Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה, במירוצי פורמולה 1 אין מירוצים בגשם שוטף?

במונקו המרווח עצום?

מאות מטרים עוברים מהר למדי במכונית פורמולה 1. אז יופי שיש ראות, אבל כדאי גם לדעת מה לעשות עם הראות.

תמצא טיעון אחר, ותחזור לסיבוב שני.

ברינג און דה סבבה

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי דעתי אי אפשר בכלל להשוות בין שני הדברים. הם דברים שונים לחלויטן ואי אפשר להכניס אותם לאותו סרגל מידות.

זה בדיוק כמו לשאול איזה טייס יותר טוב, טייס F16 או טייס מעבורת חלל. שוב, שתי דברים שונים ואי אפשר להשוות ביניהם.

פורסם
לדעתי נהגי הראלי המסוגלים גם לנהוג במירוץ מרחק גדול פי 4 ממרחק של מירוץ F1 וגם לדעת להסתדר עם שינויים אדירים בתנאי הקרקע (יהיה זה שלג, קרח, בוץ עפר, אספלט ועוד), ראיתם הרי כמה נהגי פורמולה מצליחים לסיים מירוץ גשום... לעומת זאת בראלי אין מירוץ בלי הפתעות לצוותים.

מכונית F1 מייוצרת ומיועדת לנהיגה בתנאים כאלה של כביש ישר, בלי מהמורות. תיקח כל מכונית ותעשה בדיקה כל פעם בסביבה של 2 המכוניות:

1. פורמולה 1 נגד מוכנית ראלי בשטח הררי + בוץ ופנייה. הראלי תיקח.

2. פורמולה 1 נדג מכונית ראלי במסלול F1, ישורת ופנייה. הפורמולה תיקח.

תיקח אצן 100 מטר עם רץ לריצות ארוכות...שוב, אי אפשר להשוות.

פורסם
לפי דעתי אי אפשר בכלל להשוות בין שני הדברים. הם דברים שונים לחלויטן ואי אפשר להכניס אותם לאותו סרגל מידות.

זה בדיוק כמו לשאול איזה טייס יותר טוב, טייס F16 או טייס מעבורת חלל. שוב, שתי דברים שונים ואי אפשר להשוות ביניהם.

זה כמו? דוג' ממש אבל ממש גרועה.

חברה אני חושב שכולנו פה מדברים באוויר (למעט הבחור שנהג בסינגל סיטר - בידר), ההשואה הא מסובכת בגלל שהסגנונות שונים. אין פה הרבה מקום לעובדות כי אין כל כך כאלה אז יש פה הרבה דיעות. ועם דיעות אין כל כך מה להתווכח כל עוד אין להן ביסוס עובדתי (אמרנו כבר שאין הרבה עובדות?).

אבל אם שולים לדעה אז בכיף - לדעתי נהגי הראלי צריכים להיות הרבה יותר מוכשרים לנהיגה מאשר הF1. לעומת זאת נהגי הF1 צריכים להיות מאומנים הרבה יותר לכל מה שמסביב - משמעת עצמית, ריכוז, כח סבל וכו'. נהגי הראלי מתמודדים עם הרבה מאד סוגי מכשולים והפתעות אבל אצלהם טעות קטנה אומרת שאבדה לך שניה או סתם החלקת טיפה כלומר שיש שם הרבה מקום לתמרון והרבה דברים אפשר להחליק. אצל הF1 אומנם הכל הוא די שטנץ אבל כשמתמודדים עם כוחות כאלו טעות קטנה יכולה לשלוח אותך אל הקיר ולסיים את המירוץ. או זה או שנפלת 20 מקומות והמירוץ די אבוד.

אז כמו שאמרתי הסגנונות הם שונים ובשניהם צריך דרגת נהיגה עצומה.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם
טוב,

הצעה שלי,

על מנת להמחיש את שני סוגים אלו של נהיגה... תורידו Colin McRae, תשחקו קצת...

אח"כ תורידו Formula 1 2002 של EA, או GPL... אח"כ תחזרו לפה ותרשמו איפה היה קשה יותר לשחק.

הימור שלי,

ב-GPL.

CMR2 - Piece of cake

:wink:

כן. ומשחקי מחשב הם ממש מציאותיים.

בקולין מקריי אני מצנח את הרמה הכי קשה בכמה שניות כל פעם - אתה בטח חושב שזה אומר שאני יכול להכנס למכונית ראלי ולנצח את גרונהולם באליפות העולם.

:p

רוני

קרא שוב.

להמחיש, המחשה...

דוגמא זו רק באה "להמחיש" כביכול. :wink:

172

פורסם

זורע

כול מה שאמרתי זה שאין מצב שיש חוק שנותן לגטימציה להעיף נהג אחר מהמסלול

אין חיה כזאת

אתה אמרת מפורשות

שקיים חוק שאם רכב מסויים עבר חצי מרכב אחר

יש לו את הזכות לעשות לו מה שהוא רוצה ופירטת

אוקי עכשיו זה ברור

או שאני צריך להביא מתרגמת בשפת הסימנים

בבקשה ממך תגיב לעניין

ועל תזיין את השכל על דברים לא קשורים

פורסם
אז כמו שאמרתי הסגנונות הם שונים ובשניהם צריך דרגת נהיגה עצומה.

ראלימן

מחזק את דבריך.

Howard Walker, Autocar: That rumble you're feeling is Ferry Porsche turning in his grave

פורסם
נהגי הראלי מתמודדים עם הרבה מאד סוגי מכשולים והפתעות אבל אצלהם טעות קטנה אומרת שאבדה לך שניה או סתם החלקת טיפה כלומר שיש שם הרבה מקום לתמרון והרבה דברים אפשר להחליק. אצל הF1 אומנם הכל הוא די שטנץ אבל כשמתמודדים עם כוחות כאלו טעות קטנה יכולה לשלוח אותך אל הקיר ולסיים את המירוץ. או זה או שנפלת 20 מקומות והמירוץ די אבוד.

אבדה לך שניה? אתה יודע שמירוץ ראלי, אורכו בין 1200-2000 ק"מ בשלושה ימים והפערים בין 6 המקומות הראשונים כאילו היו באותה הקפה בסיום מירוץ פורמולה 1? מתי ראית דבר כזה בעונה הקודמת?

אתה יודע מה משמעותה של החלקה קטנה בראלי (חבל שלא ראית את התמונות שצילמתי בטורקיה), או שאתה על הגג, או שאתה בתוך עץ או משהו דומה, אני לא יודע כמה אתה טוב במתמטיקה של כיתה ב', אבל מסלול ממוצע הוא ברוחב של 12-15 מטר, סטייג' ראלי ממוצע נע סביב-2-4 מטר, עכשיו תגיד לי איפה נמצא כל המרווח הזה של תמרון שעליו דיברת.

יש לך מושג בכלל מה משמעותה של שניה בראלי? אתה קורא לעצמך ראלימן ולא יודע חצי דבר על ראלי.

אתה אמרת מפורשות

יש לו את הזכות להשתמש בכל רוחב המסלול בלי קשר לכלי השני שנחשב כבר "רכב אחורי". ככה זה במירוצים חביבי. אם כל פעם שהייתי עוקף מישהו היה אסור לי לסגור לו דלת ביציאה בחיים לא הייתי מתקדם.

פתרון אפשרי

גרונהולם עולה ללא אימון על הF03 למונזה ועושה 10 הקפות, אחריו שומאכר עולה ל-5 הקפות בWRC03, בודקים את פער הזמנים באחוזים.

שומאעכר עולה לסטייג' ראלי פעמיים, מרקוס עולה פעם אחת ומודדים את פעם הזמנים באחוזים לפי הביצוע (ז"א סטייג'/הקפה) הטוב ביותר של כל נהג.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

לפי דעתי מה יותר קשה זה דבר אינדיוידואלי :!::!: מכיוון שכל ענף דורש כישורים שונים לחלוטין.

וכמו שלי יותר קל לשחק כדורגל מכדורסל כך גם יכול להיות ההיפך..

ולתת לשומאכר לנהוג במכונית ראלי לא יהווה אינדיקציה לאיזה ענף יותר קשה כי יכול להיות שלשומאכר אין את התכונות והכישורים המתאימים להיות נהג ראלי,ולהיפך.

לroy306 לפי דעתי גם נהגי הראלי וגם נהגי הF1 שואפים להיות הכי מהירים שאפשר עם הרכב הספצפי שלהם.

ודבר אחרון לירון, לדעתי כל דבר ניתן ללמוד

ולנהגי הראלי אין הפתעות בכלל הם (כמובן שגם נהגי הF1) מאומנים לכל המצבים האפשריים ולכל "הפתעה",אבן,עמוד או מה שזה לא יהיה שיצוץ להם בדרך.

אני חושב שהמנצח הוא זה שעשה את הכל עם הכי הרבה דיוק והכי פחות טעויות!!

פורסם

להלן ציטוט, מהודעה לעיתונות ע"י פרארי:

Third day of testing this week for Scuderia Ferrar Marlboro at the Fiorano circuit. Onceagain,

Felipe Massa was driving, continuing a Bridgestone tyre development programme atthe wheel of an

F2002.

Massa completed a total of 160 laps, of which 20 on the short version of the track. Part ofthe test

took place on an artificially watered surface. The best time on the day was a57”066.

Felipe Massa continues testing here tomorrow.

בעברית, פליפה מאסה עשה 160(!!) הקפות היום של מסלול פיוראנו.

כל הקפה שווה 2.976 ק"מ, חוץ מ-20 הקפות שאורכן 1.413 ק"מ כ"א.

זה משתווה ל-444.9 ק"מ.

נהיגה במכונית פורמולה 1 ל-450 ק"מ ביום אחד זה דבר פשוט מטריף.

אני מעריך את פליפה מאסה בכמות עצומה על כך שעשה כזה דבר ובאותו זמן הצליח לשבור את שיא המסלול בפיוראנו ב0.7 השנייה.

לנהוג במכונית מרוץ, עם מתלים סופר-קשיחים, עם מנוע שמגיע ל-19,000 סל"ד ועקב כך משחרר וויברציות עצומות, למרחק כזה ארוך-המאמץ כזה אדיר, החוסן המנטלי והפיזי צריך להיות ברמה פשוט עצומה.

שימו לב למשפט האחרון-פליפה מאסה ימשיך לנהוג במכונית מחר.

זה נהג אמיתי.

לירן.

Howard Walker, Autocar: That rumble you're feeling is Ferry Porsche turning in his grave

פורסם
נהגי הראלי מתמודדים עם הרבה מאד סוגי מכשולים והפתעות אבל אצלהם טעות קטנה אומרת שאבדה לך שניה או סתם החלקת טיפה כלומר שיש שם הרבה מקום לתמרון והרבה דברים אפשר להחליק. אצל הF1 אומנם הכל הוא די שטנץ אבל כשמתמודדים עם כוחות כאלו טעות קטנה יכולה לשלוח אותך אל הקיר ולסיים את המירוץ. או זה או שנפלת 20 מקומות והמירוץ די אבוד.

אבדה לך שניה? אתה יודע שמירוץ ראלי, אורכו בין 1200-2000 ק"מ בשלושה ימים והפערים בין 6 המקומות הראשונים כאילו היו באותה הקפה בסיום מירוץ פורמולה 1? מתי ראית דבר כזה בעונה הקודמת?

אתה יודע מה משמעותה של החלקה קטנה בראלי (חבל שלא ראית את התמונות שצילמתי בטורקיה), או שאתה על הגג, או שאתה בתוך עץ או משהו דומה, אני לא יודע כמה אתה טוב במתמטיקה של כיתה ב', אבל מסלול ממוצע הוא ברוחב של 12-15 מטר, סטייג' ראלי ממוצע נע סביב-2-4 מטר, עכשיו תגיד לי איפה נמצא כל המרווח הזה של תמרון שעליו דיברת.

יש לך מושג בכלל מה משמעותה של שניה בראלי? אתה קורא לעצמך ראלימן ולא יודע חצי דבר על ראלי.

אתה אמרת מפורשות

יש לו את הזכות להשתמש בכל רוחב המסלול בלי קשר לכלי השני שנחשב כבר "רכב אחורי". ככה זה במירוצים חביבי. אם כל פעם שהייתי עוקף מישהו היה אסור לי לסגור לו דלת ביציאה בחיים לא הייתי מתקדם.

פתרון אפשרי

גרונהולם עולה ללא אימון על הF03 למונזה ועושה 10 הקפות, אחריו שומאכר עולה ל-5 הקפות בWRC03, בודקים את פער הזמנים באחוזים.

שומאעכר עולה לסטייג' ראלי פעמיים, מרקוס עולה פעם אחת ומודדים את פעם הזמנים באחוזים לפי הביצוע (ז"א סטייג'/הקפה) הטוב ביותר של כל נהג.

זורע תרגע בבקשה.

ולענין - כמה פעמים ראית החלקה בראלי שלא גרמה לשום כניסה בעץ או התהפכות? כמה פעמים ראית כמה נהגים לוקחים את המסלול בצורה שונה לגמרי? אז אם קצת הגזמת בהחלקה תיקון קל בהגה והמקסימום שקרה הוא איבוד שניה שאפשר לצמצם בפניה הבאה..

מה שרחוק להגיד הוא שהחלקה בראלי מכניסה אותך לעץ, אין רחוק מהאמת. בשיא הרצינות ראיתי מספיק ראלי ביורוספורט ומשום מה מספר ההחלקות שהובילו לעץ היה מוגבל, וגם אם כן לא תמיד העץ היה קטלני וצוותי התיקון עשו עבודת נס.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

זרזיר-לא הבנתי למה התכוונת, תסביר טוב הפעם כי הניסוח שלך על הפנים.

ראלימן כתב:

כמה פעמים ראית החלקה בראלי שלא גרמה לשום כניסה בעץ או התהפכות? כמה פעמים ראית כמה נהגים לוקחים את המסלול בצורה שונה לגמרי? אז אם קצת הגזמת בהחלקה תיקון קל בהגה והמקסימום שקרה הוא איבוד שניה שאפשר לצמצם בפניה הבאה..

מה שרחוק להגיד הוא שהחלקה בראלי מכניסה אותך לעץ, אין רחוק מהאמת. בשיא הרצינות ראיתי מספיק ראלי ביורוספורט ומשום מה מספר ההחלקות שהובילו לעץ היה מוגבל, וגם אם כן לא תמיד העץ היה קטלני וצוותי התיקון עשו עבודת נס.

ראלימן

למה אתה חושב שכל החלקה תגרום התהפכות או כניסה בעץ? אתה חושב שההחלקות "יוצאות" לנהגים בטעות?

החלקה היא מה לעשות הדרך כאשר מדובר במשטח חלק.

המשפט האחרון שלך על יורוספורט מאוד לא במקום, אין לך שום מושג מה זה ראלי אמיתי.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם
זרזיר-לא הבנתי למה התכוונת, תסביר טוב הפעם כי הניסוח שלך על הפנים.

ראלימן כתב:

כמה פעמים ראית החלקה בראלי שלא גרמה לשום כניסה בעץ או התהפכות? כמה פעמים ראית כמה נהגים לוקחים את המסלול בצורה שונה לגמרי? אז אם קצת הגזמת בהחלקה תיקון קל בהגה והמקסימום שקרה הוא איבוד שניה שאפשר לצמצם בפניה הבאה..

ראלימן

למה אתה חושב שכל החלקה תגרום התהפכות או כניסה בעץ? אתה חושב שההחלקות "יוצאות" לנהגים בטעות?

החלקה היא מה לעשות הדרך כאשר מדובר במשטח חלק.

המשפט האחרון שלך על יורוספורט מאוד לא במקום, אין לך שום מושג מה זה ראלי אמיתי.

זורע אתה באמת קשה הבנה.

כשאמרתי החלקות לא אמרתי החלקות כח שזו באמת הדרך. אני מדבר על החלקות שלא בתיכנון. וכאלה מובילות לעיתים נדירות לעץ.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

ואני מבין מהדברים שלך שאתה מבסס את הידע שלך על מה שראית ביורוספורט, יופי!

אני מניח שאתה גם באמת יודע איך לזהות החלקה שלא בתיכנון.

ואים דיברת על החלקות כח באמת חשפת פה בורות אמיתית בנושאץ

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

• תוכן חדש...