רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
דגם חדש של הלאדה אשר יעלה על הכבישים ב-2004 אצלנו ? סביר להניח שכן. כמה תמונות
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
- 16 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכולם. ברשותי יונדאי קופה שנת 97 שרכשתי לא ממזמן. הרבה אומרים לי שהאוטו בעל הרבה פוזה והרבה פחות ביצועים. יש לי אותו כחודש ואת האמת שאני די מרוצה... ועכשיו לעניין, האם כדאי בכלל להתחיל בשיפורים של האוטו? אני שומע הרבה אנשים אומרים שזה שטויות ואף מזיק לרכב. ואם כן כדאי, במה להתחיל? היכן? ועלויות? כל תגובה תבורך.
הודעה אחרונה מאת BMW_M5, -
שמעתי עליה דיי רבות (ואני מניח שגם אתם ולכן אני לא אציג את נתוניה שלדעתי אתם כבר יודעים) ולשמחתי היא הופיעה בתערוכה. הRS כמו רוב המכוניות הספורטיביות הייתה מוקפת בהמון אנשים בוהים, נוגעים ויושבים כך שהיה די קשה להגיע אליה אך התמזל מזלי ולאחר המתנה לא ממושכת במיוחד הצלחתי למצוא את עצמי בתוכה. העיצוב החיצוני מצא חן בעיניי. החלק העליון שלה נראה רגיל וככל שמסתכלים מטה רואים יותר ויותר אגרסיביות ומוטיבים ספורטיביים, ממש כאילו שהאוטו לבש "חמור". האוטו הזה הוא מסוג המכוניות שמי שלא מכיר אותה ויודע מה היא, סביר להניח שלא ישים אליה לב אילו זו הייתה עוברת לידו ברחוב . פנים הרכב הוא מאד פשוט, מינימליסטי, יחסית איכותי ולא מפנק. (אני לא אוהב את הרגשת הגומי-פלסטיק הזאת שאופיינית בפ…
הודעה אחרונה מאת בידר, -
- 24 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
לי יש מתחת למיטה אגזוז שקניתי אחרי ההורדה השניה , צלחת ברקס ורפידות ישנות ( אני לא יודע למה יש משיכה לצלחות ). ארגז כלי עבודה . ארגז ניקוי לרכב. צפצפה בקרטון , כל סעפת האויר שהורדתי , משאבת מים לשפריצרים כל מיני שמנים וצינורות מגומי , ספוילר שלא מתאים לשום דבר. מצאתי אותו בפירוקיה וקניתי בגרושים. זהו. חלש , נכון , אני בטוח שיש לאנשים פה דברים יותר מענינים. נכון שפורים עכשיו והסקר מתאים יותר לפסח , לא נורא.
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חשבתם שאתם יודעים לנהוג? צפו בלינק ותלמדו ... http://www2.omnitel.net/smirlis/tmp/schule.html רונן
הודעה אחרונה מאת Liran_a, -
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כתבה מעיתון מעריב היום.
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הראלי הצחורה שלי הושבתה לחודש החל מאמש. זה מה שהבטיחו... שבוע וחצי עד שיגיע המנוע החדש ואח"כ יקח קצת זמן לעבוד עליו... להלן תמונות מהפירוק. מצטער על האיכות, המצלמה לא שלי.
הודעה אחרונה מאת santiago, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכם ידידי !!! רוב המדור הזה כולל ביות ברכבים, טיפולים , שמנים , צמיגים ומנועים למינהם. סה"כ הרכבים מאוד אמינים , כן כולם לדעתי, אבל !!!!!!!!!!!!!! : לעיתים אנו נוטים ליחס חשיבות רבה מידי לכל צילצול ולכל "תחושה" שהרכב לא סוחב... תגידו, כאשר אנו משתעלים, או שפתאום כואבת לנו קצת הרגל או כאב ראש אחרי יום עבודה אנו מתנהגים כמו שהיינו מתנהגים לרישרוש ברכב ?! נשמע קצת מטריד לא ??? בתכלס, זוהי מכונה שמשרתת אותנו נפלא וללא בעיות בד"כ, שמון מינרלי, סינטטי או מה שבינהם - בעצם המנוע לא ממש ממש מרגיש בהבדל. ותחשבו על זה )))
-
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
חבר שלי נסע היום בירידה מגילה (ירושלים) ופתאום קיבל הבזק עצבני ביותר אף על פי שנסע במהירות 70 (מותר 60) אבל היה זה הבזק אחד ולא שניים כמו שמצלמה אמורה לתת , עשה הבחור פרסה , ובמקום אשר היה הפלאש, הוא ראה הונדה לבנה עומדת בצד הדרך, כאשר התקרב , ראה מצלמה גדולה לבנה , לאחר 3 שניות קפצה שוטרת ואמרה לו "סע סע מפה" , יש למישהו מושג?
חלקים מפלסטיק
מאת NirTzi-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
טוב... היום שטפתי לאמא שלי את האוטו ... פג'ו 307... ולהפתעתי ... כשהגעתי לחלק הקדמי... נגעתי בכנפיים... והם עשויות פלסטיק ... או חומר דומה! האם ייתכן הדבר ???.. לאחר מכן עברתי על כל האוטו עם האצבע ובדקתי חלק חלק ... אז באמת הכל היה פח... חוץ מהכנפיים... והפרונט ( פגוש וכל הקישוטים... לא כולל מכסה מנוע) מזה ???.... עוד המצאה צרפתית לחסוך בכסף ??.... אשמח לקבל הסבר קצר על התופעה.... תודה!
הודעה אחרונה מאת AXNOAMGT, -
-
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
משם הכל התחיל, הגרעין הקשה והותיק של הפורום... תמיד היה נחמד לחזור ולקרוא את הכיף של פעם... מצורף לינק למפגש הג'ימקאנה הראשון של פורום המכוניות. http://www.geocities.com/dror_z2000/index.html
הודעה אחרונה מאת yaron_z, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רופאים גילו שכאשר חובבי מכוניות מסתכלים על המנוע של המכונית שלהם, המח שלהם מגיב כאילו ראה פנים אנושיות. http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/2829745.stm
הודעה אחרונה מאת ערן-S, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
כל פעם מאשימים את עליית מחירי הדלק בכך שמחירי הנפט עולים. עכשיו מחיר הנפט ירד ב 10% http://www.carsforum.co.il/phpBB2/download.php?id=1744 כן, בטח, עכשיו הם בדיוק הולכים להוריד את מחירי הדלק ב חצי שקל לליטר(10%). אני בטוח שמחירי הדלק לא ישתנו! זה לא הגיוני! כאשר יש עליה במחירי הנפט - מחיר הדלק עולה. כאשר יש ירידה - מחיר הדלק נשאר. כאשר מחיר הנפט חוזר להיות מה שהיה - מחיר הדלק עולה שוב!
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 0 תגובות
- 792 צפיות
אני זקוק למידע אודות מחירה של סוזוקי באלנו מודל 1997 אבל על פי מחירון משנת 2000 בחודשים נובמבר / דצמבר... תודה,
הודעה אחרונה מאת rebgaya, -
אני לא מבין החסידים של מאזדה ובדרך כלל אני לא ממש מתעניין במה שיש להם להציע אבל הפעם היה לי הרבה זמן וגם מאד משך אותי לעשות הכרות ראשונית עם הגברת או שמא זה אדון?! (לא בדקתי מתחת לחצאית), מבחוץ היא נראית במימדים הנכונים בתור מכונית שמיועדת לשמש את הבעלים בתור מכונית יום-יומית בעיקר בתוך העיר. העיצוב מאד מוצא חן בעיניי, אין הרבה גימיקים זולים וחסרי ערך, האוטו נראה מאופק וצנוע אבל לא זול או חסר עמוד שדרה. מאזדה בהחלט עיצבו את הRX8 בתור רכב פונקציונלי. אין בה הרבה שטח לא מנוצל, תאי אכסון במקומות נגישים, תא הנוסעים די מרווח , במושב האחורי בהחלט יש מקום די והותר בשביל 2 מבוגרים ואין בעיה לצאת ולהכנס לרכב כאשר מישהו יושב מקדימה. נפח תא המטען גרם לי לפעור עיניים אומנם אין במאז…
הודעה אחרונה מאת yairk, -
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בבקשה תענו לפי סדר השאלות: 1. מה אתם חושבים על זה שמצלמים את הרכב שלכם במפגשים? 2. אתם מעדיפים להסתיר את המספר? 3. היתם רוצים לראות את התמונה באינטרנט? 4. ממה אתם פוחדים כאשר מצלמים אותכם במפגשים? תודה. חשבתי להתחיל לצלם את המפגשים באופן מסודר ולהציג גלריות מסודרות עם כל הרכבים במפגש אילון בלבד. עכשיו הקיץ נכנס, יותר אור, יותר מכוניות ויותר אנשים. תנו את דעתכם... בבעלותי מצלמת NIKON COOLPIX 3500 3.2 Mega Pixel
הודעה אחרונה מאת Boxer, -
לדעתי נהגי הראלי המסוגלים גם לנהוג במירוץ מרחק גדול פי 4 ממרחק של מירוץ F1 וגם לדעת להסתדר עם שינויים אדירים בתנאי הקרקע (יהיה זה שלג, קרח, בוץ עפר, אספלט ועוד), ראיתם הרי כמה נהגי פורמולה מצליחים לסיים מירוץ גשום... לעומת זאת בראלי אין מירוץ בלי הפתעות לצוותים.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מוסך "חוצה ישראל",שנמצא ברחוב היצירה 10 באזור התעשיה הישן בראש העין (טל 9027902-03), רוצה לתת הנחות לחברי הפורום שיבואו לבצע אצלו עבודות. המוסך הינו מוסך מורשה ברשת המוסכים של פיז'ו וסיטרואן. ההנחות נכון להיום מסתכמות באופן הבא: 10% על עבודה, כששעת העבודה שתיגבה לפני הנחה, היא 136 ש"ח, ולא 146 ש"ח, כמו שגובים במוסכים אחרים, כלומר 122.4 ש"ח לשעת עבודה. 5% הנחה על חלקים. כמובן, שבמידה ומחירי שעת העבודה ישתנו ע"י חברת "דוד לובינסקי", אז גם המחיר ישתנה, אך אחוזי ההנחה ישארו זהים. כדי לקבל את ההנחה יש לציין בפני גדעון (מנהל המוסך) שאתם חברי הפורום, ושהופנתם על ידי (שמי, יוגב). כל מי שמעוניין לשאול כל שאלה, מוזמן לשלוח לי מסר פרטי, ואני אשמח לעזור גם טלפ…
הודעה אחרונה מאת DIAGON, -
-
- 26 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
כמו שידוע לכם מידי כמה חודשיים נערך מירוץ קארטינג בין הפורומים העוסקים במוטוריקה. מירוץ מספר 5 בסדרה יערך ב20 למרץ יום חמישי בשעה 6וחצי בקארטינג נתניה. זאת תהיה הפעם השנייה שהפורום שלנו לוקח חלק במירוץ כאשר במירוץ האחרון שבו ניצחו ווינט נתנו הופעה מכובדת והבאנו את המספר הגדול ביותר של משתתפים. לכן במירוץ הזה אנחנו רוצים לא רק להביא את המספר הגדול ביותר של משתתפים אלה גם ל-נ-צ-ח !!!!!!!!!!! כול מי שחבר פורום מוזמן להתחרות ההרשמה בשירשור להודעה זאת המחיר למקצה 50 ש"ח סגירת ההרשמה ביום ראשון בשבוע של המירוץ
הודעה אחרונה מאת David, -
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
שאלה לי אליכם ... האם השיפור הטוב ביותר לרכב הוא בראש ובראשונה (כפי שהרוב טוענים) החלפת כל מערכת הפליטה ? הבעיה היא שזה עולה המון כסף . אפשר למשל בחצי מחיר להוסיף צ'יפ + קיט מלא של פילטר ולקבל את אותה תוספת כח (או יותר) . אם הטענה אכן נכונה , אז מדוע עדיפה החלפת מערכת הפליטה על השינויים הנ"ל ,למשל ? דרך אגב , מדובר ב-106GTI , אם זה משנה . אני אגיד לכם למה אני שואל (חוץ מידע כללי...) : הייתי היום אצל E&A בשביל להתקין את הדוושות (הללויה ) והוא התחיל לבלבל לי שיש לו צ'יפ מעולה לאוטו ורצה לשים לי אותו בחינם להתרשמות (אפילו הציע לי להיות עם זה כמה ימים כדי לחוות אותו) ואם אני אתחרט -הוא מחזיר למה שהיה . הוא כבר התחיל להביא כלים לעשות את זה ...…
הודעה אחרונה מאת MasterChief, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היום עצר אותי קצין חכמולוג, שאמר לי "האגזוז שלך לא חוקי" , אמרתי לו שכן ושיש "תו תקן" או אישור מסויים (ויש לי) , הראתי לו והוא אמר לי שזה חייב להיות רשום ברישיון ולא ירשמו לי את זה, בקיצור אם ה REMUS שלי לא חוקי... אז מה כן !??!? מה עושים ? הבן זונה כמעט נתן לי דו"ח והורדה, החבר שלו אמר "היום פורים עזוב אותו" ..
הודעה אחרונה מאת תומR, -
המצב בישראל
מאת RedR- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ערב טוב לכולם , אני לא רוצה לדכא את כולם עוד קצת , אבל הנושא מכאיב , ולאחר חישוב קל הוא מכאיב יותר . קחו אדם ממוצע + , שמרוויח ברוטו 20,000 שקל תורידו מיסים : 20,000 ברוטו = 11,000 בערך נטו יש לך ביד 11,000 בערך נקי , 9 אלף הלכו למדינה כבר. אתה רוצה לקנות רכב חדש , אתה משלם יותר מ - 100% מס קניה , לדוגמא אתה קונה רכב ב- 100,000 , בערך חצי הולך למדינה . זאת אומרת בחישוב קל שבקניית רכב לוקחים לך חצי , זאת אומרת שנשאר לך 5500 ש"ח בערך . זה ה - 5500 שנשאר לך לעצמך .. אבל גם זה לא ... כי תחשבו שעל כל קנייה יש מע"מ , אז תורידו מע"מ מהסכום הזה ... מה נשאר לכם לעצמכם ???? .... 25% ? ... פחות לדעתי . , כל מה שיש לי להגי…
הודעה אחרונה מאת Liran_a, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם , אני רוצה לרכז את אוסף התלונות על המוסך הנ"ל . אם אתם נפגעתם מהמוסך הנ"ל בבקשה תרשמו את הפרטים על כך . הנושא ירוכז ויועבר לגורמים המתאימים ( לוביניסקי ) . תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת RedR, -
- 33 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אני רוצה לצטט כמה משפטים ששמעתי לאחרונה, בפורום הזה: (בלי שום נימה אישית לבעלים של הציטוטים, ממש לא) ולא היה קשה למצוא את הציטוטים האלה, ממש לא. חיפוש בפורום אחר המילה ליסינג העלתה את הכל. והנימוק היחידי שמצאתי למה הוא אני לא מבין, מה מוצדק בלהרוס רכב ליסינג? מישהו יכול להסביר לי את הנקודה הזו? אנחנו מתאכזרים לרכבי הליסינג. למה? אז מה אם הם לא שלנו? אז מצווה להרוס? מאיפה בא הדבר הזה, מצווה להרוס רכוש שאינו שלך? מאיפה בא הנימוק הזה, דלק של ליסינג חובה לשתות? פלא שעכשיו חברות הליסינג מחמירות תנאים? אני לא מבין את ההתנהגות הזו. אני מבין, דלק חינם מהעבודה אז אפשר לנסוע בשקט ולנצל את זה, זה סבבה, אבל ללכ…
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שנחרשה מלמטה במפגש האחרון ביום שישי. לצורך פרוייקט מעניין. אני אודה מאוד לכל מי שיוכל לתרום פרטים בהודעה פרטית או במייל: [email protected]
הודעה אחרונה מאת OhadBH, -
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מצטער, הגעתי היום לליטל לשים את האוטו ובדרך חשבתי שאולי יהיה מישהו שאני מכיר וזה, בקיצור לפני שהספקתי להכנס לחניה אני רואה 306 GTI כסופה עם שלט למכירה וראלי97 לבנה עומדות בחניה, בפנים היתה עוד ראלי שחורה אחת ואדומה אחת דור ראשון. יוסי מחבל לנו ברכבים?
הודעה אחרונה מאת RedR, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה סתומרת הנושא נעול ? למה ? רק רציתי להגיד שNASHNASH הוא בחור ממש טוב, כנראה לא הבנתם אותו אבל הרכב שהוא נוהג עליו הוא זה מה ההיטפלות ? חוץ מזה, אולי ברצינות, אני לא יודע אם נכון להגדיר אותו סוציומט. כי זה לא שהוא הפריע לנהגים האחרים, והסתכל רק על עצמו. אפשר להגיד שהוא הכריח את הנהג שמאחוריו לעשות עבירת תנועה, לא מספיק על כך שהוא עושה עבירה. כמו אלה שחונים את הרכב שלהם בכביש דו סיטרי עם פס לבן, אתה חייב לעשות עבירת תנועה גם אם אתה לא רוצה. הייתי מגדיר אותו כ ** ****
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מצטער, אבל אתמול בלילה נכנעתי סופית. עד אתמול לא הייתי מושפע מהדעות הקדומות על צרפתיות למרות שלאבא שלי יש אחת כזאת (מהעבודה), ולמרות שהיו לה את הבעיות שלה, אבל אתמול הייתה הבעיה ששברה את גב הגמל! אני נוסע לי לתומי, עוצר בעצור לקראת פנייה ימינה, אני מסובב את ההגה עד הסוף (כביכול), אבל משום מה אני מוצא את עצמי בנתיב הנגדי. אחרי שחזרתי לנתיב שלי אני "פונה" שמאלה (אם אפשר לקרוא להפנייה של חצי סיבוב של ההגה- "פונה") ונכנס לשכונה שלי בקושי, שם כבר ההגה נכנע וסירב להסתובב ולו במעלה אחת. עכשיו הרכב מושבת במוסך (מן הסתם). רק אחרי זה חשבתי לעצמי "מה היה קורה אם הייתי נוסע בכביש בינעירוני על 90 קמ"ש והייתי נכנס לעיקול?" אז השורה התחתונה שלי מהמקרה הזה היא שלא משנה עד כמ…
הודעה אחרונה מאת Boxer, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כמה עולה ביטוח חובה זמני לשבוע/שבועיים? מטרתי היא הנעת רכב פעם בחצי שנה לטסטים .
הודעה אחרונה מאת zvit, -