Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה יצא לי להסתכל הרבה במד חום שמן, מה שיצא לי לראות זה שבעמידה השמן חם יותר מבנסיעה.

השאלה שלי היא למה זה?

והיום בבוקר נכנסתי לתחנת דלק, המתדלקת שאלה מה אני רוצה לתדלק (רציתי להגיד שאותה אבל אני שפוי בדעתי) ואמרתי 95 מלא אבל חכי שניה יש לי תוסף למלא! פתחתי את הבקבוק (LM למזרקים) ומילאתי, אני רואה זה לא מתרוקן, היא אומרת לי בטח יש פקק בפנים (איזה חכמה תודו) פתחתי את הפקק הנוסף ובאמת רוקנתי את הבקבוק למיכל הדלק ועל זה תידלקתי 95 מלא. נסעתי חזק (באוטו לא במתדלקת) בטורים של מינימום 3 אלף כשלרוב היתי על 4 וחצי. האוטו הרגיש קצת חנוק בהתחלה אבל עם הזמן הרגשתי שהכל הולך יותר חלק. נסעתי מהתחנת דלק (נס ציונה) עד פ"ת (מצמץ שיפשפתי חזק היום) וחזרתי לרחובות, הנסיעה הלוך וחזור היו בטורים גבוהים, מד הדלק לא התלהב מהבנג'י שהוא היה רגיל לעשות אחרי נסיעה שכזאת!

השאלה היא מה דעתכם? יש אפשרות שהתוסף הזה הוריד את הצריכת דלק? זה LM בקבוק לבן עם פיה כחולה לניקוי מזרקים שנקנה ב 25 שקלים אצל הפרסי. באותה ההזדמנות הוא הציע לי תחליף ל BG 44K שקוראים לו CK 69, יש שפני נסיונות בפורום שיכולית לתת דעה על המוצר?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

1. מאותה הסיבה שבעמידה חום המנוע עולה גבוה יותר מבנסיעה - אין מה שיקרר אותו. בעמידה אין את האיוורור הטבעי של הרוח והמאווררים צריכים לעבוד קשה בשביל לשמור על חום המנוע שלא יעלה יותר מדי (וכמובן - חום השמן בהתאם).

בנוגע לחום השמן באמת - על כמה הוא יושב אצלך?

2. בנוגע לתוסף - אל תצפה לשיפור משמעותי בצריכת הדלק. אם יהיה שיפור הוא יהיה מינורי ביותר ולא משהו שאפשר לשים לב אליו רק באמצעות המד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

1. התשובה שנתת נכונה לגבי המים ברדיאטור כי הוא באמת יושב בקדמת הרכב, לכן אותה התשובה לגבי קירור השמן נראה לי קצת מוזר. השמן אצלי בנסיעה בימים החמים האלה יושב בדיוק על החצי, בעמיד הוא עולה אולי חצי מילימטר מעל החצי (כמו עובי המחוג). המים אצלי בנסיעה יורדים רבע נדמה לי (הקו האחרון לפני החצי) בעמידה הם על החצי בדיוק. (אני באמצע טיפול עכשיו אני מחכה שכל השמן ירד לדלי)

2. לא ציפיתי לשום דבר, פשוט היה לי חשש קל לגבי סתימת דלק אז שמתי את התוסף. פשוט שמתי לב לעניין שהמחוג של הדלק לא יורד כמו בנסיעות לפני התוסף לכן נראה לי קצת מוזר.

in the face

with a chair

פורסם

אני לא נוהג לשים בקביעות תוספים כך שאני חושב שזה לא מזיק. עכשיו גם נתקלתי בתופעה מוזרה ביותר תוך כדי הטיפול, הטיפול נעשה לאחר שהאוטו נסע בטורים גבוהים, החיבור בין הסעפת פליטה לצנרת של האגזוז היה חמים לכיוון הקר!

השמן מנוע היה חמים ולא חם!

אני זוכר מהתקופה שהיתי מטפל במזדות במוסך הכל היה רותח אש וקיבלתי כמה כויות מהאגזוזים, איך אצלי זה קר?

עריכה קטנה, קיבלתי טבעת נכושת אצל ג'אן לבורג של הקרטר, הטבעת לא מתאימה כי היא קטנה. איך אני יכול לדעת מה הגודל של הטבעת המתאימה כדי שפעם באה אני אדע מה לבקש? אין לי אפשרות להראות להם את מה שיש לי כי אז לא יהיה לי איך לסגור את הבורג. יש רעיון?

in the face

with a chair

פורסם

מכל הסיפור שלך הכי מעניין אותי זה איפה מוצאים את המתדלקת.

לעניין טמפ' השמן, אין קשר אם השמן נמצא בקדמת המנוע, מאחוריו מתחתיו או מעליו. הדבר היחיד (לדייקנים - העיקרי) שמקרר את השמן הוא נוזל הקירור שמקרר את כל שאר המנוע, ואם הוא חם אז גם השמן חם*.

* למעט רכבים עם מצנן שמן, לא ממש נפוץ במנועים קטנים.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

אני יודע שיש קולר שמן מסביב לפילטר שמן.

את המתדלקת תמצא בתחנת דלק בכניסה לנס ציונה מכיוון רחובות

in the face

with a chair

פורסם
את המתדלקת תמצא בתחנת דלק בכניסה לנס ציונה מכיוון רחובות

ליד הפסיכי עם הזקן שעומד בצד הכביש ועושה שלום למכוניות?

• תוכן חדש...