רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,601 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני לא יודע מי הפריח את השמועה שיש מצלמה בגשר החדש ... אני נוסע לעבודה מתחת לגשר כל יום ובימים הארונים נסעתי ממש לאט כדי לנסות ולגלות את המצלמה ,לא מצלמות ולא נעליים אין שם כלום בדוק ,אבל אני מאמין שבקרוב ירכיבו שם מצלמות ,נכון לעכשיו אין כלום
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום...רציתי לספר לכם משהו שקרה למישהו שאני מכיר.. מי שמכיר את הכביש החדש שנכנס לאשקלון יודע שמותר שם לנסועה 80 למרות שהכביש מתאים לכל ה 180,אז הוא נסע משהו כמו 110+ - ואז נכנס לעיר לרחוב מנחם בגין שזהו בעצם ההמשך של הכביש החדש...ושם מותר לנסוע 60 והוא הוריד ממאה פלוס למשהו כמו 80+- ואז הוא ראה פלאש....הוא לא הבין עשה פרסה לראות מה יש שם,ואז הוא שם לב לפיאט פונטו לבנה בצד הדרך...אבל מה ברכב לא היה אף אחד..הוא הסתקל סביב הרכב וראה שהמספר הקידמי של הרכב מורד כלפי מטה ושם בולטת לה מצלמה נחמדה....וכמובן שאת הקנס הוא אכן קיבל....אז חברה תזהרו.....
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
- 23 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
וכל שאר מכוניות הקבריולה הספורטיביות עכשיו שהגיע האביב, אני מנסה לראות אם יש עוד בעלי רודסטרים, שמעונינים בנסיעות משותפות TOPLESS שישי אח"צ או שבתות בבוקר אנא, כל מי שחושב שלא יצליח � אל תענה
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
קיבלתי עכשיו דוח על רמזור אדום =[ (הראשון שלי). יש לי 90 יום לשלם 1000 שקל במזומן לדואר, ולא ממש בא לי לספר להורים שלי על זה... האוטו רשום על שם אבא שלי אבל העבירה נעשתה על ידי מן הסתם... רציתי לדעם אם אני יכול לשלם לבד את הכסף על העבירה ושזה לא יוודע להורים שלי נ.ב אני מרגיש ממש רע עם עצמי :[
הודעה אחרונה מאת Dissipate, -
-
בקרת אחיזה 1 2
מאת עמית1984-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם!!!!!!!! בזמנו שאבא שלי קנה את הרכב היה רשום במפרט על כלמיני עזרים בקרת אחיזה מחלק כוח בקרת משיכה וכו. אני קראתי בכל מיני כתבות על המערכות האלה יש טובות יותר ויש גרועות יותר שאלתי אליכם ברגע שבקרת האחיזה לוקחת את הפיקוד מה הנהג מרגיש????????? זה שגלגל אחד נהפך לציר וכל השאר משחקים ליצוב משהו כזה הבנתי הכוונה שלי בזמן נסיעה כאשר המערכת נפעלת מה התגובות של הרכב ואיך הוא מתנהג???? תודה למי שיענה עמית
הודעה אחרונה מאת עמית1984, -
-
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
השעה 01:30 לפנות בוקר. נהג מסחרית צעיר בן 25-26 מחליט שהוא נוסע בכיוון ההפוך לתנועה לכיוון חיפה. נהג אחר רואה את המסחרית דוהרת בפראות נגד כיוון התנועה ומדווח למשטרה. 10 דקות אחרי המסחרית פוגשת בבאלנו (לא, לא STI) והופכת אותה לנייר. שניים מנוסעי הבאלנו נהרגו אחד נפצע קשה. נהג המסחרית נהרג גם כן. איפה השפיות ?? שמוליק
הודעה אחרונה מאת mat@n, -
- 36 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום , אני אישית באמת נוהג על פי חוק , ויותר מחוק חשובה לי תרבות הנהיגה . אני לדוגמא אף פעם לא יחתוך פקק של מכוניות ויכנס בסוף וכו' ... אני כמישהו שנוסע גם הרבה בתוך העיר חוטף עצבים מכמות האנשים שפשוט זורקים זיין עליך ועוקפים וחותכים ולא מכבדים את העובדה שאתה עומד ומחכה והם פשוט עוקפים . בצבא כבר נאבקתי בעקיפות בחדר אוכל בעזרת מספר תלונות רב והרבה צעקות .. ומה עושים בכביש ? , מצלמים !!! , הדיגטלית שלי הצטרפה אלי ותנחשו מה ... יש לי לפחות 10 צילומים של אנשים שעוקפים איזה שיירה של 30 אנשים נורמליים שמחכים והוא פשוט בא ועוקף . אולי אני מנייאק אבל נמאס לי מזה . מה אתם חושבים ?
הודעה אחרונה מאת Meishar84, -
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
פרטים בלוח ההודעות והארועים בפורום רכבי אספנות
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
נצפתה לראשונה אלפא 158 בבדיקות ראשוניות . הנה קצת מידע : http://www.italiaspeed.com/news_2003/news_2003_054proto158.html
הודעה אחרונה מאת Romeo, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לא יכולתי להיות בארוע אבל ממה שקראתי אני פשוט מוריד את הכובע (שאין לי..). להרים ארוע כזה בפעם הראשונה ובתנאי מזגאויר קשים ובהצלחה כזאת, מי כמוני, שועל ארועים ותיק, יודע שזה לא קל. רק חבורה של נלהבים, דבקים במטרה, ומגובשים מסוגלת לעשות את זה... אני מקווה שבארוע הבא נארגן אולי מקצה נוסף של ענתיקות... כל הכבוד (ובמילה נוספת אני מבקש להודות לכל מנחמיי)
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היום, יום שישי ה-11.4, "גלריה", מוסף רכב. כותרת "מרוץ צבים" "ג'ימקאנה" הוא תחליף עממי אבל מלהיב למירוצי מכוניות, שאינם חוקיים בארץ. זו תחרות שליטה ברכב שמתקיימת במגרשי חניה. הנהג מוזנק למסלול ומתחרה בשעון - עליו לתמרן בין שורה של קונוסים, להתחמק ממכשולים, לעשות סיבובים ולבלום. הנהיגה היא במהירות נמוכה, בהילוך ראשון או שני, ובבטיחות מרבית. בשבת, בשיא השרב, אירגן פורום חובבי המכוניות (http://cars-froum.co.il) (הטעות במקור רוני) תחרות ג'ימקאנה במגרש ההדרכה של חברת "אלטרנתיבי יוצרים תרבות נהיגה" ברמת הכובש. בתחרות השתתפו 40 נהגים, רובם עם פז'ו 106 ו-306 (שוב - ???, רוני). לאחר תדרוך מפורט והקראת נוהלי בטיחות קפדניים יצאה התחרות לדרך. כל משתתף קיבל אפשרות להתחרות חמש …
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
העתק תכתובת פנימית בחברה. מככבים - עבדכם הנאמן , המנהלת האדמיניסטרטיבית - אחראית גם על נושא הרכב , וקצין הבטיחות בתעבורה , שזה מכבר הגיע. זה יהיה ארוך , אבל כמו אצל הכושים , גם קשה השמות נמחקו , אבל הכל אמיתי. הסיפור התחיל עם המייל הבא : וההסבר : תגובה שלי : הנה התגובה מגיעה : טרם התייאשתי , וניסיתי להסביר באופן יותר ברור: והתשובה מראה שאין אף אחד בבית... ובמקביל , מענה מקצין הרכב : עכשיו , אני מתלבט. לבזבז עוד אנרגיה על קירות אטומים? להסביר לה שקורס נהיגה "מונעת" כביכול הוא ממש לא מה שהתכוונתי ? שמכתב על ABS שווה ל-... ? שתפקיד קצין הבטיחות בחברות הומצא לפני אי-אילו שנים ע"י פקידים עצלנים במשר…
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מתחיל עכשיו - שידור ישיר ברדיו באתר http://www.wrc.com/en_GB/default.htm מזג אויר טוב יקשה על ברנס שיזנק ראשון וינקה את הדרך. צפוייה תוצאה טובה למרקו מרטין עם ה RS החדשה. מקווה לניצחון של פיג'ו עם גרונהולם תהנו
הודעה אחרונה מאת זאב 206 GTI, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מדבר עם מישהי שאבא שלה כותב \ בודק רכבים למגזין הגה, קוראים לו ניר בן ארי , יש לביתו תצלומים (כן אמיתיים) בתוך למבורגיני , פרארי , S2000 , אימפרזות וכו היא שלחה לי מס' תצלומים של רכב ראלי של אבא שלה רציתי לדעת אם מישהו יודע משהו על הרכב הנ"ל תודה מראש אורן.
הודעה אחרונה מאת BoazG, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
ראיתי בכמה סרטונים של נהיגת ראלי שלפעמים הנהג לוחץ על הגז עם רגל ימין וברקס עם רגל שמאל. לא בדיוק ברור עם הוא לוחץ על שניהם בו זמנית או לסירוגין ..... מישהיו יכול לפרט קצת על טכניקת הנהיגה הזאת?
הודעה אחרונה מאת עומר, -
-
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
טוב, אני ממש מאוכזב מהאוטו שלי. אני עוד בזמן הצבא חיפשתי ראלי דור ראשון, חיפשתי כחצי שנה רכב במצב מעולה ( בלי הרבה ידים, ק"מ, בעיות.. וכו' ) סיימתי צבא מצאתי ראלי 96 לבנה ( החלום שלי ) נחמדה.. הבחור רצה מעל המחירון כמובן... יום למחרת התקשרתי עליו, הרכב נמכר בבוקר. טוב, המשכתי לחפש.. ואז ההורים שלי אמרו לי בו נוסיף לך ותקנה רכב חדש. התלהבתי מהרעיון, אבל אין ראלי חדשה ... אז לקחתי 206 XS. וחבל שלקחתי אותה, אני מאוד לא מרוצה מפז'ו !!! מאוד. היה לי רכב אמריקאי לפני זה, מנוע 3000... מטוס ! הרכב שלי בן חודשיים + , האזעקה עושה לי בעיות ( מופעלת מתי שבא לה, פותחת את הרכב לבד ומתי שבא לה ), המנוע לא עובד חלק, לפעמים נחנקת בהתנעה, היום שמתי לב שמשקולות איזון גל…
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, חשבתי על צביעת כל החלקים השחורים באוטו בלבן ( רק חשבתי ) 1. מומלץ? 2. תוך כמה זמן הצבע ירד? 3. יש כאן מישהו תותח בפוטושופ? היתי רוצה לראות את האוטו בלבן קודם. או קצת עזרה איך עושים את זה. דוגמאות של תותח בפוטושופ...
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
מספר שאלות
מאת hbg- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
1. מיצובישי פג'ארו - ביטוח של גג-פתוח ? 2. איפה אפשר למצוא מבחן לאיסוזו D-MAX החדש ? 3. ראיתי בחו"ל אגזוז פתוח שמסביב ליציאה, יש אור אדום, קיים בארץ ? 4. איפה אפשר למצוא INDUCTION KIT לאלפא רומיאו 156/147 בארץ ? תודה. נ.ב - אני יודע שחלק מהשאלות הם על 4X4 אבל....
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מישהו ראה? מירוץ מעניין כמו שלא ראיתי שנים ב-F1! התקנות החדשות עושות בעיקר טוב לצופים שנהנים לראות את טובי הטקטיקנים בספורט מתקשים להסתדר עם כ"כ הרבה שינויים במירוץ אחד, שלדעתי בגלל התנאים הקשים והלא רגילים בורר את המוץ מן התבן. להערכתי אלונסו היה מנצח אם כל 71 ההקפות של המירוץ היו מתקיימות, הקפה 54 (או שזו היתה 53) קולטהארד שהוביל, אחרי עצירה שלישית, חזר אחריו למקום הרביעי! ולשני הנהגים במקומות 1 ו-2 הייתה חסרה עצירה! כ"כ שמחתי שפיסיקלה ניצח, שג'ורדן ניצחו (אותם אני אוהד כמובן- ולא בגלל מנועי פורד, אגב הם האחרונים בפורמולה 1 שהשתמשו במנוע פג'ו, ועוד בהצלחה), שפורד ניצחו, שאדי שמח, ששומאכר עף (לא שמחה לאיד חלילה). נקווה שאלונסו בסדר.
הודעה אחרונה מאת בידר, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני זוכר שהיינו רק חמישה. היה די משעמם, ונאלצנו להחליף מתכוני עוגות כדי לתת תוכן לפורום. היה די קשה לגייס משתתפים נוספים, ובמשתמש ה-8 התחרטנו... חבל שאין מנוע חיפוש בפורום, מעניין כמה פעמים מופיעה המילה "חאפר". http://www.carsforum.co.il/phpBB2/memberlist.php
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
- 2 תגובות
- 998 צפיות
כמו שכולנו רואים ושומעים מתקיימת בארץ ולא בפעם הראשונה עונת יונדאי אקסטרים, למי שלא יודע על מה מדובר, אז זוהי תחרות עבירות של כלי שטח מפלצתיים וכאלה קצת יותר סטנדרטים שמתחרים בלעבור מכשולים בשטח. עכשיו נשאלת השאלה, למה המשטרה מאפשרת קיום תחרויות כאלו של עבירות של כלים ללא כל אישוי שרובם נבנו בבניה עצמית. לא שאני חס וחלילה יוצא נגדם, אבל למה יש כאן אפליה, במה שונים תחרויות העבירות מאשר תחרויות הראלי, שם רוב המכוניות נבנו בסדנאות מוכרות לבניית מכוניות מירוץ ובנויות לפי תקני FIA, לחלק מהמכוניות גם רישוי לסוע על הכביש כדת וכדין. אבל המשטרה בשלה, מתנגדת בכל תוקף לתחרויות ראלי, ואלו שכבר כן מתקיימות, מתקיימות בחשאי עם מספר מצומצם של מתחרים וצופים ללא כל סיקור ובעק…
הודעה אחרונה מאת איתן_כ, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איפה אני יכול לקרוא על התקנים הדרושים לכביש על מנת שיחשב כתקין (איכות אספלט, רוחב נתיב, רוחב שוליים וכו')? קראתי עכשיו את התגובה של "האזרח פ. הלוחם בדרכים" לתוכנית של חיים הכט: http://www.fullgaz.co.il/podium/ezrach_p-9.html משהו שם נורא הרגיז אותי שקראתי על סרגלי הברזל שאמורים למנוע מעבר נתיב ובגללם נהרגה בחורה. יש תקן לדבר הזה בכלל?? מי נתן את ההיתר לשים דבר כזה בכביש?? אני מחפש אתר שאפשר לקרוא בו את כל התקנים האלה, נמאס לשתוק, צריך לעשות רעש מהגורמים האמיתיים לתאונות הדרכים ולא מהגורמים שנוחים לאכיפה. אורון
הודעה אחרונה מאת Sprint, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שאלה: יש לי רשיון על אוטו, ואני רוצה להתחיל ללמוד על אופנוע 50 סמק.. האם אני צריך לעבור שוב את הבדיקות הרפואית ? עיניים? כמה שיעורים אני צריך לקחת סך הכל ?
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ראיתי פעם באיזה עיתון כולשהוא של רכבים, מבחן שבו לקחו בערך 15 מכוניות הכי טובות, ועשו להן מבחן מי הכי יציבה בכביש, זאת אומרת למי יש את ההתנהגות כביש הטובה ביותר. למי שיודע על מה אני מדבר ויכול לעזור לי אני ישמח לקבל ממנו תשובה.
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 11.2 אלף צפיות
שלום לכולם , יש לי התלבטות עם חברי שאני רוצה לפתור אותה ולכן אני שואל כאן... אז ככה , אני וחברי התווכחנו על החוק הקובע שאין להיסע אדם מתחת לגיל 14 במושב הקדמי לצד הנהג... חברי טוען נמרצות שהחוק אינו קיים יותר והמניעה היחידה כיום היא במבנה גופו של הנוסע... אני טוען אחרת שיש את גיל המינימום שהוא גיל 14 ומתחתיו הדבר אינו חוקי ( למעט אולי תינוקות בהתקני ריסון מיוחדים במושב הקדמי...) אשמח אם תענו לי בקשר לויכוח הנ"ל... תודה והמשך לילה טוב...
הודעה אחרונה מאת ראלימן, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אתמול ב16:45 אחה"צ זה קרה. בעצם, זה אמור היה לקרות ביום ראשון לפני שבוע, אבל הודות האח הגדול (אמיר סאדם פרץ) וחבריו העברת בעלות נדחתה בשבוע...אבל בסוף אתמול, ב16:45 אחה"צ זה קרה. קניתי VTR. של ערןVTR. שבינתיים הפך לE.L ובכה כ10 דקות על גורלו המר ודרש ממני לשמור על הבייבי. אכן כך - הVTR הולכת לקבל רביעיית צמיגים חדשים השבוע. ועוד כל מיני דברים בהמשך (בולמים. אגזוז נורמלי. סעפת קצת יותר מתאימה...הכל בבוא העת...) בינתיים הוספתי 80 ק"ם וגיליתי כמה דברים (וגם יש לי כמה שאלות): 1. מדהים עד כמה הרכב הזה מאוזן. היחס בין משקל לכח לקשיחות המתלים לאחיזת כביש לנוחות הנסיעה ולעוד אלפי פרמטרים מאוד קרוב לאידאלי (לטעמי כמובן ) אפילו צמיגים גמורים (מישלין …
הודעה אחרונה מאת Tamir_VTR, -
-
תמונות שצלמתי אתמול בבירת אוקראינה. מזכיר את הפרק ב'סיינפלד, The Maestro. איזה לוחית אתם הייתם רוצים?
הודעה אחרונה מאת yaron_z, -
בולמי KONI
מאת 205 GTi- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מישהו יודע מה המחיר של בולמי KONI מתכוננים?
אכיפה מהאוויר
מאת yairk-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
התפרסם ביום ראשון במעריב.
הודעה אחרונה מאת Jeka, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי שאלה שאולי לא שייכת לפורום הזה למרות שהפורום מוגדר כפורום לכל הדברים שלא מתאימים לשאר הפורומים. וזה לא ממש עוף טופיק. בקיצור השאלה היא כזאת לרכב של פחות מ10 אלפים שקל שאין לו ביטוח מקיף אלא רק את החובה האם יש איזשהיא תוספת או הגבלה בנוגע לנהג צעיר ? או שהדבר נוגע רק בביטוח המקיף?
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,326 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Avia
- Albetx
- Jack457
- ELI001
- zaf
- אליה
- גולדן191
- MIHAEL
- שימי 85
- Yuvalino
- Lexicon
- nio