Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מזמן נכנסתי למוסך לטיפול גדול (VR6). כמובן שחלק מהטיפול כולל החלפת שמן מנוע.

עפ"י הוראות יצרן מספיק לשים שמן חצי סינטטי, אך החלטתי לא להתקמצן ולשים סינטטי מלא.

שמתי לב שכל השמנים שמוסך צ'מפיון עובדים איתם הם שמני סונול שמיוצרים בארץ, אך בעל אישור VW!

מצד אחד שמעתי המלצות (מאתר זה) על שמנים מעולים כגון מוטול, ארל וכו' אך מצד שני מי אני שאתווכח עם אישור פולקסווגן...? :screwy:

להישאר עם השמן הזה? להחליף למשהו איכותי אך שאיני בטוח אם יש לו אישור יצרן??

פורסם

עפ"י הוראות יצרן מספיק לשים שמן חצי סינטטי, אך החלטתי לא להתקמצן ולשים סינטטי מלא.

שמתי לב שכל השמנים שמוסך צ'מפיון עובדים איתם הם שמני סונול שמיוצרים בארץ, אך בעל אישור VW!

מצד אחד שמעתי המלצות (מאתר זה) על שמנים מעולים כגון מוטול, ארל וכו' אך מצד שני מי אני שאתווכח עם אישור פולקסווגן...? :screwy:

יש להניח,שאם אתה מטפל מורשה פולסווגן,איכות השמן שמספקים לך הוא

באיכות גבוהה,ללא ספק,לכן תירגע הישאר עם השמן הזה,וסע לשלום!

ושתהיה לך שנה טובה

וזהירה בדרכים

לך למשפחתך

ולכל חברי ומנהלי הפורום הנכבד הזה

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ברור ששמן שמאושר ומומלץ ע"י פולקסווגן איכותי אבל יש תמיד יותר (מוביל 1 גולד וכו)

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

סתם בשביל הפרוטוקול במוסכי VW יש צנרת מרכזית לשמן, לכל המכוניות נכנס אותו השמן גם לדיזל ולבנזין, החל מ1.4 ועד ל V6, רק במנועי 1.8T הם מביאים מבחוץ סינטטי מלא.

פורסם

מתוך ניסיון אישי אני יכול לומר שהיה לי ניסיון חיובי עם שמני ממסרה של סונול, כמו גם ראיתי שימוש בהם ברוב המוסכים המורשים שדורשים שמני ממסרה באיכות טובה (ורובם, לפחות במוסכי פג'ו-סיטרואן וסובארו המורשים משתמשים בשמני סונול).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
סתם בשביל הפרוטוקול במוסכי VW יש צנרת מרכזית לשמן, לכל המכוניות נכנס אותו השמן גם לדיזל ולבנזין, החל מ1.4 ועד ל V6, רק במנועי 1.8T הם מביאים מבחוץ סינטטי מלא.

לא מדוייק - גם לTDI שלי משתמשים בסינטטי מלא.

פורסם

1. במחיר שמחייבים אותך על השמן במוסך מורשה - אתה יכול לקנות במקום זה את השמן הכי טוב שיש היום בשוק ועדיין ישאר לך עודף...

2. השמן במוסכים מורשים לפי דעתי ונסיוני הוא חרטא אחת גדולה היות וטוענים לשמן איכותי ביותר, לא יאמרו לך את סוגו ושנית הוא מגיע במיכלים גדולים ללא שם של חברה ולכן אני לא ממליץ על השמן שלהם,ועוד משהו ,אני בטוח במאת האחוזים שמדובר בשמנים של לצאת ליידי חובה כלומר,מינימום של המינימום של דרישות היצרן ותו לא.

3. אין מה לעשות, אנחנו הישראלים הוא עם שכולם אוהבים לדפוק את כולם ואיפה שיש מקום - ינצלו אותך, כל עניין המוסכים המורשים הכל זה בולשיט אחד גדול,העיקר לומר מוסך מורשה ומוסך מורשה=בולשיט.

אתה מגיע ,הכל נקי ומסודר,מחשבים עניינים,יושב מול הטלויזיה ,הכל טוב ויפה,משאיר את הרכב ל"מקצוענים" (בסוף תמיד יש איזה ערבי ,ויסלחו לי הערבים על הביטוי אם הוא פוגע אבל תמיד מי שמטפל לך ברכב הוא איזה ילד ערבי) ובסוף טוחנים אותך במחיר וכל פיפס אתה משלם בגדול!!! מחירים מופקעים ,אבל מה , אתה משלם ושותק.....וזה מה שיפה פה,מוכרים לך לוקשים ואתה שותק ומשלם כמו גדול!!!

כולם דופקים את כולם,כולם יודעים שכולם דופקים את כולם אבל אף אחד לא עושה שום דבר בנידון-ככה אנחנו.

שנה טובה לכולם.

והעיקר ...מוסך מורשה.....מוסך מורשה...בלה בלה בלה.

פורסם
מתוך ניסיון אישי אני יכול לומר שהיה לי ניסיון חיובי עם שמני ממסרה של סונול, כמו גם ראיתי שימוש בהם ברוב המוסכים המורשים שדורשים שמני ממסרה באיכות טובה (ורובם, לפחות במוסכי פג'ו-סיטרואן וסובארו המורשים משתמשים בשמני סונול).

איציק

לובקס זה סונול?

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
1. במחיר שמחייבים אותך על השמן במוסך מורשה - אתה יכול לקנות במקום זה את השמן הכי טוב שיש היום בשוק ועדיין ישאר לך עודף...

2. השמן במוסכים מורשים לפי דעתי ונסיוני הוא חרטא אחת גדולה היות וטוענים לשמן איכותי ביותר, לא יאמרו לך את סוגו ושנית הוא מגיע במיכלים גדולים ללא שם של חברה ולכן אני לא ממליץ על השמן שלהם,ועוד משהו ,אני בטוח במאת האחוזים שמדובר בשמנים של לצאת ליידי חובה כלומר,מינימום של המינימום של דרישות היצרן ותו לא.

3. אין מה לעשות, אנחנו הישראלים הוא עם שכולם אוהבים לדפוק את כולם ואיפה שיש מקום - ינצלו אותך, כל עניין המוסכים המורשים הכל זה בולשיט אחד גדול,העיקר לומר מוסך מורשה ומוסך מורשה=בולשיט.

אתה מגיע ,הכל נקי ומסודר,מחשבים עניינים,יושב מול הטלויזיה ,הכל טוב ויפה,משאיר את הרכב ל"מקצוענים" (בסוף תמיד יש איזה ערבי ,ויסלחו לי הערבים על הביטוי אם הוא פוגע אבל תמיד מי שמטפל לך ברכב הוא איזה ילד ערבי) ובסוף טוחנים אותך במחיר וכל פיפס אתה משלם בגדול!!! מחירים מופקעים ,אבל מה , אתה משלם ושותק.....וזה מה שיפה פה,מוכרים לך לוקשים ואתה שותק ומשלם כמו גדול!!!

כולם דופקים את כולם,כולם יודעים שכולם דופקים את כולם אבל אף אחד לא עושה שום דבר בנידון-ככה אנחנו.

שנה טובה לכולם.

והעיקר ...מוסך מורשה.....מוסך מורשה...בלה בלה בלה.

לפחות במוסכים המורשים של סובארו שאני טיפלתי/מטפל (מ.צ.ג.מ. בפ"ת שנסגר - ועכשיו עברתי למוסך "דור" בסגולה) המחירים היו שפויים לחלוטין והעבודה תמיד התבצעה כפי שביקשתי (על טיימינג ביקשו בסביבות 1000 שח שכולל רצועה מקורית בשווי 400 שח, 3 מחזירי שמן ועבודה. המחיר יורד ל 700-800 שח אם אתה לוקח רצועה חליפית טובה - הם לא ממליצים.). בכל מקרה, אני שוקל לבצע את הטיימינג לבד הפעם - דיווח סופי בשבת הבאה.

בנוסף, על החלפת גומיות לציריה הם לקחו 125 שח עבודה + חלקים + מעמ - שזה סכום אפסי לעומת הזמן שהרכב היה על הליפט ופועל (לא ערבי - אם זה מה שמעניין אותך) עשה את מה שביקשתי - קרי: פירוק לגורמים של כל הציריה כולל הקרדן (המפרק הפנימי שלה), ניקוי יסודי של הגריז הקודם עד לרמה כזו שכל הציריה היתה נוצצת לגמרי, החזרת כל החלקים חזרה כולל גירוז והרכבה מחדש.

- יש לציין שגומיה אחת מקורית אני הבאתי והיא לא נכללת בסכום (אם אתה מתעקש לעשות סימולציה כמה זה היה עולה עם גומיה פשוטה אחרת, תוסיף 17.5 שח על הסכום הסופי, אני הבאתי גומיה מקורית של סובארו שעלתה -לי- 70 שח). הם השלימו את הגומיה השניה, שמו 4 בנדים ממתכת מקוריים (לא חסכו בבנדים מפלסטיק) ועבדו על האוטו כמו שצריך.

סה"כ נזק: 201 שח כולל מע"מ.

בנוגע ל VW, כנראה שמדיניות התמחור של צ'מפיון באה לידי ביטוי היטב גם במחירי שעות העבודה והחלקים במוסכים (על זה אין ויכוח), אבל לומר על כל המוסכים המורשים שהם דרעק ומשתמשים בחומרים לא טובים ועושים עבודה חרא - זה בולשיט.

אחרי ששנים היינו מטפלים במשפחה במוסכים לא מורשים, אחרי שאני נכנסתי לעניינים אנחנו לא דורכים במקומות כאלה יותר - ישר למורשה. המחירים הוגנים (זה כבר לא מה שהיה פעם, ההבדלים לא גדולים בין מורשה יבואן ל"חאפר", לפחות לא בסובארו) ולא פעם נתקלתי במקרים שמורשה היה זול יותר מחאפר...

נכון שעל הלחם וחמאה (טיפולים שוטפים) הם מרווחים סכומים טובים על החלקים והעבודה (כי זה עיקר הפרנסה שלהם, אבל לא רק !) אבל זו למעשה הפשרה בין מקצועיות (ברוב המקרים) למחיר.

אני יודע ומאמין שיש מקומות מקצועיים שמספקים רמת עבודה טובה יותר מחאפרים ומחירים הוגנים - וכמובן שיש מקרים שהם הפוכים לזה ("חאפרים" שעושים עבודה ברמה יותר טובה ממוסך מורשה).

אגב, הכרתי לא מעט רכבי חברה שהיו מטפלים במוסכים של סובארו, שם שמים בעיקר שמן על "פז" (ברוב המקרים), והמנועים החזיקו מעמד יופי !

אם כבר הזכרת מקודם את העניין הערבי/יהודי, במוסך קיבל אותי המנהל עבודה (ערבי) שהיה מ-א-ו-ד נחמד וסבלני. הסברתי לו מה אני רוצה (כולל הוראות מפורטות שאני רוצה שינקו את החלקים ויעשו ככה-וככה), הוא תדרך את העובד שטיפל באוטו (במקרה הזה, רוסי מאוד נחמד שעשה עבודה מצויינת) והתחילו לעבוד על האוטו. זו רק דוגמא קטנה שאין צורך להכליל תמיד.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה? מאיפה בא לך הסרט הרע הזה?

הייתי ליד הרכב כל זמן הטיפול, מתוך עניין וביקורת, כפי שאמרתי השמן של סונול והוא מגיע בג'ריקנים 4 ליטר (רגילים לחלוטין) רק שמוטבע עליהם חותמת VW כאישור יצרן לאיכות.

ול- m&t :

אתה נשמע ממורמר, מה שאתה מתאר לא נכון בכלל בקשר למוסך שבו אני מטפל. היחס הוא מקצועי, אישי ומהיר. אף אחד לא מנסה לדפוק אותך, המחיר שאתה משלם (שהוא לא מופקע, אגב) הוא המחיר שמשלמים עבור שירות ואיכות.

אם יש משהו שדורש החלפה/תיקון מודיעים לך קודם הביצוע ותמיד נותנים לך אפשרות לבחור בין חלק מקורי לתחליפי.

נשמע לי מדבריכם ששמן המנוע של סונול הוא אכן שמן איכותי. היה לי בראש (כנראה איזה משפט של אחד הילדים פה) ששמן המיוצר בארץ הוא שמן באיכות ירודה.

פורסם

...

בכל מקרה, אני שוקל לבצע את הטיימינג לבד הפעם - דיווח סופי בשבת הבאה.

...

תברר לפני שתעשה את זה בעצמך - אבא של חבר שלי החליף רצועת טיימינג לפני כמה שנים לPassat 1.8T שלו במוסך המרכזי של צ'מפיון בבני-ברק, חצי שנה אחרי זה הלכה הרצועה טרם זמנה והלך מנוע. (הרכב היה כבר ללא אחריות יותר משנתיים)

צ'מפיון שמו לו מנוע חדש (!) ללא תמורה כמובן. מסתבר שהם נותנים אחריות מלא על רצועות טיימינג שהם שמים...

אז לפעמים שווה לשים קצת יותר אבל לישון בשקט.

תברר - אולי גם אצלך במוסך זה ככה...

פורסם
תברר לפני שתעשה את זה בעצמך - אבא של חבר שלי החליף רצועת טיימינג לפני כמה שנים לPassat 1.8T שלו במוסך המרכזי של צ'מפיון בבני-ברק, חצי שנה אחרי זה הלכה הרצועה טרם זמנה והלך מנוע. (הרכב היה כבר ללא אחריות יותר משנתיים)

צ'מפיון שמו לו מנוע חדש (!) ללא תמורה כמובן. מסתבר שהם נותנים אחריות מלא על רצועות טיימינג שהם שמים...

אז לפעמים שווה לשים קצת יותר אבל לישון בשקט.

תברר - אולי גם אצלך במוסך זה ככה...

בסובארו הנ"ל הסיכוי שבוכנה תפגוש שסתום הוא אפסי במקרה שנקרעת רצועת טיימינג. העלות של

הטיימינג היא סה"כ 1000 שח - אבל לא מדובר כאן על ראש שקט אלא אתגר... :-)

אגב, הטיימינג והעבודה בפאסאט זה משהו דיי רצחני, לא הייתי לוקח פרוייקט כזה לבד על עצמי, בטח שלא במנוע שאם נקרעת בו הרצועה הלכו השסתומים.

יש לי כבר תרשימים מעולים של החלפת רצועת טיימינג ברכב הזה, כולל הוראות מפורטות באנגלית עם הוראות חיזוק לפי NM לכל בורג - 99% שאני הולך על זה לבד.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בסובארו הנ"ל הסיכוי שבוכנה תפגוש שסתום הוא אפסי במקרה שנקרעת רצועת טיימינג. העלות של

הטיימינג היא סה"כ 1000 שח - אבל לא מדובר כאן על ראש שקט אלא אתגר... :-)

אגב, הטיימינג והעבודה בפאסאט זה משהו דיי רצחני, לא הייתי לוקח פרוייקט כזה לבד על עצמי, בטח שלא במנוע שאם נקרעת בו הרצועה הלכו השסתומים.

יש לי כבר תרשימים מעולים של החלפת רצועת טיימינג ברכב הזה, כולל הוראות מפורטות באנגלית עם הוראות חיזוק לפי NM לכל בורג - 99% שאני הולך על זה לבד.

איציק

בהצלחה! תעלה תמונות, נשמע מעניין :)

פורסם
בהצלחה! תעלה תמונות, נשמע מעניין :)

תמונות יהיו :-) (אני מאמין שבמהלך השבוע הנוכחי או בשבוע שלאחריו... שבת הבאה זה לא יצא כי זה יום כיפור).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...