טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,328 נושאים בפורום הזה
-
איפה אפשר לקנות קלאץ' קרמי או להכין ומה המחירים?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
ישלי שאלה.. לרנו קליאו RSI 95 יש ABS?????????
הודעה אחרונה מאת Casper, -
בעיית טורים ברכב. 1 2
מאת ori006-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 13.6 אלף צפיות
שלום לכם. יש לי בעיית טורים ברכב.בהתחלה הם היו גבוהים ואז כשהייתי סוגר SWEATCH אז האוטו היה נכבה ונדלק שוב ואז עוד פעם נכבה. אח"כ הורידו לי אותו.ועכשיו האוטו כל הזמן רועד.כנראה ממש נמוך הטורים. האם כשהטורים גבוהים זה אוכל יותר דלק.? ועד כמה יותר.?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, אני רוצה להתקין טורבו חשמלי.מדובר במנוע קטן כמו של : ג'סטי, שרייד וכד'. אם אפשר לדעת פרטים כמו: מה העלות? מאיפה אפשר לקנות? האם זה שווה ומוסיף משהו? האם החיבור הוא בעייתי? (איך מתחבר לסעפת?) וכל שאר פרטים שישפכו אור בנושא. תודה!
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 0 תגובות
- 761 צפיות
יש לי 106 דור 2 ורציתי להחליף אתהמתג חירום של 4 וינקרים, פירקתי את כל הפלסטיקה והכל כמעט נגיש, איך המתג אמור להשתחרר מהבית שלו? אין אפשרות להכניס יד מאחורה כי המנופים של המזגן חוסמים.
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אין לי מושג במכונאות וריתוך אך נושא זה תמיד משך אותי. החלטתי שסוף סוף הגיע הזמן להגשים את החלום ולהתחיל ללמוד כיצד לבנות קרטינג כולל בניית שלדה באופן עצמאי והרכבת מנוע של קטנוע. אשמח מאוד אם תוכלו לשלוח לי עצות,קישורים,חומר כתוב או כל עזרה אחרת לגבי תהליך בניית קרטינג כולל כיצד לרתך נכון את השילדה, כיצד מפרקים מנוע מקטנוע וכיצד מרכיבים אותו על השילדה. אני יודע שמדובר בלימוד רב והתהליך יהיה איטי, אני לא ממהר לגמור את הבניה. מצפה לעזרתכם, תודה, עמי
הודעה אחרונה מאת ami, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לפני שבוע ביקרתי אצל "צביקה קרבורטורים" הנתנייתי ועשיתי שיפוץ קרבורטור לאופל קדט החדשה שלי משנת (מודל 87) הגעתי אליו לאחר המלצה של מספר חברי פורום שביקרו אצלו. ברצוני לציין כי חל שיפור ניכר בתצרוכת הדלק: לפני השיפוץ האוטו "אכל" 7 ק"מ לליטר באזור מישורי ולאחר השיפוץ זלילת הדלק ירדה עד כדי בין 10 ל-11 ק"מ לליטר וזאת למרות שאני מתגורר בסמוך לירושלים באזור ההרי מאוד. ההתעניונות מצד אותו צביקה לאחר הטיפול ראויה לשבח. כל כמה ימים הוא התקשר להתעניין אם אני מרוצה והאם תצרוכת הדלק השתפרה, ראוי לציון שמיוזמתו הוא גילה בעיה אחרת שהתעוררה אצלי בצ'וק האוטומטי ברכב והיום התבשרתי שהוא הצליח למצוא לי פתרון לבעיה על אף שהוא לא מתעסק עם חלקים אחרים במנוע מלבד קרבורטורי…
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בקישור שמדבר על האינפוזיה אין איזכור לגבי הזרקה או קרבורטור האם זה אפשרי בהזרקה???
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רציתי לדעת איפה ניתן להשיג (חוץ מפירוקיות שלא נראה לי שממש אני ימצא)... את המנעול(תופסן, או איך שלא תקראו לזה...) כמה זה אמור לעלות ....והאם ההתקנה מסובכת....(זה לאחר שהמקורי נשברר.... תודה מראש..
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום... השאלה הזאת מתייחסת לסיטרואן וולקן זי אקס 1.9 ו-2.0: הגיר בין שני הדגמים הוא שונה: - בגיר של ה1.9 - ההילוכים לא מתוכננים טוב והם ארוכים, אבל בשל היחס הסופי הקצר האוטו מרגיש חזק. (זה ציטוט מתרד כלשהו שראיתי) -דגם ה 2.0 ליטר - מצוייד בהילוכים טובים יותר אך היחס הסופי הארוך גורם לרכב להרגיש כבד וקצת ועייף. (גם זה ציטוט מתרד כלשהו שראיתי בפורום) אז השאלה שלי היא, איך אפשר לתקן או לשפר את בעיית ההילוכים ב1.9 מבלי להחליף גיר. ובעצם לקבל גיר טוב וראוי, מבלי שהיחס הסופי יגרום לרכב להרגיש כבד? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת zigi, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 845 צפיות
מיכל המים שלי הלך... (סדקים וחורים) אני חייב להחליף אותו. יש פו למישהו מושג איפה אני יכול למצוא אחד בזול? והאם מישהו החליף פה פעם ויכול להסביר לי איך (לפני שאני מכניס את האוטו למוסך..) הסתכלתי שם וראיתי שהכל מחובר יחד ביציקה אחת כך שיש סיכוי שאני צריך להחליף את כל המערכת???
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 1 תגובות
- 842 צפיות
אני מבקש המלצה לפחח שיודע להתעסק עם סאן רוף מקורי של סיויק 95. (שיודע גם לפרק) בשביל צביעה.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
הגהבת קליאו RSI
מאת SPL-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 973 צפיות
יש לי קליאו RSI מונמכת 35 מ"מ ע" קפיצים של OMP ובולמים של LIP אני מעוניין להחזיר אותה לגובה הרגיל כי הנסיעה בעיר בלתי נסבלת בשבילי מישהו יכול להגיד לי במה זה כרוך ומה העלויות (בערך)? תודה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 3 אלף צפיות
מוסך אמין ומקצועי. תודה.
-
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום שלום , אני מחפש רדיאטור חימום פנימי באיזור המרכז אם אפשר .. הדגם הוא: 1977 PONTIAC BONNEVILLE Fedco # 2-199 GDI # 398219 ואני אשמח לדעת אם מישהוא יודע כמה בערך יעלה לי כל העסק תודה מראש , נדב
הודעה אחרונה מאת r_106, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 952 צפיות
קניתי לפני יום וולקן 2.0 אוטו' שנת 95 ואני מעוניין לבצע יישור קו. הבעיות שאני יודע \מפריעות לי הם: 1.בולמז"ים - איזה כדאי (סגנון נהיגה "רגוע" עד "בינוני"-אוהב סיבובים...)? 2.ישנן רעידות (די מורגשות) בזמן האצה - בבדיקה הבוחן אמר שזה בגלל ציריות קדמיות , מישהו יודע\מכיר את הבעייה הזאת? גם המלצות לבעלי מקצוע ייתקבלו בברכה ... נ.ב. אני נע מחיפה למרכז לצורכי עבודה ככה שמוסכים במרכז זאת גם אופציה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם אתמול חיפשתי כמה שיותר חומר בפורומים על הנושא אז כחה: 1 אם מישהו בארץ עשה את הפרויקט הזה על 106gti 2 איזה חלקים צריך להחליף באוטו? 3 בכמה אמור לעלות ההספק האוטו? 4 כמה עולה פרויקט כזה? 5 ואם יש מישהו ביכלל בארץ שיודע לעבוד על זה כמו באירופה? תודה מראש מיכאל
הודעה אחרונה מאת 106RallyeBoy, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אני רוצה להחליף את הצמיגים אצלי ברכב (סיבה ? הנה - http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=46840 ) כרגע יש לי Bridgestone Potenza R14/185/60 , ואני מחפש צמיגים חדשים לרכב, האצ'בק 98, וזקוק להמלצות. סדר העדיפויות הוא כזה : 1. אחיזת כביש 2. אחיזת כביש (!) 3. אורח חיים לצמיג 4. נוחות/שקט בנסיעה 5. מחיר כרגע, אחרי חיפוש בפורום, אני די נעול על דגם ספציפי : Bridgestone Potenza RE950 R14/185/60 . הבנתי שיש כמה צמיגים די מומלצים אבל אני לשמוע דעה מכאלו שיש להם כבר את הצמיג הספציפי הזה. בנוסף, אם מישהו יכול להמליץ לי ע למשהו אחר, אני מוכן לשמוע, בחיפו…
הודעה אחרונה מאת or213, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ערב טוב, איזה נזק (ואם) נגרם לתיבה אוטומטית בהאצה קיצונית? תודה.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום , שאלה... שמתי לב בטיפולים שוטפים ברכב צויין תמיד "אטם אגן שמן" כשהחליפו את השמן- בעלות של 1.38 ש"ח האם זו סתם הנפצה או שצריך את זה- כי עכשיו אני אחליף לבד את השמן
הודעה אחרונה מאת m&t, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מחפש מקום באיזור המרכז שצובע ג'יפים ב 2 צבעים שמשתלבים זה בזה .. מי שיודע למה אני מתכוון כאילו כתום וצהוב שחצי מהמכונית צהוב וחצי כתום ובאמתע יש שילוב ביניהם .. אם תוכלו להפנות אותי למקום שיצבעו ככה ?...
הודעה אחרונה מאת Classic Addition IL, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכם! אני מעוניין לקבל הסבר הגיוני לתופעה זו: כאשר הרכב נמצא בהילוך (אוטומט) או אפילו בניוטרל, כאשר מפעילים עומס חשמלי (לדוגמה, כאשר החלונות למטה ללחוץ בכל זאת על כולם למטה), ממש מרגישים את המנוע מתאמץ. מה גורם למנוע להתאמץ?? איך זה שהעומס החשמלי גורם לעומס מכני? ואני לא מאמין שמדובר בתקלה כלשהי, מכיוון שזה קורה כמעט בכל רכב שנסעתי בו בזמן האחרון. תודה! שחף.
הודעה אחרונה מאת Shahaf, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, הייתי רוצה לדעת אם אפשר להחליף את המנוע בפיז'ו 205 FOREVER 1.4 למנוע גדול יותר 1.6/1.8 ? האם מישהו כאן עשה את זה פעם? יש בעיה חוקית כלשהי? תודה ויום טוב.
-
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אחי מילא במיכל של השפריצרים מים עם סבון,כאשר ניסיתי להשפריץ הם עשו קול של שאיבה ולא השפריצו כלום אלא הוציאו בועות של סבון, שמנסים להשפריץ פשוט נהיה המון בועות במיכל מילוי,ולא יוצא כלום חוץ מבועות. יש לכם רעיון מה לעשות? ובכלל יש חומר שמנקה את המתזים? ד"א הרכב הוא רנו 5 ,ואני בטוח שהמתזים תקינים כי הם עבדו לפני. תודה מראש. איציק.
הודעה אחרונה מאת gmb, -
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן חברים שמעתי שיש מחלה לרנו במחשב המזגן שמתקלקל (נשרף) בגלל חום מידי שנתיים וחצי שלוש או לפעמים יותר רציתי לשאול האם למישהו יש מידע מה עושים, האם יש דרכים לעקוף את התקלה, או שמא זה דבר שמצריך כל הזמן החלפת מחשב ואם כן איפה אפשר להשיג משופץ/חדש הניתן להרכבה עצמית . (המחיר של זה כולל עבודה זה בערך 1000 ש"ח) לא מתאים לי.... (קליאו 95) תודה ברק
הודעה אחרונה מאת Barakx, -
- 1 תגובות
- 793 צפיות
שלום לכולם יש לי שאלה קטנה: איך אני יכול לדעת אם הצריות ברכב תקינות או שהן בלאי וצריך להחליפן?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לי פס שחור לאורך הרכב ומתוך ה2 מטר פס משהו כמו 30 ס"מ נתלש לי, אם איזה דבק אני יוכל להדביק את זה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת bmw123, -
- 2 תגובות
- 981 צפיות
אורות קדמיים ואורות חנייה לא עובדים. הנורות בסדר והפיוזים בסדר - החלפתי כדי לוודא. מה יכולה להיות הבעייה?
הודעה אחרונה מאת ramigt, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום קודם כל, שנה טובה וחתימה טובה לכולם !! ביום רביעי נסעתי עם הרכב שלי , ובפניות התחלתי לשמוע תיקתוקים קטנים. בפניה השניה שפניתי (על 25 קמ"ש), הזנב ברח לי לחלוטין, ונזרקתי למרחק של איזה 10-20 מטר, ובקושי השתלטתי על האוטו. לא קרה לי ולאוטו כלום (הצלחתי להשאיר את האוטו בשליטה, איכשהו). הפנייה היתה קצת רטובה, אבל לא נראה לי שיש קשר - נסעתי בזהירות רבה. בקיצור, יש לי חשד שהלכה צירייה באוטו אבל אני לא סגור לחלוטין. למי שיש ידע, ולא ניחוש מה זה, אני אשמח לשמוע. אה, ועוד משהו - מישהו יודע כמה עולה להחליף צירייה ?
הודעה אחרונה מאת B-T, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ברכב של חברה שלי פולו 2001 התקלף הציפוי מהדלת (צד פנים), פירקתי את הפאנל דלת אבל אני לא יודע איזה דבק הכי טוב ויחזיק מעמד הרבה זמן? 1. דבק חם 2.דבק מהיר 3.דבק מגע מה עדיף?
הודעה אחרונה מאת m&t, -
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 909 אורחים (הצג רשימה מלאה)