Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חום מנוע בגולף CL .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי גולף CL 1800 ,90 כ"ס שנת 94 שעבר רק 110,000 ק"מ, הרכב שמור מאוד ומטופל רק בחברה ,לפני חצי שנה הוחלפו לו המים ברדיאטור (נעשתה שטיפה לפני כן, נוזל g-12 של צ'מפיון),

עד היום מד החום היה מטייל לו בין 90 מעלות ל 95 מעלות(במוסך אמרו שזה תקין),לאחרונה המד חום עולה עד 100 מעלות ושוב יורד ל 90, חשוב לציין שלא חסר נוזל קירור והמאוורר עובד (שניהם)אך לא ידוע לי אם יש אצלי מצב גבוה ומצב נמוך(במאוורר).

השאלות שלי:

1. מה יכולה להיות הבעיה שבגללה החום עולה ויורד ולא נמצא קבוע על 90 מעלות(יוניט חום,מאווררים,רדיאטור סתום וכ"ו...)?

2. מדוע באותו רכב שנת 97 ומעלה מד החום נמצא קבוע על 90 מעלות ולא חשוב אם הרכב תקוע בפקק ביום חמסין כשהמזגן עובד, או בכביש בין עירוני במהירות שיוט( אצלי המד חום יורד מתחת ל90 במצב כזה), האם יש הבדל בין מערכות הקירור בין השנים?

תודה.

פורסם

(1)כן, יש הבדל במערכת הקירור בין שני הדגמים.

(2)המערכת אצלך עובדת בצורה תקינה, דווקא מהרכב השני אני מודאג יותר בשל אי שינוי הטמפ' במצבי נהיגה שונים.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

דווקא טמפרטורת עבודה של 90 מעלות קבועה היא תקינה,ולראייה לגולף של חברה שלי מודל 2003

המחוג לא זז מ-90 מעלות.

אצלך יכול להיות שישנה בעייה בטרמוסטט,או שאין לך בכלל טרמוסטט (אותו החלק שאמור לשמור על טמפרטורה קבועה) מה שגורם לתזוזות המחוג או שהטרמוסטט אינו תקין ולא נפתח מספיק.

פורסם

אותו סיפור היה לי גם בב.מ.וו קומפאקט 95

ויש את זה באודי אי4 99 של אבא שלי

הם כניראה עושים איזה קומבינה בשעון שיגיע לטמפ' עבודה ולא יעלה ממנה אלא אם כן יש סטיה חריפה מידי כי הרי לא יתכן מצב בו המים בבלוק יהיו באותה טמפ' קבועה.

אין מה להתפלא-זה נורמאלי...

לגבי הטמפ' שיש לך בגולף עכשיו-הכי בטוח צור קשר עם המוסך ושאל אותם האם זה בסדר או שיש בעיה שצריך לבדוק אותה.

בהצלחה בכל אופן-רועי.

פורסם

יש דבר כזה שנקרא בלאי, תשמע, הרדיאטור הוא לא חדש וכך גם הצינורות ,האפקטיביות של תנועת המים-משאבת המים,יורדת עם הזמן...הפתרון הכי פשוט,טוב,יעיל וזול- קנה מאוורר חיצוני שמתלבש בין הרדיאטור לגריל וחבר אותו עם מפסק פנימי ,עם הפעלת המזגן,או בימים שיש עומס על הרכב או חום קיצוני,פשוט תפעיל את המפסק ומים יתקררו לך יותר ביעילות, מה גם תקבל מזגן יותר חזק היות ומאוורר נוסף פועל - תרוויח פעמיים.

ישנה עוד דרך לפתור את הבעייה הזאת והיא להתחיל להחליף רכיבים כגון: טרמוסטט,יוניט חום, רדיאטור,מכסה רדיאטור,מים חדשים,משאבת מים ...וכו...וכו...וכו...

פורסם

כן וודאי אפשר לפתור את זה ע"י החלפת כל המערכת, אבל הכוונה שלי היתה שאולי זהו "מחלה" של הרכב הזה ויש פיתרון ידוע מראש שיכול לחסוך את החלפת כל אותם חלקים שתקינים, כי אם אני אחליף את כל מה שכתבת לי בשקט אני מגיע ל 50 אחוז מערך הרכב...

עדיין לא קיבלתי תשובה האם יש בוונטות(2) שתי מהירויות או רק אחת?

פורסם

בעלות של300 ש"ח אתה קונה מאוורר חיצוני דק חדש!(יונק אויר - כמו שיש בגיפים מקדימה),והולך לחשמלאי שיתקין לך אותו עם מפסק (עוד 100 ש"ח) ופתרת את הבעייה.

ד"א בלי שום קשר לבעיית החום , רצוי שיהיה לך כזה דבר, לך תדע ,פתאום יתחמם לך הרכב מכל סיבה שהיא-לפחות המאוורר הנוסף יעזור למנוע זאת.

וגם תקבל מזגן שיקרר לך יותר חזק - וזה מורגש.

פורסם

אין מקום להכניס שם ונטה נוספת ולא חשוב כמה דקה היא תהיה, והונטות שנמצאות כבר(מקוריות) די גדולות ולכן לדעתי זוהי בעיה של מהירות גבוהה בונטה שלא נכנסת לפעולה, אבל שוב אני לא בטוח בזה ולכן שאלתי אם למשהו יש מוסג האם יש 2 מהירויות...

פורסם

בעלות של300 ש"ח אתה קונה מאוורר חיצוני דק חדש!(יונק אויר - כמו שיש בגיפים מקדימה),והולך לחשמלאי שיתקין לך אותו עם מפסק (עוד 100 ש"ח) ופתרת את הבעייה.

ד"א בלי שום קשר לבעיית החום , רצוי שיהיה לך כזה דבר, לך תדע ,פתאום יתחמם לך הרכב מכל סיבה שהיא-לפחות המאוורר הנוסף יעזור למנוע זאת.

וגם תקבל מזגן שיקרר לך יותר חזק - וזה מורגש.

על איזה מזגן אתה מדבר ומה הקשר?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

אני מדבר על המזגן שיש לו ברכב, בוא אני אגלה לך סוד מקצועי קטן, הכוח של המזגן תלוי באופן ישיר באיכות קירור הרדיאטור שלו,משתמע מכך שאם תשים וונטה יותר חזקה למזגן אז תקבל עוצמת קירור יותר טובה, אם תוסיף עוד וונטה נוספת על הרדיאטור של המזגן, ותדליק אותה כשהמזגן עובד,בנוסף לוונטה הקיימת, אתה מקבל מזגן הרבה יותר חזק,בהשוואה אם יש לך 5 מהירויות במזגן לדוגמא, אז כשהייתה שם על 2,עם וונטה נוספת תאלץ להסתפק בלשים על 1.

הוספת וונטה נוספת הינה שיפור משמעותי לכוח המזגן .

עכשיו איך זה מתקשר:

אם יש לו בעיית חימום ייתר, והוא מוסיף וונטה ,הוא מרוויח 3 פעמים, למה?

1. הקירור המקורי של הרכב מקבל חיזוק משמעותי - קירור יותר יעיל.

2. המזגן מקבל חיזוק משמעותי בכוח הקירור שלו.

3. אם קורה חס וחלילה מצב שהוונטה המרכזית נדפקת לך או היוניט חום או הטרמוסטט שהחליט להיתפס,וקרו מיקרים מעולם.... אז יש לך וונטה שמופעלת בלחיצת כפתור ועוזרת להוריד קצת מהחום-יכול להציל מנוע ....

וכל זה בעלות של כ 400 ש"ח, אז מה רע ?

לא, והתקנת וונטה נוספת על הרדיאטור (מבחוץ) לא מפריעה לזרימת האויר.(אני הרכבתי 2 על שלי) , אחד שפועל אוטומטית עם הפעלת המזגן ועוד אחד עם מפסק למצב בו הרכב מתחמם מכל סיבה שהיא .

• תוכן חדש...