Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ידוע לי שבמדינות רבות באירופה קיימים גדרות הפרדה "סופגות" בכבישים.

הגדרות אמורות לספוג את רוב העוצמה של רכבים המתנגשים בה ובכך למנוע פגיעות חמורות יותר ביושבי הרכב.

למה לא מיישמים את זה בישראל ?

ואם התירוץ הוא "אין כסף" - אז אולי האופציה היותר זולה היא לשים צמיגים במקומות המועדים להחלקות / התנגשויות ???

אמנם הצמיגים "יכערו" את הנוף בכבישים ויראו כמו מסלול מירוץ מכוניות (לפי דעתי דווקא יפה..), אבל אם זה באמת יכול להציל חיי אדם, למה לא ?

אפשר אפילו לגייס תלמידים שיצבעו ויתנו קצת "חיים" לצמיגים... :)

לפי דעתי הצמיגים יעבדו הרבה יותר טוב מאשר הבטונדות או גדרות הברזל...

אולי במקום לבזבז כסף במדינה הזאת על שטויות ועל אכיפת "איסורי המירוצים וכל אירוע מוטורי כלשהו" יוכלו להשקיע בתשתיות הכבישים... :?

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

תתפלא אבל יש בארץ משהו בסגנון. זה מן בולם זעזועים שמוצב לפני גדרות הפרדה.

למשל, כאשר יש גשר או מחלף, אז לפני התחלת הגדר (או מעקה הבטון) מוצב הבולם זעזועים הזה כדי להפחית את הנזק של תאונה חזיתית בתוך הגדר.

Ruff Ryders to the death, ride or die nigga we know the oath

פורסם

למשל, כאשר יש גשר או מחלף, אז לפני התחלת הגדר (או מעקה הבטון) מוצב הבולם זעזועים הזה כדי להפחית את הנזק של תאונה חזיתית בתוך הגדר.

אני חושב שאני יודע על מה אתה מדבר, אלה העמודי פלסטיק צהובים כאלה שלפני כל התפצלות בכביש.

ואני לא בטוח בקשר לאפקטיביות של זה.

עדיין, אין אפשרות להוסיף עוד אביזרים לכבישים שיחסכו בחיי אדם ?

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

אני חושב שאני יודע על מה אתה מדבר, אלה העמודי פלסטיק צהובים כאלה שלפני כל התפצלות בכביש.

ואני לא בטוח בקשר לאפקטיביות של זה.

עדיין, אין אפשרות להוסיף עוד אביזרים לכבישים שיחסכו בחיי אדם ?

הראל.

זה לא ממש עמודים, אבל בכל אופן עדיף להכנס חזיתית (עדיף בכלל לא להכנס חזיתית, אבל אם כבר נכנסים) בבולם הזה מאשר בבטון.

אפשרות תמיד יש (וגם תקציב אפשר למצוא), אבל "אביזרי בטיחות" נשמע פחות טוב מ"אכיפה מוגברת".

קפיש?

Ruff Ryders to the death, ride or die nigga we know the oath

פורסם

הסופגי אנרגיה האלה נמצאים במעט מאוד מקומות בארץ.

הבעיה היא שהגדרות W (גדרות ברזל) מותקנות על ספייסרים שהם לא סופגי אנרגיה, וכך כל חיכוך בהם בכביש מהיר תוך כדי בריחה לשוליים או סטיה כלשהיא פשוט מעיפה את הרכב חזרה למרכז הכביש. כאן הבעיה.

:puzzled:
פורסם

הדבר הכי דפוק הוא ששמים 2 חלקי מתכת/ברזל מסביב לעמוד תאורה או רמזור, ומעקמים אותו ככה שהוא יגן על העמוד מכל הכיוונים. מזה לעזאזל השטויות האלה?!?! הם רוצים לשמור על ההעמוד המע"צ האלה?! בטוח שמכונית נוסעת זה לא עוצר.

לפי מה שהבנתי זה נועד בשביל להסיט ולהחליק את המכונית מכניסה בעמוד...יעיל או לא יעיל?

פורסם
שלום לכולם.

ידוע לי שבמדינות רבות באירופה קיימים גדרות הפרדה "סופגות" בכבישים.

הגדרות אמורות לספוג את רוב העוצמה של רכבים המתנגשים בה ובכך למנוע פגיעות חמורות יותר ביושבי הרכב.

למה לא מיישמים את זה בישראל ?

ואם התירוץ הוא "אין כסף" - אז אולי האופציה היותר זולה היא לשים צמיגים במקומות המועדים להחלקות / התנגשויות ???

אמנם הצמיגים "יכערו" את הנוף בכבישים ויראו כמו מסלול מירוץ מכוניות (לפי דעתי דווקא יפה..), אבל אם זה באמת יכול להציל חיי אדם, למה לא ?

אפשר אפילו לגייס תלמידים שיצבעו ויתנו קצת "חיים" לצמיגים... :)

לפי דעתי הצמיגים יעבדו הרבה יותר טוב מאשר הבטונדות או גדרות הברזל...

אולי במקום לבזבז כסף במדינה הזאת על שטויות ועל אכיפת "איסורי המירוצים וכל אירוע מוטורי כלשהו" יוכלו להשקיע בתשתיות הכבישים... :?

הראל.

כל הכבוד על כיוון המחשבה החיובי, אבל......

מהנדסים רבים וטובים במדינות רבות ומתקדמות, יושבים חודשים על תכנון גדרות הפרדה מסוגים שונים, תוך ביצוע חישובים מסובכים, סימולציות מורכבות וכו'.

אח"כ מייצרים אב טיפוס, מקימים אותו על מסלול ניסויים, ומבצעים ניסויי אמת עם כלי רכב שונים במצבים שונים כדי לברר אם הגדר באמת מוצלחת.

לאחר התהליכים הללו מתקבלת גדר הפרדה בטיחותית וטובה, שתוכננה במקור להיות כזאת, וגם עושה את העבודה היטב.

עם כל הכבוד, צמיגים נועדו לשמש כאמצעי שעליו יכולים להתגלגל מכוניות.

צמיגים תוכננו כשהתכונות החשובות הם שמירה על צורה, הרכב חומר יעיל, ותכנון חריצים בטוח.

צמיגים לא תוכננו להיות מרכיב של גדר בטיחות, ולכן בהכרח הם יהיו פחות טובים בכך מאשר גדר בטיחות שתוכננה להיות כזאת.

אני יודע ש"אנשי המקצוע" בארץ לא תמיד נראים ככאלו, אבל גם הם בוודאי לא יחליטו להציב צמיגים במקום גדרות בטיחות.

בסדר?

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...