Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה מחיר סעפת כל כך גבוהה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מישהו מוכן להסביר לי למה בארה"ב סעפת עולה כ200$ ובארץ קרוב ל6000 ש"ח???

( כולו חתיכת מתכת )

איזה סעפת עולה 6000 שקל ? ? ?

6000 שקל זה מחיר של מערכת פליטה מלאה.

(אני משער שהתכוונת לסעפת פליטה)

אם יש טענות כלפי הארץ הזו, ידידינו T16 מונה רשמית על ידי מנהלי פורום זה לנציב קבילות פורום, כל טענה, מענה ותלונה אתה מתבקש להפנות אליו בהודעה פרטית.

פורסם

אם אותה סעפת בדיוק עולה שם $200 ובארץ 6000 ש"ח, אז תזמין מחו"ל. אין שום בעיה עם זה.

סעפת - $200

משלוח - $100 (+/-)

מכס - 41% מ- $300 = $123

סה"כ - $423 = בערך 2000 ש"ח.

אבל אני בספק עם לגבי אותה סעפת בדיוק יש כאלו הבדלים במחיר.

בועז.

פורסם
לפי מה שהבנתי ממוסכי שיפור סעפת פליטה אכן עולה קרוב ל6000 . (לדוגמה סיוויק)

לא נראה לי, אבל יכול להיות שאני טועה.

פורסם
שלומי,

סעפת פליטה של פיאט קופה טורבו/תמא טורבו/אינטגרלה עולה 6000 ש"ח. רק הסעפת.

בועז.

ואני משער שהם לא עולות 200 $ בחו"ל

פורסם

בואו נבהיר כמה דברים:

בארה"ב קיימים ספקים למכוניות שמשווקת בארה"ב -בד"כ. במקרים רבים סעפות פליטה , מגדשים וחלקים אחרים יהיו יותר זולים מהמחירים באירופה גם בגלל עלות היצור באותה מדינה , וגם בגלל התחרות הרבה בשוק המקומי.(מצד שני המשלוח יהיה יותר יקר בגלל המרחק)

סעפות פליטה ב 200$ - תלוי לאיזה רכב ואיזה סוג , יתכן משהו מחומר זול ,בתיכנון שאנו מאפשר טיונינג מקסימלי , פחות עמיד וסביר להניח לרכב בו סעפת כזאת איננה מסובכת לתיכנון ובניה - כמובן שיש יוצאי דופן .

ברכבים מוגדשים עם טורבו בדר"כ סעפת פליטה היא יותר יקרה בגלל התכנון, הכיפוף , סוג החומר- שאמור לעמוד בחום גבוה מאוד וזרימה בלחץ לצד החם של הטורבו, כמו שבועז אמר , המחיר לסעפת הכי "פושטית" לרכבים שלנו נע בסביבות ה 5000+ ש"ח ויכול להגיע ליותר מ 12אלף למשהו מקצועי ממש (שווי אורך של שלוחות הסעפת לטורבו , חומר עמיד שעבר פורטינג בזויות הכיפוף וחיזוקים בנקודות "חלשות" , רוחב מקסימלי של כל שלוחה, ציפוים בחומרים טרמיים\קרמיים לבידוד החום בסעפת ועוד).

אה כן...דיברנו על המחיר בחו"ל!!!

בקיצור ,הרבה כסף..והשאלה ל-מה. והתשובה-זה ממכר...הכח , כולם רוצים כוח האלה כמה אנחנו יכולים להרשות לעצמנו לא?(גם כספית וגם רציונלית).

הכל הולך בסוף לזבל! :wink:

שלומי,

סעפת פליטה של פיאט קופה טורבו/תמא טורבו/אינטגרלה עולה 6000 ש"ח. רק הסעפת.

בועז.

אלפא רומיאו , הנעה אחורית V6 24v Twin-Turbo

פורסם

לפעמים המבנה יותר טוב אבל לא החוזק כי בהרבה מקרים הסעפת המקורית היא יציקה די חזקה ועבה והסעפות של האפטר מרקט עשויות מכל מיני כיפופי צינורות SS מסגסוגת 304 שעשויות להיסדק.

שלח לינק נראה במה מדובר! :roll:

אלפא רומיאו , הנעה אחורית V6 24v Twin-Turbo

פורסם

תנסו לפנות לבעלי מקצוע שעובדים עם אלומיניום בבקשה לייצר סעפת פליטה כמו זאת שבתמונה המצורפת.

תגלו לשמוע עלויות גבוהות, ואני לא מדבר על מאות שקלים !

זה לא פשוט לייצר סעפת פליטה במיוחד שמדובר בנירוסטה

זה דורש עבודה מאד מדויקת בטמפ' גבוהות מאד וכיפופים שקשים לביצוע.

סעפות פליטה וגם יניקה כשלא מדובר ב-cast iron הן precision parts עלויות הייצור גבוהות יחסית גם בגלל היקף הייצור וגם בגלל הקושי והדיוק הנדרש.

supersprint 4-2-1.JPG

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

אלומיניום ?

סעפות פליטה לא עשויות מאלומיניום (עד כמה שידוע לי).

סעפות מקוריות הן בד"כ יציקת ברזל וסעפות Aftermarket הן מצנרת פלדה או נירוסטה.

• תוכן חדש...