Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, אני רוצה להפוך את האוטו שלי ליפה ומיוחד, ודבר שדי מדליק אותי זה הג'אנטים הלבנים של מכוניות ספורט בעיקר, נוסף על כך יש ברשותי גלגל רזרבי של האוטו שגם הוא עם מגנזיום מקורי, אז חשבתי: למה לא לנסות צביעה עליו, ולאחר מכן להמשיך לשאר הגלגלים, בהתחלה היו לי ספקות משום שאותו אחד שצבע לי את האוטו אמר לי שלא יוכל לצבוע ג'אנטים משום שאינם תופסים צבע, ואז אמרתי לעצמי- ננסה בכל מקרה!

אז הנה רשימת הציוד:

מברשת צביעה קטנה

מכחול קטן (לתיקון וכסוי מקומות שקשה עם מברשת, כמו ליד הברגים)

צבע לבן, מתאים במיוחד למתכת, מבריק ומכיל לקה מגינה בתוכו- סופרלק פלוס של טמבור

סרט הדבקה (לא יודע איך כותבים את זה- מסקנטייפ או משהו כזה....)

רצוי צינור מים

סקוטץ' וסבון

מגבת שרוצים להפטר ממנה

טוב אז ככה:

מנקים טוב את הג'אנט בעזרת המים הסקוטץ' והסבון, כמובן מחלקו מבחוץ, ורצוי גם לחלקו מבפנים כדי שלא יחדור אבק בזמן הצביעה (אישית אני צבעתי רק את החלק החיצוני, לא רציתי גם להסתבך עם הפנימי), רצוי לשטוף מאותה סיבה גם את הצמיג לפחות באזור הג'אנט.

מנגבים טוב טוב, גם את הצמיג, כדי לא להשאיר אף טיפת מים.

כשהכל יבש, מדביקים בסרט את חלק הצמיג הקרוב לג'אנט, ומתחילים לצבוע באופן אחיד וחלק (הצבע עצמו יתפשט ויראה אחיד- תלוי בכמות, כך שאין צורך להתעסק בשיוף והחלקה).

לאחר הצביעה לחכות כ4 שעות ולבדוק את מצב הג'אנט, הוא לא יהיה מושלם, אבל רובו המוחלט כן, בכל מקרה, עדיף לחכות ליום למחרת ולצבוע שכבה נוספת דקה יותר על הצבע הקיים.

רק עכשיו התחלתי ואני בספק בקשר לתוצאות אז לא לנסות, למרות שהרזרבי נראה מצויין בינתיים אחרי צביעה ראשונה.

אני אוסיף תמונות שבוע הבאאם ילך לי כשאעבור לגלגלים הנוספים.

אחלו לי בהצלחה :)

פורסם

עם איזה צבע צבעת?

צריך לשייף טיפה את פני השטח, לצבוע ביסוד ואז לצבוע בצבע.

עוד משהו, אם אין לך פיסטולט (מה שסביר להניח שאין) אתה יכול ליישם את הצבע ע"י ספוג.

הצביעה בספוג נעשת ע"י צבע דליל טיפה, ונעשת ע"י טפיחות קלות... אחרי השיכבה השניה השטח נראה חלק ויפה, והגימור יפה יותר מגימור "מיברשת"...

ממולץ להשתמש בצבע איכותי (ולא צבע שמן רגיל)

בהצלחה...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אחי סתם עצה ידידותית לא מנקים ג'אנט עם מים וסבון מנקים אותו עם מסיר שומנים טוב ואם אין אז תקח מגבת תטבול אותה בדלק ותנקה טוב טוב את כל הג'אנט (דלק מסיר שומנים מצוין)

רצוי גם לשיף ולשים צבע יסוד ולצבוע 2 שכבות

אבל לפי דעתי האישית זה לא יחזיק הרבה זמן

נראה לי שתצטרך צביעה בתנור או איירבראש בקיצר משהו מקצועי

כי לא יהי הרבה מה לעשות עם הג'אנט כאשר חלקו יתקלף והצבע יהי דהוי

פורסם

לקחתי לתשומת הלב בקשר לניקוי הגלגל.

בקשר לצבע היסוד, לא חשבתי שהשלב הכרחי משום שלא ראיתי סוג צבע אחר שיכול לתפוס את המשטח, חוץ מהצבע הזה, וזה גוון הלבן היחיד בו, בכל מקרה עליו תבוא שכבה שניה, ככה שלא יהיה זכר לצבע המקורי (למרות שכבר עכשיו הוא נראה מאד יפה- בוקר אחרי, ומבריק).

בקשר להחלקת הצבע- לגבי הצבע הספציפי הזה, נאמר לי שלא רצוי להשתמש בספוג או מחליקים כמו סוגי ניירות למיניהם, הצבע הזה מתפשט ומגיע למצב חלק (ואכן צבעתי במברשת- ואין סימנים).

פורסם
לקחתי לתשומת הלב בקשר לניקוי הגלגל.

בקשר לצבע היסוד, לא חשבתי שהשלב הכרחי משום שלא ראיתי סוג צבע אחר שיכול לתפוס את המשטח, חוץ מהצבע הזה, וזה גוון הלבן היחיד בו, בכל מקרה עליו תבוא שכבה שניה, ככה שלא יהיה זכר לצבע המקורי (למרות שכבר עכשיו הוא נראה מאד יפה- בוקר אחרי, ומבריק).

בקשר להחלקת הצבע- לגבי הצבע הספציפי הזה, נאמר לי שלא רצוי להשתמש בספוג או מחליקים כמו סוגי ניירות למיניהם, הצבע הזה מתפשט ומגיע למצב חלק (ואכן צבעתי במברשת- ואין סימנים).

צבע יסוד בא לקשר בין המישטח לבין הצבע, כמו דבק.

אם הג'נט עשוי באלומיניום צריך חומר מקשר.

צבע היסוד יכול להיות לבן, אבל (!) הוא לא מתאים כצבע עליון.

רצוי לעשות כמה שכבות (3-4) ובינהן להחליק עם נייר מים. את התוצאה תוכל לראות רק אחרי חצי שנה של נסיעה, בהתחלה הכל נראה טוב...

ישום של הצבע ע"י ספוג מומלץ, אבל לא חובה, אם יצא לך טוב עם מברשת, סלאמתק...

אני שונא מיברשת, כי

1. נשארים סימנים
  2. לפעמים "נושרות" שערות מהמיברשת.

שיהיה בהצלחה!!!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תוכן חדש...