רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
בני-זונ..!!!! פשוט בני-זונו..!!!!!!!! פרצו לי לאוטו פעם שנייה!!!! ועוד בחנייה של ההום סנטר באשדוד!!!!!! מה שהם עשו, אני לא מאמין!!! שברו לי חלון ועיקמו עם מברג את כל הדלת!!! יימח שמם!!! מילא שגנבו רמקולים ומגבר אבל למה?? למה לעשות כזה נזק לאוטו???? אם רק הייתי מוצא אותם!!...
הודעה אחרונה מאת BMW_316, -
- 2 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
ובמה הוא שונה / טוב יותר ממנועים אחרים? Serpent
הודעה אחרונה מאת RedR, -
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, בבעלותי סיטרואן קסארה דגם מילניום עם תיבה אוטומטית "חכמה" שאמורה להתאים את עצמה לסגנון נהיגה של הנהג (אינני אוהב אוטומט, זה אך ורק בגלל אישתי ). אני מעדיף בנהיגה בעיר או בכביש שלא מאפשר לנסוע במהירות מעל 60-70 קמ"ש להעביר בורר הילוכים כמה בנהיגה עם גיר רגיל מ-D ל- "3", הדבר שלדעתי לא נותן לתיבה לנסות להעביר להילוך הרביעי (זה נראה לי יותר טוב הן למנוע הן לתיבת הילוכים). כאשר אני מגיע למהירות מתאימה להילוך רביעי אני מעביר את הבורר למצב "D�. השאלה האם כל זה בכלל נכון - להעביר הילוכים בתיבה אוטומטית? בתודה מראש, אדי
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
יש כאן כמה וכמה כאלה... חברה שלי רוצה ללמוד נהיגה (היא החליטה שהיא חייבת לקנות סמארט, ולמרבה הצער דרישות הקדם הן רשיון נהיגה על רכב. רשיון קטנוע לא תופס, למרות שבמקרה הזה זה ממש קרוב) אולי מישהו מכם יכול להמליץ על מורה רציני ומקצועי, בתל-אביב או רמת-גן?
הודעה אחרונה מאת פרטנר, -
-
- 0 תגובות
- 878 צפיות
האם מישהו מכיר חנות לשיפורים באיסטנבול ההורים טסים ביום ראשון, וזו הזדמנות טובה לפנק את הצרפתיה שלי. אם יש לכם כתובת מדוייקת זה בכלל פגז. תבורכו
הודעה אחרונה מאת Yogev, -
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כימעט כולם מיתלוננים על ימין ועל שמאל על איך שמכוניות חדשות, עגולות, כבדות, גדולות, מחובדות ובטוחות לא עושות את הכיף של המכוניות של פעם. האמת, לא ממש הבנתי במה מדובר כי אני נוהג במכונית חדשה שעושה לי כיף ללא גבול. עד ש... נסעתי בתור "רק" נוסע באלפא ספרינט... כן... אותה כחולה יפיפיה.... היא קטנה, מינימלית, קרבית, קלילה, עם מנוע רועש ומטורף!!!! (קלישאה: יהלום אמיתי! הייה מתבקש). אומנם היא משופרת מעט, אך זה לא העיקר במה שעושה אותה ככה. היא לא מפנקת, אבל היא נוסעת בלי פשרות, ומענגת אפילו את מי שלייד הנהג. (או במיקרה הזה נהגת). למרות ההנעה הקידמית הנטייה לתת היגויי מעטה ביותר. זווית הגילגול כמעט אפסית. אין!!!! זו חיית נהיגה מהנה בכל פרמטר…
הודעה אחרונה מאת paulpro, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני צופה בסרטון על ה P1 של סובארו והנה מה שהיה לטיף נידל להגיד בפתיחה There was a time that the most interesting thing about Subaru was that it read U, R , A , BUS backwards
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מחפש המלצה על חנות ואם אפשר גם רכב סביב 500 ש"ח. אני רוצה משהו שיהיה רפליקת ראלי-עדיף פוקוס WRC. ראיתי בטאוור הוביס משהו ב110$ כולל הכל, נשמע אחלה- אבל מה עלות המשלוח מהם? מישהו התנסה בזה בעבר?
הודעה אחרונה מאת d_guy11, -
- 0 תגובות
- 897 צפיות
הנס פון-מארק נולד ב 1903 בכפר קטן שבגרמניה. הוא היה בן לעקרת בית ומורה לפילוסופיה, ובשנותיו הראשונות לא זכה לרמת חיים גבוהה, אולם פטירתו של דוד עשיר בשנת 1915 הובילה להורשת רוב הונו להנס הצעיר. בגיל 18 סכומי הכסף הגדולים עברו לרשותו, ומכיוון שלא היה לו צורך לעבוד, הוא פנה לעיסוקים פילנתרופיים לטובת הקהילה. בשנות ה 30 גרמניה כבר התאוששה ממלחמת העולם הראשונה. והיטלר, שראה בחזונו מכונית זולה שתהיה נגישה לכל פועל, החל מקים את מפעל KDF קרוב לכפרו של הנס. סביב למפעל קמה עיירה שלמה (KDF שטאט) שנועדה לאכלס את פועלי המפעל. המכונית עוד לא היתה זמינה לכל, ולעיר לא הייתה מערכת תחבורה ציבורית כמו בערים הגדולות יותר, ולכן הנס רכש מכונית גדולה, והחל מסיע פועלים משכונות…
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
- 1 תגובות
- 999 צפיות
נלקח מ YNet. כנסו וקראו: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2474634,00.html "מהירות העולה על החוק, אינו גורם דומיננטי בתאונות קטלניות או קשות. מאמצי האכיפה המוקדשים לעברייני המהירות מופרזים לנוכח תרומתן של עבירות אלה לקטל. כנראה שצודקים אלה הגורסים שהמשטרה הפכה לגובה המסים היעיל במדינה."
הודעה אחרונה מאת Boxer, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו יודע אם נפתח קורס של אלטרנתיבי בפסח ואם לא אז מתי נפתח?
הודעה אחרונה מאת יובל, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי שאלה לגבי חלקים שמזמנים מחול . אני צריך להזמין חלקים לאופנוע שלי מחול .ומיכוון שיש לי משפחה בחול אני רוצה לחסוך את עלויות המיסויי ושלוח את החלקים אליהם ושהם ישלחו לי אותם בדואר. השאלה היא אם אין סיכון בזה האם חבילות שנישלחות בדואר לא עוברות דרך המכס ? צריך לקחת בחשבון שהחלקים קטנים מאוד (אטמים וכיו"ב) ונכנסים במעטפה בינונית . מישהו יודע ?או בעל רעיון אחר? תודה בועז וולקן
הודעה אחרונה מאת בועז וולקן, -
-
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
> 1. They travel faster in all gears, especially reverse. > > 2. They accelerate at a phenomenal rate. > > 3. They enjoy a much shorter braking distance. > > 4. They can take bumps at twice the speed on private cars. > > 5. Oil, battery, tire pressures and fluid levels do not need to be > checked nearly so often. > > 6. They have a much tighter turning radius. > > 7. The floor is shaped like an ashtray. > > 8. They only burn the cheapest gas available. > > 9. They do not have to be garaged at night. > > 10. They can be driven up to 100 miles with the oil wa…
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
א', חברי הטוב שהוא גם המתכנת הבכיר בחברה שלי, תופס אותי אתמול בין ישיבה לישיבה, ושואל אם אני יכול להקפיץ אותו למוסך המרכזי של סיטרואן. יש לו C5. "מה קרה?" אני שואל. "פנו אלי מסיטרואן, ביקשו שאני אכניס את האוטו למוסך לשדרוג גרסה במחשב." טעות איומה, כמובן. האוטו נוסע בלי בעיות (חוץ מאיזו תקלה באזעקה, המקומית כמובן) מאז שנרכש. להכניס אוטו תקין למוסך המרכזי זה כמו להכניס את יוסי ביילין לשוק מחנה יהודה - מתכון לצרות. הקפצתי אותו למוסך, בדרך צחקנו על זה שזה ממש מקביל לכך שאנחנו היינו מיועדים לשדרג השבוע גרסה של התוכנה שלנו אצל אחד הלקוחות החשובים, ותהינו אם התהליך דומה - זאת אומרת, המוסכניק מבקש מכל הנוסעים לצאת מהמכונית ולסגור את כל החלונות, אחר כך מתחיל תהליך א…
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
- 20 תגובות
- 2 אלף צפיות
כל בעלי האופל אשר נגנב להם הסמל יכולים לגשת למוסכי UMI, שם יותקן להם סמל חדש ללא כל תשלום !!! לטענת UMI : "הסמל מקנה לבלי אופל תחושת שייכות ונאמנות למותג". כל הכבוד ! מי ייתן וכל יבואני הרכב ינהגו ככה ! (נלקח מ"אוטו"). הראל.
הודעה אחרונה מאת אליה, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
fabia wrc בגרסת חמש דלתות דווקא, וסיטרואן C3 למירוצי הסופר-סיקסטין... אפשר להנות מתמונות בלינק המצורף: http://www.wrc.com/en_GB/Gallery/Photo/PhotoSearch.htm
הודעה אחרונה מאת yaron_z, -
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ראיתם את האימפרזה שיש שם? זו לא זו מאוטו 200? ואם זו לא זו, מישהו ראה\מכיר את הרכב?
הודעה אחרונה מאת אוהד, -
אופנוע=חסכון? 1 2
מאת luckies-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אז ככה זה ת'רד רק למי שיודע לענות על השאלות הבאות מניסיון: אני חושב כבר מספר חודשים לעבור לדו גלגלי ועשיתי כבר כמה בדיקות ולפי מה שקאיתי החיסכון הוא לא גדול במיוחד. לדוגמא כדי לעשות את המעבר צריך לקנות? 1.קסדה:600-1500 ש"ח. 2.מעיל:1500 ש"ח. 3.כפפות:150-300 ש"ח. 4.הרכת אבטחה(מנעול דיסק,שרשרת,כיסוי):1000 ש"ח. ועוד לא דיברנו על מחיר של הכלי (עד 500 cc). והביטוח שעולה משהו כמו 5000 ש"ח. וטיפולים אחד ל-5000 ק"מ. מה אתם אומרים נשמע כמו חסכון או תענוג למי שיש?
הודעה אחרונה מאת Aדי, -
-
C2 בMOTOCAR ..
מאת דניאל- 0 תגובות
- 829 צפיות
http://www.motocar.co.il/motocar/news/news.asp?id=3063
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
לדעתי הרעיון יפה מאד ויתרום את סינונם המתאים של אנשים שפשוט לא יודעים לשלוט ברכב ויוצאים לכביש עם הידע המסוכן , אני תומך ... http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2470493,00.html
הודעה אחרונה מאת BMW_316, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
A32K AMG..... http://www.supercars.net/cars/2002@$Mercedes-Benz@$A32K%20AMGg.html מעניין איך היא על הכביש (וכמה כבר התהפכו ) ומעניין כמה היא עולה בארץ
הודעה אחרונה מאת liran, -
- 0 תגובות
- 905 צפיות
לחץ כאן, לא שם... כאן !!!
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
דגם קונספט של שברולט קורבט - הדור הבא בשם "מוריי" אחראי על ביצוע העיצוב היא לא אחרת מאשר הסדנא האיטלקית "Italdesign" שיהיה שבת שלום הרמן
הודעה אחרונה מאת kobyiso, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מה זה מונט ומה ההבדל בינו לבין כוחות סוס? למה יש את שניהם בכלל? ומה התפקיד של כל אחד? אודה לכם אם תענו לי על השאלות...
הודעה אחרונה מאת ibiza 1800, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2465313,00.html יפנית לא אמינה
הודעה אחרונה מאת ron_mazda323-f, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
תלמידי נהיגה בחולון נדרשים לעבור מבחן מקדים (פרי טסט) שהוא חלק מהציון הכולל של המבחן; יכלול, בין השאר, זינוק בעלייה ורברס; הפרי טסט יונהג בקרוב גם בחיפה, ברחובות וברמלה http://news.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&path=&id=357053
הודעה אחרונה מאת Meishar84, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
A1-SR שהפסיקו לייבא אותו ב-98 SR שהמשיכו לייבא אותו אחרי 98 (או שזה דגם חדש?) בכל אופן המחירון של ה-SR גבוה ב-2000 ש"ח מה-A1-SR באותו השנתון. מישהו יודע מה ההבדל בין שני הדגמים ? ואם אפשר קצת פרטים טכנים שיכולו לעזור.. תודה שמוליק .
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
תאונה בכביש 5
מאת אוהד- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אתמול בבוקר בכביש 5 אחרי מחלף קסם לכיוון מערב. אני עולה על הכביש ממחלף קסם ונכנס לתוף גשם זלעפות עם ראות די נמוכה, אני בימני ואני שם לב שרנו מגאן בולמת חזק בשמאלי ללא כל סיבה, כנראה בגלל הגשם, פיאט אונו שהיתה מאחוריה לא הספיק לבלום ונכנסה בה ואז בא עוד רכב מאחור ונכנס באונו בעוצמה. האונו עפה לנתיב הכי ימני, אבא שלי הספיק לעבור לאמצעי ובכך להתחמק מהתאונה. תאונה מחרידה בטוח עם נפגעים, אני מניח במצב קל.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איזה תערוכה של מכוניות הולכת להיות השנה, או שהשנה אין "תערוכה" אלא רק אטרקציות שונות ?
הודעה אחרונה מאת כRובי, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
ממש בימים אלה השלמתי 100 אלף ק"מ על הוולקן שלי. זמן לסיכומי ביניים. ביוני 99, היא נקנתה עם 48 אלף ק"מ, ב 42.5 אלף ש"ח. 8.5 מתחת למחירון. לא היה ביקוש לוולקנים אז, ובנוסף היא היתה יד רביעית (מודל 95). בוחן אינטליגנט כלשהו במכון הבדיקה החליט שהמנוע "גמור" בגלל "לחץ עוקה גבוה", מה שהנחית עוד את המחיר (קשקוש מוחלט כמובן, המנוע ממשיך להיות "גמור" לשביעות רצוני כבר 100 אלף ק"מ מאז). בימים אלה הגענו ל 149K ק"מ. מרביתם יש לציין בנסיעות בין עירוניות, חיפה-ת"א בעיקר. היתר בעיר, ביחס של שליש/שני שליש בערך. כל כמה שבועות/חודשים חילוץ עצמות בכביש נהיגה כלשהו. לרגל המאורע החגיגי ריכזתי סיכום של התיקונים והטיפולים שבוצעו באוטו בתקופה הזאת, לטובת אלפי בעלי הוולקנים, …
הודעה אחרונה מאת בועז וולקן, -