Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז אחרי חודש של בדיקות סטטיסטיות הגעתי למסקנה:

אני פונה הרבה יותר לצד ימין מאשר לצד שמאל.

מה שאומר שהשחיקה בצד השמאלי של הצמיגים השמאלים שלי גדולה יותר.

האם החלפת הצדדים אחרי X ק"מ תעזור לשמור על שחיקה שווה? או האם זה מסוכן כי זה יגרום לפגיעה בדפנות? (קיפול מתכת לצד אחד ואחרי זה לצד השני).

פורסם

התשובה היא כן. רצוי להצליב. אין סכנה.

חשוב להקפיד שכיוון הגלגול של הצמיג יישאר זהה אחרי ההחלפה (כלומר שלא מספיק להחליף ג'נט ימין בג'נט שמאל - צריך גם לפרק את הצמיג מהג'נט ולהרכיב אותו הפוך).

מקובל גם לשלב הצלבה קדימה-אחורה יחד עם ההצלבה שמאל -ימין כי בדר"כ הצמיגים הקדמיים גם נשחקים יותר מהאחוריים.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

חשוב להקפיד שכיוון הגלגול של הצמיג יישאר זהה אחרי ההחלפה (כלומר שלא מספיק להחליף ג'נט ימין בג'נט שמאל - צריך גם לפרק את הצמיג מהג'נט ולהרכיב אותו הפוך).

.

לא לכל סוגי הצמיגים יש כיוון גלגול אז בדוק את זה לפני. (פירלי p6000 לדוג')

פורסם

ואולי פשוט לשלם 160-250 ש"ח לכיוון פרונט ולחסוך הרבה צרות ובטיחות? :shock:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
טוב, אז אחרי חודש של בדיקות סטטיסטיות הגעתי למסקנה:

אני פונה הרבה יותר לצד ימין מאשר לצד שמאל.

מה שאומר שהשחיקה בצד השמאלי של הצמיגים השמאלים שלי גדולה יותר.

האם החלפת הצדדים אחרי X ק"מ תעזור לשמור על שחיקה שווה? או האם זה מסוכן כי זה יגרום לפגיעה בדפנות? (קיפול מתכת לצד אחד ואחרי זה לצד השני).

זה כמו ששואלים "מה יש יותר עליות או ירידות"?...

אם אתה נוסע בדרך X ויש בה 20 פניות ימינה ו רק 2 שמאלה (לא הגיוני, אבל ניחא), איך אתה חוזר הביתה? בטיסה? רכבת?

ברווקס???

הזוי טיפה...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
לא לכל סוגי הצמיגים יש כיוון גלגול אז בדוק את זה לפני. (פירלי p6000 לדוג')

לא זו הסיבה שצריך לשמור על אותו כיוון גלגול.

רצועות החיזוק של הצמיג "מקבלים צורה" של כיוון הגלגול הרגיל (אם הם עשויים פלדה), וגלגול בכיוון ההפוך עלול להביא להחלשות הרצועות.

אז גם אם לא מדובר בצמיג חד-כיווני, עדיין עדיף לשמור על אותו כיוון גלגול.

ולגבי הדרך הלוך והדרך חזור - בהחלט ייתכן שלבחור יש יותר בטחון בפניות לכיוון אחד (עניין של שדה ראייה, מיקום ביחס למדרכה/שוליים או שיקולים אחרים), ולכן השחיקה האסימטרית.

פורסם
זה כמו ששואלים "מה יש יותר עליות או ירידות"?...

אם אתה נוסע בדרך X ויש בה 20 פניות ימינה ו רק 2 שמאלה (לא הגיוני, אבל ניחא), איך אתה חוזר הביתה? בטיסה? רכבת?

ברווקס???

הזוי טיפה...

גילי

רוב הנסיעות שלי הן על כבישים מהירים, מה לעשות שרוב הירידות הן ימינה, ולא סתם פניות ימינה אלא פניות קשות יחסית.

לדוגמא:

אני נוסע כל יום לעבודה מקיבוץ יקום לצריפין.

יציאה מיקום:

פניה שמאלה לכביש שירות

פניה ימינה לפני המעבר חקלאי

שמאלה בכיכר לכביש החוף

פניה שמאלה בסירה

פניה ימינה לאיילון

פניה ימינה לכיוון אשדוד

פניה ימינה ארוכה וקשה לכביש 44 (270 מעלות לערך)

פניה ימינה לכניסה לצריפין.

חזרה:

שמאלה ביציאה מצריפין לכביש 44

ימינה לכוון משמר השבעה

ימינה קשה (גם כן איזור ה270 מעלות) לכביש 1

ימינה קשה (270 מעלות) בסוף איילון להרצליה פיתוח

ימינה בסירה לכביש החוף

ימינה בכניסה ליקום

מה היה לנו?

7 פניות ימינה

3 פניות קשות ימינה

4 פניות שמאלה

גם בין הנסיעה שלי הביתה (מושב בן שמן) ליקום (שם החברה שלי גרה) הממצאים דומים

ולגבי הדרך הלוך והדרך חזור - בהחלט ייתכן שלבחור יש יותר בטחון בפניות לכיוון אחד (עניין של שדה ראייה, מיקום ביחס למדרכה/שוליים או שיקולים אחרים), ולכן השחיקה האסימטרית.

מה הקשר? נראה לך שאני עושה 3 סיבובים ימינה מסביב לבלוק בשביל לחסוך פניה אחת שמאלה? :smile:

דווקא אם כבר מדברים - יותר קל לי אישית לפנות שמאלה כי השדה ראיה הרבה יותר טוב (אין ראשים שמסתירים לי מימין, אין קורת B בגודל בית קטן...)

אבל עכשיו ברצינות - זה ממש לא משנה לי.

פורסם

אין דבר כזה שצמיג ישחק יותר מצמיד אחר בגלל פניות !!! ולא משנה איפה תיסע !!

מה שכן יכול להיות זה

1 לחץ אוויר לא זהה בגלגלים

2 הצד עם הגלגל השחוק רואה יותר שמש במקום חנייה הקבוע שלך והשני נמצא בצל

3 צמיג אחד חדש שהחליפו בצד אחד הבעלים הקודמים או מי שנוהג ברכב ללא ידיעתך לפני תקופה מסויימת

JDM :twisted:

פורסם
יש ויש.

אך לא בגלל כמות הפניות שהנך מבצע לכיוון מסויים לעומת האחר, אלא משום הסברו העדין של ג'רמי:

בהחלט ייתכן שלבחור יש יותר בטחון בפניות לכיוון אחד (עניין של שדה ראייה' date=' מיקום ביחס למדרכה/שוליים או שיקולים אחרים), ולכן השחיקה האסימטרית.[/quote']עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
יש ויש.

אך לא בגלל כמות הפניות שהנך מבצע לכיוון מסויים לעומת האחר, אלא משום הסברו העדין של ג'רמי:

עמית

אני לא מבין משהו.

אם אני לוקח רכב ופונה כל היום לצד מסויים, לא יישחקו הצמיגים בצד השני יותר?

אם כן - איך בדיוק הגעתם למסקנה שיש לי יותר בטחון בפניות ימינה מאשר שמאלה?

הרי הוכחתי מעל לכל ספק סביר כי בנסיעה היום יומית שלי יש לי 10 פניות ימינה (מתוכן 3 ארוכות של 270 מעלות) ובסה"כ 4 שמאלה... אני לא מדבר על פניות בתוך העיר או בסתם נסיעות, אני מדבר ספציפית על הנתיב בו אני נוסע יום יום לעבודה, נתיב שעובר ברובו על כבישים מהירים.

כמה דברים נוספים: העניין התחיל לנקר בראשי כאשר באחת הפעמים שירדתי יחסית מהר בסיבוב הגדול מכביש אשדוד לכביש 44 (משקיף על מוסך/פירוקיה "הגבעה" למי שמכיר) יצא לי לחשוב על שחיקת הצמיגים השמאלים שלי, אחרי כמה זמן וכמה סיבובים דומים (ירידות מכבישים ראשיים/מהירים) הגעתי למסכנה שמשום מה כל הפניות הגדולות שיוצא לי לקחת הן ימינה ולא שמאלה, אני מכיר רק ירידה גדולה אחת בה נוסעים שמאלה (מכוון ראשון לכביש 1). אז אמרתי: מעניין, בוא נספור ואז קלטתי שלא רק שאני נוסע בפניות גדולות ימינה בלבד אלא שגם הנתיב היום יומי שלי מורכב ברובו מפניות ימינה, יש לשים לב שמתוך ה10 פניות ימינה 3 הן למעשה פניות שמאלה אבל בסיבוב של 270 מעלות ימינה, מה שדי מאזן את מספר הפניות הכולל...

דבר נוסף שצריך לקחת בחשבון - רוב הפניות הרגילות (סתם 90 מעלות בכניסה לאנשהו) ימינה הן פשוט פניות עם השתלבות - אם אתה מכיר אותן אפשר לקחת אותן יחסית מהר (ולגרום לשחיקה מוגברת של הצמיג) לעומת פניות שמאלה שהן או מרומזרות במקרה הטוב או במקרה הפחות טוב - לא מורמזרות אבל יש צורך לחתוך נתיב או שניים הבאים משמאל ולהשתלב בנתיב/שניים מימין, מה שאומר שקצת מסוכן לקחת אותן מהר.

פורסם

מה שכן יכול להיות זה

1 לחץ אוויר לא זהה בגלגלים

2 הצד עם הגלגל השחוק רואה יותר שמש במקום חנייה הקבוע שלך והשני נמצא בצל

3 צמיג אחד חדש שהחליפו בצד אחד הבעלים הקודמים או מי שנוהג ברכב ללא ידיעתך לפני תקופה מסויימת

אני דווקא השתכנעתי מההסבר של גיבסון.

לפי הכינוי שלך אתה כנראה מתמקד בנסיעה בקו ישר, ומוריד מהירות לקראת סיבובים כך שאצלך כנראה אין שחיקת צמיגים מיוחדת בפניות.

גם לאבא שלי אין שחיקה מיוחדת של הצמיגים כשהוא לוקח סיבובים.

אבל מי שאוהב לקחת סיבובים מהר בהחלט שוחק יותר את הכתף החיצונית של הצמיג החיצוני בסיבוב, ואם רוב הפניות הם לאותו כיוון, ועוד חלקם סיבובי 270 מהנים, אז הצמיג החיצוני בהחלט יישחק קודם.

אני ראיתי תופעה דומה באוטו שלי אחרי השתתפות בג'ימקאנות בהם כיוון ההקפה היה כזה שרוב הפניות הם לאותו כיוון. בצד החיצוני היתה שחיקה גדולה יותר של הצמיגים באופן ברור.

פורסם
אני דווקא השתכנעתי מההסבר של גיבסון.

לפי הכינוי שלך אתה כנראה מתמקד בנסיעה בקו ישר, ומוריד מהירות לקראת סיבובים כך שאצלך כנראה אין שחיקת צמיגים מיוחדת בפניות.

גם לאבא שלי אין שחיקה מיוחדת של הצמיגים כשהוא לוקח סיבובים.

אבל מי שאוהב לקחת סיבובים מהר בהחלט שוחק יותר את הכתף החיצונית של הצמיג החיצוני בסיבוב, ואם רוב הפניות הם לאותו כיוון, ועוד חלקם סיבובי 270 מהנים, אז הצמיג החיצוני בהחלט יישחק קודם.

אני ראיתי תופעה דומה באוטו שלי אחרי השתתפות בג'ימקאנות בהם כיוון ההקפה היה כזה שרוב הפניות הם לאותו כיוון. בצד החיצוני היתה שחיקה גדולה יותר של הצמיגים באופן ברור.

סוף סוף מישהו שירד לסוף דעתי. תודה! :smile:

אני בהחלט נהנה מהאחיזה הנהדרת של הA3 החדשה, השלדה החדשה הרבה יותר טובה מזו שבקודמות ופניות של 270 מעלות מהנות במיוחד

פורסם
לא זו הסיבה שצריך לשמור על אותו כיוון גלגול.

רצועות החיזוק של הצמיג "מקבלים צורה" של כיוון הגלגול הרגיל (אם הם עשויים פלדה), וגלגול בכיוון ההפוך עלול להביא להחלשות הרצועות.

אז גם אם לא מדובר בצמיג חד-כיווני, עדיין עדיף לשמור על אותו כיוון גלגול.

סליחה על ההקפצה - פשוט פתאום נפל לי האסימון -

אם הרצועות ייחלשו במידה והגלגל יסתובב בכוון הפוך לאחר החלפה - רוורס ובלימה לא יעשו את זה גם כן?

פורסם
סליחה על ההקפצה - פשוט פתאום נפל לי האסימון -

אם הרצועות ייחלשו במידה והגלגל יסתובב בכוון הפוך לאחר החלפה - רוורס ובלימה לא יעשו את זה גם כן?

כמה כבר אתה נוסע ברוורס?

ברוורס אתה מגיע לכמות הנסועה ו/או המהירות אליה אתה מגיע בנסיעה רגילה קדימה? לא.. לכן אין בזה סכנה...

רמי

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

• תוכן חדש...