Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיים על ספידים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ציטוט מכתבה שקרצה לי בעיתון כל הזמן של י-ם.

חיים על ספידים

תקציר : אחת לשבוע מתקיימים בכביש 436 מירוצי מכוניות בין תלמידים. ההתארגנות נעשית מפה לאוזן.אחד הנהגים : "אנחנו מגיעים למהירויות של 180 קמ"ש"

התופעה :מירוצי מכוניות בין תלמידים בכביש 436 שבין גבעת זאב לרמות. תלמידי התיכון אורט רמות יזמו את המירוצים בתחילת שנת הלימודים הנוכחית, והיום משתתפים בהם גם בני נוער מגילה, ממלחה ומשכונות נוספות בעיר. לדברי המשתתפים, אין למירוצים מועדים ומקומות קבועים, אולם המארגנים משוכנעים כי היוזמה תצבור תאוצה ותתרחב גם למקומות אחרים בעיר.

לרוב, מקום התחלת המרוצים, שמתקיימים בממוצע פעם בשבוע, הוא בשדרות גולדה מאיר ברמות וסיומם בגבעת זאב מרחק של כ-7 ק"מ מנקודת ההתחלה. לדברי המשתתפים, המסלול נבחר כיוון שהוא בירידה, ועל כן קל יותר להאיץ בו ולהגיע למהירויות גבוהות. "אני הגעתי שם כבר ל - 180 קמ"ש. יש כאלו שמספרים שאפילו עברו את המהירות הזו. אנחנו יכולים להרשות לעצמנו להגיע למהירויות כאלה כי את המירוצים אנחנו מקיימים

בשעות הערב המאוחרות, כשהכביש ריק", אומר ג', אחד המשתתפים.

המארגנים מספרים כי במירוץ יכול לקחת חלק כל אחד, ללא קשר לגילו או לסוג הרכב,וזאת,לדבריהם, בשונה מהנעשה בערים אחרות בארץ. "אני מכיר מירוצים כאלו בראשון לציון ובנהריה ששם זה הפך לתעשייה של ממש.

שעות קבועות, נהגים קבועים ולא כל רכב יכול להשתתף, אלא רק רכבים חדשים. אז אמנם חלק ממשתתפי מירוצי רמות הם בני המעמד הגבוה וכבר יש להם רכבים משלהם, מודל 2003, אבל לא לכולם. לכן אין הגבלה על סוג הכרב במירוץ הירושלמי וכולם יכולים להשתתף" , אומר אחד המארגנים. הבדל נוסף, כדבריו, הוא כי בערי גוש דן המירוצים נעשים תוך הימור על סכומי כסף גדולים, ואילו המירוצים בעיר מתקיימים בשביל הספורט.

בכל מירוץ משתתפות שתי מכוניות בלבד, כשבכל אחת מהן יושב אדם נוסף ברכב, לצד הנהג. לפני תחילת המירוץ נערכת נסיעה מקדימה, לוודא שאין בדרך ניידות משטרה, צעד שהוכיח את עצמו עד כה, כשאיש מהמשתתפים לא נתפס. משתתפי המירוץ שומרים על קיומם בסוד, ולא משתפים בעניין את החברים או את בני המשפחה.

"אם נספר להורים הם יחרימו לנו את הרכבים אנחנו שומרים על המירוצים בחשאיות מלאה, ורק חוג המשתתפים מודע לקיומם".

עליזה גולן, מנהלת תיכון אורט רמות, מסרה בתגובה : "אני לא שמעתי על זה. בעיניי זו תופעה חמורה ואני מזועוזעת ממנה. אני מקווה שזה ייעצר, וזה תלוי גם במעורבות של ההורים. כל מה שבית הספר יכול לתת זה חינוך והסברה וכבר נתנו להם חינוך תעבורתי בכיתה י"א, שכנראה לא עזר לכולם להבין את הסיכונים בכביש. בעיניי, הדבר הטיפשי ביותר עלי אדמות זה לשחק בחיי בני אדם בכל צורה שהיא ולסכן אותם".

מה אתם אומרים ?

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

חיים על ספידים

תקציר : אחת לשבוע מתקיימים בכביש 436 מירוצי מכוניות בין תלמידים. ההתארגנות נעשית מפה לאוזן.אחד הנהגים : "אנחנו מגיעים למהירויות של 180 קמ"ש"

התופעה :מירוצי מכוניות בין תלמידים בכביש 436 שבין גבעת זאב לרמות. תלמידי התיכון אורט רמות יזמו את המירוצים בתחילת שנת הלימודים הנוכחית, והיום משתתפים בהם גם בני נוער מגילה, ממלחה ומשכונות נוספות בעיר. לדברי המשתתפים, אין למירוצים מועדים ומקומות קבועים, אולם המארגנים משוכנעים כי היוזמה תצבור תאוצה ותתרחב גם למקומות אחרים בעיר.

לרוב, מקום התחלת המרוצים, שמתקיימים בממוצע פעם בשבוע, הוא בשדרות גולדה מאיר ברמות וסיומם בגבעת זאב מרחק של כ-7 ק"מ מנקודת ההתחלה. לדברי המשתתפים, המסלול נבחר כיוון שהוא בירידה, ועל כן קל יותר להאיץ בו ולהגיע למהירויות גבוהות. "אני הגעתי שם כבר ל - 180 קמ"ש. יש כאלו שמספרים שאפילו עברו את המהירות הזו. אנחנו יכולים להרשות לעצמנו להגיע למהירויות כאלה כי את המירוצים אנחנו מקיימים

המארגנים מספרים כי במירוץ יכול לקחת חלק כל אחד, ללא קשר לגילו או לסוג הרכב,וזאת,לדבריהם, בשונה מהנעשה בערים אחרות בארץ. "אני מכיר מירוצים כאלו בראשון לציון ובנהריה ששם זה הפך לתעשייה של ממש.

שעות קבועות, נהגים קבועים ולא כל רכב יכול להשתתף, אלא רק רכבים חדשים. אז אמנם חלק ממשתתפי מירוצי רמות הם בני המעמד הגבוה וכבר יש להם רכבים משלהם, מודל 2003, אבל לא לכולם. לכן אין הגבלה על סוג הכרב במירוץ הירושלמי וכולם יכולים להשתתף" , אומר אחד המארגנים. הבדל נוסף, כדבריו, הוא כי בערי גוש דן המירוצים נעשים תוך הימור על סכומי כסף גדולים, ואילו המירוצים בעיר מתקיימים בשביל הספורט.

בכל מירוץ משתתפות שתי מכוניות בלבד, כשבכל אחת מהן יושב אדם נוסף ברכב, לצד הנהג. לפני תחילת המירוץ נערכת נסיעה מקדימה, לוודא שאין בדרך ניידות משטרה, צעד שהוכיח את עצמו עד כה, כשאיש מהמשתתפים לא נתפס. משתתפי המירוץ שומרים על קיומם בסוד, ולא משתפים בעניין את החברים או את בני המשפחה.

"אם נספר להורים הם יחרימו לנו את הרכבים אנחנו שומרים על המירוצים בחשאיות מלאה, ורק חוג המשתתפים מודע לקיומם".

עליזה גולן, מנהלת תיכון אורט רמות, מסרה בתגובה : "אני לא שמעתי על זה. בעיניי זו תופעה חמורה ואני מזועוזעת ממנה. אני מקווה שזה ייעצר, וזה תלוי גם במעורבות של ההורים. כל מה שבית הספר יכול לתת זה חינוך והסברה וכבר נתנו להם חינוך תעבורתי בכיתה י"א, שכנראה לא עזר לכולם להבין את הסיכונים בכביש. בעיניי, הדבר הטיפשי ביותר עלי אדמות זה לשחק בחיי בני אדם בכל צורה שהיא ולסכן אותם".

מה אתם אומרים ?

אם זה בכביש פתוח ולא בתוך שכונה

אז: :mm_yeah::mm_yeah:

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

מה אנחנו אומרים?

קודם כל שזה חוסר אחריות.זה הדבר המתבקש להגיד.אני לא חושב שזה חוסר אחריות לעשות רייסים.יש אנשים שלוקחים סמים,יש אנשים שמחזיקים 500 סרטים בבית, יש אנשים שאוהבים שדוחפים להם דילדואים ל***. כל אחד והבעיות שלו.אבל זה חוסר אחריות לעשות את זה עם האוטו של ההורים.

אין שום מיומנות מיוחדת במינה בלעשות רייסים עם האוטו של אמא,פרט לנזקים.ביום שישי זה היתי ב"רייסים"והפסקתי אחרי 5 דקות,כששברתי תושבת גיר (בני,יום ראשון,תכין ליפט...).

אז אני עשיתי-וביום א' אני הולך לשלם את המחיר (בעצם לא..זה בחינם...).

אבל לעשות רייסים עם האוטו של אמא ואבא..זה נשמע לי קצת דבילי.

לשים את האוטומט ב"דרייב" ולתת פול גאז בתקווה שהלאנטיס של הליסינג של אבא תיקח את הקורולה של אמא זה קצת עצוב...

מעבר לזה-אם בנית אוטו משלך? הכביש בטוח? אין צופים על המסלול? לך ותעשה מה שבראש שלך.

גם "רייסים" זו צורה של התבטאות מוטורית ועצם העובדה שהתופעה קיימת בערים בכל רחבי מדינת ישראל מעידה על הצורך של הנוער להתפרק באופן מוטורי כלשהוא.אם היה איזשהוא כביש סגור ומגודר היטב,שבו אפשר היה לערוך את התחרויות האלה,טוב ויפה.אבל מכיוון שאין-אז אין לנוער היום כל מנוס מלהתחרות ברחוב.

ונכון-גם אני עשיתי את זה.יותר מדי פעמים,אבל במבט אחורה,זה היה ממש אווילי.

דבר שני-בחיפה השבוע נהרב בערב פורים ילד שחזר הביתה ממסיבת פורים,אחרי שהמונית שבה הוא ישב נפגעה ע"י מכונית שנהגה עשה רייס עם מכונית אחרת.אז זה קיים גם בחיפה.

מעבר לזה-התופעה קיימת בגוש דן מעל 20 שנה.

קל מאוד לכל מיני אנשי חינוך מלומדים להגיד שהם "בהלם" מהתופעה..אבל נו באמת... ה"תופעה" היתה קיימת פחות או יותר מהיום הראשון בשנת 85 כשאיזה אבא מאזור רמת השרון נכנס עם ה"פרח" הצפונבוני שלו לסוכנות פיז'ו וביקש בשבילו 205 ג'י טי איי.

חוץ מזה.תעשה לי טובה.יש לי אחות בת 22.אני רואה איזה חרא הולך היום לילדים בראש,בקטע של אלף ואחד דברים.עם כל הכבוד,אני חושב שמע' החינוך צריכה להיות ב"הלם" מדברים קצת יותר רציניים מכמה ילדים שעושים רייסים.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

אני לא מכיר את הכביש, אבל לפי התיאור יכול להיות שכן יש כאן משהו חדש.

בכל זאת, 7 ק"מ... צריך הרבה פחות מזה בשביל להכריע "פתיחה" בין שני רכבים.

אולי מדובר על מירוץ אמיתי, במשך 7 ק"מ של כביש שמתפתל גם מדי פעם?

פורסם

חשבתי לחקור את העניין ולחפש את המירוצים.

הכביש קרוב לבית שלי אז זו לא בעיה.

נבדוק ונעדכן.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
מה אנחנו אומרים?

אבל זה חוסר אחריות לעשות את זה עם האוטו של ההורים.

אין שום מיומנות מיוחדת במינה בלעשות רייסים עם האוטו של אמא,פרט לנזקים.ביום שישי זה היתי ב"רייסים"והפסקתי אחרי 5 דקות,כששברתי תושבת גיר (בני,יום ראשון,תכין ליפט...).

לשים את האוטומט ב"דרייב" ולתת פול גאז בתקווה שהלאנטיס של הליסינג של אבא תיקח את הקורולה של אמא זה קצת עצוב...

מעבר לזה-אם בנית אוטו משלך? הכביש בטוח? אין צופים על המסלול? לך ותעשה מה שבראש שלך.

אני לא יודע מאיפה הבאת את זה שהם משתמשים ברכבים של ההורים, וגם אם כן, אני בטוח שהקטע שם הוא לא "להתחרע" על האוטו אלא פשוט לעשות בדיוק מה שאתה עושה עם האוטו שלך...(אלא אם אתה לא שומר עליו)

ומה לעשות שיש אנשים שמוגבלים מוטורית (אני מתכוון: חסרי רכב משלהם) ואין להם אפשרות כלשהי ליהנות ממכוניות מלבד האוטו של ההורים...ואני לא מתכוון להשתולל!

לפי דעתי התופעה היא לא אחראית !!! ואני יודע שכל אחד יודע בלב שהיא מסוכנת - לנוהגים ולסובבים.

אבל מצד שני, מכיוון שבישראל צריך לעשות הכל במחתרתיות - אז כנראה שאין ברירה...(?)

:?

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם
מה אנחנו אומרים?

אני לא יודע מאיפה הבאת את זה שהם משתמשים ברכבים של ההורים, וגם אם כן, אני בטוח שהקטע שם הוא לא "להתחרע" על האוטו אלא פשוט לעשות בדיוק מה שאתה עושה עם האוטו שלך...(אלא אם אתה לא שומר עליו)

ומה לעשות שיש אנשים שמוגבלים מוטורית (אני מתכוון: חסרי רכב משלהם) ואין להם אפשרות כלשהי ליהנות ממכוניות מלבד האוטו של ההורים...ואני לא מתכוון להשתולל!

לפי דעתי התופעה היא לא אחראית !!! ואני יודע שכל אחד יודע בלב שהיא מסוכנת - לנוהגים ולסובבים.

אבל מצד שני, מכיוון שבישראל צריך לעשות הכל במחתרתיות - אז כנראה שאין ברירה...(?)

הראל.

לא מסכים איתך.

חוסר האחריות נכנס בקטע של להשתולל עם אוטו לא שלך. במידה והייתה תאונה מאיזה כיס זה יוצא? הכיס של אבא ואמא כי האוטו הוא של אבא ואמא. אז במקרה הגרוע הילד יצטער נורא ואולי יעבוד קצת ויחזיר חצי. מה שתומר עושה זה עם מכוניתו שלו והוא לבדו ישלם על כל נזק שיגרם (חו"ח) למכוניתו, בניגוד מוחלט לילדים שלוקחים את הלאנטיס ליסינג של אבא ובסוף גם אחת תימרח על איזה בטונאדה ואבא יאלץ לשלם השתתפות עצמי - לא הילד.

לקיחת האחריות היא הידיעה שאם משהו ישתבש (וזה יקרה מתישהו) אז צריכים לשלם על זה כך או אחרת, ולא להשאיר את זה להורים כי זה האוטו שלהם.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם
מה אנחנו אומרים?

הראל.

לא מסכים איתך.

חוסר האחריות נכנס בקטע של להשתולל עם אוטו לא שלך. במידה והייתה תאונה מאיזה כיס זה יוצא? הכיס של אבא ואמא כי האוטו הוא של אבא ואמא. אז במקרה הגרוע הילד יצטער נורא ואולי יעבוד קצת ויחזיר חצי. מה שתומר עושה זה עם מכוניתו שלו והוא לבדו ישלם על כל נזק שיגרם (חו"ח) למכוניתו, בניגוד מוחלט לילדים שלוקחים את הלאנטיס ליסינג של אבא ובסוף גם אחת תימרח על איזה בטונאדה ואבא יאלץ לשלם השתתפות עצמי - לא הילד.

לקיחת האחריות היא הידיעה שאם משהו ישתבש (וזה יקרה מתישהו) אז צריכים לשלם על זה כך או אחרת, ולא להשאיר את זה להורים כי זה האוטו שלהם.

ראלימן

אתה צודק.

אין ספק שאם האוטו לא בבעלותך - זה חוסר אחריות להשתולל.

אבל השאלה היא אם "פול גז ולנסוע אם האוטו במהירות" נקרא להשתולל...

כי אם ככה אז גם אני משתולל עם האוטו של ההורים - ואני בטוח שעוד הרבה כאן...

אבל לפי דעתי לא כאן הבעיה, אלא עם זה שהם מסכנים את עצמם ואת מי שלידם.

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

בוא נגיד ככה שכל צורה של רייס, אם זה קו ישר או עם עיקולים, ללא ניסיון הוא קטלני ביותר.

בחורים בכיתה י'ב כמה כבר ניסיון יש להם? כמה זה? חצי שנה שנה על הכביש? כל סוג של תחרויות הוא חוסר אחריות בשבילם.

מצד שני כמובן עומדת הדעה של אם לא כך אז הם לא ילמדו אף פעם, גם זה אני חושב שלא נכון. אם לא לומדים לאט לא לומדים. הם צריכים להבין שעם ניסיון אפסי כל התחרויות שהם צריכים לעשות זה להגיע למכולת או לבצפר ותו לא. עם הזמן הם יצברו ניסיון נהיגה, כמובן שרצוי ניסיון נהיגה נכון מלווה בקורסים והדרכות ויקנו אוטו ואז כבר תהיה להן אחריות על עצמם.

זה לא שאני נגד כל השתוללות, נסיעה מהירה היא לאו דוקא מסוכנת אבל להתחרות בליסינג של אבא עם עוד חבר בליסינג של אמא זה האמ אמא של החוסר אחריות.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

אני מנהריה ובכתבה נאמר שיש רייסים בנהריה.

זה לא נכון! בנהריה לא קיימים רייסים מאורגנים. (נתפס לקטנות אה?!) 8)

נ.ב.

תומר יש לך אחות בת 22? פנויה?

סתם סתם ....אני תפוס. :wink:

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם

אתם העיקר מצטדקים ואומרים שזה לא אחראי

אבל המדינה אשמה בזה

לפי דעתי מישהוא צריך להעיר את המנהלת הזאת עם איזה סטירה טובה שתפסיק

לשחק אותה תמימה: ''אני עשיתי מה שצריך'' ''העברנו להם שיעורי תעבורה''

הכל חארטות למה לא לוקחים אותם יום אחד לבית לווינשטיין או למחלקת טראומה

באיזה בית חולים שיראו קצת נפגעים מתאונות דרכים ויטפלו בהם יום אחד ואז נראה אותם

חוזרים לעשות את זה...

העיקר לוקחים אותם לכל מיני טיולי שטח משעממים ומסריחים שגם ככה אף אחד לא אוהב

עלק להכיר את הארץ אצלנו היו מעשנים סמים בטיולים שנתיים!

בקיצור מישהוא צריך לנער את מערכת החינוך ומהר!

חווית הנהיגה המושלמת

ב.מ.וו

פורסם

חיים על ספידים

מה אתם אומרים ?

רק 180?? :mm_tongu:

Finger's gonna kill me.

• תוכן חדש...