רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,602 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 7 אלף צפיות
מה הכמות של אלכוהול שמותר שיהיה בדם? וכמה זה יוצא (כאילו בכמות של שתייה )? תודה.
הודעה אחרונה מאת piccolo, -
-
מגזינים...
מאת ~TB~- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
סתם מסקרנות.....איזה מגזין מכוניות אתם הכי אוהבים? ולמה....? (יש מבחן מיוחד שאתם זוכרים? אישית - מגזין מס' 200 של אוטו). אגב... מישהו יודע מה יהיה בחודש הבא ב"אוטו"? מישהו העלה לי את הסקרנות לגבי חודש הבא....
הודעה אחרונה מאת Romeo, -
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לדעתי שם יותר מתאים הוא "רכב ופחות". בזבוז זמן מוחלט (מזל שגם לא כסף).... http://www.pbase.com/polo16v/exhibition_2003 נ.ב. הטוארג של פולקסווגן צולם כל כך הרבה מתוך שעמום וציפייה ללירן וחבורתו...
הודעה אחרונה מאת PEUGEOT205, -
תמונות מהתערוכה..
מאת zom- 0 תגובות
- 692 צפיות
כמה תמונות מרכב ויותר..... * את הגלרייה המלאה יש באתר שלי.
הודעה אחרונה מאת zom, -
נהיגה פרועה 1 2
מאת DJO-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
יש לי כמה שאלות על העבירה הזאת ששוטרים יכולים להדביק לך. כמה נקודות / כסף / שלילה זה? אם שוטר רואה אותך נוסע מהר, אבל הוא לא יכול להוכיח כלום כי אין לו לייזר או משהו הוא יכול פשוט לעצור אותך ולהדביק לך נהיגה פרועה? כמה נפוץ הם משתמשים בזה? |:
הודעה אחרונה מאת DJO, -
-
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אתמול היה ויכוח בין החבר'ה בנוגע ל 2 שאלות: 1) לאנשים אחרים חוץ מהנהג מותר לשתות באוטו? מישהו טען שהוא יודע בודאות שבארצות הברית למשל אסור שתיהיה פחית בירה פתוחה באוטו. 2) כל תמונה של מצלמת מהירות שיש בה יותר ממכונית אחת נפסלת? למשל עם 2 לוחצים וצמודים אחד לשני והמצלמה מצלמת ושניהם בתמונה, הכל בסדר?
הודעה אחרונה מאת DJO, -
נצנצים לגלגלים
מאת DaviX- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מישהו יודע מה המחיר של הנצנצים של הגלגלים? נכנסים במקום הוונטיל האם 60 שקל לחבילה של זוג זה מחיר מופקע? והאם 100 לשתי חבילות זה בסדר?
הודעה אחרונה מאת mordi, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חזרנו מיציאה בשעה 5 בבוקר, ההינו ארבעה, שניים הורדתי בדרך ונשארתי עם איזה ישנוני שלא יודע איפה הוא נמצא.היציאה היתה אחת מהטובות, בחורות , אלכוהול , מוזיקה טובה ולמחת יום עבודה.איזה כייף. הגעתי לצומת גבעתי ירושלים בראשון, הרמזור ירוק ואני זוחל בשני לצומת, אני עובר את פס העצירה, במשך נשימה אחת חותך את הצומת רכב אמריקאי. אני ממשיך לגלוש לתוך הצומת ורואה את הרכב מתרחק. אני עוצר באמצע הצומת ולא מאמין מעיר את חבר שלי שישן שנת ישרים ואומר לו קום, קום קבלת את החיים שלך בחזרה. אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם ההיתי מנסה "לתפוס" את הרמזור. חג שמח אייל
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
אני לא מאמינה. אני פשוט לא מאמינה. אני בהלם. אני בשוק. אני המומה. עדיין לא עיכלתי שזה קרה. קשה לתאר את ההתרגשות ואת רגשותיי. קניתי סופסוף אוטו! אחרי תאונה וחודשים רבים בלי רכב, חיפושים היסטריים ותקופות קשות מצאתי סופסוף את הבייבי שלי. אתמול היא נבדקה אצל עמית בקומפיוטסט (תודה רבה עמית), ונמצאה לשביעות רצוני. היום התבצעה העברת הבעלות והאוטו אצלי. 106 XR שנת 99 כחולה 1400 נקנתה מיד שניה 83,000 ק"מ יש מכה בדלת שצריך לתקן, כמה שריטות, ציריה ועוד כמה דברים, אך סך הכל היא די שמורה. אני רוצה להודות לכל מי שעזר לי בכל דרך שהיא- כל מי ששיגעתי בטלפון/ בתוכנות המסרים וכו'. הרשימה פשוט ענקית, ולמעשה אני חושבת שאין כמעט אחד ממכריי ב…
הודעה אחרונה מאת YNV, -
האם זה נכון ש..
מאת kanfi-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שמעתי מזמן שבשנות ה-70 פורשה פיתחו מנוע לרכב שלא דורש טיפולים ואחזקה ושכל חברות הרכב התאגדו נגדה עד שגנזה את הפיתוח - האם זוהי אמת או אגדה ?
הודעה אחרונה מאת משה והרפורמים, -
-
אני אוהב אותך... 1 2
מאת Yogev-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
השעה קצת אחרי 2 לפנות בוקר. אני מתנהל לי על 110-120 בכביש מס' 5 (חוצה שומרון), מתל אביב הביתה. הנסיעה ארכה משהו כמו 20 דקות, כשכל הנסיעה יורדים ממטרים, בין מבול מטורף (שהצריך ירידה ל-70-80 קמ"ש) לבין טפטופים קלים. אני חולה על הנסיעות הלילות האלה, כשהגשם שוטף את האוטו, ואני שומע את הטיפות נוקשות על הסאן רוף. אך, איזו אחיזה יש לך, והצמיגים החדשים (DUNLOP SP2000 SPORT) ממש שווים כל שקל. את כל כך נאמנה, כל כך נותנת לי להרגיש מה קורה באספלט מתחתי. כל סיבוב וכל פניה, את משדרת לי דרך התחת ודרך הידים את המצב למטה. נכון, היו לנו גם תקופות קשות. כמו בכל מערכת יחסים (ואנחנו כבר כמעט שנתיים וחצי יחד, והכי הרבה שהחזקתי עם מישהי היה שנה). היו הוצאות מטורפות…
הודעה אחרונה מאת Yogev, -
-
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת lior_baruch, -
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
תארו לכם מצב כזה - אתם אחראים על קיצוץ בתקציב הממשלה - ואתם מחליטים להחליף את הוולוו של השרים, לאוטו "עממי" יותר.... איזה אוטו הייתם בוחרים להם ??? בגלל שהממשלה שלנו כל כך נחמדה... אני הייתי נותן להם חיפושית.... פחחחח.... אפילו 1200... שירדו קצת אל העם...
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
זה מגיע כבר לרמות שאי אפשר לסבול... אני נוסע בכביש - לא משנה אם זה בנמיר או באיילון או בדרום או בצפון בעיר או בכפר בעמק או בהר - הם בכל מקום !!! זה נראה כאילו אין כבר אף אחד שנוסע כמו שצריך !!! אף אחד יותר ויותר בימים האחרונים אני מוצא את עצמי כמעט בוכה ("כמעט בוכה" = "מדבר אל עצמי בקול עצבני") אף אחד כבר לא מאותת, אלא אם זה איתות שלאחר מעשה (שנשאר עוד שעה), אנשים אפילו כבר לא צופרים (בחיי) - גם לזה כבר אין להם כוח (והצופר לפעמים על המנוף של האיתות, הם פוחדים שתוך צפירה יצא להם בטעות איתות?), ג'יפים, עמוסים במשפחות וילדים קטנים וסלים של פיקניק (ומנגל) מזגזגים בין מכוניות בכביש המהיר במרווח שלא מספיק אפילו לחנייה (אלא אם אתה ג'יפ, עם קצת כוח תחנה בכל מקום), האו…
הודעה אחרונה מאת RS6, -
- 31 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שמתי לב שאני די מיעוט מוחלט בפורום הזה....מסתובב לי בכבישי הארץ עם שברולט קמארו Z/28 שנת 80, מנוע V8 עם צלילים (מנגינה אולי?...הרמוניה?...) שבד"כ רק אנשים שמנועים מדברים אליהם יכולים להבין ולהקשיב להם, נהימה מפלצתית בכל לחיצת גז( כן...כן...אני יודע איזה תגובות יגיעו...10 שקל דלק על כל נהימה כזאת..צודקים..אבל..אז מה ?!). אני פשוט לא מסוגל להכנס לרכב קטן (סלחו לי מראש אנשי 106 וכו') אני מרגיש בתוך קופסה קטנה ורוטטת.... והיו לי כל מיני... שבירת מיתוס - הרבה חושבים שרכבים אמריקאים בעלי הנעה (הנאה) אחורית עם מנועים מפלצתיים הם לא יציבים, מחליקים בסיבובים, עומדים במקום בפתיחה וכו'...אז... החוכמה היא לקחת כזה רכב, לשים לו מתלי קוני מתכווננים, תיבת הגה AGR יחס קצר 1:…
הודעה אחרונה מאת lior_baruch, -
- 16 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
סתם מתוך סקרנות: הבחנתי שהרבה תמונות של רכבים שמועלות כאן עברו עריכה ובה טושטשו או נמתקו מספרי הרישוי. למה? מספר הרישוי של רכב ישראלי נותן לעיתים הרבה אינפורמציה על הרכב ומהוה עוד פרט מענין בתמונה. אני מניח שיש סיבה טובה מדוע מוחקים - אשמח לדעת אותה. תודה נמרוד
הודעה אחרונה מאת נמרוד רחמימוב, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם רק רציתי להציף למודעות של כולם כי בזמן החגים פריצות לרכב מאוד נפוצות. שני מקרים מצערים ששמעתי: האחד, חבר מהעבודה שנסע לטיול ליד אילת ובסוף הטיול החליט לרדת למרכז המסחרי באלת לאכול גלידה. עזב את הרכב ל10 דקות, פרצו לו וגנבו לו את כל התיקים והציוד. נזק של 10K בערך. מי היה מאמין שבמקום הומה אדם לאור יום פורצים וגונבים. כשהגיע למשטרת אילת נאמר לו שזו מכת גנבות בכל העיר בחופש. כנראה הגנבים יצאו לחופש, והחליטו להשלים הכנסה באילת. הוא חזר ממש מבואס... השני, חבר אחר שהיה בפסטיבל בומבמלה בניצנים, היתה מכת פריצות בשליש מהרכבים החניון. כשעזבו כל החניה היתה מלאה זכוכיות. לו לא פרצו. לכן זכרו שאתם מבלים בחג להיזהר, לא להשאיר דברי ערך ברכב. מ…
הודעה אחרונה מאת yaron_z, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
הנה דוחות האמינות מס' 2 ו 4 שפורסמו באוטו. אם למישהו יש את דוחות 1 ו 3 - נשמח לראות.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 1 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
מילה בנושא ניטרו לרכב.... בעקבות חבר שייבא לאחרונה ניטרו לארץ ולא הסכימו לשחרר לו את הקיט עם הבלון עד שזה לא עובר בדיקה במשרד התחבורה(מיותר לציין שהוא וויתר על העניין והשאיר את הקיט במכס) אם מישהו חושב לייבא את זה באופן "חוקי" כלומר משלוח רגיל בדואר, UPS וכדומה, "שמעתי"....חס וחלילה לא אני ואני לא יודע על כאלה דברים (חבל שאין סמיילי שעושה פרצוף תמים... ) ...אבל..."שמעתי"...שאם תצהירו על זה כמערכת הזרקה לרכב (כבר שמעתי סיפורים אמיתיים על ייבוא מוצלח בתור בלון צלילה...), או כמערכות המשלבות גז בישול עם דלק, כפי שכבר מותר לייבא היום אך עדיין הנושא חדש ובעייתי, תוכלו לפנק את רכבכם בגז שובר צווארים, במחיר נמוך בהרבה מהמחיר שקיטים דומים נמכרים בארץ.. אם את מישהו…
הודעה אחרונה מאת Liran_a, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היום ראיתי ערס. אחד כזה מהסוג שכותב SPORT על הרכב שלו. והוא גם ערס טיפש. מדביק את זה על יונדאי גטס. מסכן. בטח פרק את זה מקליאו. אח"כ ראיתי עוד אחד. ועוד אחד. מסתבר שזה לא הערס הטיפש הדביק, אלא כך הוא קנה את הרכב. זה מגיע עם הרכב. בושה ליונדאי. קודם קראו לגירסה של הלנטרה 1.8 עם החלונות חשמל GT. (ההבדל בינה לבין ה-GL זה חלונות חשמל ומראות בצבע הרכב או משהו בסגנון), ועכשיו הם קוראים ליונדאי גטס - ספורט. ממש מגוחך. על קליאו זה מגוחך, אז על יונדאי ???????????!!!!!!!!!!!!!!
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- 24 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
סתם רעיון שאני משחק איתו... אם מישהו באמת היה רוצה לשפר/לשנות את האוטו שלו (החל מקיטים ועד מנוע יותר גדול עם טורבו) - המחירים בארץ ישחטו אותו. האם שווה לו לשלוח את האוטו לחו"ל (למשל גרמניה?) לעשות את השיפורים שם ולהחזיר אותו? מה נראה לכם?
הודעה אחרונה מאת אוהד, -
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אם אני רוצה להגדיל את הגנט ולשים צמיג בחתך נמוך כך שאני שומר על המידה של הגלגל המקורי חוקי או שצריך לרשום את זה במשרד הרישוי עם כל הפרוצדורה?
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
שערוריה
מאת alfa_draco- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
"שערוריה", זו התוכנית המשעשעת (לפעמים) שהיא פרודיה (או סאטירה?) על תכנית תחקירים, ומפעם לפעם משדרים ברצף בערוץ 23. בשבת תפסתי שם במקרה פרק ובו, כביכול, תחקיר על המלחמה בתאונות הדרכים. בתכנית, המשטרה מפעילה משרד פרסום המייעץ להם לה בדבר אופנים למלחמה בתאונות. התחקירן שואל את נציג משרד הפרסום כיצד הם מייעצים בתחום כזה שאינם מומחים בו. הפרסומאי אומר משהו כמו "אם היו מבקשים מאיתנו לייעץ על מלחמה בסמים או בזיהום אויר לא היו מסכימים, אבל תאונות דרכים זה משהו שקרוב לכולנו!" וממשיך - "אז עשינו במשרד סיעור מוחות של חצי שעה, אפילו המנקה השתתפה, ויצאנו עם פצצה של תוכנית"... ואז הם ממציאים תוכנית שנקראת בערך "נסעת לא כהלכה - קיבלת אותה בהפוכה" במסגרתה שוטרים שוברי…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 4 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום, אז ככה - נגנב לי הארנק ובו הרשיונות של הרכב. הלכתי להוציא רשיון חדש, שילמתי אותו בבנק, אבל חותמת לכשירות תנועה אין (מדבקה של טסט על הרכב יש - זה בסדר? אם לא מה אני אמור לעשות?) 2. אמרו לי שלא כדאי להשאיר את הרשיונות של הרכב ורשיונות בכלל ברכב כי במידה שהרכב נגנב הגנב יכול עם הרשיונות למכור את האוטו כאילו היה שלו- השאלה שלי האם יש אמת בדברים האלה והאם כדאי להשאיר את הרשיונות ברכב או לשים אותם בארנק (ולהסתכן באובדן\גניבה של הארנק). בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
תערוכת "רכב ויותר" 1 2
מאת fast boy- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מישהו היה בה היום? כי רציתי לדעת עם מישהו ראה בחוץ קורבט ירוקה כי נסעתי בה....
הודעה אחרונה מאת !FIESTA, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
עשיתי העברת בעלות על האלפא לפני כחודש. עוד כחודש יש לי טסט ועדיין לא קיבלתי את הרשיון רכב החדש על שמי (יש לי קבלה \ טופס שקיבלתי בעת העברת הבעלות) מה אני עושה? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Adabbbbbb, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נגיד יש לי גלגלים 17 אינץ והצמיגים חדשים דנדשים אם אני קונה גנטים 17 אינץ הצמיגים יתאימו לזה?
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
רציתי לשאול אם זה אפשרי לקחת רכב קיים לתת לו מאפיינים של באגי ולעשות לו רישוי כתור באגי שטח בלבד אם כן מה צריכה להיות העלות של זה. ורציתי לדעת בהקשר לבאגי החוקית שקיימת בארץ. (ספורות..) מה החוק אומר לגבי שינוי מבנה.. שוטר יכול להוריד אותי מהכביש אם אני שם לה גלגלים של טרקטור ?
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
לא מוצא ג'אנטים... 1 2
מאת רון וינר- 22 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
כבר כמה שבועות שאני מסתובב בין כל הפנצ'ריות , הייתי בפורטל הייתי בי.מ צמיגים ובעוד מליון מקומות. פשוט אין ג'אנטים לבנים לפ'זו 14 אינץ'. אני לא מעוניין לעלות ל15 כרגע, ההשקעה גדולה מדי. יש למישהו רעיון לפתרון אחר? מקום שהוא יודע שיש בו ג'אנטים שכאלה? מה עם צביעה, זה אופציה הגיונית? כמה עולה איפה עושים איך זה מחזיק, עזרו לי אנא
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
מדבקות לאוטו...
מאת RunX- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מישהו יודע איפה אפשר לקנות מדבקות וכל מיני שטויות אחרות לאוטו באיזור חיפה. אני לא מתכוון לתחנות דלק למינהן אלה לחנות ספציפית שיש בה את כל הדברים האלה.
הודעה אחרונה מאת איטי ורגוע,