Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דעתי האישית.

נהג ראלי יותר טוב מנהג פורמולה.

למה?

נהג פורמולה- מכיר בעל פה כל פניה שיש על המסלול,מכיר את האספלט, לא צריך להיות טלוי באף אחד.

נהג פורמולה בוחן את המסלול, מתרכז,ומתפלל.

נהג ראלי- לא מכיר בכלל את המסלול, לא יודע איך הפניה תהיה(כלומר:קפיצות קטנות שיכולות להעיף אותך,שביל צר,בור פנימי בפניה,דברים שיכולים לקפוץ לכביש), נהג ראלי טלוי מאודדדד בשותף שלידו.

נהג ראלי צריך להאזין לשותף שלו בזמן נהיגה,להיות מוכן מבחינת הילוכים(קצת יותר קשה כשאתה לא מכיר את הפניה),הוא צריך להיות עם המון אומץ(סיבובים במהירויות כאלה על משטח לא ישר),צריך מאודדדדדדדד להתרכז ולנסות לראות מה הולך באופק וכמובן שהוא לא צריך להתפלל משום שיש את השותף שלו שיושב לצידו.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
דעתי האישית.

נהג ראלי יותר טוב מנהג פורמולה.

למה?

נהג פורמולה- מכיר בעל פה כל פניה שיש על המסלול,מכיר את האספלט, לא צריך להיות טלוי באף אחד.

נהג פורמולה בוחן את המסלול, מתרכז,ומתפלל.

נהג ראלי- לא מכיר בכלל את המסלול, לא יודע איך הפניה תהיה(כלומר:קפיצות קטנות שיכולות להעיף אותך,שביל צר,בור פנימי בפניה,דברים שיכולים לקפוץ לכביש), נהג ראלי טלוי מאודדדד בשותף שלידו.

נהג ראלי צריך להאזין לשותף שלו בזמן נהיגה,להיות מוכן מבחינת הילוכים(קצת יותר קשה כשאתה לא מכיר את הפניה),הוא צריך להיות עם המון אומץ(סיבובים במהירויות כאלה על משטח לא ישר),צריך מאודדדדדדדד להתרכז ולנסות לראות מה הולך באופק וכמובן שהוא לא צריך להתפלל משום שיש את השותף שלו שיושב לצידו.

יש בזה משהו. ובכלל, בכל מה שנכתב בשרשור הזה יש מן האמת. אבל עובדה שלא הגענו למסקנה חד משמעית. אני חושב שכפי שכבר נכתב - בגלל שאלו סוגי נהיגה שונים לחלוטין קשה מאוד לדעת מי טוב יותר. מה שבטוח - כולם נהגים טובים בהרבה מנהגי נאסקאר :lol:

(למרות שזכור לי מקרה שבו נהגי מירוץ אמריקאיים ניצחו נהגי ראלי מקצועיים בטריטוריה שלהם... אפילו לא מזמן...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נראה לי שנזמין למפגש הקארטינג הקרוב בנתניה את שומאכר וגרונהולם וככה נפתור את הסוגיה. מי איתי ירים את ידו!

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם
נהג ראלי טלוי מאודדדד בשותף שלידו.

חוץ מהטעות כתיב(תלוי), ישנה טעות בדבריך.

נהג ראלי טוב לא תלוי בשותף שלו, ולא השותף תלוי בו.

הם שותפים.

הם בסינכרוניזציה מלאה אחד עם השני.

יש ביניהם ביטחון של 100%, ולא, הם לא היו צוות טוב.

ברגע שנהג נהיה תלוי בשותפו, הם כבר לא צוות טוב.

Howard Walker, Autocar: That rumble you're feeling is Ferry Porsche turning in his grave

פורסם

מכונית ראלי הינה אובייקט הרבה יותר נגיש ממכונית Single-seater.

רובכם נהגתם במכונית כביש, שהיא לא כ"כ רחוקה ממכונית ראלי(חכו להמשך, בלי להתנפל).

היו לכם ארבע גלגלים, מכונית ששוקלת לרוב מעל טון וכ"ס של מקסימום 300(בWRC).

לאחר שנהגתי בSingle-seater, ואחד מהיר מאוד, אני יכול להגיד בביטחה שנהיגה במכונית Single-seater כמו שנהגתי בה, Formula Palmer Audi, שלא לדבר על F1, היא דבר שקשה ברמה שקשה להבין.

דמיינו לעצמכם כניסה לפנייה של 120 קמ"ש, כאשר 60 מטר לפני הפנייה אתם ב-300.

אתם יכולים בכלל לדמיין בלימה מ-300 ל-120 בזמן כה קצר?

ישנה שמועה אמינה שלפני כמה שנים, אדי אירוויין, במונזה, בזמן בלימה, הגיע למעל 5 g.

למי שעדיין לא הכיר את המושג, g מציין כח כבידה. למשל, אדי שקל אז כ-65 ק"ג, לכן באותו רגע הוא היה צריך לסבול משא של כ-325 ק"ג!!!

המאמץ הפיזי שדרוש בנהיגת מכונית פורמולה 1, המאמץ המנטלי שבכל נגיעה קטנה של אחד מאמצעי הבקרה ברכב אתה כבר בנקודה הבאה הוא פשוט כביר.

אני זוכר, שבשיקיין במסלול שנהגתי בו, הייתי נוסע במהירות של כ-150 קמ"ש, שגם אם רציתי לנשום לא יכלתי. כוחות הג'י מכבידים כ"כ, המאמץ המנטלי כה אדיר.

ברגע שירדתי מהמכונית, אמרתי לכל הסובבים אותי:"עכשיו, יש לי כבוד לכל נהג Single-seater באשר הוא, אפילו אם אנו מדברים על הנהגים של קבוצת מינארדי שמכוניותיה כה חלשות לעומת חבריה".

לירן.

Howard Walker, Autocar: That rumble you're feeling is Ferry Porsche turning in his grave

פורסם
מכונית ראלי הינה אובייקט הרבה יותר נגיש ממכונית Single-seater.

רובכם נהגתם במכונית כביש, שהיא לא כ"כ רחוקה ממכונית ראלי(חכו להמשך, בלי להתנפל).

היו לכם ארבע גלגלים, מכונית ששוקלת לרוב מעל טון וכ"ס של מקסימום 300(בWRC).

לאחר שנהגתי בSingle-seater, ואחד מהיר מאוד, אני יכול להגיד בביטחה שנהיגה במכונית Single-seater כמו שנהגתי בה, Formula Palmer Audi, שלא לדבר על F1, היא דבר שקשה ברמה שקשה להבין.

דמיינו לעצמכם כניסה לפנייה של 120 קמ"ש, כאשר 60 מטר לפני הפנייה אתם ב-300.

אתם יכולים בכלל לדמיין בלימה מ-300 ל-120 בזמן כה קצר?

ישנה שמועה אמינה שלפני כמה שנים, אדי אירוויין, במונזה, בזמן בלימה, הגיע למעל 5 g.

למי שעדיין לא הכיר את המושג, g מציין כח כבידה. למשל, אדי שקל אז כ-65 ק"ג, לכן באותו רגע הוא היה צריך לסבול משא של כ-325 ק"ג!!!

המאמץ הפיזי שדרוש בנהיגת מכונית פורמולה 1, המאמץ המנטלי שבכל נגיעה קטנה של אחד מאמצעי הבקרה ברכב אתה כבר בנקודה הבאה הוא פשוט כביר.

אני זוכר, שבשיקיין במסלול שנהגתי בו, הייתי נוסע במהירות של כ-150 קמ"ש, שגם אם רציתי לנשום לא יכלתי. כוחות הג'י מכבידים כ"כ, המאמץ המנטלי כה אדיר.

ברגע שירדתי מהמכונית, אמרתי לכל הסובבים אותי:"עכשיו, יש לי כבוד לכל נהג Single-seater באשר הוא, אפילו אם אנו מדברים על הנהגים של קבוצת מינארדי שמכוניותיה כה חלשות לעומת חבריה".

לירן.

איפה בדיוק נהגת בכאלה, תן פרטים

פורסם

ברור שלהתווכח עם זורע, בשביל מה הפורום הזה קיים? :lol:

ולפי הכותרת, דעתי ברורה.

נהג שצריך לשמור על מכונית שיש לה 800 כ"ס על 600 ק"ג, ולו להקפה אחת, על הקו הנכון בדיוק מילימטרי, ולעשות את זה בהפרשי הקפות של עשיריות שנייה לכל היותר (ובד"כ מאיות ואלפיות) - חייב להיות נהג טוב יותר מזה שמרווח הטעות שלו גדול יותר, שהקווים שלו יותר מגוונים, שהמכונית שלו שוקלת 1300 ק"ג ויש לה רק 300 כ"ס, וגם 4 גלגלים שיורידו את זה לקרקע.

אחיזה? כן. הרי לכל צמיג שיש עליו לחץ של (לכל היותר) 200 ק"ג (וגם זה בהגזמה) ומופעל עליו כוח של 800 כ"ס בהאצה בהילוך ראשון, שני, שלישי או מה שתבחר, יש המון אחיזה. ה-מ-ו-ן אחיזה. :?

כשכבר כן יש אחיזה, אז זו באמת המון אחיזה. אחיזה כל כך מטורפת שמביאה אותך למהירויות דמיוניות שברגע שמשתבש בהן משהו (טעות נהג, תקלה מכנית, נהג אחר) כבר אין מה לעשות. אלא אם אתה אחד הנהגים הטובים בעולם.

לצורך העניין, אני לא אומר ששומאכר יותר טוב מגרונהולם (אני מעריך שכן, אבל אין לי דרך לבדוק את זה) - אבל כדי להיות נהג פורמולה 1 טוב (ולא אחד עם המון כסף שקנה מושב נהג) צריך להיות נהג טוב יותר מכדי להיות נהג ראלי טוב.

ובאותו נושא - בטלוויזיה אפשר לראות בקלות כמה שומאכר יותר טוב משאר השדה (כיום) ולעומת זאת, בראלי ההבדלים לרוב יותר קשים לזיהוי בשל הקווים השונים. זה אינו חלק מטענת הבעד/נגד (המיותרת, אבל אתם יודעים, להתווכח עם זורע, אחחח...) אלא סתם נתון מעניין, לדעתי.

בטאמן

(-;

מישהו אמר 312T4?

ברינג און דה סבבה

פורסם

זורע

אין לי כוח ורצון להיכנס איתך לויכוחים

רק דבר אחד

יכול להיות אפילו מאוד סביר שיש חוק שאומר שרכב שעבר את חצי מהרכב הנעקף יש לו את הזכות

אבל ואני חוזר אבל

אין שום חוק שנותן לך את הלגטימציה להעיף מישהו מהמסלול או להתנגש בו

בגלל שהוא לא ביצע את החוק

מי שלא הקשיב לחוקים יענש על ידי השופטים

ככה זה בכול ספורט

אין מצב בעולם שמותר למישהו להעיף מישהו אחר מהמסלול כי הוא לא פינה לו את הדרך

זה סיכון חיים התנהגות לא הולמת ועוד כל מיני חרטא

אז זורע

תפסיק לזיין את השכל ולהגיד שטויות

זרזיר

יש דברים שחייבים להעמיד על דיוקם

אחרת יבוא יום ומישהו יעיף אותי לשוליים כי לא פניתי לו את המסלול השמאלי

או כי עקפתי אותו מימין

פורסם
זורע

אין לי כוח ורצון להיכנס איתך לויכוחים

רק דבר אחד

יכול להיות אפילו מאוד סביר שיש חוק שאומר שרכב שעבר את חצי מהרכב הנעקף יש לו את הזכות

אבל ואני חוזר אבל

אין שום חוק שנותן לך את הלגטימציה להעיף מישהו מהמסלול או להתנגש בו

בגלל שהוא לא ביצע את החוק

מי שלא הקשיב לחוקים יענש על ידי השופטים

ככה זה בכול ספורט

אין מצב בעולם שמותר למישהו להעיף מישהו אחר מהמסלול כי הוא לא פינה לו את הדרך

זה סיכון חיים התנהגות לא הולמת ועוד כל מיני חרטא

אז זורע

תפסיק לזיין את השכל ולהגיד שטויות

זרזיר

יש דברים שחייבים להעמיד על דיוקם

אחרת יבוא יום ומישהו יעיף אותי לשוליים כי לא פניתי לו את המסלול השמאלי

או כי עקפתי אותו מימין

מהרגע שחצית את קו אמצע הרכב/קו הנהג בקארטינג יש לך את הזכות הקדימה והנהג לידך מחוייב לוותר, אל תקשקש.

בטאמן, איפה יש מרווחה גדול יותר לטעויות- בשביל ברוחב המראות של האוטו, עם ראות אפסית, או במסלול של 15 מטר רוחב וראות של מאות ולעיתים גם יותר מטרים?

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

טוב,

הצעה שלי,

על מנת להמחיש את שני סוגים אלו של נהיגה... תורידו Colin McRae, תשחקו קצת...

אח"כ תורידו Formula 1 2002 של EA, או GPL... אח"כ תחזרו לפה ותרשמו איפה היה קשה יותר לשחק.

הימור שלי,

ב-GPL.

CMR2 - Piece of cake

:wink:

172

פורסם

זורע

קראת את מה שכתבתי?????????

מה כתבתי בשורה הראשונה או השנייה????????

כי בתגובה שלך לא אמרת משהו שאני לא הדגשתי!!!!!!

אבל לקישקוש שאמרת שלגביו הגבתי מהתחלה לא התיחסת

זרזיר

תקרא עוד פעם ותנסה שוב

פורסם
טוב,

הצעה שלי,

על מנת להמחיש את שני סוגים אלו של נהיגה... תורידו Colin McRae, תשחקו קצת...

אח"כ תורידו Formula 1 2002 של EA, או GPL... אח"כ תחזרו לפה ותרשמו איפה היה קשה יותר לשחק.

הימור שלי,

ב-GPL.

CMR2 - Piece of cake

:wink:

כן. ומשחקי מחשב הם ממש מציאותיים.

בקולין מקריי אני מצנח את הרמה הכי קשה בכמה שניות כל פעם - אתה בטח חושב שזה אומר שאני יכול להכנס למכונית ראלי ולנצח את גרונהולם באליפות העולם.

:p

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

למרות שראלי נראה הרבה יותר טוב, יש נקודה נוספת לזכות ה-F1.

היום למשל באתלטיקה קלה (ריצת 100 מטר), כל אצן חצי מקצועי מתחיל לגרד את ה-10 שניות מלמעלה, אבל רק הטובים ביותר יורדים מ-10 שניות.

זה ההבדל בין F1 לראלי (מה שזורע טעה בו בהתחלה).

אי אפשר להתחרות ולראות מי יעוף מהמסלול קודם, כי ב-F1 אתה לא תעוף (על פי רוב), אבל תנסה להגיע לזמני הקפה של כל אותם נהגי F1 ואז תראה כמה זה בלתי אפשרי.

החוכמה היא לא להיות מהיר מאוד, אלה להגיע לרמת שלמות כזאת בנהיגה, שאין כמעט אפשרות להיות יותר מהירים (עם הרכב הספציפי שנוהגים בו).

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם
זורע

קראת את מה שכתבתי?????????

מה כתבתי בשורה הראשונה או השנייה????????

כי בתגובה שלך לא אמרת משהו שאני לא הדגשתי!!!!!!

אבל לקישקוש שאמרת שלגביו הגבתי מהתחלה לא התיחסת

זרזיר

תקרא עוד פעם ותנסה שוב

לא אמרת כלום, אך הנהג ש"נסגרה בפניו הדלת" יכול או לבלום או להמשיך לצד הכלי שעקף אותו, ומבחינת הכלי שעקף אותו שלא יבלום....

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

• תוכן חדש...