Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[ 306 GTI] פילטר שמן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכנן בסוף השבוע הקרוב לערוך טיפול 10000 לאוטו, ובמסגרתו כמובן להחליף פילטר שמן.

1. מהי הדרך הכי טובה להגיע לפילטר? לפרק חלקית את הרדיאטור, להזיז אותו מעט קדימה, ואז לפרק?

2. האם הפילטר שמן של ה GTI שונה מהפילטר שמן של ה XSI?

3. האם קיים פילטר חלופי,לא מקורי? מישהו יודע מה האיכות שלו? אם אפשר חברה ודגם של החלופי...

ועוד המלצות לקראת הטיפול יתקבלו בברכה...

תודה, משה

מגאן 265

פורסם

אני לא יודע איך זה ב 306, אבל להזיז רדיאטור? עוד לא שמעתי על רכב שדורש נגיעה ברדיאטור כדי להגיע לפילטר שמן.

בכל מקרה תיכנס לג'אן ברחוב המסגר 10 ת"א או לכל מוסך מורשה פיג'ו סיטרואן, תבקש פילטר שמן לרכב שלך ואם יש בעיה הכי פשוט נותנים להם את מספר הרישוי הם מעלים נתונים של הרכב במחשב ואז יודעים במדוייק מה אתה צריך.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אני מתכנן בסוף השבוע הקרוב לערוך טיפול 10000 לאוטו, ובמסגרתו כמובן להחליף פילטר שמן.

1. מהי הדרך הכי טובה להגיע לפילטר? לפרק חלקית את הרדיאטור, להזיז אותו מעט קדימה, ואז לפרק?

2. האם הפילטר שמן של ה GTI שונה מהפילטר שמן של ה XSI?

3. האם קיים פילטר חלופי,לא מקורי? מישהו יודע מה האיכות שלו? אם אפשר חברה ודגם של החלופי...

ועוד המלצות לקראת הטיפול יתקבלו בברכה...

תודה, משה

לא צריך להזיז את הרדיאטור אתה יכול לפרק אותו ככה, שים פילטר שמן מקורי בלבד של פיזו לא חלופי.

פורסם

כאמור רק פילטר מקורי,

על מנת להגיע לפילטר השמן תפרק את כונס האויר של פילטר אוויר שיושב סמוך לפנס בצד המצבר,כעת תשתמש בצבת מיוחד לשחרור הפילטר שמן [מעין פלייר עם טבעת שמתהדקת] תוך כדי השחלת יד ימין לאורכו הפנימי של הרדיאטור מהנקודה שהתפנתה לך בעקבות פירוק כונס האוויר ל IN BOX המקורי.

הזהר שלא יכנס ליכלוך למצערת שעתה חשופה.

לפני שאתה ממקם את הפילטר החדש,שמן את טבעת הגומי [נשמע רע....]מסביב בשמן החדש כדי לשמור על הגומי בעת הנעילה וגם על האטימה.

מומלץ שבתחילת מילוי השמן החדש בורג ריקון שמן המנוע בקרטר יהיה משוחרר,ברגע שתתחיל למלא את המנוע בשמן חדש,השמן החדש "ידחוף" שאריות שמן ישן שנשארו גם לאחר ריקון הקרטר,ברגע שתראה שהשמן שיוצא מהקרטר תוך כדי מילוי שמן חדש מתחיל להיות בהיר יחסית סגור את אום ריקון הקרטר [אלן 8 מילימטר] ותמלא 4.7 ליטר שמן.

מומלץ שמן חצי סינטטי בצמיגות 20W-50

מקט פילטר שמן מקורי N3.1109

מקווה שעזרתי

זיגי

פורסם
כאמור רק פילטר מקורי,

על מנת להגיע לפילטר השמן תפרק את כונס האויר של פילטר אוויר שיושב סמוך לפנס בצד המצבר,כעת תשתמש בצבת מיוחד לשחרור הפילטר שמן [מעין פלייר עם טבעת שמתהדקת] תוך כדי השחלת יד ימין לאורכו הפנימי של הרדיאטור מהנקודה שהתפנתה לך בעקבות פירוק כונס האוויר ל IN BOX המקורי.

הזהר שלא יכנס ליכלוך למצערת שעתה חשופה.

לפני שאתה ממקם את הפילטר החדש,שמן את טבעת הגומי [נשמע רע....]מסביב בשמן החדש כדי לשמור על הגומי בעת הנעילה וגם על האטימה.

מומלץ שבתחילת מילוי השמן החדש בורג ריקון שמן המנוע בקרטר יהיה משוחרר,ברגע שתתחיל למלא את המנוע בשמן חדש,השמן החדש "ידחוף" שאריות שמן ישן שנשארו גם לאחר ריקון הקרטר,ברגע שתראה שהשמן שיוצא מהקרטר תוך כדי מילוי שמן חדש מתחיל להיות בהיר יחסית סגור את אום ריקון הקרטר [אלן 8 מילימטר] ותמלא 4.7 ליטר שמן.

מומלץ שמן חצי סינטטי בצמיגות 20W-50

מקט פילטר שמן מקורי N3.1109

מקווה שעזרתי

זיגי

:mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah: בדיוק מה שרציתי לשמוע!!!

עוד שאלה אחת, האם מומלץ לבצע ניקוי מזרקים, או שמספיק לשים תוסף בדלק שינקה אותם???

מגאן 265

פורסם

מומלץ יותר לנקות ע"י פירוק ולקחת למכון שמתעסק בזה. זה לא זול כלכך אבל בהנחה שעושים פעם ב זה נראה לי שווה. אם אתה עושה את זה אני מציע לך לעמוד לראות שמפרקים את המזרקים ושאכן לוקחים אותם למקום המיועד לניקוי מקצועי.

את מילוי השמן תבצע לא לפי מידות (זיגי זה לא אישי נגדך), תמלא שמן לפי המדיד, תמלא נגיד בהתחלה 2 וחצי ליטר, אחרי זה תסתכל על המדידי ומשם תמשיך הלאה במילוי תוך כדי בדיקת המדיד. אחרי שהמדיד מראה שמילאת מספיק, תניע את האוטו לכמה דקות, כבה, וחכה כדי שהשמן ירק למטה ואז בצע בדיקה נוספת כדי לראות אם חסר שמן.

תדאג גם לשייבה לבורג ריקון שמן כי היא אוטמת. אני מציע גם אם זה מבוצע בבית, אחרי יומיים בערך להסתכל שאין נזילה מהבורג או מהפילטר, אם יש קצת נזילה חזק בהתאם את מקור הנזילה.

אם אני זוכר נכון בפיג'ו 306 אין מפתח אלן לפתיחת הבורג בקרטר, יש מפתח ריבועי 8 מילימטר או לחילופין בוקסה 24. הצטייד בכלים לפני הטיפול כדי לא להתקע באמצע.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

הבהרה

ב 306 S 16 בורג הריקון קרטר זה כניסה ריבועית 8 מילימטר ו חיצונית 21

האמת אין לי 306 GTI וייתכן שוני בין הברגים שמיקומם זהה,מכיוון שהרכב היחידי שעבדתי עליו עם מנוע של ה 167 כ"ס כביכול,היא ה XSARA VTS ושם בורג הריקון הוא 8 אלן ו 21 חיצוני....די מיצינו.

• תוכן חדש...