טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,309 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
טוב, אז אחרי חודש של בדיקות סטטיסטיות הגעתי למסקנה: אני פונה הרבה יותר לצד ימין מאשר לצד שמאל. מה שאומר שהשחיקה בצד השמאלי של הצמיגים השמאלים שלי גדולה יותר. האם החלפת הצדדים אחרי X ק"מ תעזור לשמור על שחיקה שווה? או האם זה מסוכן כי זה יגרום לפגיעה בדפנות? (קיפול מתכת לצד אחד ואחרי זה לצד השני).
הודעה אחרונה מאת gmb, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אז אחרי 5 שנים בצה"ל -שנתיים בקבע (השתחררתי לפני חודש ) הגיע הזמן לראות עולם אני טס ביום ראשון לחצי שנה אולי 8 חודשים להודו , תאילנד , נפאל בעצם לכל המזרח ופה הבעיה יש לי רנו מגאן - רובכם מכיר אותה שנת 1996 צבע שחור מטיאלי עם המון תוספות(קיט יניקה,פילטר נשם מנוע, סעיפת 4 ל2ל1 ממיר הוסר אגזוז זרימה חופשי, גיר בעל יחסי העברה שונים וכו') ועם 77 אלף קילומטר לינק למי שלא מכיר: http://www.max-tuning.com/gallery/user_gal/index.asp?Page=1&Item=renault/renault_4 הרכב אצלי כ11 חודשים כך שלמכור אותו אני לא מיתכוון הרכב ממש חדש (הוחלפה כל המכאניקה סביב המנוע (יש לאבא חברים מוסכניקים תותחים ) והרכב כמו 2004 כך גם כל הפלסטיקה הפנימית.הושקעו הרבה זמן ואהבה אז אני לא מת…
הודעה אחרונה מאת נמרוד רחמימוב, -
-
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום בוולקן שקניתי לפני כחצי שנה, מותקנים גלגלי התאומה הבכירה ה- 16V שהם בגודל 15 אינץ. רוחב הסוליה עלה ל 195 במקום 185 מ"מ (החתך 50%). הצמיג הימני האחורי נוגע לעיתים בבית הגלגל: ככל שהצלחתי לשים לב הדבר קורה כש: 1. יש נוסעים מאחור. 2. ביום חם... בסיבוב שמאלה.. התכופפתי לבדוק את העניין וגיליתי ששני הגלגלים, הימני והשמאלי מאד, אבל מאד קרובים לחלק הפנימי של בית הגלגל, כאשר הימני יותר קרוב וכמעט נוגע בבית הגלגל. נכנסתי למכון פרונט שיבדוק זויות ( \ / ) נטיית החלקהעליון של הגלגל פנימה למרכז הרכב... "בימני 2 בשמאלי 1.45, אין הרבה הבדל " אומר איש המקצוע ושואל אם הגלגלים מקוריים, סיפרתי לו את הסיפור... שאלות: 1. האם מישהו מבעלי הוו…
הודעה אחרונה מאת BLUE-R, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכם.. כאשר לוחצים על הבלם.... איזה גלגלים עוצרים? רק הקדמיים? רק האחוריים? שתייהם? תודה. אני לא סתום כמו שאתם חושבים לעצמכם כרגע! זה פשוט יגרור שאלה נוספת בהתאם לתשובה.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 2 תגובות
- 770 צפיות
ערב טוב לכולם לפני כשבוע האוטו כבה לי מספר פעמים בזמן נסיעה ואלחר בדיקה של הקרבורטור נמצא כי הוא במצב סביר ולכן פניתי לבדוק מצתים אצל חשמלאי. בבדיקה נתגלה שיש צורך להחליף מצתים וקבל ואכן מאז לא נכבה האוטו. הבעיה החדשה היא שכעת כאשר האוטו קר (לאחר עמידה ממושכת) כל הנסיעה מגמגת בדקות הראשונות וגם לאחר מכן עדיין מורגש שהאוטו כבר מבעבר . יש לציין שהחשמלאי גם כיוון הצתה וכל היוצא בזה. תודה רבה ירון
הודעה אחרונה מאת Charde 88, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
במיוחד לרכבי במוו בתודה אורן
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם איך קוראים לחומר הזה שעוטף את הצינור ומאיפה אני קונה אותו....
הודעה אחרונה מאת redbaron, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://bourke-engine.com/index1.htm 200HP ב-2K סל"ד.... - למישהו יש פרטים על זה? רון. -אם זה לא הפורום המתאים, אשמח אם תעבירו את ההודעה לפורום אחר -
הודעה אחרונה מאת gibsonlp, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בעקבות שרשור על בלימה מהפורום הכללי עלו השאלות: האם יש מנגנון מכני (לא מערכת אלקטרונית) שנועד לוודא שלא נוכל לנעול את הגלגלים האחוריים בבלימה מבלי לנעול את הקדמיים בכל מצב? אם כך, האם יחס עוצמת הבלימה בין הקדמיים לאחוריים קבוע או משתנה? תודה
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
-
יש לי תהיות באשר למודרניזציה של ענף הרכב בעולם.... האם היא הביאה יותר תועלת או יותר נזק לאנושות? אני עוקב באדיקות אחר הפורום הזה ואני מגיע למסקנה שכל המחשבים והחיישנים למינהם המותקנים ברכבים החדשים עושים רק בעיות לבעלי הרכב ומקשים על המכונאים לאתר תקלות ובשורה התחתונה נזק רציני לכיס. למזלי אני בעלים של כמה רכבי אספנות ושם כל תקלה ניתנת בקלות לאיתור זולה לתיקון ובשל מיעוט המכלולים גם תדירות התקלות נמוכה מאד. האם אתם מסכימים איתי?
הודעה אחרונה מאת 20VT, -
- 1 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
מדובר בשלט (מפתח) של קנגו 2001 הייתי כבר במספר חנויות לאביזרי רכב ומספר חנויות לאביזרי בניין. באף מקום לא יודעים כיצד לפתוח את השלט. האם אני חייב לגשת למוסך מורשה? בתודה מראש אסף
הודעה אחרונה מאת Mouse, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן אנשים. קודם כל עבר עליי על הבוקר יום נפלא כי אישרו לי את המנוע בלי שום בעיה הפחד שלי זה שחשבתי שצריך אישור ממוסך מורשה של פזו אבל כנראה שלא צריך. הבעיה שלי היא שהאוטו עומד בהילוך סרק המד עולה קצת למעלה,אבל לפעמים הוא מגיע אל הקו לפני האדום. שאני נוסע הכל בסדר המד נשאר על האמצע ומתחת לזה. הקטע הוא שאני לא מבין למה זה קורה כי הרדיאטור באוטו חדש. מה הפיתרון שהמד יהיה באמצע בהילוך סרק
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בתקופה האחרונה נוצר לחץ חיובי במיכל דלק אחרי נסיעות ארוכות יחסית (מעל רבע שעה). כרגע אני פשוט פותח את מיכל הדלק ע"מ לשחרר את הלחץ , והפקק עף החוצה בלחץ. כמו כן אני שומע את מיכל הדלק מתכווץ... מיכל הדלק ומשאבת הדלק הוחלפו לא מזמן (חלודה בתוך המיכל שגרמה לסתימת המשאבה) אבל גם עם המיכל הישן נוצר הלחץ. היום החלפתי את הפקק של המיכל אבל זה לא עזר. האם יש חמישהו רעיון מאיפה נובע הלחץ,ואיך לפתור את הבעיה ? האם יש סיכוי שמיכל הדלק יתפוצץ תוך כדי נסיעה ?
הודעה אחרונה מאת SUPER, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום בבעלותי סיטרואן מסוג ZX וולקן, זהו הרכב השני מסוג זה שקניתי. במקור מידת הצמיג המותקנת עליו היא 185/60/14. ברכב הנוכחי הותקנו צמיגים במידה 195/50/15 )אושר לרשיון(. 1. הרכב הרבה פחות נוח עם מידה זו לעומת המקור. הייתי רוצה להתקין על הרכב את מידת הצמיג המקורית, אך הדבר דורש קניית סט ג'אנטים (מידה 14) בנוסף לסט הצמיגים... יקר. ישנה עוד אופציה, זולה יותר, אך איני יודע אם יעילה ואשמח לעצתכם: מעבר למידה 195/55/15 האם ישפיע באופן מוחשי על הנוחות .. כן ההרגשה היא סובייקטיבית אבל בכל זאת אבקש דעתכם? 2. הסיבה שאני שוקל כל זאת, היא כי ''התפוצץ'' לי גלגל קידמי ואי אפשר לתקנו.וכאן עוד שאלה קטנה: הגלגלים חדשים יחסית (בני כחצי שנה) ועל פניו נראים כ…
הודעה אחרונה מאת 0nly4fun, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אז ככה, אני רוצה להפוך את האוטו שלי ליפה ומיוחד, ודבר שדי מדליק אותי זה הג'אנטים הלבנים של מכוניות ספורט בעיקר, נוסף על כך יש ברשותי גלגל רזרבי של האוטו שגם הוא עם מגנזיום מקורי, אז חשבתי: למה לא לנסות צביעה עליו, ולאחר מכן להמשיך לשאר הגלגלים, בהתחלה היו לי ספקות משום שאותו אחד שצבע לי את האוטו אמר לי שלא יוכל לצבוע ג'אנטים משום שאינם תופסים צבע, ואז אמרתי לעצמי- ננסה בכל מקרה! אז הנה רשימת הציוד: מברשת צביעה קטנה מכחול קטן (לתיקון וכסוי מקומות שקשה עם מברשת, כמו ליד הברגים) צבע לבן, מתאים במיוחד למתכת, מבריק ומכיל לקה מגינה בתוכו- סופרלק פלוס של טמבור סרט הדבקה (לא יודע איך כותבים את זה- מסקנטייפ או משהו כזה....) רצוי צינור מים סקוטץ' וסבון מגבת שרוצים …
הודעה אחרונה מאת redbaron, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, לפני כשבוע נסעתי לי להנאתי ברחבי הארץ כשבאחת הפניות התחיל נהר מים לזרום לכיוון רגליו של הנוסע שלצידי. הכנסתי את הרכב למוסך, שם הם אמרו שהמזגן הוא לא מקורי וחסר "מגש איסוף המיים למזגן" ולכן המים נשפכו לתוך הרכב. הרכב נמצא אצלנו במשפחה מלא זמן, 10 שנים, ומעולם לא היו בעיות עם המזגן ברמה הזו. בעיה אחת היתה עם המתג שמגביר את עוצמת המיזוג, זה היה לפני 5 שנים לערך, גם זה תוקן במוסך, המוסך הראשי של פיאט בירושלים. שם המוסכניק החביב שלח אותי למוסך שבו מתמחים במזגנים לא מקוריים לבדוק מה אפשר לעשות. המוסכניק שם בדק את הצינורית שמובילה מיים (לפי הבנתי) ואמר שאין חורים בצינורית ושאכן המגש הזה חסר. את המגש הזה יהיה אפשר למצוא באחת הפירוקיות בירושלים ואם לא, יהיה צורך …
הודעה אחרונה מאת Biggie_alon, -
צביעת ג'אנטים
מאת Vovka- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
האם יש למישהו נסיון בזה? האם הצבע יורד? האם צריך קודם לטפל בג'אנט לפני הצביעה? האם העסק יקר? האם בהחלפת צמיגים או בתיקוני פנצ'ר יפגע הצבע? כל מידע בנושא יעזור. תודה.
הודעה אחרונה מאת elik-belik, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם. הרכב שלי, מאזדה 6 הגיע לכ-28000 ק"מ, כלומר בעוד 2000 ק"מ נדרש לעשות טיפול שוטף. נכון לעכשיו יש לי בעיה של ברקסים(רפידות קדמיות+חריטת צלחות) (הרכב בולם אבל יש רעידות מעצבנות) בנוסף יש לי בעיה של מנוע צעדים בפנס קדמי שמאלי (כנראה נשרף) וכנראה שמשהו השתחרר שם כי יש קירקושים. בכל מקרה אני מתלבט האם כדאי להקדים את הטיפול הגדול ולעשות את כל הטיפולים והתיקונים במכה אחת, או שעדיף לטפל עכשיו בברקסים ובמנוע צעדים(אני חושש שהבלמים הגמורים יעקמו לי את הצלחות ולא יהיה ניתן לחרוט אותם אחר כך??!!) ולהגיע יותר מאוחר לטיפול הגדול בדיוק ב-30K, שהבלמים כבר הוחלפו. הצעות והסברים יתקבלו בברכה, תודה אמיר.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 17 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
*** הכותרת נערכה. קרא את כללי הפורום *** מה תורם יותר להספק הרכב: הורדת ממיר ( עבר 140,000 ק"מ ) או דוד אחרוי פתוח ?
הודעה אחרונה מאת Classic Addition IL, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש למישהו מושג היכן באיזור הדרום משווקים את הצמיג הבא ומה עלותו? dunlop sp sport 300 ובנוסף אם במקרה מישהו גם יודע מה העלות וביצועיו של הצמיג הבא? GoodYear gt3 ד"א, בעלי 307, לחץ האוויר הדרוש ברכבכם הוא 35 PSI
הודעה אחרונה מאת baraka, -
כיוון הצתה
מאת fiat127- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בבקשה מישהו יכול אולי להגיד לי מה כיוון הצתה בפיאט 127 מנוע 1050 מודל 87. תודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת fiat127, -
טורים נמוכים
מאת ofr_levi- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום למבינים, רכב בן עשר שנים בערך-הונדה- אוטו'. מה לדעתכם יכול לגרום לטורים של המנוע להיות נמוכים. וזה לא קשור למזגן כי כשמפעילים אותו הטורים טיפה עולים אבל עדיין נמוכים.
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
האם מישהו יודע כיצד לבצע "פרוק קרבורטור " לסובארו DL ? לאחרונה היתה לי בעיה שהמנוע היה מגמגם ונכבה ולאחר שנתקעתי איתו הגעתי למוסך, והמסוכניק שלי (שמאוד מקצועי אגב ) פירק את מכסה פילטר האוויר וסובב את הבורג בקרבורטור ( לא הצלחתי לראות ) ולאחר מספר לחיצות גז הבעיה נפתרה. לאחר מכן הוא כיוון CO וסל"ד ע"פ שמיעה. האם מישהו יודע לבצע זאת ? האם ניתן לכוון CO רק ע"פ שמיעה ? אני בעל ידע טכני ומעונין לחסוך את הביקור הבא במוסך בפעם הבאה שאתקע בדרך.
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
-
- 0 תגובות
- 801 צפיות
שלום לכולם! אני שומע ורואה הרבה סיפורים על החלפת מנוע במיני מיינור, יש לי שאלה מאוד ברורה שאני אשמח מאוד אם משהו יוכל לעזור לי. יש לי מיני שנת 82 אוטומטית,מנוע 100סמ"ק, אני רוצה להחליף למנוע של אוסטין מטרו 1300 סמ"ק גיר רגיל, האם ניתן לעשות זאת בצורה חלקה, או שינם דברים שצריך לעשות לפני בכדי לבצע את העבודה, ואני לא מדבר על ניירות, רק על העבודה עצמה? אם כן בבקשה תכתבו איזה בעיות אני עללו לראות במהלך העבודה. אני שוב מציין כי לא מדובר רק בהחלפת מנוע אלא גם מאוטומת לגיר רגיל!!! תודה מראש לכל החברה המגניבים כאן בפורום שלומי
הודעה אחרונה מאת shlomikakon, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני מכניס לראשון בלי קלאץ , נכנס בלי רעש מוציא משלישי לניוטרל , יוצא בלי רעש הכל תקין איך זה יכול להיות שזה מעביר הילוכים בלי קלאץ !?!? איביזה 2001 תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Snorki, -
-
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מראש אני אומר,לא ידעתי אם לשאול את זה כאן או בטכני,אז קבלו את התנצלותי אם זה לא הפורום המתאים. שאלה שכבר הרבה זמן מסקרנת אותי- בחלק מהרכבים שאני רואה על הכביש,הקליפרים של הדיסקים (כמובן אני מתייחס אך ורק לבלמי דיסק) בסרן הקדמי יושבים בחלק האחורי של הגלגל,ובחלק הקליפר יושב דווקא בחלק הקדמי של הגלגל (לצורך העניין יושב קרוב יותר לפגוש הקדמי מאשר לדלת הקדמית). אותו כנ"ל לגבי הסרן האחורי. מה שאני רוצה לדעת זה האם יש למיקום הקליפר חשיבות מיוחדת (מגדיל את עוצמת הבלימה\מאזן עוצמת בלימה בין סרנים וכו') או שזה חסר חשיבות ? תודה מראש.... נ.ב תמונה להמחשה-מיקום הקליפר במכונית החלומית (הלוואי על כולנו) בסרן הקדמי שונה ממיקומו בסרן האחורי. http://www2.us.po…
הודעה אחרונה מאת הנסיך., -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז החלפתי גיר..לידני.. עשיתי בירורים והצלבות וממה שהבנו אני והמוסכניק - מדובר בגיר מיבוא של 1900. אבל יחסי ההעברה נראים לי משום מה קצרים מישהו יכול לאושש או להפריך? ראשון - 50 שני - 80 שלישי - 100 רביעי - 140~ חמישי - לא נבדק אני מדבר על החלפה בקו אדום - כ 6000 סל"ד נראה סביר? בשיוט על 120 בהילוך חמישי - הסלד הוא 3000. כמו כן - בצורה מעניינת ביותר - הילוך חמישי מתחיל לסחוב יפה מבערך 50 קמ"ש - 1300 סל"ד
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 959 צפיות
מדובר בסיטרואן AX GTI משנת 1992. במאמץ המנוע מתחמם לבערך 100 מעלות, ובאופן מפתיע נדלקת נורת האזהרה של החום (ביום רגיל היא אמורה להידלק ב- 120 מעלות). למישהו יש רעיון מה יכולה להיות הבעיה? (הרדיאטור חדש ואין אויר במערכת) חוץ מזה, חשבנו להחליף תרמוסטט (התחממות איטית של המנוע, והגעה לטמפ' גבוהה ממה שהיה מגיע פעם). האם כדאי להרכיב תרמוסטט שנפתח ב- 82 מעלות או ב-89 מעלות?
-
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
לאחרונה יצא לי להסתכל הרבה במד חום שמן, מה שיצא לי לראות זה שבעמידה השמן חם יותר מבנסיעה. השאלה שלי היא למה זה? והיום בבוקר נכנסתי לתחנת דלק, המתדלקת שאלה מה אני רוצה לתדלק (רציתי להגיד שאותה אבל אני שפוי בדעתי) ואמרתי 95 מלא אבל חכי שניה יש לי תוסף למלא! פתחתי את הבקבוק (LM למזרקים) ומילאתי, אני רואה זה לא מתרוקן, היא אומרת לי בטח יש פקק בפנים (איזה חכמה תודו) פתחתי את הפקק הנוסף ובאמת רוקנתי את הבקבוק למיכל הדלק ועל זה תידלקתי 95 מלא. נסעתי חזק (באוטו לא במתדלקת) בטורים של מינימום 3 אלף כשלרוב היתי על 4 וחצי. האוטו הרגיש קצת חנוק בהתחלה אבל עם הזמן הרגשתי שהכל הולך יותר חלק. נסעתי מהתחנת דלק (נס ציונה) עד פ"ת (מצמץ שיפשפתי חזק היום) וחזרתי לרחובות, הנסיעה הלוך וח…
הודעה אחרונה מאת m&t, -
ברשותי וולוו 81' 245 DL , מהגיר נוזל שמן . הוחלפו כל מחזירי השמן והגומיות הנזילה היא רק אחרי נסיעה בעומס ובעליות. בתודה
הודעה אחרונה מאת אופל,
-
מי מחובר 14 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 1,723 אורחים (הצג רשימה מלאה)