תקנו לי את התאורה והמזגן כמו שצריך (פעם הם החליפו מנורות תאורה רק בחצי צד , פעם לא בדקו אחרי שהחזירו את הפאנל שהכפתורים מסתובבים כמו שצריך וכו'). לסיכום - זה שהם יקרים זה ידוע וזו זכותם, אבל מה עם המקצועיות??? נ.ב. בנוסף לזה היה להם…
הודעה אחרונה מאת redbaron, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, היום לאחר נסיעה לחיפה ברמזור הרגשתי שהדוושה של הקלאץ לא חוזרת למקומה כראוי (חוזרת לאט מאוד). המשכתי לנסוע עוד משהו כמו 50 מטר ואז ראיתי ששום הילוך לא נכנס וכאשר האוטו ב N אז יש רעשים מכיוון הגיר/קלאץ אין לי מושג , ושאני לוחץ על הקלאץ קצת הרעש נעלם. יש למישהו מושג מה התופעה הנ"ל ומה הנזק כי מחר אני גורר את האוטו למוסך ? תודה לכל העונים .
הודעה אחרונה מאת V6, -
- 4 תגובות
- 3 אלף צפיות
[פונטו אוטומטית 2001. 55K ק"מ.] בשבועות האחרונים יש לי מעין שריקה או צפצוף המופיעים בזמן נסיעה במהירות של 60 קמ"ש ומעלה מכיוון הגלגלים. השריקה מופיעה פתאום בזמן נסיעה ישר ונעלמת לאחר זמן קצר או כאשר לוחצים ממש קלות על הבלמים. השריקה מופיעה גם ובעיקר בהפניית ההגה שמאלה ונעלמת בישורו או בלחיצת בלמים. בעבר שהיה רעש דומה אבל לא זהה, אמרו לי במוסך ש- "פחיות הקירור" של הבלמים יצרו "קצת" מגע והן הורחקו. האם מקור הרעש יכול להיות "פחיות קירור" - מה הן בכלל? האם יותר סביר שזה מיסבים? אמנם האוטו נוסע המון בכבישי ירושלים המשובשים אבל מיסבים הולכים ב- 55K ק"מ? מה יכולה להיות עלות החלפתם ברכב עם ABS? דבר שני - מצבר: יש לי ברכב מצבר שנפ בן 3. מכיוון שהחורף יגיע עוד…
הודעה אחרונה מאת student, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אוקיי, הגיע הזמן לעשות ב205 שלי שלי חגורת טיימינג.. וחשבתי לא ללכת רחוק עד נמוסכים בתל-אביב אלא להשאר בבית, באריאל ולעשות כאן. ההצערת מחיר שקיבלתי כאן נראית די מוגזת... אבל ממש די.. 450 ש"ח - עבודה 80 ש"ח - חגורה משמע שאני יוצא עם 530 ש"ח כל הטיפול... המחיר מוגזם גם לכם? או שהוא סביר? ובמידה שהוא לא סביר... מישהו יכול להפנות אותי למקום עם מחיר טוב? תודה!
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היכן נמצאת המשאבה?? ליד טנק הדלק?? או באזור המנוע????
הודעה אחרונה מאת Dr XR, -
-
- 1 תגובות
- 780 צפיות
הצמיגים ב 106 די גמורים. הציעו לי דנלופ יוקוהומה ואליאנס במחירים דומים... סביב 270 לצמיג. מה עדיף??
הודעה אחרונה מאת Lythos,