רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,601 נושאים בפורום הזה
-
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
חשבתי בזמן האחרון לשים פנסים אחוריים שקופים לפג'ו. פנסים כמו שיש ל 206cc האם דבר כזה חוקי וכמה זה יכול לעלות? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
החלטנו לוותר על הסקר, זה קצת מסורבל. הזוכה של המשחק הקודם: ishpuz, עם המשפט: "אין מה להגיד! ג'יפים עושים רטוב לבחורות!" ובמקום שני קרוב, רזמל החאפר עם: "יא אללה, הרגע עבר פה ברווז, והמיים הגיעו לו בקושי עד הבירכיים." פרס המשפט התמוה ביותר הולך ל-mat@n עם: "פרנק, תעביר ת'חצילים בבקשה." והנה התמונה:
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
- 4 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ישנם סיכויים טובים שאני הולכת לבדוק רכב באיזור הנ"ל. אני זקוקה בהקדם האפשרי להמלצות על מכונים באיזור. *מה דעתכם על קומפיוטסט בחדרה?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ציטוט מ TheMarker מתאריך 23.3.3003 תעריפי ביטוח רכב חובה יופחתו בממוצע החל מתחילת חודש יולי הקרוב בכ-6.5% לפחות - כך נקבע בחוזר שפירסם המפקח על הביטוח, אייל בן-שלוש. החוזר מנחה את חברות הביטוח לגבי אופן קביעת תעריפי ביטוח החובה לרכב ולגבי הגשת תעריף חדש לאישור. ההפחתה בתעריפים היא במסגרת הרפורמה שמוביל אגף הביטוח במשרד האוצר, כאשר מתחילת 1998 הוזלו התעריפים בכ-28%. ההפחתה תהיה כאמור בשיעור ממוצע של 6.5%, כאשר הביטוח עבור חלק מכלי הרכב יוזל בשיעור הגבוה משיעור זה והביטוח עבור כלי רכב אחרים לא יוזל כלל, אך לרוב גם לא יתייקר. במקביל לפרסום החוזר פורסמה המלצת מפעיל מאגר המידע להפחתה ממוצעת של 11% בתעריף. מפעיל מאגר המידע הוא גוף מקצועי בלתי תלוי שעורך את המלצת…
הודעה אחרונה מאת Saar, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2521565,00.html סערה בפורום!!
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
כידוע לכולם, בזמן האחרון מתחילה התעוררות של שוק הרכב הסיני. אחרי שנים רבות מאוד של רכיבה על אופניים לסינים נמאס והם רוצים מכוניות כמו כולם. אבל כנראה שהרבה הבנה מוטורית אין להם, אם הם מסתפקים בסיטרואן ZX ופולקסוואגן פאסאט מלפני 2 דורות.... הנה היא לפניכם: סיטרואן ZX מודל 2003 במלוא הדרה. כך היא משווקת כחדשה באולמות התצוגה של סין. הייתם קונים סיטרואן ZX סדאן שתוכננה עוד לפני למעלה מ12 שנים? (או בשמה המלא - סיטרואן-דונגפנג ZX 988). היצע המנועים עומד על 1.6 עם 88 כ"ס או 1.4 עם 70 כ"ס. יאמי ואילו פולקסוואגן, טורחת להעלות מהאוב את הפאסאט של 1988. במקור היו לה 90 כ"ס ממנוע 1.8 וכיום יש לה... ניחשתם נכון - 90 כ"ס (או 87 כ"ס, או 98 כ"ס או 101 כ"ס…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
עכשיו בערוץ 2 , העבודה בעניים של מתדלקים בעת בדיקה ומילוי שמן מזוייף או מהול במיים ( ועוד נושא על חברת כלמביל יבואנית מרצדס) כדאי לראות
הודעה אחרונה מאת FIAT, -
-
-
- אחראי פורום
- 42 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
לפי תוכן הכתבות שהתפרסמו בינתיים, כתב רכב צבאי כתבה מספר אחת כתבה מספר שתיים בשבוע הבא מר צוקרמן מארגן לחבריו הקרובים (כלומר, אלו שאיחלו לו מזל טוב לרגל הפיכתו וכ"ו) נסיעת מבחן על 996 טורבו, 360, 575 ו-M5. דיווח מלא על נסיעות המבחן יבוא בהמשך.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
כמה עולה להביא רכב כזה לארץ ומה המחיר שלו יד שניה בארץ?? למה אין הרבה MG בארץ?
הודעה אחרונה מאת punto_gt, -
- 23 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
איזה רכב מפחיד!! איזה גודל!! ראיתי אותה שבוע שעבר והסתכלתי עליה כמעט 10 דקות
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הקדמה: אתם עומדים כעט לקרוא את ההתרשמות שלי מישיבה בה בזמן שהיא הייתה סטטית ולא ממבחן נהיגה, כך שחוות דעתי לא נותנת את התמונה הכוללת של מבחן מקיף. אני לא מתכוון להתחיל להרצות על ההיסטוריה שלה ולדבר על גאג'טים שידועים לי שיש בה אך שלא יכולתי לראות/להרגיש בהם (כמו מתלי האוויר לדוגמא) מתוך נק' הנחה שהרוב כאן כבר מכירים את ההיסטוריה של רולס-רויס ואת הנתונים הטכניים של הפאנטום, ושמה שאני כותב כאן זה לא הכתבה הראשונה שהם קוראים לגבי הפאנטום. אני מקווה שההתרשמות שלי תיתן לכם תמונה קצת שונה ואו תוספת לדברים שאתם קראתם עליהן. רולס-רויס פאנטום: הפאנטום מסמלת את דרכה החדשה של רולס-רויס תחת כנפה של BMW והיא הדגם הראשון שהיא מוציאה לעולם מאז הפיצול מהאחות בנטלי (שכ…
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היום בבוקר נצפתה ניידת , לבנה , סמויה , מול הקניותר שמצלמת מכיוון צפון לדרום. (מרחובות לראשון ). אני יודע על שוטרות שעומדות בתחנת האוטובוס ולוזרות על מכוניות , וכבר הרבה זמן הם לא היו שם , טפו טפו טפו. לצערי כל יום לעבודה אני עובר דרך נס ציונה. ושאלה בנושא , האם הניידת יכולה לצלם את אחד הרכבים שחולפים בנתיב ממול ??? לכל הראלי תהיו בשקט , מצלמים !!! (אני שמרתי על 2000 סל"ד). אייל
הודעה אחרונה מאת yosi-m, -
מה אתם אומרים על הקוברה ESD 6060? שווה לקנות?
הודעה אחרונה מאת Shays, -
- 24 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
סרט יפה נהיגה מסלול איכות טובה 104 מגה. http://web.ics.purdue.edu/~cielo/vids/200209_Sabine.WMV תבלו
הודעה אחרונה מאת darkstar, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אם החלפתי מנוע והחתמתי תמוסך ואת מכון הרישוי ונתתי להם את כתב המכר תוך כמה זמן זה מתעדכן במשרד הדישוי???? כלומר שאני אוכל לבוא ולהוציא רישיון רכב עם המספר החדש של המנוע???.... במכון ברישוי אמרו לי בערך חודש????. זה הגיוני???? וכמה עולה להוציא תרישיון הזה אחרי שזה כבר מעודכן????....
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מצאתי הרבה מידע שימושי לגבי פילטרים פתוחים בפורום. איפה אפשר לקנות פילטר פתוח (inbox) של K&N לפיאט פונטו HGT? תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת תומR, -
130 מצלמה....
מאת red gti- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש איזה דרך לצאת מיזה???
הודעה אחרונה מאת RedR, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם. ידוע לי שבמדינות רבות באירופה קיימים גדרות הפרדה "סופגות" בכבישים. הגדרות אמורות לספוג את רוב העוצמה של רכבים המתנגשים בה ובכך למנוע פגיעות חמורות יותר ביושבי הרכב. למה לא מיישמים את זה בישראל ? ואם התירוץ הוא "אין כסף" - אז אולי האופציה היותר זולה היא לשים צמיגים במקומות המועדים להחלקות / התנגשויות ??? אמנם הצמיגים "יכערו" את הנוף בכבישים ויראו כמו מסלול מירוץ מכוניות (לפי דעתי דווקא יפה..), אבל אם זה באמת יכול להציל חיי אדם, למה לא ? אפשר אפילו לגייס תלמידים שיצבעו ויתנו קצת "חיים" לצמיגים... לפי דעתי הצמיגים יעבדו הרבה יותר טוב מאשר הבטונדות או גדרות הברזל... אולי במקום לבזבז כסף במדינה הזאת על שטויות ועל אכיפת "איסורי המירוצים…
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
שאלה משפטית
מאת volcane- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נתפסתי על 105 במקום 70 ,קיבלתי הזמנה למשפט והרשיון נלקח עד להתיצבותי אצל הקצין, מד האוץ שלי הפסיק לעבוד באותו יום עקב החלפת קלאץ לקוייה. הדבר נרשם בדוח ושנעקפתי מצד ימין ע"י רכב אחר בזמן שהשוטר כיון את הממל"ז. כמו כן המוסך שבו הוחלף הקלאץ תיקן את הבעיה ונתן לי אישור שאכן הייתה בעיה במד האוץ(בפעם השניה) עקב החלפת הקלאץ. לאחרי יומיים כשהתייצבתי אצל הקצין וסיפרתי לו את המקרה הוא החזיר לי את הרשיון ולא שלל מנהלתית ל30 יום. למישהוא יש מושג למה עלי לצפות במשפט?
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
מנוע מקורי: 125 סמ"ק. מנוע מושתל: 1100 סמ"ק של GSXR. הספק: 115 כוחות סוס ! 0-100: 3 שניות ! מהירות מירבית: 170 קמ"ש ! ההשתלה המנוע התוצאה הטירוף הסרט http://www2.nurburgring.de/web/video/gixxerkart.mpeg פשוט טירוף.
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שמתי לב שיש פה בפורום ים של בעלי 106 ראלי. מה אתם אומרים להשאיר את המקוריים או ללכת על משהו יפה אחר? אני מודע למשקל הפיזי והנפשי של הג'אנטים האורגינליים אבל בכל זאת הם לא יפים... מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת עופר106R16V, -
תומקאר בישראל
מאת yk2- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש תומקאר ספורט או טורינג, אך איני יודע אם כלי הרכב משווקים בארץ. אשמח לקבל תשובה. תודה.
הודעה אחרונה מאת אריאל, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם! אני משתחרר עוד מעט מהצבא, והגיע הזמן לעשות קצת כסף... המצב חרא, ורק שוק הפיצות משגשג! בקיצור, אני צריך להוציא רישיון על 50 סמ"ק. אני צריך לעבור רק מבחן שליטה (יש לי רישיון 4 שנים+), לכן אני מחפש מישהו שלא ימשוך אותי. שני שיעורים וטסט. מישהו מכיר מורה טוב? נ.ב, מישהו אמר לי שאני לא חייב לגשת דרך מורה, אמרו לי שאפשר לבוא עם קטנוע של חבר ישר לטסט (?!) מישהו מכיר את הפרוצדורה? האם זה אפשרי?! תודה, יובל.
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני זקוק לעזרה ורק מי שיודע מנסיון שיעזור כי זה חשוב! היות ושנה שעברה גרמתי לביטוח שלי יותר מידי הוצאות כספיות (מגיע להם) הם לא מעוניינים לבטח אותי השנה,ליתר דיוק לאחר בירור אף ביטוח לא רוצה לבטח אותי אז חשבתי על משהו והגעתי למסקנה כזו. אם האוטו שלי יהיה רשום על שמה של אימי אז חברת הביטוח (AIG) תסכים לבטח אותי ואפילו במחיר ממש מצחיק. עכשיו רציתי לשאול אם אני הולך לדואר ואני רוצה להכניס את אמא שלי בתור בעלת הרכב (אותו שם משפחה) האם הרכב אוטומטית יקבל עוד יד כלומר נגיד מ-3 הוא יעבור להיות יד 4? או שהיות ואנחנו אותה משפחה אז פשוט אפשר להוסיף אותה לרשיון הרכב בלי לאבד יד? עזרתכם דחופה היות והפוליסה שלי עומדת להסתיים! תודה.
הודעה אחרונה מאת Yogev, -
-
- 2 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
טוב, לפני כמעט שבועיים ... החנתי את האוטו ליד רכבת צפון... יותר לכיון לונדון מינסטור, בדיוק מול רחוב הנריטה סולד!... בכל מקרה... החנתי את האוטו על שטח חול קטן שהיה ממוקם אחרי המדרכה... כלומר... לא הפרעתי להולכי הרגל, ולא חניתי על המדרכה המרוצפת! אך למרות זאת שחזרתי לרכב גיליתי דוח על 250 ש"ח, בטענה שחניתי על המדרכה! ברצוני לפנות לעירית ת"א בענין הדוח... א. למישהו יש דעה, אם שווה לי בכלל לבקש לא לשלם! ב. מי שיודע לאן אני צריך לפנות ואיך... מכתב\טלפון\ פקס... שיכתוב לי בבקשה! תודה.
הודעה אחרונה מאת feint, -
- 4 תגובות
- 963 צפיות
כידוע לכם מהחדשות בימים האחרונים כי מחירי הנפט הגולמי בעולם ירדו ב-30%! מחירי הבנזין בישראל מתעדכנים בחמשת ימי המסחר האחרונים של כל חודש, זה אומר שבימים הקרובים ירדו מחירי הדלק! לפי Ynet הירידה תהיה בשיעור של 5%-20% (למרות שיותר מ-10% זה אופטימי מדי לפי דעתי...), יש תקווה! ולכתבה- http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2512174,00.html
הודעה אחרונה מאת כRובי, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני יודע שאין אף ראלי בארץ 16V.ואני יודע שזה הרבה כסף אבל בכל זאת ניראה לי שזה הדבר המשמעותי ביותר לאוטו הזה.כי יש לו שילדה ניפלאה רק חסר כח,אני יגיד לכם את האמת לא בא לי לשפר את המנוע הזה כי לדעתי אני יכול לחסוך את הכסף ולנסות להביא את המנוע הזה.נכון צריך לשפר את הברקסים את הקלאצ ואולי גם את הגיר. ויכול להיות שצריך לעשות עוד שינויים שאני בנתיים לא יודע. אבל השאלה הגדולה היא בסופו של דבר האם זה מישתלם מיבחינת כסף וביצועים שהאוטו ייתן.בקיצור שיהיה לי כסף אולי איזה יום זה יקרה בשבילי זה יהיה פשוט חלום שהתגשם.תחשבו על זה 106 ראלי אם מנוע של 106 GTI הדבר המנצח
הודעה אחרונה מאת תומR, -
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שאלה, חבר שלי פה לחוץ ויש לו שאלה דחופה הוא נתפס על 48 קמ"ש מעל המותר בדרך שמותר 60 .. לא קיבל שלילה אך קיבל הזמנה למשפט לפני יומיים הוא נתפס שוב , על 131 בדרך שמותר 90 ויצא רק עם דו"ח של 750 ש"ח מה ההשלכות לגבי נקודות במקרה הנ"ל ?
הודעה אחרונה מאת BMW_M5, -
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ציטוט מכתבה שקרצה לי בעיתון כל הזמן של י-ם. חיים על ספידים תקציר : אחת לשבוע מתקיימים בכביש 436 מירוצי מכוניות בין תלמידים. ההתארגנות נעשית מפה לאוזן.אחד הנהגים : "אנחנו מגיעים למהירויות של 180 קמ"ש" התופעה :מירוצי מכוניות בין תלמידים בכביש 436 שבין גבעת זאב לרמות. תלמידי התיכון אורט רמות יזמו את המירוצים בתחילת שנת הלימודים הנוכחית, והיום משתתפים בהם גם בני נוער מגילה, ממלחה ומשכונות נוספות בעיר. לדברי המשתתפים, אין למירוצים מועדים ומקומות קבועים, אולם המארגנים משוכנעים כי היוזמה תצבור תאוצה ותתרחב גם למקומות אחרים בעיר. לרוב, מקום התחלת המרוצים, שמתקיימים בממוצע פעם בשבוע, הוא בשדרות גולדה מאיר ברמות וסיומם בגבעת זאב מרחק של כ-7 ק"מ מנקודת ההתחלה. לד…
הודעה אחרונה מאת Aדי, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי חלום כבר די הרבה זמן לקנות ב.מ.וו 320 שנתון 88 4 דלתות (אני פשוט אוהב את הצורה של השנתון הזה). רציתי לדעת מס' דברים לגבי הדגם הנ"ל (320) בשנתון הנ"ל (1988): 1)מהי רמת האמינות של האוטו? האם האמינות היא כמו של סובארו (לדוגמא)? 2)האם בשנתון זה תיבת ההילוכים היא אוטומטית או ידנית? 3)האם החלפים לדגם הנ"ל יקרים? או זולים? 4)האם האחזקה של האוטו יקרה? 5)מה דעתכם על הדגם הנ"ל בשנתון הנ"ל? 6)איזה איבזור כלול ברכב הנ"ל? 7)אם תוכלו, תעלו בבקשה תמונות של הדגם הנ"ל. תודה.
הודעה אחרונה מאת בנצי,
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,326 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Avia
- Albetx
- Jack457
- ELI001
- zaf
- אליה
- גולדן191
- MIHAEL
- שימי 85
- Yuvalino
- Lexicon
- nio