רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,602 נושאים בפורום הזה
-
מנהלים חדשים בפורום 1 2
מאת עומר-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אהלן, הצטרפו אלינו שני מנהלים חדשים. רוני, הידוע גם בשמו sronis-hee-hee, מצטרף ל-"מנהלים::כללי", אל גיא ושלומי. אריאל (Ariel) מצטרף בתור מנהל פורום אוף-טופיק. אנא תנו להם את הכבוד שאתם נותנים לכל מנהל אחר, להוציא את זרזיר כמובן (כמובן שאם sronis לא יתאפק ויערוך לי את ההודעה, הוא לא יהיה מנהל לזמן רב )
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
-
דאבל קלאץ' 1 2
מאת ~TB~- 23 תגובות
- 14.9 אלף צפיות
לפני שפירסמתי את הנושא החדש הזה עשיתי חיפוש ולא מצאתי את מה שחיפשתי, אז אל תפנו אותי לחיפוש... מה זה בדיוק דאבל קלאץ', ולמה משתמשים בזה? לפי מה שקראתי עד עכשיו בחיפוש זה נראה לי דבר שכמעט כל אחד משתמש בואבל לא הכי הבנתי מה זה, למה עושים את זה, ואיך בדיוק... תודה מראש....
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
הזנב בורח 1 2 3
מאת boca_juniros-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 4 אלף צפיות
רק אני הרגשתי אתמול שהזנב נוטה קצת להיגוי יתר או שזה באמת היה ככה? הייתי לי הרגשה כאילו יש הרבה אבק על הצמיגים והשהכביש עדיין חלק והייתה הרגשה שאני נוסע במכונית מרחפת. נ.ב: אתמול עשיתי קורס נהיגה מתקדמת ולפחות עכשיו אני יכול להתמודד עם כאלה מצבים, אם למישהו יש שאלות על הקורס הוא מוזמן לשאול. אגב, אתם חושבים שיש קשר בין הקורס וההחלקות שעשינו שם לבין זה שהרגשתי קצת היגוי יתר ותתי היגוי או שאני פשוט יותר רגיש לזה עכשיו?
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ידוע שסעפת היא בעצם לב מערכת הפליטה ואם רוצים באמת להרגיש בהבדל (ולא בעיקר לשמוע...) אז חובה להחליף גם את הסעפת , בנוסף לצנרת ולדוד אחורי . עכשיו , יצא לי במקרה לדבר עם גבי סרוגו (נהג מרוצים , למי שאולי לא מכיר...) על הנושא והוא דווקא אמר לי שלא להחליף את הסעפת המקורית הקיימת ושהיא מספיק טובה . הוא גם אמר שאם אני אחליף את הסעפת זה עלול לפגום במומנט (תמוה , משהו ) . לכן הוא המליץ לי להחליף רק את הצנרת והדוד . בנוסף הוא טוען שסעפת שונה עלולה לבוא במגע עם הרדיאטור , מה שרצוי שלא יקרה ... עכשיו , ידוע לי מאז ומתמיד שבלי להחליף סעפת זה לא זה ... וכך גם טוענים כל המי ומי שאצלם התעניינתי (מקצועיים יותר ומקצועיים פחות) , וזו גם הדעה הרווחת כאן בפורום , למיטב ידיעתי . אז …
הודעה אחרונה מאת עופר106R16V, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה אתם אומרים על 1930 במסלול בנתניה? ירון זורע.
הודעה אחרונה מאת Taliko, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
עברתי בסטימצקי ולהפתעתי מצאתי את גיליון EVO של חודש מאי. אמנם הוא עלה 58 ש"ח (גנבים) אבל הוא היה כל כך מרשים שקניתי. הנה כמה פרטים עסיסיים: נתחיל ב-VTS : הקונספט של ה-C2 ספורט יהיה הבסיס למחליפת הסקסו VTS (ו-VTR). סיטרואן לא ינסו לעקוב אחר הגזע החדש של "סופר האצ'ס" כמו למשל ה-206GTI180, וזה אומר שמבחינת מנוע - הוא לא יהיה חזק בהרבה מהקיים (100 ל-VTR ו-120 ל-VTS), במקום זאת סיטרואן מנסים לשמור על המחיר הזול שהפך את הסקסו לכל כך נמכרת. לצערנו הרב ה-107 החדשה תיראה כמו מיניואן ולא תהיה מחליפה ל-106GTI הנהדרת, לכן גרסאות הספורט של ה-C2 יצטרכו להספיק. אימפרזה WRX PPP: שלושת ה-P-ים הם בדיוק השיפור שנעשה לאימפרזה ומעלה אותה ל-265 כ"ס (או 261, תלוי מאיפה מס…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
כפפות נהיגה 1 2
מאת maxim- 22 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
הידיים שלי מזיעות מאד כשחם ואני נוהג(גם כשלא חם, אבל פחות). חשבתי על כפפות נהיגה... מה אתם אומרים, יעזור? איפה אפשר לקנות ומה המחירים בערך?
הודעה אחרונה מאת Gilad M, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.pbase.com/rallyeweb5/25_in_april_2003
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אני חוסך דלק לאחרונה וחוסך דלק. וכמובן שבגלל שאני מעביר לרביעי ב 45קמ"ש האוטו בקושי מאיץ, אבל אני בסדר עם זה. הבעיה היא שחבר שלי אמר לי שזה הורס ומאמץ את המנוע. הוא דימה את זה לאופניים שאתה מנסה להתחיל ליסוע על 3-7 (ההילוך הכי גבוה). קיצר, יש בעיה עם מה שאני עושה?
הודעה אחרונה מאת עמית1984, -
-
- 19 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
המהירות: 117 קמ"ש. קנס: 250. נתפסתי ממרחק של 497.1 מטרים ע"פ המכשיר מסוג ממל"ז LTI-20-20. השאלות: 1. האם מרחק של כמעט חצי קילומטר חוקי? 2. כמה נקודות זה? 3. תוך כמה זמן ימחקו הנקודות? 4. טענתי בפני השוטר שנראה לי שהמכשיר מזייף, ושנסעתי במהירות שמותרת, 90 קמ"ש. כדאי לגשת למשפט, או שזהו מאבק מיותר? תודה לכל המשיבים.
הודעה אחרונה מאת yosi-m, -
-
- אחראי פורום
- 49 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
כי אני עוזב. ממחטות!! לא שמפניה וברצינות: הגיע זמני לפנות את מקומי כמנהל פורום אצלכם ולהתמסר במלוא המרץ לטובת YNET. אני רוצה להודות לכווולכם על שעות רבות של הנאה בפורום הנהדר הזה (כמה מרגש ). אני אנצל את ההזדמנות כדי לשבח את הנהלת הפורום, שעושה מעל ומעבר ללא תגמול כדי שלכולנו יהיה פורום שכיף להכנס אליו. אני גם רוצה בהזדמנות זו להתנצל בפני כל מי שנפגע ממשהו שעשיתי במהלך תקופת הניהול שלי - הכל היה אך ורק לטובת הפורום. אני גם מקווה שהשהות שלי בפורום הנעימה את זמנכם, כמו שנהנתי לקרוא את מה שיש לכם להגיד, ואנחנו נמשיך להתראות במפגשים ובערוץ הרכב של YNET. אני מבטיח להמשיך ולקרוא גם את הפורום הזה בזמני הפנוי ומאחל לכם המשך פעילות מוטורית מוצלחת. …
הודעה אחרונה מאת Fiberglass, -
-
2 שאלות בקשר לחניות 1 2
מאת DJO- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
1) האם מותר לחנות בתחנות אוטובוס בשעה שאין אוטובוסים? 2) האם פקחי חניה עובדים בסופי שבוע ובשעות מאוחרות? תודה
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
באיזור חיפה איפה אני מוצא? למה אוטו דיפו שוחטים!
הודעה אחרונה מאת darkstar, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני צריך את הכפתורים של המזגן כמו של ה 205 או 309 החברה רוצים עליהם 50 שקל ליחידה זה מוגזם! וגם אני צריך להחילף את הדלת של התא כפפות ב 309 איפה אני משיג את זה? לא מצאתי בפירוקים וגם סמל מקורי של GTI-האדום
הודעה אחרונה מאת איילון, -
-
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
Ha im shoter yahol latet li doh al egzoz (dud lahatz) velo leorid oti me ha kvish be teanot she ze melahleh et ha sviva??? toda עריכה (אם שברתי את השינים לקרוא לפחות נתרגם - גיא) האם שוטר יכול לתת לי דוח על אגזוז (דוד לחץ) ולא להוריד אותי מהכביש בטענות שזה מלכלך את הסביבה.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
טוב, אז חזרתי מטיול בצפון והבאתי גם מתנה דוח על מהירות! כביש 80 קמ"ש ונתפסתי ב104 קמ"ש -> דו"ח 250 ש"ח. תמיד יש פעם ראשונה, והאחרונה אני מקווה עכשיו השאלה: האם היתי צריך לקבל 750 ש"ח + נקודות?
הודעה אחרונה מאת feint, -
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
קיבלתי דו"ח משוטר שציין כי כיוון את אקדח הלייזר אל הלוחית האחורית של מכוניתי. האם זה קביל בבית משפט? האם מישהו קיבל כבר דו"ח כזה? תודה.
הודעה אחרונה מאת Gilad_172, -
זינוק בעלייה
מאת LiorB- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האפשרות ששמים הנדברקס כדי לעשות זינוק בעלייה, פוגעת בברקסים?
הודעה אחרונה מאת Gilad M, -
- 23 תגובות
- 13.4 אלף צפיות
לא, לא אור של הפנסים השאלה שלי היא האם מותר לנסוע באוטו כאשר האור של האוטו מבפנים דולק. אני מתכוון לאור שנדלק כאשר הדלתות פתוחות לדוגמא.... מישהו יודע פרטים על כך??
הודעה אחרונה מאת RS6, -
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
*עריכה - הנה העתק של ההודה של 206 XS מקניה מכירה* טוב אז ככה. אני מכיר את בעל הרכב, הוא קיבל אותו מחבר שלו לתקופה מסויימת, ובסוף קנה אותו ממנו. הוא לא חשב למכור, אבל חבל לי לראות רכב כזה נדיר ומיוחד אצל אדם שגם סובארו לאונה תספק אותו, ולכן שיכנעתי אותו למכור. הוא מוכן למכור אותו ב-13k, אבל נראה לי שיש עוד על מה לדבר. קצת פרטים: קוואטרו, מנוע 1800 (אורכי), שנת 85', 350K קילומטר, יד רביעית, די מוזנחת חיצונית (דפיקות, צבע אדום דהוי ומקולף). לדעתי יש לאוטו את כל הנתונים הבסיסיים כדי לעשות ממנו מפלצת. קוואטרו, משקל יחסית קל, מנוע 1800 (אולי אפשר לדחוף לשם את זה של הTT ). אם מישהו מתעניין, נא לשלוח לי הודעה פרטית. דרך אגב, מישהו יודע כמה רכב…
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
- 30 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
לא אוסיף במילים, כנסו, עיינו בחומר, תחתמו, תשפיעו ותשלחו את זה הלאה. להתלונן אנחנו יודעים בלי סוף, בואו וננסה לעשות משהו מעבר לזה. http://www.netcar.co.il/magazin/ed/editors.asp
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
Toyota Supra
מאת Aדי- 10 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
כסופה (כסוף מטאלי כהה) נראת חדשה לגמרי עם בודיקיט יפיפה (עם פנסי קסנון+לקסוס סטייל מאחור), ספויילר מטורף בעלת לוחית צהובה שמספרה הסתיים ב-15 נצפתה אתמול לפנות בוקר (5:30) בכביש ירקונים לכיוון צפון (אריאל). הנהג היה רגוע נסע על 140~ ואני הייתי על 160 שהבחנתי בה האטתי לתת מבט כמו שצריך (לזהות בוודאות, היא הייתה ללא סמלים וכיתובים), אחרי שהנהג הבחין כי מישהו בוחן את הרכב שלו הוא לחץ על הדוושה והתרחק עד שנעלם בקלילות (ניסיתי לעקוב אחריו, ללא הצלחה) אני מאמין שאם הייתי עם הוולוו הוא לא היה נעלם לי בקלות... אין לי מושג אם היא היתה אטמוספרית או טורבו אבל התאוצה שלה כשנסענו על 140~ במקביל היתה מאוד מאוד חזקה.
הודעה אחרונה מאת Aדי, -
- 0 תגובות
- 799 צפיות
שלום לכולם , ראיתי שרצו פה הרבה הודעות על זה שדו"ח מהירות על סך 250 ש"ח ( עד 25 קמ"ש ) זה בלי נקודות בשיטה החדשה , אני לא מסכים , לדעתי זה 4 או 6 נקודות ( לא זוכר בדיוק ) . אני יודע שאני קבלתי דו"ח 250 על נסיעה אחורה שלא לצורך ( איזה 200 מטר ) וזה אפילו 4 נקודות . האם מישהו מוכן להסביר בדיוק כמה נקודות מקבלים על מהירות , על עד 25 קמ"ש , ויותר מ- 25 קמ"ש . תודה .
הודעה אחרונה מאת RedR, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ה-23 לאפריל יום רביעי: קם לי בסביבות 08:00 מתארגן, יוצא מבאר שבע בשעה 09:00 לכיוון ראשון לאסוף את החברה וממנה לכיוון מושב אליפלט הנמצא צפונית לכינרת. (5 דקות נסיעה). הכל טוב ויפה. בערך בשעה 13:30 מגיע למושב מדבר עם האישה שממנה השכרנו צימר נחמד למדי עד יום שישי. היא אומרת לי שהצימר יתפנה בשעה 15:00. החלטנו לקפוץ לראש פינה. בדרך חזרה משייט לי במהירות קצת גבוהה (לא ממש שמתי לב) ומולי שוטר חביב נכנס אל תוך הכביש ומסמן לי לעצור בצד. (כל הכבוד לשוטרים שמוכנים לסכן את חייהם בלהיכנס לכביש מהיר בשביל לתת לך דו"ח!). רשיונות מוצגים. הדו"ח מהירות - 117 קמ"ש - 250 ש"ח "ואני מוותר לך על זה שנסעת בנתיב השמאלי" בתגובה: "אני פונה כאן שמאלה לאליפלט" השוטר: "עברת את אליפלט. מ…
הודעה אחרונה מאת feint, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אולי נשמע קצת מוזר, אבל יום אחרי שקניתי את הבייבי (חייבים למצוא לה שם בדחיפות.... הצעות יתקבלו בשמחה) יצאנו לטיול נהיגה הכי ארוך שעשיתי בחיים. נסעתי ביום וחצי כ- 920 קילומטר. נתחיל במסקנה- אני מתאהבת!!! זה התחיל בטלפון מחברות בזמן שטיפת הג'אנטים בערב חג. הן החליטו שחייבים לצאת לטיול. אני בהתחלה קצת התנגדתי בגלל שאני עדיין לא מכירה את האוטו ויש אפשרות לתקלות, יש רק יום וחצי להיות שם והספונטניות לפעמים גורמת לצרות. מצד שני הרעיון של נהיגה בכבישי הדרום הכיפיים, הכרת האוטו משעות רבות של נהיגה, מסיבות ים ובנים די שכנעו אותי. רשימת V קצרה של חוסר בתקלות דחופות (לגבי הציריה שהזכרתי- לא דחוף כרגע), יש ביטוח מקיף כולל חבילת מאסטרו (איכס) ועזרה בהחלפת פנצ'רים (צריך ללמוד …
הודעה אחרונה מאת !FIESTA, -
-
- 26 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני אישית קניתי את הפיאט שלי מיד שניה שנת 2002 מדהימה... בכל אופן הסיפור הוא כזה.. הבנתי שיש מספר חודשים שבהן ייצאו הפיאט הרבה ! יותר חזקות מהמפעל והגיעו לארץ.. אמרתי בו ננסה פתיחות עם BMW 330CAB שעושה 7.5 לפי הנתונים... לקחתי.. כך גם היה עם איביזה טורבו! מה שהיה ממש לא הגיוני.. לקחתי את הרכב לבדיקה ונמצא כי הרכב לפי ביצועי המנוע, יכול להגיע מ 0-100 באיזור ה 7.3 ועם נהג ממש טוב ל 7.0 . כאשר בנתונים רשום 8.6 ... אני הולך לבצע בדיקת כ"ס ואני יתן תשובה מחר לגבי ההספק. אגב הרכב לא !! משופר בכלום!. נ.ב עשיתי גם פתיחה עם עוד 2 פיאט HGT נוספות ופשוט לא ראיתי אותם באופק.. (אני מדבר על הפרשים של 6-7 מכוניות). היה הבדל מאוד רציני! אם למישהו התנסה בכך אודה לאותו …
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
חלקכם בטח מכירים את המייל שרץ על אפריקה, בין התמונות המשעשעות שם הייתה תמונה של עיקול בכביש ובמרכזו עמוד, מכירים ? ובכן לכמה מכם יצא לנהוג לאחרונה בנתיבי איילון ולעבור תחת הגשר ביציאה בשלום ? מסתבר שאנו לא שונים כ"כ משכנינו האפריקאים למרות כל התמרור ההזוי שמתריע קודם על המפגע וכן גם למרות המתקן סופג האנרגיה שהתקינו לפני העמוד בגשר. בכל פעם שעברתי את הקטע הזה באיילון נתקלתי בנהגים מבולבלים שסוטים מצד לצד ולא ברור להם שמעבר מצד ימין או צד שמאל של העמוד מוביל לאותו מקום. תשלבו את הבלבול הזה במהירות ממוצעת של 100 קמ"ש וצפונה עם העמוד הקטלני והיסוס של כמה נהגים במקביל והרי לכם מתכון "נהדר" לתאונות קטלניות. האם רק אני בדיעה שהמתקן הזה יוחלף בקרוב לחדש ?
הודעה אחרונה מאת idokk, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מתכנן לנסוע לראלי בקפריסין בחודש ה6. זה משהו שתמיד רציתי לראות בשנה שעברה לא הייתי כי קניתי את האוטו,ככה שזה ההזדמנות בשבילי לנסוע (ומקווה שסובארו יזכו )רציתי רק לדעת אם יש פה מישהו ממכם שמתכנן לנסוע גם
הודעה אחרונה מאת lior_baruch, -
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אז ככה , הגיליון הבא הולך להיות ריווחי ... צפויה להיות כתבת מבחן לסקסו VTS (!!!) . אני יודע כבר עכשיו שישנם שני דברים שאיכזבו שם (בנדר , לא להתפרץ ...) : מושבים והגה . חוץ מזה , נאמר לי שזו הייתה חוויה ... בנוסף נבחנו שם גם קוראדו , 306GTI ואולי עוד משהו ששכחתי ... המקור הוא מהימן ביותר וחלק מהצוות של "אוטו" . שאלתי למה לא עושים מבחן בין ה-106GTI ל-VTS (עקב הדיון הסוער שהתעורר כאן לאחרונה) , במקום בוצע טלפון לרוני נאק וניצן רז והצעתי הועלתה . הבנתי שנעשתה השוואה בעבר אבל לא מספיק מעמיקה והדבר יישקל . בכל אופן , הייתה שיחה מעניינת . דרך אגב , אם מישהו מעוניין במנוע של ה-106GTI משופר (140 כ"ס) ו\או מערכת בלימה של AC RACING שייצור קשר . זה …
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
שאלה לגבי ביטוח חובה. 1 2
מאת y9853-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
כבעל שני רכבי אספנות ועוד גרוטאה משנת 99', אני משלם שלושה ביטוחי חובה שונים. ביטוח החובה הוא למעשה הביטוח על פגיעות גוף, כך שאם בזמן מסויים אני נוסע ברכב אחד, בהכרח איני נוסע בשום רכב אחר, לכן מדוע עליי לשלם כפל ושילוש של ביטוח חובה??? אמנם ביטוח החובה לרכבי האספנות זול באופן יחסי, אבל עדיין מדובר בשקלים רבים. אם ביטוח החובה מבטח פגיעות גוף, מדוע לא משלמים אותו לפי שם (או לפי רשיון נהיגה) אלא לפי הרכב? אני מקווה שהצלחתי להסביר את הנקודה... שאלתי סוכן ביטוח והוא אמר שיש משהו בדבריי, אך לעולם לא אצליח לשכנע את חברות הביטוח בזה, כי זהו מקור פרנסה טוב עבורם.
הודעה אחרונה מאת y9853, -