Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופנוע=חסכון?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם זאת היתה הנורמה בישראל (שאופנועים יעמדו בפקק עם מכוניות) אני לא הייתי רוכב על אופנוע ביומיום.

חד וחלק.

יש מקרים בהם אני מתקדם בפקק יחד עם מכוניות - במקרה של כביש צר בלי מרווח מספיק בין המכוניות, או במקרה שזיהיתי לפני נהג מסוכן מהסוג שכל הזמן מדלג בין הנתיבים בפתאומיות.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

פחחח, בטח. אין ספק.

חוץ מזה שחיסלת ברגע את אחת הסיבות הבסיסיות לרכב על דו"ג, אני מעדיף לעבור בין מכוניות או ליסוע על השוליים בפקק מאשר לעמד מאחורי רכב ברמזור ושאיזה נהג שלא ממש רואה טוב/שם לב יכנס בי מאחור ויעיף אותי על הרכב מלפנים כי היתה לו טעות בהערכת המרחק.

יש מדינות שבהן האופנועים מתנהגים כמו המכוניות, מדינות אלו נחשבות גם שבעלות תרבות מוטורית מפותחת. כל זאת עדיין לא אומר שמה שנכון לשם נכון למדינה שלנו מוכת הפקקים שבה כל אופנוען מחפש סיבות נוספות חוץ מהפאן שברכיבה להשארת הדו"ג ברשותו בגלל תעריפי הביטוח.

סיבות נוספות אלו נקראות במילה אחת פרקטיות, פרקטיות שמנסים לפגוע בה גם ע"י איסור חניה על המדרכה (ע"ע עירית ת"א).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
פחחח, בטח. אין ספק.

חוץ מזה שחיסלת ברגע את אחת הסיבות הבסיסיות לרכב על דו"ג, אני מעדיף לעבור בין מכוניות או ליסוע על השוליים בפקק מאשר לעמד מאחורי רכב ברמזור ושאיזה נהג שלא ממש רואה טוב/שם לב יכנס בי מאחור ויעיף אותי על הרכב מלפנים כי היתה לו טעות בהערכת המרחק.

יש מדינות שבהן האופנועים מתנהגים כמו המכוניות, מדינות אלו נחשבות גם שבעלות תרבות מוטורית מפותחת. כל זאת עדיין לא אומר שמה שנכון לשם נכון למדינה שלנו מוכת הפקקים שבה כל אופנוען מחפש סיבות נוספות חוץ מהפאן שברכיבה להשארת הדו"ג ברשותו בגלל תעריפי הביטוח.

סיבות נוספות אלו נקראות במילה אחת פרקטיות, פרקטיות שמנסים לפגוע בה גם ע"י איסור חניה על המדרכה (ע"ע עירית ת"א).

בלונדון צפיתי יותר מפעם אחת ברוכבי אופנוע שעומדים בגשם שוטף מאחורי מכוניות ולא מתקדמים לראשית השיירה, שוב מדינה עם תרבות מוטורית בה רוכב אופנוע הוא לא דנידין או מכשול לתנועה.

אגב, אני עובד ברח' אבן גבירול בת"א וידוע לי על חלוקת קנסות לדו"ג שחונים על המדרכות

נכון להיום עדיין לא קיבלתי דו"ח חניה, אבל היה ואם :mad::mad::mad:

פשוט איוולת !

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

לאופנועים/קטנועים ברח' אבן גבירול בת"א, בעיקר באזור עירית ת"א אבל לא רק. מעבר לחוצפה הבסיסית שבמתן קנס לדו"ג בחניה על מדרכה...הקנס עצמו הוא על סך 250 ש"ח, כלומר אותו קנס שנותנים למכונית שחונה על מדרכה.

:mm_nah: ענק לעירית ת"א.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני קיבלתי כבר פעמיים דו"ח מעיריית כפ"ס על חניה על המדרכה.

מאז, אני חונה ככל שאני יכול במקומות חניה של מכוניות כשאני נכנס לעיר.

חוצפנים. אני עוזר לפתור להם את בעיות החניה בעיר, והם עוד מעיזים לתת לי דו"ח על זה :twisted:

יש לי חלום לגייס איזה 100 אופנוענים לאיזה יום ששי מוקדם בבוקר, ולהעמיד את האופנועים במקומות חניה חוקיים (אפילו עם תו חניה אם צריך) במרכז העיר, ולחכות שהתושבים יקראו לפקחים, ואז לראות מה יקרה....

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

חוצפנים. אני עוזר לפתור להם את בעיות החניה בעיר, והם עוד מעיזים לתת לי דו"ח על זה :twisted:

יש לי חלום לגייס איזה 100 אופנוענים לאיזה יום ששי מוקדם בבוקר, ולהעמיד את האופנועים במקומות חניה חוקיים (אפילו עם תו חניה אם צריך) במרכז העיר, ולחכות שהתושבים יקראו לפקחים, ואז לראות מה יקרה....

מה הרווחת בזה ?

לדעתי הסיכון שנהג יפיל לך את האופנוע במהלך חניה גדול יותר מקבלת דוח חניה.

באיזה מקרה הנזק לכיס שלך יהיה גדול יותר זה די ברור.

אני ממשיך להחנות במקומות שנוח לי ושבהם אני מהווה מינימום של הפרעה

במקומות חניה שמיועדים למכוניות, קרי בעיקר ליד מדרכות לעולם לא אחנה.

לגבי החלום, מה דעתך על לגייס את כל רוכבי האופנוע בגוש דן ואילו שמגיעים לגוש דן

לבוקר של סולידריות והגעה עם הרכב למרכז העיר ?

אולי אז יפול להם האסימון :evil:

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

בעקבות המקרה האחרון בעירית ת"א זה בדיוק מה שאנשים בפורום תפוז התכוונו לעשות, לתפוס בשעת בוקר מוקדמת את כל מקומות החניה באזור העיריה בת"א....ככה שגם לפקחים לא יהיה איפה להחנות בבוקר, את המסר שלו זה יעביר היטב.

בנתיים הבנתי שהגיעו כנראה לאיזה הסדר עם העיריה ככה שבנתיים לא מוציאים זאת לפועל.

פורסם

בנדיט 400 הוא אופנוע יפיפה, מסובך לאחזקה עם חלקים יקרים מאוד, הסיכוים למצוא אחד שמור זה כמו למצוא אימפרזה טורבו 97 עם 8K ק"מ יד ראשונה מרופא לא בשבת...

לבנדיט יש את הצליל הכי יפה מכל אופנועי ה"עד 500" הוא לא הכי מהיר ולא משנה מה יגידו לך, אם אתה גבוה הוא גם לא יהיה נוח כל-כך.

הGS פשוט מאוד, קירור אוויר (אל תקנה עם פרינג), פשוט מאוד וזול לאחזקה, חלקים זמינים, די נוח צליל חביב ועמום ועיצוב מיושן (למעט שנת 2000 ומעלה).

GPZ, מתאים לרוכבים גבוהים, נוח, מהיר (הכי מהיר בקטגורייה) קירור מים, פול פרינג מקורי, ארוך במקצת, אמין, רעש של מכונת כביסה (רצוי להחליף את 2 האגזוזים לאחד).

CB500, אמין, יפה, בולמי קפיצים מאחורה (מאוד מיושן) בלימה מצויינת, רעש חביב.

ER5 , מיושן, יפה (הכי קרוב לבנדיט שאפשר), אמין מאוד, מושב נמוך, יש מספר מכלולים זהים בGPZ, רגליות המורכב נוטות להתפרק, שקט.

אם אתה רוצה דו"ש אני ממליץ בחום על DR350, מודל 95 ומעלה (יש סטרטר) , לא בעיה למצוא שמורים כי יש בשפע, חלקים זולים, מאוד פשוט לאחזקה.

יש עוד הרבה אופציות, אם בא לך לשלב בינהם תחפש איזה KLE - קצת יקר אבל כלי נהדר, נוח וחזק....

haters will hate

פורסם
בנדיט 400 הוא אופנוע יפיפה, מסובך לאחזקה עם חלקים יקרים מאוד, הסיכוים למצוא אחד שמור זה כמו למצוא אימפרזה טורבו 97 עם 8K ק"מ יד ראשונה מרופא לא בשבת...

לבנדיט יש את הצליל הכי יפה מכל אופנועי ה"עד 500" הוא לא הכי מהיר ולא משנה מה יגידו לך, אם אתה גבוה הוא גם לא יהיה נוח כל-כך.

הGS פשוט מאוד, קירור אוויר (אל תקנה עם פרינג), פשוט מאוד וזול לאחזקה, חלקים זמינים, די נוח צליל חביב ועמום ועיצוב מיושן (למעט שנת 2000 ומעלה).

GPZ, מתאים לרוכבים גבוהים, נוח, מהיר (הכי מהיר בקטגורייה) קירור מים, פול פרינג מקורי, ארוך במקצת, אמין, רעש של מכונת כביסה (רצוי להחליף את 2 האגזוזים לאחד).

CB500, אמין, יפה, בולמי קפיצים מאחורה (מאוד מיושן) בלימה מצויינת, רעש חביב.

ER5 , מיושן, יפה (הכי קרוב לבנדיט שאפשר), אמין מאוד, מושב נמוך, יש מספר מכלולים זהים בGPZ, רגליות המורכב נוטות להתפרק, שקט.

אם אתה רוצה דו"ש אני ממליץ בחום על DR350, מודל 95 ומעלה (יש סטרטר) , לא בעיה למצוא שמורים כי יש בשפע, חלקים זולים, מאוד פשוט לאחזקה.

יש עוד הרבה אופציות, אם בא לך לשלב בינהם תחפש איזה KLE - קצת יקר אבל כלי נהדר, נוח וחזק....

שכחת לציין שה-GS הכי מתאים לרוכב החדש מבחינת התנהגות (הכי סלחן לטעויות בקטגוריה), ויש ממנו בשפע...

מהבנדיט להתרחק, רק רעש בלי קבלות, ולא נוח!

ה-GPZ (שהיה ברשותי לפני הקליאו), לא סלחן לטעויות (למזלי לא עשיתי טעויות :wink:), היגוי שמושך את האופנוע לאספלט (בפניות, סיבובים וכו'), והכי חשוב כל נפילה (של מתחיל בד"כ), מצריכה תיקון של הפיירינג (עסק יקר, יחסית לאחרים).

לפי דעתי בתור מתחיל תעלה על דו"ש או GS...

Finger's gonna kill me.

• תוכן חדש...