טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,315 נושאים בפורום הזה
-
205 בעיה בהתנעה
מאת sk- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי בעיה באוטו "205 1.4" הבעיה היא שאני בא להתניע את האוטו הוא מתניע בלי בעיה ממש ניצוץ ראשון והכול בסדר הבעיה היא אחרי נסיעה ארוכה שהאוטו מתחמם אני אחר כך לא יכול להתניע התגובה של האוטו זה כאילו מצבר חלש אפילו לא עושה רעש קראתי בספר של האוטו ולפי מה שהבנתי זה לא בעית חשמל זה המנוע מישהו יודע מה יכול לגרום לדבר כזה? תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת sk, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו פה יודע מה המקסימום שאפשר להנמיך סיוויק קופה 95 עם קוני צהובים ??
הודעה אחרונה מאת CivicNos, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בעתיד הלא רחוק...נוכל למצוא מערכות מיזוג אוויר מבוססות על CO2...כן,כן הגזים של הקולה. המערכת כבר נבחנה ע"י טויוטה לרכבי התא דלק שלה . עוד פרטים כ א ן .
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום! אני צריך להחליף זוג צמיגים אחוריים. קיבלתי הצעה לצמיגי GOOD YEAR דגם GT2/GT3 ב 250 ש"ח לכל צמיג. מידה 175/70/R13 הרכב הוא אופל אסטרה. שאלות: 1. מה אתם אומרים על המחיר, זול/יקר? 2. מה ההבדל בין GT2 לבין GT3? 3. את זוג הצמיגים החדשים עדיף להתקין מקדימה או מאחורה? (הרכב הנעה קדמית) חג שמח! דימה
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכם יש לי שאלה לאחרונה נשרפה אצלי המנורה שמאירה על מספר הרכב מאחורה! האם המשטרה עוצרת אותי אם רואה דבר כזה?
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אפתח ואמסור דרישת מלחמה לך, בנצי שעשית לי מזל רע, אני רק רואה אותך במקרה פה ביישוב ויום אחרי המכונית שלי מעוכה! סתם, מה פתאום. בקיצור, עשיתי תאונה אתמול, המכסה מנוע, הרדיאטור והפגוש הקדמי מעוכים, ואני חייל אז בכלל באסה לי. אני רוצה לבחור הפעם את המוסך שאני מכניס אליו את הרכב בניגוד לפעם הקודמת שהאוטו היה ב"איטלינו" בר"ג. אני אשמח לקבל המלצות למוסך שאני אוכל לעשות בו את עבודת הפחחות והמכונאות ביחד. תודה מראש. אלמוג.
הודעה אחרונה מאת Herman, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 839 צפיות
שבת שלום, אתמול עשיתי עם האיביזה נסיעה ארוכה יחסית (הרצליה-ערד). כשעצרתי לנוח בתחנת הדלק של בית קמה, דוממתי את הרכב לכמה דקות. כשניסיתי להניע אותו שוב, לא היה סטארטר. בהתחלה חשדתי במערכת האזעקה, אבל הבעיה נמשכה גם אחרי שניטרלתי את האזעקה. עזבתי את הרכב לכמה דקות, ושחזרתי ניסיתי להניע שוב, והפעם, הניע כאילו לא קרה כלום, על הניסיון הראשון. החשד העיקרי שלי נופל על חום המנוע. כשהנעתי את הרכב, שמתי לב שחום המנוע נמצא טיפ-טיפה מעל לנקודת העבודה הרגילה של הרכב. האם יכול להיות שיש טרמוסטט שמונע הנעה של הרכב, במקרה שחום המנוע גבוה מדי? מדובר במנוע 1500 סמ"ק, קרבורטור. יש לציין גם שהטרמוסטט והמאוורר של הרכב עובדים היטב (כשהגעתי לערד עמדתי כמה דקות במקום, והמ…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
טוב רבותיי, אחרי חודש וחצי עם הרכב, בינתיים אני מאוד מרוצה. הוא נוסע מצוין, נוח לי, יש לו את כל האיבזורים הדרושים ובינתיים הוא גם לא התקלקל רציתי לשאול אתכם שאלה: כשהתייעצתי עם כמה מהחברים פה בזמנו, נאמר לי שהאוטו "זללן". עכשיו כשהוא אצלי, גיליתי שבעיר הרכב עושה 9.5 ק"מ לליטר. מחוץ לעיר הוא עושה בערך 15 ק"מ לליטר (לא מדויק ב-100%, כי לא היה לי מיכל שבמסגרתו נסעתי רק מחוץ לעיר). זה נקרא אוטו זללן? לדעתי זה בסדר גמור בשביל רכב אוטומטי עם מנוע 1600. אני טועה?
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
-
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
http://www.turbonator.com/index.html למישהו יש מושג האם זה עובד? ולמה זה כ"כ זול אם זה מחולל כאלה נפלאות?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
אני צריך לדעת בדחיפות כמה יעלה לי ממיר קטליטי לג'סטי!
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
- 3 תגובות
- 946 צפיות
אני רוצה לשפר את האוטו שלי. מה אני יכול להוסיף'להחליף אם בכלל. מה יתן לי יותר כח בעיקר. האוטו הוא פיאט בראבה 1.6 ידני.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי , אני עובד חדש במוסך פז'ו סיטרואן ואני צריך חומר (תרשימים חשמליים ) לעבור בבית כל חומר יתקבל בברכה . ואים מישהו צריך מידע כל שהוא אז בשימחה ...
הודעה אחרונה מאת DIAGON, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
פתחתי את מכסה המנוע של המגאן, כדי לעזור לאיזו פג'ו ישנה שנתקעה - אבל המצבר בכלל מכוסה...
הודעה אחרונה מאת efi_shams, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני צריך מד סל"ד, שעון לחץ דלק , שעון לחץ שמן (מכאני) ,ושעון חום (חשמלי) מאיפה אני קונה והכי חשוב בזול באיזור ת"א והסביבה?
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
כאשר אני מתניע את הרכב, אחרי 20 שניות בערך הוא מתכבה, שומעים בועות במיכל דלק, ואי אפשר להניע שוב. כדי להניע שוב צריך לחכות 20 דקות ואז לסובב את המפתח 30 שניות רצוף עד שהוא מניע. מה יכולה להיות הבעיה ?
הודעה אחרונה מאת asssaf123, -
-
- 28 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
כידוע בפיג'ו יש מחלת הגה והוא מתפורר, הציעו לי לשים כיסוי שיגן על ההגה. הבעיה שיש לי היא שכיסוי נותן תחושה מוזרה של הגה גדול מידי ובסיבובים הוא דיי זז ומחליק. יש לכם הצעה אחרת בנושא?
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בבקשה אני צריך לדעת איך הצמיגים של פירלי סדרת P 2000 ???
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 8 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
בזמן עמידה, כשהמנוע דולק, יש רעשי תקתוק מעצבנים מכיוון האגזוז, או מתחת לרכב. הרעשים נמשכים גם לאחר כיבוי המנוע, מס' דקות, למרות שהכמות יורדת לאיטה. זה מזכיר לי תופעה שהייתה בלגאסי של אבא שלי... הרעשים מתרחשים בד"כ אחרי נסיעה ארוכה, טורים קצת יותר גבוהים... אף פעם לא בתחילת נסיעה. מישהו? משהו?
הודעה אחרונה מאת בזיק172, -
- 6 תגובות
- 7 אלף צפיות
שלום לכולם כרגע עומדת להפתח נגדי תביעה משפטית בגין תאונה שעשיתי לפני 8 חודשים אמנם אני לא אשם, אבל החוק היבש אומר שכן. נכנסתי בבן זונה שנכנס במישהו לפניי והוא סידר את האוטו שלו בסכומים אסטרונומיים שאותם הוא תובע ממני לשלם. הרכב- אופל אסטרה 1997, 4 דלתות דוגמאות לסכומים הלא הגיוניים- לפי ראות עניי: חלקים מפירוק- מכסה תא מטען (בגאז')-1800 ש"ח מגן אחורי (טמבון)- 900 ש"ח אני שוב מזכיר- אלו מחירים של חלקים מפירוק, לא חדשים! לי אישית הסכומים האלו נראים גבוהים יתר על המידה, ובלי קשר- הבנאדם מנסה להשחיל אותי הרבה מעבר למה שמגיע לו ממני. דעתכם על המחירים? יקר? זול? ממוצע? בקיצור ולעניין חזרה לנושא הראשי- עורכת הדין שלי המליצה להביא הצעות מחיר…
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני מחפש מוסך אמין שיודע לטפל במכוניות רנו(מוסך לא מורשה) מאזור נתניה. האם מישהו יודע כמה צריך לעלות החלפת סוויץ בטווינגו95(חצי אוטומטית)? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
- 0 תגובות
- 989 צפיות
היי, מדובר בכריזמה 98. בזמנו בחברה היה ניתן לבחור בין שני דגמים שונים של מערכות אזעקה (זכור לי כי גם היצרנים היו שונים). ידוע/זכור למישהו מה הם הדגמים? ויותר ממוקד - איזה הוא הדגם שהסנסור שלו ממוקם ליד פיתחי האויר של המזגן בפאנל המרכזי עם הלד האדום במרכזו? תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת ebari, -
- 1 תגובות
- 922 צפיות
שלום, ברשותי מיצובישי כריזמה 99 כסופה וראיתי על כמה כריזמות סופיילר והוא עושה מראה צעיר כזה וקיטשי (לפי דעתי כמובן) אני מתכוון לספויילרים קטנים וסולידים כאלה שמשתלבים עם הצורה של הרכב... לפי דעתי אין צורך שתיהיה בו תאורה בעצירה... כמה שאלות: 1. יש דגמים שמותאמים לצורה של האוטו? 2. איפה עושים באיזור הקריות - חיפה? 3. כמה עולה? תודה רבה מראש... b-or
הודעה אחרונה מאת FOX, -
- 15 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
הרכב שלי סיאט איביזה טורבו שנת 2001. אני צריך להחליף פלאגים. איזה אני צריך ? איפה לקנות ? הפלאגים שיש לי הם עם 3 זרועות. תוצרת בוש. דניאל.
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רפי לין, מופנה בעיקר אליך, מומחיינו לענייני פיאט, תודה מראש לכל העוזר. היום בערב, כאשר ניסנו אני ובנדוד שלי לנעול את הפיאט שלו נתקלנו בקשיים, לאחר משחקים עם המפתח, הרכב ננעל, כעבור זמן מה, כאשר באנו לנסוע, הרכב לא רצה להפתח, פתחנו את הרכב בדרכים שלנו, ונראה כאילו יש משו במנגנון של דלת הנהג שמשגע את המערכת, כאשר משחקים עם המפתח בדלת הנהג, אין שום תגובה מהמנגנונים, כאשר משחקים עם המפתח בדלת ימין, המנגנונים כולם עובדים, כל הכפתורים נפתחים, כל הדלתות נפתחות, פרט לדלת הנהג, כאשר פתחתי את כל הדלתות כולל תא מטען, ושיחקתי קצת עם הדלת של הנהג, היא נפתחה, ועכשיו, אי אפשר לסגור אותה, הפין שננעל על הברזל בגוף הרכב תקוע, ואין אפשרות לסגור את דלת הנהג, מישהו יודע מה קרה למנגנון ? ל…
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
דגש על איכות! אם אפשר לציין מחירים זה רק יעזור.
הודעה אחרונה מאת bar-lev, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
נסיעה דרומה, 4 אנשים + ציוד ברכב , אוטו עמוס יחסית. 110 קמ"ש לערך, מזגן מופעל. מתקרבים לעליה מאוד חדה, אני מחליט לכבות את המזגן למספר דקות, גם כי כבר נעים, וגם כדי לא לאמץ את האוטו יותר מידי ולזחול את העלייה. מכבה מזגן, 85 קמ"ש הילוך 5(3/4 דוושה) , קצה העלייה, המנוע מתחיל לקרטע, כאילו שאני עוזב את הגז במכה ולוחץ חזרה, כמו מכות שמזעזעות את האוטו, סוג של השתנקות. כאמור, אני בהילוך הנכון. מוריד לרביעי בכל מקרה - לא, האוטו ממשיך לקפץ לו. מרפה מהגז קלות והאוטו חוזר לעצמו, לחיצה עדינה ומתונה על דוושת האוץ - מביאה להאצה, לחיצה "מאסיבית" והאוטו מקפץ. כעבור 2 דקות התופעה נעלמת, האוטו חוזר לעצמו, לא קירטועים ולא שום דבר. הסבר לתופעה ?:>
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, הרכב שלי בעל צבע כחול מטאלי. על גג הרכב יש מן כתם אפור גדול בקוטר 10 ס"מ, נראה כאילו הצבע נשרף. כשאני שוטף את הרכב ומרטיב את הגג הכתם נעלם כאילו הוא לא היה קיים. ברגע שהגג מתייבש, הכתם מופיע שוב. האם מישהו יודע מה הפיתרון לבעיה? תודה.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מרגיש שהוישרים אצלי באוטו מקרטעים ועובדים לאט יותר, יש איזושהיא אמת מידה שאיתה בודקים את מצבם?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אני יודע ששאלו את זה מיליון פעם, אבל אולי רשימה של מקומות שאתם מכירים יכולה לעזור... 1. אי ו איי אוטוספורט, ברוך הירש 11 בני ברק, טל' 03-5797386. 2. רדיו מילנו, הקישון 12 בני ברק, טל' 03-6164748, בקש את אבי מרום. 3. שוקי דרימס קאר, יוחנן הסנדלר 12 א.ת כפר סבא, טל' 09-7664664, בקש את אלי. יש עוד? איויאיי ורדיו מילנו יקרים בצורה די אכזרית (בין 1300-1500 ש"ח). שוקי דרימס מאוד נחמדים אבל לא חזרו אלי עם המחיר עדיין (עברו כמה ימים)
הודעה אחרונה מאת wacky, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים, שאלה קטנה: שמתי לב בפונטו שלי (שנתיים על הכביש, 35000 ק"מ) שהצמיגים הקדמיים נשחקו יותר (מין הסתם) מהצמיגים האחוריים. לפי ספר היצרן באנגלית הוא ממליץ על סבב צמיגים כל 10-15 אלף ק"מ. ההמלצה היא להחליף בין הקדמיים לאחוריים אבל להשאיר אותם באותו צד של הרכב (וזאת משום שאם הופכים צד אזי גם כיוון הסיבוב של הצמיג מתהפך). השאלה היא - האם זה באמת נחוץ ?!? ואיך עושים זאת ? סתם לפרק ולהחליף בין הגלגלים או שקודם כל לקחת את הגלגלים לאיזון ? אודה לעזרתכם כמו תמיד.
הודעה אחרונה מאת kompy,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 1,040 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yohai71
- פאר האורה
- 1enzo
- FuriousLift
- - XM -
- קוסקוס
- memilavi
- axSupreme
- SlowRide
- Jeka88
- איציק נ.
- אורי מ.