טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,324 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכם אנשים יקרים.. יש לי פיאט אונו 70S 1400 והמים לא מפסיקים לטפטף מהמשאבה. קניתי משאבה חדשה.. המוסכניק רוצה על עבודה 300 ש"ח ינעאל סבא שלו..ואני לא רוטשילד. אנא מכם.אם תוכלו לעזור לי איך אני יכול לעשות זאת לבד עם תמונות או בלי. אם זה אפשרי בכלל. ואיזה כלים זה דורש.. אשמח לתגובה מהירה ככל האפשר..ד"א-יש לי ראש פתוח להבנה. תודה רבה.אלירן.!
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
-
- 2 תגובות
- 797 צפיות
יש לי בעיה קטנה, ואבקש את עזרת מי שיודע! כאשר אני מסובב את כול ההגה לכיון מסוים ומתחיל לנסוא רוורס אז יש חריקות מוזרות מההגה ומהגלגל החיצוני!! בכול צד שהוא הגלגל החיצוני וההגה חורקים. תודה לעוזרים איתמר.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום!! חיפשתי רכב בעלות מינימלית, וכנראה שלא התיעצתי מספיק ולבסוף קניתי גרוטאה אמיתית.. סקודה FAVORIT 135LS שנת 1992 , הרכב עבר 120 אלף... האוטו בקושי סוחב.. המקסימום שהגעתי איתה זה 120 , וממש בלחץ....!! קורא לרוב שהמנוע נחנק וכמו שרואים אין לו הרבה כוח... ממה שראיתי הקרבורטור נקי, צריך להחליף מצטים ופילטר אוויר, למתוח את רצועת המנוע... אולי לצבוע, אנטנה, מערכת..... קיצר יותר פשוט לזרוק את העגלה הזאת.. אולי למישהוא יש רעיון איך לטפל בה......
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
יש לי גולף CL 1800 ,90 כ"ס שנת 94 שעבר רק 110,000 ק"מ, הרכב שמור מאוד ומטופל רק בחברה ,לפני חצי שנה הוחלפו לו המים ברדיאטור (נעשתה שטיפה לפני כן, נוזל g-12 של צ'מפיון), עד היום מד החום היה מטייל לו בין 90 מעלות ל 95 מעלות(במוסך אמרו שזה תקין),לאחרונה המד חום עולה עד 100 מעלות ושוב יורד ל 90, חשוב לציין שלא חסר נוזל קירור והמאוורר עובד (שניהם)אך לא ידוע לי אם יש אצלי מצב גבוה ומצב נמוך(במאוורר). השאלות שלי: 1. מה יכולה להיות הבעיה שבגללה החום עולה ויורד ולא נמצא קבוע על 90 מעלות(יוניט חום,מאווררים,רדיאטור סתום וכ"ו...)? 2. מדוע באותו רכב שנת 97 ומעלה מד החום נמצא קבוע על 90 מעלות ולא חשוב אם הרכב תקוע בפקק ביום חמסין כשהמזגן עובד, או בכביש בין עירוני ב…
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מה מיקום פילטר דלק בפיאט פונטו S70 שנת 96?
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
טוב אז ככה האוטו דייהו רייסר 94' אוטומט מנוע 1.5 134 אלף ק"מ רקע: פעמיים הלך ראש מנוע (מחוג חום לא היה תקין-בעיה במערכת קירור) היום כבר הכל תקין... לפני כמה זמן (130 אלף ק"מ בערך) החליפו ראש מנוע ויחד עם ההחלפה אם קשר או בלי קשר החלו נזילות שמן רבות הציעו לי לעשות בדיקת קומפרסייה ונפילת לחץ וכך עשיתי .. נסעתי למכון רישוי ובדיקת רכבים- " מונדיאל " (בבאר-שבע) הוא עשה את הבדיקה והתוצאות היו טובות לגמרי, בשלוש צילינדרים 23 ובצילינדר אחד 24 (לא יודע מה יחידת המידה PSI או מה שזה לא יהיה) הבחור שמה אמר לי שזה לא פער רציני ושלמנוע יש הספק מעולה יחסית לגיל לאחר מכן שאלתי אותו אם הוא יכול לאתר מאיפה נוזל שמן והוא אמר לי שאם אני רוצה שהוא יגיד לי במדוייק אני צריך לעשות…
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
-
- 18 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ברכב של אבי (רנו אקספרס שנת 94) נשבר המושב של הנהג. ז"א , המנגנון של המושב (זה שמאפשר הזזה קדימה - אחורה ומאפשר את ההשכבה של המושב כלפי ההגה) נותר מחובר , אבל המושב עצמו נשבר ממנו. המושב עצמו כרגע מונח ברב ללא שום "עוגן" לרכב... ואני מניח שזה לא המצב הכי מומלץ מבחינה בטיחותית (למרות שלאבא שלי זה לא הכי מפריע ) בקיצור , כמה שאלות: 1. במוסך , על כסא מקורי של החברה , בלי התקנה , רוצים 3,000 ש"ח!!! עובדים עלינו?? 2. אבא שלי מצא אחד שמוכן לתת לו מושב כמו שהוא צריך ב 650 ש"ח. עובד עלינו?? 3. בהנחה שיהיה לנו המושב , אנחנו נצליח להתקין אותו לבד? ואל תעבדו עלינו... 4. האם אפשר להלחים איכשהו את המושב הנוכחי בחזרה לתושבת המקורית שלו??(יש לציין שהחיבורים לא רק שבורים , …
הודעה אחרונה מאת tzahico, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
המצבר הוא הסוללה של הרכב. הבנתי שאי התנעה/אי נסיעה ברכב למשך זמן ממושך (3 שבועות נניח) בעייתי למצבר, החומרים הכימיים "נרדמים" ולכן הרכב לא מתניע, למרות שהמצבר היה אפילו כמעט חדש לפני 3 שבועות. אך לאחר התנעה עם כבלים, ונסיעה ברכב, המצבר נטען ע"י האלטרנטור, וחוזר להיות חדש, ולמחרת כבר לא תהיה בעיה להתניע ללא כבלים. עד פה, הבנתי נכון ? ושאלת ביניים, איך בדיוק המצבר "נגמר" ? החומרים הכימיים שבתוכו מתכלים ?
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני רוצה לקנות עגלה נגררת אך אין לי וו גרירה באוטו, באיזה מקום ירכיבו לי אחד כזהף ואיפה זה יהיה הכי זול? תודה רבה לכל עוזר.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 20 אלף צפיות
HOW TO READ USED PLUGS Spark Plugs and What They Say
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם וגמר חתימה טובה.. לאחרונה החלו רעשים וחריקות מאיזור הגלגלי הקידמי ימני של רכבי בעת סיבוב ההגה בחניה. אשמח לקבל יעוץ לגבי הבעייה בתודה מראש ושנה טובה
הודעה אחרונה מאת ירון פ, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 755 צפיות
האם יש למישהו פירוט של הטיפולים הנדרשים לפי הוראות היצרן לקליאו B 1.4? (שנתון 2000) הייתי רוצה לנטוש את המוסך המורשה אבל הייתי רוצה להיות בטוח שאני עושה את הטיפול הנדרש בזמן ואין לי מושג מה נדרש לבצע בכל טיפול. תודה.
הודעה אחרונה מאת eliasht, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לדעת מהי העלות של מנוע דיזל לברלינגו כולל עבודה מה יש לעשות מבחינת רישוי. שאלה נוספת האים ידוע למישהו לגבי מחלת הברלינגו בנוגע לרצועת טיימינג שנקרעת וז מערכת השסתומים מצריכה תיקון רציני .......... תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הכי זול תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
גלון שמן חדש LM , עד כמה זמן ניתן לשמור כשהו באריזתי המקורית וסגור הרמטי?
הודעה אחרונה מאת efi_shams, -
-
צריך מידע !!
מאת אלי 23-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 824 צפיות
אהלן לכל הכרישים גיליתי את האתר לפני כמה ימים והוא אחלה . אני צריך מידע (תרשימים חשמליים)על רכבי פז'ו וסיטרואן ,תודה מראש ובברכת חתימה טובה
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
מהצמיד שיושב על הפתח מילוי מיכל דלק, יוצא כבל אפור שמגיע עד למחשב המנוע. באותו כבל ישנם שני גידים, אחד אדום אחד ירוק. לאדום מחובר פיוז ואז הוא מתחבר לחוט שנכנס למחשב מנוע. החוט הירוק מחובר גם כן למחשב מנוע רק עם חוט אחר (לא זה שהאדום מחובר אליו). מה החוטים האלה ואיפה נמצא המוח של הפזומט? תודה. איתמר.
הודעה אחרונה מאת CivicNos, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
למישהו יש את הספר ב- PDF? מדובר על פונטו ספייס 2003. אשמח לעזרתכם.
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לקטלס יש טסט עוד שבועיים ורציתי לתקן את כל בעיות חשמל שיש לה (וינקרים, שפריצר, אורות חניה, נ"מ). אני צריך המלצה לחשמלאי טוב באזור רחובות-קרית מלאכי-אשקלון. הדרישות: אמין בעל מחירים סבירים. תודה, עמית נ.ב. - זה הטסט השנתי האחרון, משנה הבאה שני טסטים
הודעה אחרונה מאת חלי, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום , יש לי בעיית חשמל מאד מוזרה ומצחיקה , באמצע נסיעה האור בלוח המכוונים נהיה מאד חזק ( יותר בהיר פי 2) והמד חום מציג שהמנוע מאד חם , כמובן שבפעם הראשונה ישר נבהלתי ונעצרתי ... אבל אחרי שעצרתי פתאום האור ירד לבהירות נורמלית והמד חום נרגע . אני מבין שיש פה איזשהי בעיה של עוד מתח או משהו .... מה עושים ? * ברכב יפני כאלו דברים לא קוראים ... אל תקנו צרפתיות . תודה .
הודעה אחרונה מאת roei, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 941 צפיות
http://www.trustmymechanic.com/motoroil.html
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 938 צפיות
לפני כשנה הוחלף לי מנוע משומש מהארץ (עלה לי 5.5 אלף)בגלל בעיה שסימניה היו רתיחת מים ברזרוואר עברה שנה ונסעתי מעט מאוד אולי 8000 ק"מ והתופעה חזרה ,המים שוב מבעבעים. א. ההאם הלך שוב מנוע ב. אם כן מה לעשות ג. אם לרכוש מהיכן וכמה כדי לשלם?
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
-
החלפת מצבר
מאת ד ו ד- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
האם חשוב לחבר מתח גיבוי לפני שמנתקים את המצבר הישן. האם יש סיכוי שמערכות אלקטרוניות כמו מחשב מנוע ישרפו. ראיתי חשמלאים שמחליפים מצברים לרכבים חדישים ואפילו לא מודעים לחיבור גיבוי . יש מישהו בעל נסיון שיכול להתיחס ולהסביר.
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חברים שלום, מהו מיקומו של הפילטר ברכב (ספייס קודמת - שנת 2003)? האם יש עצות/טיפים/דגשים מיוחדים שתוכלו לתת לגבי ביצוע החלפה בצורה עצמית? כמו כן, אשמח אם תוכלו לכתוב מהו מחירו המוערך של הפילטר. אפי.
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
והאם הוא יעבוד על מדבקה שדבוקה על הרכב מעל 10 שנים ( על הפח ) זה לא מסוכן לפח ? איך אני עובד אם השמן ?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
רנו 5 - חשמל 1 2
מאת אקס השחור-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
למי שזוכר, אז ברשותי רנו 5, מודל 89. כרגע, את הרדיו ניתן להפעיל גם במצב בו הסטארטר לא פעיל , והייתי רוצה לשנות זאת. האם זו עבודה שדורשת לגשת לחשמלאי, או שזה משהו שזוג ידיים טובות ויום שישי פנוי אחד יכול לסדר? דבר נוסף - הייתי רוצה להוסיף לרכב נורית אדומה ומהבהבת (כמו של אזעקה). אותה שאלה על הפרוייקט הזה. מה דעתכם
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היום בחזרה מהעבודה דלקה לי הנורה של המצבר. מכיוון שכבר פעמיים החלפתי אלטרנטר בשנתיים האחרונות, אני מניח ששוב הוא הלך. 1. האם זה מצב נורמלי להחליף אלטרנטור כל שנה? 2. תמיד הרכיבו לי אלטרנטור משופץ, אמרו לי שאין דבר כזה חדש, כולם מתקנים משופצים. זה נכון? 3. מה לעשות כדי שזו תהיה הפעם האחרונה שאני יצטרך להחליף אלטרנטור? (ממש נמאס לי כבר) דרך אגב יש לי רנו קליאו שנת 98 תודה
הודעה אחרונה מאת m&t, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי מיצובישי סופר לאנסר שנת 95 וכשהאוטו על טורים נמוכים השעון של הטורים לפעמים יורד "במכה" ל0 כאילו הרכב מכובה ואז מזנק בחזרה למעלה . שמתי לב כשאני נותן מין מכות כאלו לסקאלה אז הוא טיפה יורד (המחוג). או שלפעמים שמתמקדים במחוג ממש אז הוא מקפץ לו אבל זה ממש כמעט לא מורגש ממש אם מתמקדים אז הוא עולה יורד כזה וזה לא תמיד, האוטו גם על טורים ממש נמוכים , לפעמים רועד. אם לא הבנתם אותי אני יסביר שנית , מסובך להסביר את הבעייה. תודה לכל העוזרים ושיהיה צום קל.
הודעה אחרונה מאת SUB, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ביום שישי לפני שבועיים הרכבתי את הכנפון השמאלי קדמי של ה-205 לאחר שעשיתי חיזוקים לתושבות שלו עם דבק חם. איזו טעות. ביום שישי האחרון הייתי בהרי ירושלים עם ה-205. בזמן האקשן הגלגל השמאלי החל לגעת בכנפון עצמו ולתלוש את התושבות. העניין הזה לא היה חדש לי ובגלל זה ניסיתי לחזק בצורה חאפרית את התושבות. בשלב מסוים שמתי לב שהכנפון מתחיל להיתלש ועצרתי בשול הכביש. חיפוש באוטו מעלה שאין עם מה לקשור את הכנפון. איזו טעות. אני ממשיך לנסוע ושוב הכנפון כבר אומר שלום לרוח: נתלש לחלוטין ומחפש איך להתנתק מהאוטו. עצרתי ודחפתי אותו פנימה. התושבות עצמן מחוברות עם קליפסים ושני ברגי כוכב בקורת האורך התחתונה. יש מברג שטוח ופיליפס באוטו - סט הכוכב (בשבילי הכוכב זה אתה) נ…
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי כמה חלקי פלסטיק בתוך האוטו שאני מעוניין להחליף. וגם את המראה החשמלית הצדדית אני צריך לקנות חדשה. אולי גם בקליות קדמיות וחצאיות. יש איזה המלצות מעניינות?
הודעה אחרונה מאת רפי לין,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,378 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yor2
- discoTD5
- itaysamurai
- motior
- amosbmw
- sperial
- Moshe c
- Eyal Amzleg
- הדיין
- david3692
- AmitGo
- Shay Shd Dave