טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,311 נושאים בפורום הזה
-
שמן והתאמתו 1 2
מאת Charde 88-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם כשהלכתי השבוע לחנות החלפים באיזור מגוריי וביקשתי שמן חצי סנטטי לדייהטסו שרייד 88 שלי הם גיחחו ואמרו ש 20/50 זה דיי והותר . אמרתי "טוב" וביקשתי את הכי מתאים לרכב שלי והם הביאו לי שמן מחברת CHAMPION ( צבע סגול 5 ליטר). האם הם פעלו כשורה ? האם זה שמן איכותי ? בכל מקרה החלפתי כבר שמן , מה לעשות עכשיו , אין לי שום בעיה לרוקן אותו (ולהחליף מסנן) שוב והחליף בשמן אחר אם שמן זה יכול לפגוע בצורה זו או אחרת בתפקוד המנוע , למרות שמדובר ברכב ישן . שאלה נוספת , החלפתי מצתים , כמה אמורים לעלות חוטי הצתה והאם החלפתם דורשת ביקור אצל חשמלאי ? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת SLS, -
-
- 4 תגובות
- 955 צפיות
אני מתלבט בין סוגי השמנים שניהם 5W-40 ובמחיר זהה. אנא חברים עיזרו לי.
הודעה אחרונה מאת efi_shams, -
- 13 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
הבנתי שעל מנת לכוון שסתומים יש להיעזר בכלי כיוון. הכיוון עצמו הוא פשוט. רציתי לדעת האם ניתן לקנות את הכלי בארץ והאם מישהוא יכול להעלות לפורום מסמך או כל דבר אחר כתוב שמסביר כיצד לכוון שסתומים בעזרת הכלי עזר. תודה וחג שמח
הודעה אחרונה מאת bar-lev, -
- 0 תגובות
- 744 צפיות
שלום, נדלקה נורית בגולף 2001 דגם קומפורטליין, איפה שלחצני הESP וחימום חלון אחורי אז לידם בשני הצדדים בדגמים מפוארים יותר כנראה יש לחצן לחימום הכסא, עכשיו..., אצלי בצד ימין זה ריק ובצד שמאל מאין לחצן/נורה שלדעתי לא עושה כלום אבל בכל זאת לחצתי עליה, חוץ מזה שהיא עפה לי ישר אחרי שלחצתי עליה היא לא מפסיקה להבהב אחרי שיוצאים מהאוטו(רק אחרי שנועלים עם האזעקה) השאלה שלי: אולי רק עכשיו שמתי לב לזה שהיא מהבהבת, יש מצב שהיא תמיד הבהבה שיוצאים מהאוטו?? מישהו עוד היה לו משעמם ברמזור והתעסק בנורה המסריחה הזאת?
הודעה אחרונה מאת Backfire, -
- 13 תגובות
- 12.3 אלף צפיות
הוא בקושי סוגר 60 (לא עשו לי הגבלה בהרצה ואמרו לי שהוא מגיע לסביבות ה60-65) מישהו יודע איזה טיפול אפשר לעשות לו? כי כל התומקארים שאני מכיר מגיעים ל75... (אני מדבר על תומקאר מנוע kohler 750 סמ"ק)
הודעה אחרונה מאת redbaron, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אחים שלי אני מחפש זמן רב חומר טכני הכולל שירטוטי חשמל סכמות של רכב זהוי חלקים של הרכב לא משנה סוג הרכב ואם אפשר אז לפורד מונדאו 94 1.8 ליטר אוטומט אני מעריך שזה יעזור לי ולרבים תודה!
הודעה אחרונה מאת Shahaf, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לא מצאתי את הבורג.... מישהו יכול לעזור?
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם וחג שמח!!! יש לי שאלה בקשר לטיפול בשרייד. הרכב הוא שרייד שנת 93 1300 אוט. הרכב עד עכשיו עבר 70300 ק"מ והגיע הזמן לעשות טיפול 10000. אני רוצה לקבל חוות דעת לגבי מה עוד אני צריך לבדוק\להחליף ברכב שעבר 70000K. *חגורת טיימינג ,מחזיר שמן,מותחן,ורצועת המזגן הוחלפו לפני שנתיים כאשר הרכב עבר 29000K. מה אתם ממליצים לבדוק ברכב שעבר 70000K וכמעט 12 שנים על הכביש? תודה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ברשותי דיבורית לסמסונג 830 איך מחברים את החוטים של החשמל לאוטו ? האם קיימת סכימה חשמלית ? תודה רבה על העזרה [email protected]
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הרכיב ממוקם בצידו הימני הפנימי של תא המנוע. מחובר אליו צינור שחור דק וקונקטור חשמלי (מימין לצינור המתכת של מע' המזגן). אני זוכר שהיה מותקן אחד כזה גם ב-306. מישהו מזהה?
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בזמן ביצוע החלפת שמן ופילטר שמן לאוטו לא הצלחתי לפרק את הפילטר שמן. בהתחלה השתמשתי במפתח פילטרים (איכותי למדי) וכשזה לא הלך נעצתי מברג בפילטר וניסיתי לסובב בעזרתו אך גם זה לא הצליח. מאחר ופילטר שמן כבר מחורר, אם אני לא אפרק אותו בדרך כלשהיא אצטרך לגרור את האוטו למוסך. מבקש עזרה ממי שיכול לעזור. מידע נוסף : הרכב ברשות המשפחה מעל 10 שנים (יד ראשונה) וביצעתי את הטיפול הנ"ל (החלפת שמן ופילטר) מספר פעמים כך שאני חושב שאני יודע מה אני עושה. החלפה אחרונה לפני כ 8 חודשים לא בוצעה על ידי (מוסך) ושם כנראה חיזקו את הפילטר יותר מידי. תודה לכל המגיבים.
-
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
לאחרונה מנקרת בראשי שאלה מטרידה, בנוגע לאופן השפעת תופעת הפרצסיה על התנהגות הרכב בזמן נסיעה. למי שאינו מכיר: תופעת הפרצסיה מתרחשת בזמן סיבוב מסה סביב ציר קבוע, לדוגמא: גלגל מסתובב, או ג'יירו מכאני בפעולה. כתוצאה מהשפעת כח המשיכה הגלגל ישאף לפנות (או לסחוף) לצד מסויים (תלוי בכיוון סיבוב הגלגל). העקרון פשוט: כאשר הגלגל מסתובב סביב צירו פועל עליו כח המשיכה. או ליתר דיוק, אם נחלק את קשת הגלגל למספר רב ביותר של נקודות, על כל אחת מהן פועל כח המשיכה. בזמן סיבוב הגלגל סביב צירו, נקודה שהייתה בחלקו העליון של הגלגל, תהיה, לאחר פרק זמן קצר ביותר, במקום אחר, לדוגמא: רבע סיבוב אחרי. כח המשיכה שמשך את אותה הנקודה מטה, מושך אותה כעת הצידה , ולכן נוצר אפקט הסיבוב = תופעת…
-
- 0 תגובות
- 875 צפיות
שלום, אמנם כבר סוף הקיץ אבל עדיין רלוונטי: אצלי ברכב, אימפרזה 94', המזגן נכנס לפעולה ומפסיק כל 20 שניות בערך. הייתי רוצה לשנות את המצב כך שיעבוד במקטעי זמן של כ-40 שניות ובמחזורי העמסה (DUTY CYCLE) נמוכים יותר, כך שיעמיס פחות על המנוע וישפר את תצרוכת הדלק. שאלתי היא: היכן ממוקם הטרמוסטט וכיצד מכוונים אותו? האם למישהו יש איזשהו תרשים חשמלי של המערכת, כך שאוכל לנסות ולשכלל? אוהד.
הודעה אחרונה מאת אוהד מ., -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
עשיתי בדיקת מחשב ועלתה בעיה באדמה (מינוס) של 2 חיישנים, אני גר ברחובות ומחפש חשמלאי רכב כי דני מפ"ת לא עונה כבר כמה ימים בטלפון. יש המלצות לתיקון של כזאת בעיה? והשערה מה יכול לגרום לזה וכמה יכול לעלות התיקון?
הודעה אחרונה מאת gabisas1, -
-
- 0 תגובות
- 829 צפיות
לאחר בדיקות במספר צמיגיות החלטתי(כנראה) להתקין רבעיה שלtoyo proxes tpt במידה 185\60\14.מה דעתכם? יש עוד בעיה.בבדיקה של תגובות משמשים בחו"ל היתה תמימות דעים לגבי אחיזת הכביש (טובה מאד)אך בעוד הרוב גרס שהם מאד שקטים מספר נהגים טען שהם רועשים-איך זה מסתדר? תודה ושנה טובה
הודעה אחרונה מאת arikbaron, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לא מזמן נכנסתי למוסך לטיפול גדול (VR6). כמובן שחלק מהטיפול כולל החלפת שמן מנוע. עפ"י הוראות יצרן מספיק לשים שמן חצי סינטטי, אך החלטתי לא להתקמצן ולשים סינטטי מלא. שמתי לב שכל השמנים שמוסך צ'מפיון עובדים איתם הם שמני סונול שמיוצרים בארץ, אך בעל אישור VW! מצד אחד שמעתי המלצות (מאתר זה) על שמנים מעולים כגון מוטול, ארל וכו' אך מצד שני מי אני שאתווכח עם אישור פולקסווגן...? להישאר עם השמן הזה? להחליף למשהו איכותי אך שאיני בטוח אם יש לו אישור יצרן??
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש הבדל? מהו?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בשבוע האחרון כאשר אני מניע את הרכב, למשך כ-10 שניות נשמעות חריקות/צווחות מהמנוע. לאחר מכן נעלמים הרעשים. אין בעיה בהתנעה, הרכב לא נכבה, רק הרעש צורם ומעצבן. מה יכולה להיות הסיבה?
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מישהו יכול בבקשה לעזור בהסברים ובתמונות שלבי פירוק תיבת הילוך אוטומטית , לא משנה מאיזו דגם.ותודה
הודעה אחרונה מאת aihab99, -
-
- 0 תגובות
- 909 צפיות
שלום לכולם כרגע זכיתי באיביי בזוג בזוג בולמים קדמיים של מונרו Sensa-Trac לסיוויק. רציתי לקבל חוות דעת על הבולמים (רק למי שיש ניסיון איתם) בברכה מושיק גלימידי
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
- 1 תגובות
- 748 צפיות
שלום לכולם ושנה טובה רציתי לדעת איך אני יכול לבדוק אם השמן במנוע הינו במצב טוב או שיומו קרב השאלה הזאת באה בעקבות תאונה שהעלתי כאן בפורום ושמתי לב שהשמן שנזל מהמונית היה שקוף וכמעט ללא צבע וחלק מאוד ממש שמנוני והיום כשבדקתי שמן ברכב הוא היה בצבע כמו דבש רק כהה יותר ופחות שמנוני (שמן חצי סינטטי)
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היום כשמיליתי דלק החלטתי גם לשים קצת אוויר בצמיגים... נסעתי לעמדת ניפוח, הסתכלי מה הלחץ צמיגים עבור ה205, התקרבתי לשעון ו... מולי נמצאות 2 סקלות, האחת שחורה עם מספרים בודדים [1, 2, 3] והשניה אדומה עם מספרים בעשרות [10, 20, 30]. כל הקטע הזה בילבל אותי כי לא ידעתי לפי איזו סקלה למלא.. והאדיוטים בתחנת דלק גם לא יודעים. אז.. להבא, לפי איזו סקלה צריך למלא?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מי שנהג בפונטו חדשה יודע - בפיאט כנראה החליטו שהיא משאית, מכיוון שהיא מצפצפת בנסיעה לאחור. לחבר שלי יש כזאת ובמוסך אמרו לו שלא ניתן להוריד את זה כי זה מובנה במחשב (או משהו כזה) ושזה שם כי הראות לאחור לקויה (בין השאר בגלל קורת C רחבה מאוד). למישהו יש פתרון? רוני
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- 1 תגובות
- 869 צפיות
קניתי את מערכת ההזעקה MVP 625 עכשיו אני מעוניין לקבל הצעות איפה אני יכול לשים את המחשב שלה ? אשמח לקבל רעיונות ! יש לי סיאט איביזה 87 בלי לצחוק עלי אבל אני משקיע בגלל המערכת @ ואני צריך מתקין אזעקות אחד איכותי לא זבל ושאם יש בעיה שידע לקמבן באזור המרכז !
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
לקחתי לבדיקה סובארו טנדר 91 והנה הדברים העיקריים שהראתה הבדיקה: 1- נזילות שמן מנוע+גיר 2-תיבת הילוכים תושבות קרועות 3-יש להחליף רדיאטור כולו כולל צינור עליון+תחתון 4-מדחס מזגן דולף 5-מסרק הגה להחליף 6-תפוחי פרונט חופש( להחליף) 7-גומיות לציריה ימין +שמאל (להחליף ) זהו בערך ועוד כמה דברים קוסמטיים לא חשובים, הייתי מעוניין אם מישהו יודע כמה יעלה לי כל העסק והאם שווה להתעסק. עוד דבר חשוב בבדיקת הדיקומפרסיה יצא שיש סטייה של 20% בשלוש בוכנות וסטייה של 30% בבוכנה רביעית האם זה קריטי??
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הבלגויינט בוולו שלי מרותכים.... הרכב טופל במוסך מרכזי וולו כך שמבחינתם כנראה בסדר. מוסך ברעננה טען שזה בסדר. מוסך בפ"ת בדק וטע ןשזה בסדר (גם נתן לי אישור בכתב לטסט ) אבל הבוחן טוען שזה "שביר" וממליץ בחום להחליף.. מה האמת?
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
-
- 0 תגובות
- 904 צפיות
רציתי לדעת אם מישהו יודע איפה נמצא הפילטר של הוונטה של המזגן (וונטה פנימית) אם יש בעיה לפרק אותה וכמה היא עולה בערך
הודעה אחרונה מאת SUPER, -
- 7 תגובות
- 964 צפיות
שלום, וחג שמח! היום שמתי לב שישנה זווית בגלגלים האחוריים כלומר הגלגלים עומדים כך \ /. הזוית לא כ"כ גדולה, כמה מעלות בודדות. רציתי לדעת אם זה בסדר, טבעי, או שזה יכול לגרום לנזק כלשהו, בלאי לצמיגים, וכו'... תודה רמי
הודעה אחרונה מאת sk, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי יצא לכם פעם להפעיל את האזעקה כשמכסה המנוע פתוח....מחריש אוזניים ...נכון... אצלי ברכב חיברתי שני צופרים עם גיבוי לאזעקה כשכל אחד נמצא במקום אחר, כלומר לגנב ייקח כפול זמן לנטרל עכשיו...מה קורה אם אני מחבר סירנה של אזעקה נוספת בתוך תא הנוסעים-איפשהו בתוך הדש או מתחת...הרי במצב של חדירה לרכב האזעקה תפעל ולא תהיה אפשרות להשאר ברכב אפילו לא בשביל השתי שניות שלוקח לנטרל אותה כי זה פשוט מחריד אוזניים ועוד בתוך הרכב זה בכלל הורג! מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת micronot, -
-
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני על סף קנייה של אי אקס ספורט ,כאשר לטענת המוכר הוחלף גיר באוטו לגיר "אורגינאלי". עכשיו אם אני לא כל כך בוטח בדבריו- כיצד אני מגלה שזה באמת גיר של ספורט??..(עוד נתון לשאלה- המד טורים לא פעיל באוטו!). בתודה אשר.
הודעה אחרונה מאת SUPER,
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 1,611 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- daniel.asu
- פיני חד
- zaf
- amosbmw
- ron_man
- סער87
- פריג'י
- טויוטה סופרה
- Satori
- srool
- שחר 1
- Pavlik