Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

היום ב 20:30 , ערוץ 2 , רשיון להרוג ...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ואני מברך את כל מי שיתנדב לכך. אבל מה שלירן אמר נכון מאוד...הרי לא הגיוני שכל אזרח ם מצלמה דיגטלית חדשה שהוא "הביא במחיר פצצות במכרז של המדינה" יהפוך לי פתאום לרמבו בדרכים המתעד כל מה שנראה לו כעבירה או סכמת חיים.

הרי לא בטוח שאותו מתנדב מכיר את כל החוקים או שיש לו את היושר הפנימי לא לצלם תמונות שיראו כמו שנוח לו. בתחום התקשורת קוראים לזה "הבניית מציאות". צריך לקחת את זה בחשבון.

את האמת, אני קצת חושש מכאלו רמבואים בכבישים, הרי כל פלצן יכול פתאום לצלם אותי על הקטנוע כשאני עוקף פקק על השוליים מתוך תחושת בעסה עמוקה כשהוא עומד בפקק ומתוך דעות קדומות דוגמת "כל האופנוענים עבריינים/מתאבדים וכו'".

התכנית היא יוזמה מבורכת, אבל צריך לבחון דברים לעומק, זה לא כל כך ורוד.

דרך אגב, למה השירשור ב"אוף טופיק"? זה יותר מתאים לפורום הכללי, לא?

לא צריך להיות גאון בשביל להבין שחציית צומת תוך התעלמות מוחלטת מתמרור עצור הינה עבירה חמורה על החוק.

יש לכם מושג כמה אנשים מתעלמים מתמרור עצור ולא מבצעים עצירה מוחלטת, ובכך מסכנים אותנו ?!

אגב, אני שם לב שע-י-ק-ר העבירת (לא כולן) מבוצעות בדרך כלל ע"י נהגים שנמצאים המון על הכבישים: נהגי מוניות, נהגי מסחריות קלות/כבדות, נהגי טנדרים ושליחים, ומבלי לקחת ללב דברים באופן אישי, לא חסרים גם "צדיקים" שמרשים לעצמם לעשות מה שבא להם (ומה שחשוב להם הוא שהקב"ה איתם). משהו מה, הנ"ל חושבים שהכביש הוא של אבא שלהם ושמים זין על כולם. את אלו, ובמיוחד את אלו, צריך "לתקוע" חזק.

בדרך לא מובנת (לי בכל אופן), אני מבין את נהגי האוטובוסים. רובם, אגב, מאותתים ונוהגים לא רע (הרבה יותר טוב מנהגי המוניות והמסחריות החצופים) - תמיד ישנם את הנבלות שעוצרות באמצע הכביש ולא נכנסות למפרץ העצירה, אבל בסה"כ לנהגי האוטובוס ניסיון טוב בנהיגה ועצם המודעות שלהם לעצירה בתחנות אוטובוס בלבד היא זו שגורמת, ככל הנראה, לסדר מסויים ואופי נהיגה שונה. לא מדובר בעוד נהג מונית שחותך 4 נתיבים בשביל לאסוף נוסע - יש סדר.

יש לנו כאן המון עבודה בשביל ליצור תרבות מוטורית וקצת כבוד בכבישים - השאלה היא: האם לעזאזל יש עתיד עם האוכלוסיה שיש כאן, או לא :?:

איציק

אני דווקא לא מבין אחוז מאוד מאוד מאוד גבהה של נהגי אוטובוסים, אלה שגונב רמזורים צהובים\אדומים, וזה קורה כל-כך הרבה בתוך העיר...

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תכנית מיותרת.

מר הכט הנכבד חיפש את המטבע מתחת לפנס, בדיוק כמו כל מי שטיפל בנושא עד היום. ישראלים שחותכים פקק אומנם מצטלמים טוב בטלויזיה ויוצרים אמפטיה בקרב הצופים, אבל אני לא מאמין שאדם אחד נהרג בגלל עבירה כזו (אלא אם רוקנו בו מחסנית ברמזור הבא, כמו שוודאי יקרה לאחד ה"צלמים החובבים"...).

במקום לשלוח את האזרחים לאכוף עבירות, היה ראוי לברר מה עושות אלפי ניידות המשטרה באותה השעה. תופסות נהגים על 108 קמ"ש בכביש בינעירוני ישר וריק, תוך כדי שהשוטר מפעיל את המכשיר בצורה בלתי חוקית (יש מיוצבת על גג/דלת הניידת).

כמובן, לא נאמרה מילה על סדרי העדיפויות של המשטרה.

בין לבין גם זכינו לראות שריף שנוי במחלוקת מניו-יורק שפתר את בעיית הפשע על ידי אלימות של פקודיו, מוצג כגיבור. נהגי בימרים (ביותר ממחצית המקרים שהוצגו היו מעורבות מכוניות ב.מ.וו. :!: ) שיכורים שמצאו את מותם כאשר נהגו בשכרות וחצי מילה על אשמת התשתית.

ואגב: עוד מישהו שם לב לכך שבפרסומת של הביטוח הישיר, המכונית שנמחצת תחת מחסום הרכבת התחילה את חייה כקאיה ריו וסיימה אותם כקרייזלר נאון? :p

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

איציק ודני,

לא נראה לי שהבנתם כל כך למה התכוונתי, נראה לי שלירן הבין את הכיוון שלי.

אולי זה יחדד קצת את דעתי

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=8&msgid=12008548

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
תכנית מיותרת.

מר הכט הנכבד חיפש את המטבע מתחת לפנס, בדיוק כמו כל מי שטיפל בנושא עד היום. ישראלים שחותכים פקק אומנם מצטלמים טוב בטלויזיה ויוצרים אמפטיה בקרב הצופים, אבל אני לא מאמין שאדם אחד נהרג בגלל עבירה כזו (אלא אם רוקנו בו מחסנית ברמזור הבא, כמו שוודאי יקרה לאחד ה"צלמים החובבים"...).

במקום לשלוח את האזרחים לאכוף עבירות, היה ראוי לברר מה עושות אלפי ניידות המשטרה באותה השעה. תופסות נהגים על 108 קמ"ש בכביש בינעירוני ישר וריק, תוך כדי שהשוטר מפעיל את המכשיר בצורה בלתי חוקית (יש מיוצבת על גג/דלת הניידת).

כמובן, לא נאמרה מילה על סדרי העדיפויות של המשטרה.

בין לבין גם זכינו לראות שריף שנוי במחלוקת מניו-יורק שפתר את בעיית הפשע על ידי אלימות של פקודיו, מוצג כגיבור. נהגי בימרים (ביותר ממחצית המקרים שהוצגו היו מעורבות מכוניות ב.מ.וו. :!: ) שיכורים שמצאו את מותם כאשר נהגו בשכרות וחצי מילה על אשמת התשתית.

ואגב: עוד מישהו שם לב לכך שבפרסומת של הביטוח הישיר, המכונית שנמחצת תחת מחסום הרכבת התחילה את חייה כקאיה ריו וסיימה אותם כקרייזלר נאון? :p

שי

שי,

כנראה שלא הבנת את הפואנטה של חיים הכט !

מה שחיים ניסה לומר הוא שאותו עבריין שהיום חותך נתיב, מחר גונב עצור - ומחרתיים הורג אותך בצומת !!! זה אותו נהג, בין אם הוא נוהג בצורה מופרעת במתכוון או סתם שם זין על החוק ...

דני G.

פורסם

לא ראיתי את התוכנית, אבל, לדעתי העבירה החמורה ביותר והנפוצה ביותר בארץ היא שמירת מרחק.

מדובר על דבר בסיסי ש 90 אחוז מהנהגים לא שומרים עליו או שמים עליו ז.

לדברי דני :

שכל אחד ואחד שעושה לעצמו פה ושם הנחות בשמירת חוקי התנועה - הוא למעשה לא יותר טוב מאלו סביבו שעליהם הוא יודע להתלונן !!!

לא חוכמה לומר "אני חותך בזהירות, או אני נוהג מהר אבל עושה את זה בחוכמה", כי אם אתה עושה את זה, אתה כבר נמצא באותה סירה עם העבריין עליו אתה מלין !!

נראה לי שלא הבנתי, אתה טוען שאם אני נוסע 120 באיילון אני גרוע בדיוק כמו מי שחותך קו לבן או לא שומר מרחק ?

אתה טוען שאתה אף פעם לא עברת את ה 90 ?

פורסם

לא אמרתי שזה מסוכן באותה מידה, אמרתי - שזה לא בסדר באותה המידה !!

כן, עברתי את ה-90, כן זה לא בסדר, כן גם אני באותה סירה !!!

כל אחד יעשה חשבון לעצמו ויבדוק את עצמו,

אחד ימצא את עצמו נוהג מעל המהירות המותרת, אחד ימצא עצמו נוהג מעל המהירות המתאימה לתנאי הדרך, אחד ימצא עצמו עובר נתיב בלי לאותת, וכן הלאה ...

דני G.

פורסם

שי,

כנראה שלא הבנת את הפואנטה של חיים הכט !

מה שחיים ניסה לומר הוא שאותו עבריין שהיום חותך נתיב, מחר גונב עצור - ומחרתיים הורג אותך בצומת !!! זה אותו נהג, בין אם הוא נוהג בצורה מופרעת במתכוון או סתם שם זין על החוק ...

דני G.

הבנתי מצויין. הבעיה שלי היא הפתרון: במקום להסביר שהמשטרה צריכה להתמקד בעבירות חמורות, הוא שולח את האזרחים לבצע את תפקיד המשטרה, על כל הבעיתיות הטמונה בכך (חוסר הכשרה, סיכון חייהם, התייחסות שלילית של המערכת ואובדן ימי-עבודה).

ושוב: נושא התשתיות לא היה צריך לעבור כל כך חלק. אותו אדם במע"צ שהשאיר קונוסים על חצי מסלול שמאלי לאחר עיקול בכביש 5 לכיוון מזרח (בקטע שבין מורשה לפ"ת) במשך שבועיים, הרבה יותר גרוע מ-100 חותכי מסלולים.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

שמירת מרחק זה דבר נורא בארץ שלנו...

אם מישהו נצמד לי לתחת מה אני אמור לעשות :?: כשלאבא שלי נצמד מישהו לתחת הוא נותן ברקס חזק ופתאומי ואז מיד גז חזק.. בד"כ זה גורם לאנשים להתרחק

אני שונא את הקיץ!

פורסם
שמירת מרחק זה דבר נורא בארץ שלנו...

אם מישהו נצמד לי לתחת מה אני אמור לעשות :?: כשלאבא שלי נצמד מישהו לתחת הוא נותן ברקס חזק ופתאומי ואז מיד גז חזק.. בד"כ זה גורם לאנשים להתרחק

סליחה ילד !

אתה שם לב לדברים המטומטמים שאתה מתגאה בהם ועוד אומר אותם פה ..

אתה חושב שאבא שלך הוא נגד הבעיה , ההפך הוא הבעיה בהתלמותה..

נותן ברקס פתאומי , זה הגורם המרכזי לתאונה!!!

מישהו לא שומר מרחק , לא שומר על החוק , מאיטים ואף עוצרים

ואם ישנה אפשרות עוברים לנתיב אחר , על מנת להמנע מפגיעה..

בבקשה אל תדבר שטויות , כול הודעה שלך נוטפת שטויות..

ובקשה למנהלים ,אם אפשר להעביר את הנושא לפורום הכללי..

פורסם

מה שאבא שלך עושה הוא מסוכן ודבר שלא יעשה !!!!!!!!!!!!!!

אם מישהו נצמד לו לתחת - אז שיעבור לנתיב הימני !!!

ובכל מקרה, מספיק לעזוב את הגז ולתת לרכב להאט, זה שמאחור כבר יאבד את סבלנותו ויעקוף.

בלימת פתע כמו שתארת, היא לא חוקית (לפי התקנה שקובעת כי אסור לבצע בלימת פתע שלא לצורך) והיא עלולה להסתיים בתאונת שרשרת ...

דני G.

פורסם

את הבלימה הזאת הוא עושה במקומות שאין איפה לעקוף

הוא לוחץ על הברקס הנהג נבהל ומתרחק

הוא לא לוחץ על הברקס בצורה כזאת שהנהג מאחוריו יכנס בו...

אני שונא את הקיץ!

פורסם
לא אמרתי שזה מסוכן באותה מידה, אמרתי - שזה לא בסדר באותה המידה !!

כן, עברתי את ה-90, כן זה לא בסדר, כן גם אני באותה סירה !!!

כל אחד יעשה חשבון לעצמו ויבדוק את עצמו,

אחד ימצא את עצמו נוהג מעל המהירות המותרת, אחד ימצא עצמו נוהג מעל המהירות המתאימה לתנאי הדרך, אחד ימצא עצמו עובר נתיב בלי לאותת, וכן הלאה ...

דני G.

לא דני אתה לא באוטו סירה , אומנם לפי החוק אתה כן , אבל לפי כול אמות המידה אתה לא

אני חושב שאתה בתור מדריך נהיגה בישראל , צריך לעשות את ההבחנה

ולו הדקה ביותר בין נהיגה מהירה בהתאם לתנאי הדרך לבין

חציית קו לבן בהתאם לתנאי הדרך, ולפעמים קיימת אפשרות כזו שהיא כמובן

לא חוקית ואסורה ..

אבל להכליל נהיגה במהירות מעל המותר בהתאם לתנאי הדרך והשלכתה

כלפי עשיית עבירות כאלו או אחרות בעתיד , בהשקפה של עבריין נשאר עבריין

וממשיך במעשיו , היא לקויה , לקויה כמו שהוצגה בתכנית , בקטע הכביש הישר..

אני יתן דוגמא על עצמי ולא אטיף לאיש אחד או אחר

על זה שיכול ליהיות שהוא נסע כך וכך..

אני מודה , אני נוסע מעל המהירות המותרת , כמובן , בהתאם לתנאי הדרך..

אבל , אני מקפיד לא לחסום צומת , לא לנסוע בנתיבי תחבורה ציבורית ,

לא לחתוך נהגים ,

ויתרה מזו אני גם עושה דברים התורמים לבטיחותי והנוסעים ברכבי

כמו שדני העלה : בדיקת לחץ אוויר , שאני עורך בכול מילוי דלק , פעם עד פעמיים בשבוע..

עכשיו השאלה שלי היא , זה הופך אותי לעבריין תנועה?

זה שאני מתחשב בכול "חוקי" התרבות , ומאפשר השלתבות בתנועה?

או זה שאני נוסע מעל המהירות המותרת , אבל * בהתאם לתוואי הדרך..

בנוסף , אוסיף משהו על התכנית של חיים הכט..

חיים הכט אומנם צילם נהגים חותכים נתיב , אבל , הוא גם צילם נהגים נכנסים במתינות

לנתיב מסויים , אולי הם טעו , והחוק אגב מאפשר את העניין , אין שום קו לבן או מניעה.

אבל חיים הכט הכליל את כולם ..

זה מזכיר קצת את הסיפור זאב זאב..

למה כי אנחנו ישראלים .. אנחנו בוכים על המצב בכבישים ועושים אותו גרוע יותר.

התוכנית עם כול הכבוד ליוזמה של חיים הכט , לא תתרום כלום למעט ראייה

סובייקטיבית .כדברי יד ימינו של גוליאני מפקד המשטרה , ששמו נשמט מזכרוני

"תרבות נהיגה יש להשיג בכוח " - השקפה זו לטעמי שגויה..

אולי הרתעה אחרת תעבוד טוב יותר

כמו הקמפיין המזעזע באוסטרליה...

לירן.

פורסם
את הבלימה הזאת הוא עושה במקומות שאין איפה לעקוף

הוא לוחץ על הברקס הנהג נבהל ומתרחק

הוא לא לוחץ על הברקס בצורה כזאת שהנהג מאחוריו יכנס בו...

אף פעם אינך יודע מהי מידת עירנותו של הנהג שמאחוריך.

אי לכך בתוואי דרך שאין בה אפשרות עקיפה, רצוי להפחית ממהירות רכבך בהדרגתיות וע"י כך הנך גורם לכך שמרחק הבלימה קטן.

במקרים קיצוניים אף רצוי לעצור בשול ולתת לתנועה לעקפך.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לא המתנדבים יהיו אלו שיקבעו מי עבריין ומי לא, אלא הם ישלחו את החומר המצולם למשטרה וזו תחליט מה לעשות עם זה.

דני G.

אוי ואבוי... :evil: עכשיו הם רק ישבו במשרד, יצפו בסרטי וידאו ביתיים ויחליטו את מי לדפוק על סמך ראיות מפוקפקות אלו. וזה עוד עשוי להפוך לנוהל קביל לחלוטין-רק בישראל...

אני חושב שאנחנו לא שמים לב לאיזה מחול שדים זה עלול לגרום,

בהתחשב בחומר האנושי המשובח שבו מדובר.

פורסם

לא המתנדבים יהיו אלו שיקבעו מי עבריין ומי לא, אלא הם ישלחו את החומר המצולם למשטרה וזו תחליט מה לעשות עם זה.

דני G.

אוי ואבוי... :evil: עכשיו הם רק ישבו במשרד, יצפו בסרטי וידאו ביתיים ויחליטו את מי לדפוק על סמך ראיות מפוקפקות אלו. וזה עוד עשוי להפוך לנוהל קביל לחלוטין-רק בישראל...

אני חושב שאנחנו לא שמים לב לאיזה מחול שדים זה עלול לגרום,

בהתחשב בחומר האנושי המשובח שבו מדובר.

הנוהל קביל בכל העולם הנאור, וגם בישראל ולא מהיום.

וכל הכוונה של המשדר היתה לגרום למחול שדים, בכדי שאנשים יתחילו לנהוג ביתר תרבות(אם היא קיימת בכלל).

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...