Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדוד הפתוח לא עוזר בכלום חוץ מרעש. הורדת הממיר יכולה לשחרר כמה סוסונים בהנחה והממיר סתום לגמרי (מה שהגיוני לאור הק"מ שהרכב עבר)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דוד אחורי פתוח בהחלט משפיע לטובה בביצועי הרכב.

עדיף דוד פתוח והורדת ממיר .

תחשוב שזה כמו זרימה של מים,ככל שיש פחות התנגדות, ככה המים עוברים יותר בחופשיות = המנוע נושם יותר טוב=יותר ביצועים.

הכל כמובן עד גבול מסויים ,אסור ברכס אטמוספרי לשנות למערכת פתוחה יותר מידיי,כלומר להגדיל גם את קוטר הצנרת,מותר כעיקרון עד חצי אינץ יותר בקוטר הצנרת ולגבי הדודים,ככל שיותר פתוחים,ככה יותר טוב.

פורסם

שים לב רק שהרכב שלך בשנתון שמותר להסיר את הממיר (94 ומטה, אם אני טועה תתקנו אותי) אחרת לפני כל טסט תצטרך להחזיר אותו

פורסם

אם אתה דואג בעניין הטסטים אז אתה יכול לקנות ממיר בכאילו, דוד של ממיר אבל בלי כלום בפנים=פתוח,ואז אין לך מה לדאוג ....:)

פורסם

דוד פתוח לא נותן כלום

ותאורית המים שלך שגויה!

מערכת הפליטה בנויה לפי לחצים מסויימים שחייבים להתקיים בשביל לתת ביצועים לפי

נתוני יצרן!

אגזוז פתוח שלא מותאם ספציפית לרכב יכול לפגוע בכוח ובמומנט!!

פורסם
תודה על התשובה!

יש לך מושג כמה עולה להוריד את הממיר?

אני סימתי....

ברוב המכוניות ,הממיר בקטליטי מחובר בחיישנים למחשב ניהול המנוע - תסיר אותו בלי לפתור את בעיית החישה ותקבל מנוע מזייף / מבזבז דלק / פולט CO בכמויות - בקיצור כייף גדול

בתמורה לשניים או שלושה סוסים (אולי ) זה ממש כדי

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם

דוד זרימה חופשי בטח שנותן עליה בהספק. בדוד סגור יחסי המנוע משקיע מאמץ "מיותר" כדי להתפטר מהגזים הנפלטים, כידוע ככל שהגזים השרופים יוצאים יותר מהר כך התערובת נכנסת יותר מהר. וכאשר אתה מסיר את המגבלה של הדוד הסגור סת'ומרת אין התנגדות ליציאת הגזים השרופים והמנוע גם משקיע הרבה פחות מאמץ על דחיקת הגזים החוצה. מה שנותן לו להתמקד בדבר אחד והוא הנעת הגלגלים ,וכן נכנסת תערובת הרבה יותר מהר מה שכן שמעתי שהורדת המימיר גורמת להורדת בהספק ועכשיו תקנו אותי אם אני טועה כי ע"י הורדת המימיר נגרם שינוי בזרימת הגזים/הלחצים שבתנועה בתוך כל צינור הפליטה (מהדאון פייפ)

חתימה עד שלוש שורות בלבד!

פורסם

החיישנים: אין חיישנים שמחוברים לממיר. השאלה היא האם החיישנים נמצאים לפני הממיר או אחריו. אם החיישן נמצא לפני הממיר אין כל בעיה להסירו שכן הורדת הממיר לא תשנה את הקריאה של החיישן.

עלויות כספיות: הסרה של הממיר והרכבת צינור במקום הינה נמוכה. אני אישית לא זוכר כמה בדיוק זה עלה לי כי עשיתי את זה "על הדרך" עם ההחלפה של האגזוז שהיה רקוב אבל לצורך העניין מדובר פה בסה"כ על ריתוך והרכבה של צינור (רגיל לא משהו מיוחד) כלומר רק עבודה (והתאמה של אורך צינור) ובעל מקצוע ("אגזוזן") יעשה לך את העבודה בסכום של כמה עשרות שקלים אני מניח. אם תהיה מעוניין בדוד ריק העלות תהיה גבוהה יותר. חשוב להבין שלא מדובר פה בדוד ריק אלא בצינור בתוך דוד ריק אחרת יווצרו מערבולות אוויר בתוך הדוד שייגרמו לירידה מוחשית בביצועים (ולרעש).

ביצועים: קשה למדוד את הנושא אבל אישית אני יכול להגיד שיש שיפור קטן בביצועים בעיקר בסלד גבוה. ייתכן (אני לא בטוח) שיש ירידה ממש זניחה במומנט בסלד נמוך.

דוד פתוח: לדעתי דוד פתוח ללא הורדת ממיר לא יתן שום דבר ואולי אפילו יזיק. לאחר הורדת ממיר ייתכן וכן במידה ויותאם כמו שצריך.

טסט: כמו שנאמר אפשר להסתדר. בחלק מהמכונים בכלל לא בודקים פליטת גזים רעילים וגם אם אין לך ממיר אם המנוע במצב טוב האוטו יעבור. חלק מהבוחנים עשויים לשים לב לחסרונו של הממיר אבל דוד ריק יפתור בעייה זו.

ערן.

פורסם
דוד זרימה חופשי בטח שנותן עליה בהספק. בדוד סגור יחסי המנוע משקיע מאמץ "מיותר" כדי להתפטר מהגזים הנפלטים, כידוע ככל שהגזים השרופים יוצאים יותר מהר כך התערובת נכנסת יותר מהר. וכאשר אתה מסיר את המגבלה של הדוד הסגור סת'ומרת אין התנגדות ליציאת הגזים השרופים והמנוע גם משקיע הרבה פחות מאמץ על דחיקת הגזים החוצה. מה שנותן לו להתמקד בדבר אחד והוא הנעת הגלגלים ,וכן נכנסת תערובת הרבה יותר מהר מה שכן שמעתי שהורדת המימיר גורמת להורדת בהספק ועכשיו תקנו אותי אם אני טועה כי ע"י הורדת המימיר נגרם שינוי בזרימת הגזים/הלחצים שבתנועה בתוך כל צינור הפליטה (מהדאון פייפ)
מה הקשר בין פליטת הגזים ליניקת התערובת ????

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם

מה קשור ממיר למנוע מזייף ???? ומה קשור צריך להיות לחץ מסויים לפי הוראות יצרן ??

לשאלתך יש תשובה אחת אמיתית ופשוטה ...

הורדת ממיר פשוט מעולה למנוע !! ממיר קטליטי לא נועד בשביל המנוע ,הוא נועד כדי למנוע רעש וזיהום אוויר על חשבון הורדת כח מהמנוע !!

דוד פתוח גם כן מצויין למנוע ,כי דוד סגור נועד כדי למנוע רעש על חשבון כח מהמנוע.

זהו ,תשובה פשוטה בלי קישקושים

JDM :twisted:

• תוכן חדש...