רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,597 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רוחות רעננות מנשבות בתקופה האחרונה במסדרונות ניסן, היצרן היפני, שמכוניותיו נחשבו במהלך שנות ה-90' כטובות אך לא מעבר לכך. חדשנות ותעוזה היו מילים מגונות. ב-2001 ניסן הציגה את ה-350Z המדהימה והצהירה כי היא מיועדת לייצור המוני. ההבטחה אכן מומשה ולאחרונה אף הודלפה התמונה הבאה של הדגם בעל הגג הנפתח שיוצג בתערוכת ניו-יורק באפריל: ה-Z, מחליפתה של ה-300ZX הכבדה ממנה, מצוידת במנוע V6 בנפח 3.5 ליטר בעל מערכת לתזמון שסתומים משתנה. 286 כ"ס מופקים ממנוע זה, המטיסים את ה-Z ל-100 בכ-5.6 שניות, עד שמגביל המהירות יחליט ש-250 קמ"ש הם די והותר. הפזילה לכיוון השוק האמריקאי ברורה עם האופציה לתיבה אוטומטית בעלת 5 הילוכים (6 הילוכים ידנית) והמנוע שנלקח מהגירסה האמריקאי…
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
- 11 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
איזה תוכנית ביפן לקח 3 סוגים של רכבים מיצובישי EVO7 BMW M3 ולקינוח פרארי 360 ומול זה היא הביא את הגרסה האוטומטית או הF1 שלנ מיצובישי -GT-A מול נGSR BMW M3 ידנית 6 הילוכים מול BMW M3 SMG II ופרארי 360 ידנית,6 הילוכים מול הפרארי 360 F1 והמנצח הוא??? בטח תופתעו! נ.ב תשימו לב למקום 5 הסרט מלא כ5 דקות 45 מגה בקרוב עוד סרטים
הודעה אחרונה מאת maxim, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אלו תמונות מעובדות מחשב של סדרה 5 הבאה של ב.מ.וו. הדור הבא של הבימר הסאלונית יוצע למכירה לקראת סוף השנה הקלנדרית בחו"ל. ה-5 הבאה תוצע בגירסת M5 שתצוייד במנוע V10 בנפח 5.5 ליטר העתיד לנפק כ-550 כ"ס. בעזרתו תאיץ הגירסה החזקה ביותר של ה-5 מעמידה ל-100 קמ"ש בפחות מ-5 שניות ותיבת הילוכים סיקוונסיאלית (SMG) בעלת 7 הילוכים. מנוע חדש נוסף העתיד להצטרף לסדרה הוא 6 צילינדרים טורי טווין-טורבו בנפח 3 ליטר, העתיד לנפק 380 כ"ס. המיאוץ הקלאסי יהיה כ-5.5 שניות והגבלת המהירות המסורתית ל-250 קמ"ש תישאר בעינה. מי רצה גאדג'טים ולא קיבל תמונות ריגול של פנים הרכב בעת ניסויים. גירסת הטורינג. יהיה I-Drive
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
ניצפתה 166 לאחר מתיחת פנים ALFA 156 SELESPEED GETS ZENDER MAKEOVER FOR THE THAILAND MARKET עוד תיכנון לתהליך הלידה מחדש של לנצ'יה- "סטראטוס" ספורטיבית. בנתיים הישנה... היא צפייה לקבל את ה V8 של מאזראטי ולצאת ליקראת 2006
הודעה אחרונה מאת oyway, -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
התאונה היא כמו שתיראו על פיג'ו 205 GTI 1.6 היא היתה כימעט סטנדרטית אבל לראות עוד אחת הולכת לעולמה קשה אני יחסוך במילים ויתן לתמונות לדבר http://www.pbase.com/yariv/205_gti
הודעה אחרונה מאת R.C, -
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
למה אין כזה בארץ במקום לקנות מכונית ,אפשר ללכת פשוט למקום הזה ולשלם פעם בחודש כסף ויש לכם איזה מכונית שאתם רוצים http://www.ec-cc.com/index.cfm
הודעה אחרונה מאת T16, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
טוב, אז היום אני נסעתי מהבסיס שלי הביתה ( עשיתי קלירנס בבסיס - משתחרר ) נוסע באילון דרום, עוצר בצומת בת ים - חולון, ומה אני רואה? תאונה קלה... עומדת הונדה לבנה ושרייד נראה לי באמצע המעגל ויוצא נהג ההונדה הפוגע לכיוון השרייד. מביט במכה הקלה, שם לב שאין לו נזק ואומר לנהג של השרייד (נראה לי זוג קשישים ישבו בשרייד) בוא ניצא מהצומת ונעצור בשולי הכביש ( כמובן שלא שמעתי את זה, אבל לפי הידיים של הנהג של ההונדה הבנתי את זה ). טוב הפוגע נכנס להונדה ומתחיל לנסוע, אז יוצאת הקשישה לכיוון ההונדה ועוצרת אותו... דרך החלון היא אמרה לו משהו ואז הוא נתן קיק ועף!!!! הקשישה נשארה עומדת וצועקת בצומת... אני לא יודע מה נגמר, מה היא אמרה... אבל נראה לי הוא ברח לה. לא יפה בכל…
הודעה אחרונה מאת T16, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה יש פולו gti רק שנת 2000 לפי המחירון של אפרים מוהר יש רק את השנתון הזה אם יש עוד שנתונים שווה בדיקה??? http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=6064
הודעה אחרונה מאת Shays, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אתמול בלילה נסעתי בכביש מס'1 הידוע באיכות הכביש הטובה שלו יחסית לשאר טלאי האספלט בארץ. בין מחלף שפירים לגנות, אני,בנתיב האמצעי ופתאום באאאאאאאאאאםםםםםםםם בחיים שלי לא הרגשתי כזו מכה באוטו. היה שם איזשהו בור בלתי נראה. הייתי בטוח שגרמתי נזק לאוטו אבל בבדיקה ראשונית נראה שהכל בסדר. ושוב פעם, תודה למע"צ!
הודעה אחרונה מאת yaron_z, -
זוית גלגול
מאת ToMeR- 14 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
חשבתי בזמן האחרון דיי הרבה על המונח זוית גלגול. מה שאני הבנתי מהסברים מרובים בפורום ובתפוז, זה שזוית גלגול בתנועה הפיזית זה פשוט כמה האוטו שוקע לצד בזמן הסיבוב. מישהו יכול לאשר את ההבנה הזאת? ואם היא לא נכונה אז אני רוצה בבקשה לקבל הסבר מה זה אותה הזוית
הודעה אחרונה מאת David A, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה זה תת היגוי ומה זה היגוי יתר
הודעה אחרונה מאת maxim, -
מצ"ב תמונות של הבאוואריות שלי:
הודעה אחרונה מאת s.b.m.w, -
רנו 19 טורבו
מאת ToMeR- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מישהו יודע פרטים על הרכב הזה? אני יודע שהיו 4 כאלה בארץ, 1 רוסקה ונקנתה ע"י מישהו. זה שריסק קנה אחת נוספת בצבע אדום ויש חוץ מ2 האלה עוד 2. הרכב גם קבריולט אם זה עוזר לכם.
הודעה אחרונה מאת yairk, -
- 17 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
מישהו מוכן להסביר לי למה בארה"ב סעפת עולה כ200$ ובארץ קרוב ל6000 ש"ח??? ( כולו חתיכת מתכת )
הודעה אחרונה מאת BoazG, -
תוכנית מיוחדת על תאונות הדרכים בישראל , בהנחיתו של חיים הכט , כדאי לצפות...
הודעה אחרונה מאת הפנצטה שתלשה כוכב, -
ספרות ורכב
מאת falul- 0 תגובות
- 885 צפיות
רציתי לדעת אם למישהו יש המלצה על ספר שאוהבי רכב יכולים להנות ממנו במיוחד ? שיהיה פחות על נהגי פורמולה 1, ועל דברים הזויים ואקזוטים. יותר אולי משהו אמיתי על מכוניות אמיתיות (שכל אחד יכול לקנות באישזשהו שלב בחיים שלו)
הודעה אחרונה מאת falul, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום! יש לי סיטרואן זד איקס שנת 95 האוטו עבר 220 ק"מ, הוא היה של חברה פעם. אני מעוניין לשפר אותו קצת במעט הכסף שיש ברשותי אבל אני לא יודע במה להתחיל בכלל... נתנו לי המלצות קטנות על פילטרים פתוחים ודברים כאלה. אבל השאלה שלי איזה טיפולים יהיו הכי אפקטיביים לאוטו "ישן" ו"חרוש"כמו זה?? תודה
הודעה אחרונה מאת oO צינגלה Oo, -
-
- 4 תגובות
- 973 צפיות
http://www.msn.co.il/webinclude/exredir.asp?STARTID=NIP_02&URL=http%3A//www.haaretz.co.il/hasite/spages/261830.html
הודעה אחרונה מאת אורון ג, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לקוח מאתר רכב ותחבורה: הולך להיות מעניין איציק
הודעה אחרונה מאת ערן-S, -
-
- 3 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
ביוזמתו של איתן כ. מהפורום, נעשה ניסיון לעשות מפגשים של בעלי מיאטות. בינתיים יש שלושה בעלי מיאטות (מהפורום) ברשימה. אני מקווה לצרף בעלי מיאטות שאוהבים מוטוריקה ושומרים על המכונית, ולא כאלה( שזה רוב בעלי המיאטות) שקנו אותה בשביל הדאווין� למרות שאני לא בעלת מיאטה, הסכמתי לקחת חלק בארגון ובניהול מטעמים של חיבה למכונית זו. אבקש מבעלי מיאטה/ מכרים של בעלי מיאטה/ מי שיכול לתרום מידע ועצות בנדון, ליצור איתי קשר באימייל/ איי סי קיו או במסנג'ר בהקדם בכדי שנוכל לקדם את העניין. תודה מראש, רחלי
הודעה אחרונה מאת חלי, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אמנם אני מתחרה כבר בקבוצה עם ג'רמי, בידרמן ועוד עובד מהיר מהמסלול, אבל, לצערי מירוץ שאמור היה להתקיים היום נדחה עקב מחסור בקבוצות מתחרות-נדחה ליום שישי הבא, שעה סופית עדיין אין, מדובר על 1230-1330. מי שלא יודע מהו מירוץ הסיבולת עדיף לו שלא ינסה להקים קבוצה כי זה ממש מיותר. זמן המירוץ 75 דק'- מוקדמות 12 דק' שני נהגים מינימום נוהגים במוקדמות. עצירה ב38 דקות המירוץ לתדלוק והחלפת קארטים בסדר עולה (קבוצה שהייתה ב1 תעבור לקארט 2 וכן הלאה), שופט המירוץ- טימו הירבי. נהגים שעברו בעלי ניסיון/הכשרה בקארטינג שמעונינים להקים קבוצה מהפורום מוזמנים לשלוח לי הודעה פרטית או לבנות קבוצה בעצמם וליצור קשר עם המסלול. לא חסרים פה נהגים טובים (ערנ'ס, דניג', אויביי ועוד) בקארטינג. למי …
הודעה אחרונה מאת yaron_z, -
מכתב לקומיקאי
מאת כRובי- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
ראיתם אתמול את התוכנית "רישיון להרוג" על תאונות הדרכים בארץ ? הנה מכתב לחיים הכט...הקומיקאי !!! (בקישור) http://www.fullgaz.co.il/podium/ezrach_p-8.html מה דעתם ?
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
- 1 תגובות
- 911 צפיות
פעמים רבות שמענו את כתבי הרכב מרעיפים מחמאות על "איכות החומרים" או חוסר האכות במכוניות מסויימות. אצלי לפחות הועלתה השאלה, את מי זה מעניין. מצאתי את התשובה, הנה, בתמונות הבאות. הם היו מספיק חכמים לא להשתמש בדש בורד של 205 GTI.
הודעה אחרונה מאת fastgt, -
פילטרים
מאת בועז וולקן- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איזה עוד חברות של פילטרים פתוחים אתם מכירים חוץ מ K@N אשמח לקבל גם לינקים עם יש תודה
הודעה אחרונה מאת element5, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היום הייתי בליטל לטיפול 90K אחרי שאת כל הטיפולים הקודמים עשיתי בבני-ברק במוסך המרכזי. חשבתי ששם יש את הצוות הכי מיומן שמכיר גם את המכוניות הפחות סטנדרטיות של היצרן. בדיקה במחשב העלתה שמעולם לא בוצע אצלי החלפה של רצועת טימינג. אתם קולטים איך זה יכל היה להגמר 50% יותר מהמלצת יצרן בשישים אלף. איך ייתכן שהם פיספסו כזה דבר? אני את הלקח שלי למדתי אני למוסך בבני-ברק לא חוזר (רק לטפלון באמריקן דיטיילינג)
הודעה אחרונה מאת falul, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היכנסו אל אחד המוסכים המורשים וקבלו אחד חדש במתנה UMI, יבואנית אופל לישראל יוצאת במבצע ייחודי שבמהלכו תחלק סמל לכל מי שברשותו מכונית אופל וסמלה נחבל או נגנב. מדובר ביוזמה שנועדה לחזק את מעמדן של מכוניות אופל בישראל כחלק מהשדרוג התדמיתי שעוברת אופל בעולם. כל מי שברשותו אופל יכול לגשת אל אחד המוסכים המורשים, ושם ללא כל תמורה ידביקו לו סמל חדש ונוצץ על המכונית. ראוי לציין שמחיר כל סמל כזה עומד בממוצע על עשרות רבות של שקלים, מה שמרתיע אנשים מלקנות אחד חדש לאחר שהישן נגנב. "אנו מודעים לעובדה שלסמל הרכב חשיבות רבה הן מבחינת תחושת השייכות והן מבחינת מראה המכונית. אנו מקווים כי לקוחות החברה ינצלו מבצע זה כך שבעתיד לא תיוותר מכונית אופל ללא סמל בכבישי הארץ" כך אומר יוחאי שנער…
הודעה אחרונה מאת R.C, -
-
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מה עושים אם ה"איש עם הכובע" רשם פולקסווגן במקום פיזו' ? זה מביא לביטול הדו"ח? הדו"ח הוא על חגורת בטיחות.
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ברעב גדול קפצתי לי למקדונלדס לקנות לי ארוחה טעימה. משלם לגברת, לוקח את הארוחה, מכניס לדרייב, לוחץ על הגז ומתחיל לנ....האוטו כבה. טוב, מכניס לפרקינג, מתניע את האוטו, מכניס לדרייב ומגיע לרמזור האדום. מתחלף לירוק, משחרר ברקס, לוחץ הגז, והאוטו כבה. בעצבים מכניס לפרקינג, מתניע את האוטו, מכניס לדרייב ומדדה לי בקרטוע רב לתחנת האוטובוס. עוצר את הרכב, והריטואל הקבוע, האוטו כבה. מתניע שוב ומדביק תאת דדושת הגז לרצפה ומשאיר את המנוע על 5000 סל"ד לכמה שניות, עוזב את דוושת הגז בעדינות. מחכה שנייה, מכניס לדרייב, הכול בסדר מתחיל לנסוע באיטיות ומשתלב בעדינות במסלול הימני, 40 קמ"ש, האוטו כבה. עוצר בצד, מכניס לפרקינג מנסה להתניע .... פעם אחת....פעמיים.....שלוש...…
הודעה אחרונה מאת mat@n, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בן אדם נוסע ליד זבדיאל ,יותר מהמהירות המותרת ומצלמת מהירות תופסת אותו "על חם".. בלי לחשוב הרבה (כך נראה) , הוא עוצר , נוסע רברס חזרה אל המצלמה , יוצא מהרכב עם אקדח ומרוקן מחסנית על המצלמה... (אגב , הוא ל-א הצליח לפגוע בסרט הצילום ) עכשיו , אני כבר שמעתיעל נהגי משאיות שהשתמשו בנגרר שלהם כדי לכסח מצלמות.. מישהוא מכם כבר עשה דבר דומה ? (כיסוח או נקמה במצלמה)? לידיעה עצמה: http://www.fullgaz.co.il/archive/feb-03/news/speedtrap_shoot.html
הודעה אחרונה מאת חן, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כמו שהזכרתי בת'רד הנזעם על נושא הטיימינג, אני מרגיש שהסקסו נשמעת אחרת ואולי אפילו מגיבה אחרת. אתמול והיום הספקתי להפנים את ההבדלים ואני אשמח לשמוע את דעתכם בעניין. קודם כל עם כל סחיטה של הגז (ורק בסחיטה של הגז) מתקבל צליל בס שמזכיר דוד פתוח ספורטיבי אבל חלש יותר. בסל"ד גבוה נוצרת התחושה שיש כושר נשימה עדיף אבל אולי זה רק נדמה לי בגלל הצליל החדש. בסל"ד נמוך (נגיד 2000) נדמה לי שיש לי פחות מומנט אבל אני תוהה אם הצליל החדש לא אחראי לתחושה הזו גם כן. בסיכומו של דבר ה-VTR מרגישה אחרת ואני עוד לא החלטתי אם הרוחתי או הפסדתי. דרך אגב זאב העלה גם אפשרויות של פלגים שונים או חור באגזוז אבל קצת קשה לי לקשר חור באגזוז לשינוי הדרמתי שהרגשתי ביציאה מהמוסך. לא נראה לי שמי…
הודעה אחרונה מאת paulpro, -
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,489 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- om2
- guccii800
- yohai71
- gollu
- BoazB11
- Assafo2
- תומר ב
- ArikM
- הרקוליטו
- nimo
- mcshmupi
- SlowRide