רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,601 נושאים בפורום הזה
-
- 13 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכם מישהו המקרה יודע איזה סוג של רישיון צריך כדי לנהוג בטרקוטרון כחוק? הרשיון הולך לפי דרגות? , למשל לפי גודל המנוע או משהו כזה?? אודה לכל מי שיסביר לי...!
הודעה אחרונה מאת Gilad_172, -
מספר חברים שלי ואני צריכים להשתמש בדיינו לצורך כיוונון של המנוע. מאחר ויש לשכו את הדיינו ליום שלם ומחיר לא זול, היינו רוצים לדעת אם יש עוד אנשים המעוניינים להצטרף אלינו. המיקום הוא באשקלון, המחיר יהיה בסביבות ה-150 ש"ח. כמות האנשים היא מוגבלת מאחר ורק אנחנו צריכים אותו לכ-3 שעות. אם זה רלוונטי למישהו, נא הגיבו. נ.ב. אין שום בעיה לכל רכב לעלות, אבל אני לא ממליץ לרכב לא משופר לעלות, פשוט כי חבל על הכסף שלו. ההספק הוא כמו בספר רכב (אלא אם כן אביעד רוצה לאתגר את AUTOMOTOR UND SPORT )
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
במהלך חיטוט בספריית המגזינים שלי נתקלתי בדבר הזה. פרס יוקרתי (כן בטח) למי שיזהה מה זה הדבר ה... מאותגר ויזואלית הזה, ומה מיוחד בו. (מצטער על התמונה הקטנה) רוני
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
http://fun.from.hell.pl/2003-01-10/2002auto.swf
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
- אחראי פורום
- 40 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
שלום לכולכם. קוראים לי תומר הדר. בזמן האחרון לא כל כך יצא לי לכתוב כאן באריכות ועל זה מגיעה לכולכם סליחה.פעם היתי כותב כאן הרבה יותר,אז לכל מי שחדש כאן,נעים מאוד. אני עומד לכתוב כאן נסיעת מבחן.לאלפא 166.אולי גם להרבה יותר מזה.אני לא עיתונאי ואני לא יודע אם הכתבה הזאת ממוקדת כולה ברכב,אבל עדיין-זה דבר ששווה לקרוא. אני חולק איתכם דברים שלא כל כך קל לי לחלוק איתכם ואני מקווה שכל מי שעבר משהו דומה יידע להעריך את זה וגם לדעת שאתם לא בודדים בקטע. אם עזרתי כאן למישהו,אני שמח לשמוע.יש לזה הרבה משמעות בשבילי. תלמדו קצת-גם על מכוניות טובות-ואולי גם משהו על עצמכם. "בזמן האחרון אני בוחן הרבה אלפא 166. בעיקר את הידניות. אני מת על האוטו הזה.נכ…
הודעה אחרונה מאת darkstar, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מדי פעם ופעם אני אפרסם כאן קישור לדף המכיל סרטונים (כל הסרטונים צולמו בארצות נוכריות) כגון : - תחרויות ראש בראש. - צילומי מרדפי מכוניות. - פתיחות וסגירות של רכבים/אופנועים מיוחדים ומשופרים. - צילומי תאונות (טפו טפו טפו) ממירוצים וכו'. - GetAway - למי שלא מכיר, צילומי מחתרת של נסיעות מטורפות בתוך ערים, תוך בריחה ממשטרות....לא חוקי, לא מומלץ, לא חינוכי אבל...שווה צפייה... הסרטים והקישור מיועדים לצפיה לחברי הפורום בלבד ואין להם קשר ישיר או עקיף לפורום. אז...נגלה ראשונה : 1. טויוטה סופרה פותחת מ0-250 קמ"ש בקצת יותר מ9 שניות!!! הקשיבו לצליל הטורבו הענוג.... 2.סוזוקי GSX-R 600 טווין טורבו בווילי מטורף וסוגר סקלה בהשכבה . 3.RX-7 סוגרת 350 קמ"ש על…
הודעה אחרונה מאת shooter h, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לדעתי האישית היא נראית מוגזמת מדי.... אבל אני אוהב את המראה של הסובארו אימפרזה, והאיטלקיות כמו אלפא רומיאו (שלדעתי לא נראות מוגזמות אלה בדיוק במידה הנכונה...)
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחפש לרכוש רכב והאהבה שלי היא ax gt אך מכיוון שהרכב הוא די נדיר ומתפרק(דשבורד) אני חושב ללכת לאחותה רציתי 106 xsi אבל התקציב שלי מספיק לקנות רק את הרכב ולא נשאר מספיק כסף לתיקונים כרגע אני חושב ללכת על 106 xs לפי מה שאני יודע היא מצוידת במנוע 1400 בעל 75 סוסים ויש לה אבזור דומה ל xsi יש לי מספר שאלות והן: 1. האם לרכב יש הגה כוח ומאיזה שנים היא מגיעה עם הזרקת דלק? 2. אני מתכוון לשפר את המנוע כדי שיוציא קרוב ל 100 סוסים האם השלדה תסתדר איתם? 3. איך השלדה שלה לעומת ה xsi? 4. מה המשקל המשוער שלה? ושאלה אחרונה איך היא בתור קניה האם היא משתלמת? ואיך ההנאה מהרכב הזה כשהוא סטנדרטי ומה הביצועים שהוא מספק?
הודעה אחרונה מאת David, -
שאלה קטנה שלי: כולם פה סתם מתלהבים מראלי 106, או שזה באמת רכב שווה, אבל שווה? אם כן, למה, וגם אם לא...
הודעה אחרונה מאת sronis, -
מהי הכדאיות ביבוא רכב משומש מחו"ל? מדובר ברכב שנימכר בעבר בארץ ויש לו תקינה ישראלית. יש אתרים למכירת רכב מחו"ל בהם ניתן לקנות אותו ולהוביל לארץ בלי מבלי לצאת ממנה? (אתרים אמינים כמובן) תודה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
אחחחחחח , אשתאול ... 1 2
מאת ido- 28 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
יום רביעי ... חג שני של פסח ... השעה בערך 11:00 בבוקר , רק פוקח עיניים ומתמתח (מה לעשות ? לא עבדתי כל הלילה לשם שינוי , צריך להשלים שעות...)... בחוץ שמש ובהיר - פשוט יום מושלם לנסיעה ו\או טיול ... אז לאן נוסעים ??? עכשיו , נא לא ללעוג , אבל את כביש אשתאול הכרתי רק מסיפורים (עד היום... ) אז החלטתי - "יאללה , למה לא ? " ... העדפתי להתחיל ממחלף בית שמש ומשם חזרתי לכל הקטע של אשתאול , עין כרם והסביבה . מה אני אגיד , הכבישים והנוף בשילוב מזג האויר היה פשוט תענוג ... אין מה יותר מדי לחפש תאורים והגדרות לנסיעה הזאת ... פשוט חוויה !!! אבל מה לעשות , בדיוק כשהאדרנלין מבעבע והחיוך הולך ומתרחב ... דייהו לאנוס לפניי על 40 קמ"ש . כמובן שזה…
הודעה אחרונה מאת אוהד 87, -
- 15 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
http://www.motocar.co.il/motocar/news/news.asp?id=2111&news_day= יבואן שהיה מיביא את המכוניות הכי זולות ארץ איבד את השפיות למזלנו. התאוצה למאה קמ"ש אורכת 4.8 שניות
- 26 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
רציתי לדעת אם מישהו יודע על מקומות טובים להיתאמן עם האוטו!, כשהקריטריונים למקום טוב הם: 1.מקום יחסית גדול 2.ללא עוברי אורח 3.סיכוי קטן למשטרה 4.באיזור המרכז עיזרו לי להגיע לרמת ניהוג יותר גבוהה !,או לפחות להינות מהישתוללות קלה עם הרכב!
הודעה אחרונה מאת הגלוז, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
שאלה קטנה על החוק בקשר לנתיב תחבורה ציבורית. האם כאשר מוצב תמרור של נת"צ (חץ צהוב וכו') ולא מצויינת הגבלה בשעות, האם התמרור תקף כל הזמן או שיש לו תוקף רק בשעות מסויימות ע"פ נוסח החוק הבסיסי/מקורי? בת"א למשל כל נת"צ מלווה בציון השעות שבהן אי אפשר ליסוע על נתיב זה, בראשל"צ למשל יש מצוינות השעות. אז....האם מותר לעבור בנתיב זה בשבתות למשל?
הודעה אחרונה מאת שאלתיאל, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.pistonheads.com/news/article.asp?storyId=6626 מי שצריך תרגום שיבקש. תרגום אחד חינם:10000 הרוגים בגלל התהפחות של ג'פים וטנדרים. DEATH IN THE USA Thursday 24th April Road deaths are on the increase It's not a good time for car makers in the US. The number of deaths on the roads rose there in 2002 was the highest for more than ten years. Over 42,000 people were killed in crashes up 1.7% from the previous year. In America it's seems it's not speed that kills but drunken drivers and lack of seatbelt use amongst other factors. An incredible 42% of deaths were associated with drinking and driving whilst the majority of those killed wer…
הודעה אחרונה מאת Rשף, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מבחן בין שתי קטנות מדליקות תסלחו לי על הטעות שחשבתי שהמבחן הוא עם הפומה 1.7 .... Peugeot_106x_1.6_GTi.zip
הודעה אחרונה מאת ~TB~, -
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
ההורים שלי רוצים לנסוע לאיזה מקום מחר(יום חמישי). שיכנעתי אותם לנסוע לצפון כי שמעתי כאן שבצפון יש כבישים טובים. מישהו יכול להמליץ לי על כבישים טובים ומקומות שאפשר לנסוע לשם עם ההורים? אני יוצא מאיזור המרכז(אריאל), נחמד יהיה גם עם מישהו פה יתן מסלול טוב .... תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן חברה חזרתי לחופשה קצרה בת יומיים ויום חמישי אני חוזר למתקן עופר לשמור על עצירים בטחונים. במשך שבועיים. היום החלטנו שאנחנו נוסעים לחיפה לאכול במסעדה (כבר שכחתי את שמה), יצאנו מאליקים, עברנו את דאלית אל כרמל (מלא עליות וירידות) ולפני אוניברסיטת חיפה פנינו ימינה. לא ידעתי איזה סוג כביש זה ומה דרגתו, אבל המטרים הראשונים העלו לי חיוך על הפנים העייפות שלי. עכשיו נתרגל אני מעלה במוחי! יורדים מההר בדרך מפותלת (דרך נחש) בירידה עם סיבובים דיי מסוכנים (ימינה , שמאלה), עם שילוב נוף העיר חיפה (יש מקומות עצירה לתצפית על העיר - אני חייב לציין שבלילה העיר חיפה מהתצפיות נראית מדהים, אבל זה היה בלילה שלפני) עד שמגיעים לכביש הראשי. מקום מעולה לתרגול. לא נת…
הודעה אחרונה מאת R.C, -
- 0 תגובות
- 877 צפיות
זה לא חדש לאף אחד מאיתנו שאנחנו משלמים הרבה מיסים, נכון? אולי הגיע שמשהו ישתנה? מי בעד סדרה-3 במחיר של קורולה (כמו בארה"ב, שם סדרה-3 עולה כמו קורולה בארץ)? אני בטח לא אתנגד הנה הכתבה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2565453,00.html
הודעה אחרונה מאת piccolo, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שאלתי היא כזו: אני מעוניין לרכוש סאראט עליון+תחתון. ברצוני לדעת מה מחירם לחוד והאם יש הבדל בניהם בעניין המחיר. אני אט אט יורד מרעיון ההנמכה בעקבות דבריו של דוד בעניין ההפרדות של הקורות. אם דוד לא הנמיך את רכבו כנראה שיש דברים בגו.
הודעה אחרונה מאת David A, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2580797,00.html כן, גם בארץ מתפתחת בשקט בשקט תרבות מוטורית. זה מתחיל בפורומים ברשת, ומתפשט מהר למועדוני רכב מרשימים. כדאי לכם להכיר את הבולטים שבהם רועי צוקרמן, מתוך "רכב ויותר" Ragtops & Roadsters
הודעה אחרונה מאת MR2Spyder, -
מגאן סדאן
מאת alfa_draco-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חשבתם שתראו מגאן 5 דלתות על כבישי ישראל, עם העיצוב המקורי והייחודי... תחשבו שוב, כי מה שנראה על הכביש, ב- 99%, זה הדבר הזה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2579055,00.html זה גורם לפוקוס 4 דלתות להראות אטרקטיבית להפליא פתאום... המגאן הזו מתברגת בהצלחה לצמרת טבלת "המכוניות שעברו את ההתכערות הקיצונית ביותר עקב ניתוח השתלת בגאז' " קרוב מאוד לקליאו הטורקית ... ולא שהמגאן סדאן הישנה היתה קוטלת קנים. נראה לי שרנו קרובה לקחת את אליפות היצרנים בקטגוריה הזאת. והכינוי "ספורט סאלון" גם משעשע, במיוחד לאור זאת שהמכונית מיועדת כנראה למי שעושים ספורט בעיקר בסאלון (באמצעות ישיבה על כורסת מסאז' מול הטלביזיה וצפיה במשחקי כדורגל תוך פיצוח גרעינים).
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לאחר יותר משנה שבמהלכה לא הנעתי אותה כלל, החלטתי שהגיע הזמן לנער את האבק (literally) מעל ה-206WRC שלי ולהניע אותה. ה-206 הזו היא מסדרת PureTen של Kyosho, כאשר על הפיקוד ממונה מערכת של סרבואים, רסיבר ושלט של acoms. לאחר שבאמת ניערתי ממנה את האבק, למרות שהיא שכנה מתחת למיטה, עברתי על כל החשמל לבדוק אותו. רב-מודד ופיליפס הספיקו על מנת למצוא קצת בלאגן בחשמל (כמו בכל צרפתיה, לא ), הסיבה שבגללה היא שכנה מלכתחילה מתחת למיטתי... ספק 12V מייצור עצמי התנדב על מנת לספק מתח שווה-ערך ל-8 סוללות AA לשלט וכך נבדק הכל, לשביעות רצוני. חשמל, check! תדלקתי אותה (עם כ-15% ניטרו... לא בצחוק) בחצי מיכל ("כל" המיכל מכיל כ-75 מ"ל... ), פמפמתי "קצת" דלק פנימה, תקעתי …
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הפעם אני כותב כאן עם כובע אחר על הראש, כמנהל אתר הרכב הקלאסי המוקם בימים אלה חשוב לי מאד דעתכם אנשי הפורום ובכלל מכיוון שהאתר בשלבי הקמה מתקדמים ויושק בתחילת חודש מאי, כל פידבק מכם הוא חשוב מאד, אני אשמח אם תתנו תגובות כאן, באתר או למייל ותגידו מה דעתכם. אז מה יהיה שם?...האתר כולו בעברית, באתר יינתנו בין היתר השירותים הבאים ללא תשלום: - לוחות מודעות. - מאגר מידע בעברית אודות מאות מוזיאוני רכב קלאסי בעולם, כולל כתובות, טלפונים, שעות פתיחה ועוד. - קישורים למאות מועדוני רכב בעולם, ממוינים לפי קטגוריות. - קישורים לאתרי ומועדוני רכב בישראל - לאו דווקא קלאסיים - אתם מוזמנים לפרסם את אתרכם! - גלריית תמונות המכילה אלפי(!) תמונות של מאות יצרני רכב. - א…
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אז ככה שבוע שעבר יצא שוב המסע השנתי והמפורסם GUMBALL 3000 במסע הזה יש תחרות מי יעשה 3000 מייל הכי מהר.אבל יש תחנות כל יום המסע נמשך שבוע,השנה הם מתחילים בסן פרנסיסקו ועד למיאמי המסע התחיל ב17/4 ויסתיים מחר ב22/4 אז הנה לכם מספר תמונות כדי שתקנאו האתר הרשמי של הגאמבאל 3000 http://gumball3000.com/enter_rally.html תמונות של צוות שהוא באודי S4 http://gumball.briankelley.com/photos.php הנה לכם תמונות מהלילה של אתמול http://www.u.arizona.edu/~pbogle/gumball/ המון תמונות מההתחלה http://www.digitalfields.com/stoney/gumball_2003/ עוד המון המון תמונות http://www.fletchowns.net/gallery/index.php?album=Gumball/ ואני ימשי…
הודעה אחרונה מאת Gilad M, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם יש טרייד אין לחישוקי מגנזיום? איפה? מומלץ?
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
EVO מספר 20, טופגיר מספר 89. CAR מספר... אממ, אין לי מושג - אבל זה שיש בו מבחן לסקסו VTS, הבנתם את המטרה שלי רוני
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלוש תמונות, מה הכותרת המשותפת?
הודעה אחרונה מאת shayy, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מחפש נתונייים על האוטו שלי פורד פיאסטה 97 הצורה הישנה... אני מחפש נתוני הספק (מנוע 1.3 ) נתונים מהירות מידות חוץ תא מטען מיכל דלק.. כל מה שאפשר בבקשה ממכם. ותודה בכל מקרה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 7 אלף צפיות
מה הכמות של אלכוהול שמותר שיהיה בדם? וכמה זה יוצא (כאילו בכמות של שתייה )? תודה.
הודעה אחרונה מאת piccolo, -