טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,324 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
האם מישהו מכיר אתרים טובים ליבוא חלקי חילוף לרכב? (רכבים אירופאים)
הודעה אחרונה מאת tzahico, -
-
- 5 תגובות
- 968 צפיות
ברשותי רנו 5 מודל 86 ידנית,הבעיה היא כזאת בהילוך רביעי בזמן בלימה או זעזוע המוט מחליק לניוטרל, ואני מדגיש כל המוט ממש זז לניוטרל כאילו מישהו דוחף אותו,ובכלל לפעמים אני רוצה להכניס ראשון והוא מכניס לי שלישי אז אני יוצא לניוטרל ומשחק עם המוט ואז הוא נכנס לראשון. יש כמה דברים שאני חייב לציין,לרכב יש נזילה קטנה מהגיר ואני מקפיד לבדוק שיש,כשהלכתי לקנות שמן גיר איזה מוסכניק אמר לי לקנות שמן 20W90 זה כרגע מה שאני ממלא. הגיר היה מחליק גם לפני שהוספתי את השמן הזה,ובנוסף יש חופש במוט ,הרצתי חיפוש וראיתי שזה בד"כ בגלל השטנגות ירדתי מתחת לרכב וראיתי באמת שכל העסק שם באמת שחוק, גומיות למיניהן קרועות והמוט מעביר ממש חופשי. -השאלה שלי,האם זה נובע מהחופש במוט עצמו? או מהתיבה …
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לפני מספר שנים קיבלתי מאלון (205CTI) את כתובת המייל של SPOOX לצורך הזמנת חלפים מאנגליה. בסופו של דבר לא הזמנתי דרכו מכיוון שרציתי חלקי פלסטיקה, ורוב החלקים שלו הם של מכוניות אנגליות (הגה ימני). היום הוא שלח לי מייל עם כתובת לאתר החדש שלו. שווה בדיקה. www.spooxcomponents.co.uk
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יצא לי לדבר עם מוסכניק כל שהוא, וששאלתי אותו בנושא ווקס לרכב חדש, הוא אמר לי שבשנה הראשונה של הרכב, כלומר מאז שהוא יצא מהמפעל, אסור למרוח עליו ווקס, האם זה נכון ? בנוסף, האם אתם יכולים להמליץ לי על ווקס טוב לרכב בעל צבע מטאלי ? תודה, עומרי.
הודעה אחרונה מאת V6, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בוקר טוב , עבור נקיון בתא המנוע ,בעיקר של עקבות שמן. האם ניתן להשתמש בספריי קרבורטורים באותו אופן כמו דגריזר ? (התזה , המתנה ,שטיפה) , או שהחומרים הפעילים בו אחרים ועשויי להזיק (לעיקר לחלקי הגומי) ? תודה.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 0 תגובות
- 996 צפיות
שלום. רציתי לשאול מה אתם חושבים על צמיגי יונירוייל ריין ספורט? מה לגבי יוקוהומה AVS ספורט? קומהו? פאלקן?
הודעה אחרונה מאת t.e.s, -
- 2 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
עקב תקלה מצערת השטיח בתא המטען נספג שמן עד כדי טוטאל-לוס. אני מעוניין בלגזור בד חדש באותו גודל ולחדש את הוולקרו - לא צריך להיות קשה מדי כשיש את השטיח המקורי. היכן אפשר למצוא בירושלים בד כזה, ואיך הוא נקרא בשפה מקצועית?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
האם מישהו מזהה סוג של נורה כזאת ? (הנורה הימנית). נורה כזאת אינה קיימת במכונית והיא גם לא מתאימה (אני חושב אך לא בטוח) פיזית לתושבת. מישהו מזהה ?
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 8 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
לפני כחודשיים קנינו במזל טוב סיאט טולדו שנת 2002 1.6 אוט' (לראשונה במשפחה אוטומט!!!). אחלה אוטו סך הכל- מרווח מפנק מאובזר וכו'... רק דבר אחד שמרגיז אותי- הגה נורא קשה לסיבוב כמעט כמו הגה של קארטינג. מישהו יכול להגיד לי אם זו בעיה כלשהי או שמישהו מניסיון עם האוטו יוכל להגיד לי שככה האוטו? תודה מראש, איתי
הודעה אחרונה מאת Jeka, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מישהו יכול בבקשה, לתת לי רשימה המכילה ארגז כלים תקני עם מחירים ונקודת מכירה .
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 962 צפיות
מדובר במיצובישי סופר לנסר מודל 96 איזה מספר של שמן מנוע אמורים למלאות? יש כמה סוגים של שמן מנוע...באיזה אמורים להשתמש? תודה לעונים וחג שמח....
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 2 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אשמח לדעת מהו? היכן הוא נמצא, ומה תפקידו??
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קאדילק שנת 2001 בעיה קלה בהתנעה של מנוע קר בלבד נקישות קלות מהמוביל שסתום . האם כדאי לשים שמן STP כדי שלשמן יהיה רפידה גדולה יותר? והאם יתכן שהרעש יעלם ? תודה מראש
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם דייהטסו שרייד שנת 93 הוא צבע מטאלי ? איך מבדילים בין מטאלי לבין רגיל ?
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
- 0 תגובות
- 830 צפיות
היום עברתי בתחנת דלק ואמרתי לעצמי למה שלא ננסה פעם אחת 98 (עד עכשיו רק 95) ובכן תידלקתי 98 והרגשתי מיד בכמה דברים : תגובת גז יותר טובה , האוטו סוחב יותר טוב , והכי מורגש היה שהאוטו כאילו לא בולם לי שאני מוריד את הרגל מהגז .. הרי מה שאני רושם עכשיו זה אולי נשמע לא הגיוני ואני יודע את זה ,אבל במקרה שלי ממש הרגשתי את ההבדלים !!
הודעה אחרונה מאת CivicNos, -
שיפור - גולף
מאת ranchu-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, ראיתי באיביי (מצורף קישור) את הערכה הזאת שאמורה להוסיף לביצועים של המנוע... מישהו מכיר? יודע? שמע? כי נראה לי קצת מפחיד לחבר משהו לא אמין למנוע... האם זה יכול לגרום לאיזושהי בעיה? לאן זה מתחבר בדיוק? הרכב הוא גולף מנוע 2000 שנת 2004 115 כ"ס(לא הצורה החדשה) תודה רבה רבה למי שיכול לעזור! http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=7925023375&category=33740
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לסבא שלי יש אופל אסטרה והוא רוצה מחר לנסוע למוסך בשביל לתקן כל מה שלא בסדר לקראת הטסט בחודש הבא. אז יש לי כמה שאלות: 1. המאורר של הרדיאטור ממש קטנטן יחסית לרכבים אחרים ,ראיתי אופל משנת 94 ידני 1.4 עם מאורר הרבה יותר גדול אפילו לאחי בקליאו 1.2 יש מאורר הרבה יותר גדול. אין בעיות של התחממות אבל כשהאוטו עומד לדוגמא הרבה זמן בחום וברמזור(הרכב אוטומט -סבא מה לעשות... ) המים מתחממים אבל לא מגיעים לקו האדום, אז המאורר נדלק ומקרר קצת אף פעם לא קרה שהמים הגיעו ממש לקו האדום ,אבל בכל זאת בכל המכוניות אני רואה שמד הטמפרטורה מגיע בערך ב90 מעלות ולא יורד וגם לא עולה אצל סבא זה כל הזמן עולה ואיך שהמאורר נידלק יורד קצת ואחר כך שוב עולה(אולי הטרמוסטט לא משהו? יש שם קצת קורוזיה אנ…
הודעה אחרונה מאת saar5555, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ראשית, תרשו לי להתנצל אם הנושא הזה נידון בעבר. לא הצלחתי למצוא דיונים דומים בעזרת החיפוש וגם לא בדפדוף של מספר דפים אחורה בפורום. יש לי הזדמנות לקנות פיאט אונו 1400, שנת 94, שמורה מאוד, במצב מעולה, מקרובת משפחה. לא יכול להיות יותר טוב. אבל מה? אני בנאדם קצת גדול, וכשאני מתיישב ברכב, גם כשמושב הנהג נלקח אחורה עד הסוף, הראש שלי כמעט נוגע בתקרה והברכיים שלי נוגעות בהגה. לנהוג ככה אפילו 10 דקות זה סיוט. יש פתרונות כמו מה שציינתי בכותרת? יש מצב שאפשר להרים קצת את ההגה/ להנמיך את המושב? אולי לקחת את המושב קצת יותר אחורנית? (אני מניח שבשביל האחרון נצטרך לפנות למכונאי) כל עזרה תתקבל בברכה!
הודעה אחרונה מאת Opel Astra GSI, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 15.5 אלף צפיות
האם לאחר הטפול צריך לבצע בדיקת קומפרסיה ובכלל מה צריך לעשות? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 905 צפיות
בתקופה האחרונה הרכב הנ"ל לפעמים מסרב להניע. כלומר הסטרטר מסובב את המנוע אבל אין שום סימני התנעה כאילו אין ניצוץ.מה שמוזר הוא שכאשר מנתקים חוט מרכזי מהדיטריביותור על מנת לבדוק קיום ניצוץ אז יש ניצוץ ולאחר חיבור החוט בחזרה הרכב מניע. אין כשר למנוע חם או קר והתקלה באה ונעלמת בצורה אקראית. בקר הצתה של הרכב ( Digiplex 2 ) הוחלף לפני כשנה וחצי עקב תקלה דומה יש למישהו רעיון מא אפשר לעשות ? חג שמח לכולם.
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
-
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
רציתי לתת המלצה למי שמעוניין בציפוי לבד לגג הרכב או לריצפה\בגאג או סתאם לכל דבר אחר - ישנה חנות מצויינת בשדרות ההגנה 29 בעיר תחתית חיפה , כל הסוגים בכל הצבעים, אם לוקחים מטר אז עולה 15 ש"ח ואם לוקחים כמות אז המחיר יורד עד 10 ש"ח למטר , כמו כן קופסאות של ליטר דבק מגע 15 ש"ח בלבד. כמו כן יש לי שאלה, הייתי מעוניין למי שיש או למשהו שכבר עשה פרוייקט של ציפוי ריצפת הרכב בבד לבד (לא אטימה,רק אסטטיקה), אשמח לקבל קישורים\תמונות\פרויקטים . תהיתי היות וסיימת את פרוייקט איטום הרכב וריפוד הדלתות הגג והבגאג, ,האם ניתן לקנות חתיכת לבד בוא נאמר 2*2 מטר ,ופשוט לצפות את כל הרצפה , אני לא מתכוון להדביק אלה פשוט להניח על הריפוד הקיים,מבלי לפרק כלום,פשוט להניח ובסף של כל דלת להלביש על …
הודעה אחרונה מאת speedseeker, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
או שאפשר לנסוע ברגיל ולעלות לסל"דים גבוהים ואם כן צריך לתת לו-כמה קילומטר רצוי מדובר במאזדה 3 ה5 דלתות.... תודה מראש.
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם הצלחתי לימצוא אונו טורבו אחרי תאונה, הרכב הורד מהכביש לצמיתות ואפשר לפרק מימנו חלקים. שאלתי האם אני יכול להרכיב את הטורבו כולל מערכת הזרקה וכל שאר החלקים [צמת חשמל, אירפלומטר] על מנוע של אונו 1.4 רגילה. מבדיקה חזותית המנוע ניראה אותו הדבר אחד לאחד האם הבוכנות או הקרנק שונים בצורה שתיגרום לבלאי מואץ?האם מישהו כבר עשה את השיפור הזה? תודה
הודעה אחרונה מאת אודי ע, -
-
ריפודים לרכב???
מאת קובי- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני רוצה לרפד את הרכב בדמוי עור-אני מתכוון לדלתות ולכסאות איפה אני עושה את העבודה הזאת? וכמה זה אמור לעלות לי בערך?
הודעה אחרונה מאת Grand Torismo, -
- 2 תגובות
- 956 צפיות
אנחנו מחפשים עכשיו מוסך לטולדו שלנו (1.6 2002). מישהו יכול להמליץ על מוסך שמבין במכונית הזו וברמת מחירים סבירה (לא חייב מורשה ובטח שלא מרכזי)? אני מגבעתיים ולכן שהמוסך יהיה באיזור המרכז. תודה! נ.ב מנהלים! אני לא מצליח להבין מדוע ההודעה הקודמת שלי באותו הנושא נמחקה
הודעה אחרונה מאת burshtein, -
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ובכן לאחר קצת יותר משנה שהרכב אצלי החלטתי שהגיע הזמן לשינוי. יש לי 2 אופציות לשינוי: 1. להעביר את היאריס לאמא שלי ולאחים ולארגן לעצמי איזו מיאטה ידנית ... 2. שיפור היאריס. כיוון שאופציה א תלויה לגמרי במשפחה שלי שכרגע לא במצב רוח של להוציא כסף אז אני חושב על אופציה ב' התקציב: בין 10000 ל 15000 ש"ח תלוי בשיפור ובנחיצותו (בעניי) הרעיון הכללי: שיפור של מערכת פליטה מלאה, ציפ ניהול מנוע ומסנן אוויר פתוח, בנוסף בולמי זעזועים קשוחים וטובים יותר (גם הנמכה מסויימת אפשרית) אז למבינים בלבד, מה אתם הייתם עושים פה? פרוט עלויות לכל תהליך נחוץ תודה מראש ניב
הודעה אחרונה מאת senda, -
איפה אפשר לקנות קלאץ' קרמי או להכין ומה המחירים?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
ישלי שאלה.. לרנו קליאו RSI 95 יש ABS?????????
הודעה אחרונה מאת Casper, -
בעיית טורים ברכב. 1 2
מאת ori006-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 13.6 אלף צפיות
שלום לכם. יש לי בעיית טורים ברכב.בהתחלה הם היו גבוהים ואז כשהייתי סוגר SWEATCH אז האוטו היה נכבה ונדלק שוב ואז עוד פעם נכבה. אח"כ הורידו לי אותו.ועכשיו האוטו כל הזמן רועד.כנראה ממש נמוך הטורים. האם כשהטורים גבוהים זה אוכל יותר דלק.? ועד כמה יותר.?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, אני רוצה להתקין טורבו חשמלי.מדובר במנוע קטן כמו של : ג'סטי, שרייד וכד'. אם אפשר לדעת פרטים כמו: מה העלות? מאיפה אפשר לקנות? האם זה שווה ומוסיף משהו? האם החיבור הוא בעייתי? (איך מתחבר לסעפת?) וכל שאר פרטים שישפכו אור בנושא. תודה!
הודעה אחרונה מאת שמר,