Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה משפטית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתפסתי על 105 במקום 70 ,קיבלתי הזמנה למשפט והרשיון נלקח עד להתיצבותי אצל הקצין, מד האוץ שלי הפסיק לעבוד באותו יום עקב החלפת קלאץ לקוייה. הדבר נרשם בדוח ושנעקפתי מצד ימין ע"י רכב אחר בזמן שהשוטר כיון את הממל"ז.

כמו כן המוסך שבו הוחלף הקלאץ תיקן את הבעיה ונתן לי אישור שאכן הייתה בעיה במד האוץ(בפעם השניה) עקב החלפת הקלאץ.

לאחרי יומיים כשהתייצבתי אצל הקצין וסיפרתי לו את המקרה הוא החזיר לי את הרשיון ולא שלל מנהלתית ל30 יום.

למישהוא יש מושג למה עלי לצפות במשפט?

פורסם

אם הבנתי אותך נכון, הייתה מכונית לצידך הימני בזמן שמדדו אותך.

אם כן ידוע לי שזה לא קביל, כי אין ביטחון מוחלט שזה כוון אלייך...

ככה שמעתי בהרצאה לא מזמן.

פורסם

אז ככה... קודם כל השלב הראשון בבית המשפט הוא שלב ההקראה, כלומר מקריאים בפניך את כתב האישום ואתה מודה או שלא מודה. אם אתה מודה תקבל את העונש המגיע לך (שאגיע לכך בהמשך) אם אתה לא מודה תקבל תאריך חדש להוכחות ובו תספר את סיפורי אלף לילה ולילה על ספידומטר שלא עובד ושנעקפת מצד ימין או שמאל.

בשימוע שהיה לך במשטרה הוחלט שלא לשלול לך את הרשיון - מדד השלילה הוא עבירות קודמות ומסוכנות בכביש. ככל הנראה השוטר הסיק כי אין צורך בשלילה המינהלתית וכנראה טענותיך יכולות להתבסס בטיעונים משכנעים בביהמ"ש ומשום כך רשיונך הוחזר לך.

עצתי תחילה אם אין לך עבירות קודמות תכתוב מכתב לתביעה המשטרתית ותבקש שימירו לך את האישום באזהרה או לחלופין תנסה להגיע להסדר עם התביעה. אם זה לא יילך אני מניח שאת מספר הרכב העוקף אין לך...אז תבקש מבעל מכון הספידומטרים לתת לך תצהיר על כך שלא היה לך ספידומטר תקין ואם אין לך הרשעות קודמות לשון חלקלקה אולי תצליח לצאת בלי שלילה אע"פ שאני מסופק מאוד (35 מעל המותר - בעיה משהו).

שיהיה בהצלחה

פורסם

הבעיה שיש לי דוח על מהירות משנה שעברה...

יש לי הצהרה מבעל המוסך שהחליף לאוטו את הקלאץ (בגלל זה הוא הפסיק לעבוד) שאכן הייתה בעיה במד האוץ.

לכתוב מכתבים לתביעה כבר אין לי זמן כי המשפט בתיחלת חודש הבאה.

אם כך הסיכוי לשלילה גדול? כמה חודשי שלילה מקבלים על דבר כזה?

פורסם

אינני יודע מהו העונש שקיבלת על העבירה הקודמת ואינני יודע מהי העבירה הקודמת.

שים לב בפקודת התעבורה סעיף 37 -

37 פסילת מינימום שני חדשים [תיקון:תשמ"א, תשנ"ה]

הורשע אדם על עבירה מן המפורטות בתוספת השניה, ובשתי השנים שקדמו לאותה עבירה כבר הורשע על אחת העבירות האמורות או על אחת העבירות המפורטות בתוספת הראשונה, דינו, בנוסף לכל עונש אחר, פסילה מקבל או מהחזיק רשיון נהיגה לתקופה שלא תפחת משני חדשים. אולם רשאי בית המשפט, בנסיבות מיוחדות שיפרט בפסק הדין, להורות על פסילה לתקופה קצרה יותר.

בתוספת השניה ישנם 7 סעיפים שונים עבירת המהירות בה אנו עסקינן נמצאת בסעיף 5 או בסעיף 6.

תוספת שניה

1. עבירה לפי סעיפים 62(2)או 62(4).

2. בוטל

3. עבירה לפי תקנה 320 (א) לתקנות או סימן ה' לפרק השלישי בחלק ד' לתקנות, אם קבע בית המשפט כי מצב הבלמים או ההגה היה בו משום סכנה.

4. עבירה לפי תקנות 22 (א) לגבי אי מתן זכות קדימה לפי תמרור, 26(4), 27(ג), 45(1), 51, 56, 57, 64(ג), 64(ד), 99(א), 436 או 438.

5. עבירה לפי תקנה 54 (א) (1) ו(5) לגבי מהירות העולה ביותר מ-30 קמ"ש מעל למהירות המרבית המותרת בדרך עירונית ולגבי מהירות העולה ביותר מ-40 קמ"ש מעל המהירות המרבית המותרת בדרך שאינה דרך עירונית ובדרך מהירה.

6. עבירה לפי תקנה 54 (א) (4) לגבי מהירות העולה ביותר מ-30 קמ"ש מעל למהירות המרבית המצוינת בתמרור ב-20 שהוצב בדרך עירונית.

7. עבירה לפי תקנה 54(ג) לגבי מהירות העולה ביותר מ-40 קמ"ש מעל המהירות המצוינת בתמרור ב-20 שהוצב בדרך שאינה דרך עירונית ובדרך מהירה.

שים לב אם לא ביצעת עבירה של מהירות או חציית קו לבן כפי שדורש סעיף 37 התוספת לא רלוונטית כלל ואז יש סיכוי שלא תקבל כלל שלילה.

בלי שום קשר ביום הדיון תיגש מיד לתובע/ת המשטרתית ותדבר איתם לפני הדיון; תשכנע אותם שאתה נהג זהיר ומיומן וכו'.

בהצלחה

פורסם
הבעיה שיש לי דוח על מהירות משנה שעברה...

יש לי הצהרה מבעל המוסך שהחליף לאוטו את הקלאץ (בגלל זה הוא הפסיק לעבוד) שאכן הייתה בעיה במד האוץ.

לכתוב מכתבים לתביעה כבר אין לי זמן כי המשפט בתיחלת חודש הבאה.

אם כך הסיכוי לשלילה גדול? כמה חודשי שלילה מקבלים על דבר כזה?

תמיד יש זמן לכתוב מכתבים לתביעה.

אפשר גם לדבר בטלפון ולקבוע פגישה (אני עשיתי את זה פעם).

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...