Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי נשמע קצת מוזר, אבל יום אחרי שקניתי את הבייבי (חייבים למצוא לה שם בדחיפות.... הצעות יתקבלו בשמחה) יצאנו לטיול נהיגה הכי ארוך שעשיתי בחיים. נסעתי ביום וחצי כ- 920 קילומטר.

נתחיל במסקנה- אני מתאהבת!!!

זה התחיל בטלפון מחברות בזמן שטיפת הג'אנטים בערב חג. הן החליטו שחייבים לצאת לטיול. אני בהתחלה קצת התנגדתי בגלל שאני עדיין לא מכירה את האוטו ויש אפשרות לתקלות, יש רק יום וחצי להיות שם והספונטניות לפעמים גורמת לצרות.

מצד שני הרעיון של נהיגה בכבישי הדרום הכיפיים, הכרת האוטו משעות רבות של נהיגה, מסיבות ים ובנים די שכנעו אותי. רשימת V קצרה של חוסר בתקלות דחופות (לגבי הציריה שהזכרתי- לא דחוף כרגע), יש ביטוח מקיף כולל חבילת מאסטרו (איכס) ועזרה בהחלפת פנצ'רים (צריך ללמוד דחוף להחליף...), לחץ אויר בצמיגים, שמן ומים תקינים ויצאנו לדרך.

האוטו פשוט נוח. אמנם המושבים לא תומכים בצד כמו ה- XS, אך המושב עצמו הרבה יותר רך ונעים. נסענו בה 4 שעות לפני עצירה ראשונה! גם אחרי 4 שעות רק אני יצאתי למתיחת עצמות לדקה ולנוסעות לא היה רצון לצאת...

הנסיעה עצמה הייתה נורא מהנה. זו הייתה תרגולת מצויינת לקווים נכונים, גז ביניים, האצות ובלימות.

נסענו בכביש 40 עד הפניה לערד, ושם נכנסנו לכביש הסטייג'. מתברר שזה היה רעיון לא כל כך מוצלח לשעות כאלה. הכביש היה די מפחיד ב- 22:00 בערב. נסעתי שם די לאט ולדעתי ממש לא שווה להתקרב למקומות כאלה בחושך.

הרבה מהנסיעה בכביש הנ"ל הייתה בהילוך נמוך+ הרבה בלימות ויש לציין שהבלמים של האוטו פשוט מצוינים. מגיבים מיידית ופשוט עושים את העבודה היטב.

הבייבי פשוט מתקשרת. פשוט מרגישים אותה. היא משדרת לי הכל, וכך גם מאפשרת לי לא להגיע רחוק מידי. הרגשתי שהיא פשוט סלחנית (למרות שלא הגעתי רחוק...).

היא גם הייתה קלה מאד לתמרונים. פשוט קטנה ומקסימה.

בכביש הערבה היה די ריק בשעות כאלה, והבייבי האיצה בקלות במהירויות ביניים. הזמן פשוט חלף מהר וכמעט הגענו....

בכביש הערבה כמובן היו 2 ניידות תנועה, אך גם ככה לא הגעתי למהירויות גבוהות כל כך.

אחרי כ- 5 שעות הגענו עייפות אך מרוצות לאילת ועשינו שם את הלילה וקצת מהבוקר.

בבוקר יצאנו לנסיעה צפונה לים המלח.

בשעות הבוקר היו מן הסתם שיירות ארוכות, אך הנסיעה הייתה הרבה יותר מעניינת כשאפשר לראות...

לאחר שהיינו בים המלח ובחמי עין גדי, המשכנו בכביש 90 צפונה לכיוון ירושלים.

קצת התאכזבתי מחסך קטן בכוח בעליות הארוכות שהיו שם, אבל זה היה לעיתים יחסית רחוקות.

כשהגענו לאזור ירושלים התחברנו לכביש ירושלים- תל אביב ומשם הדרך המוכרת...

היו כמה בעיות קלות ששמתי לב אליהן:

יש כנראה בעיה כלשהי באורות- נהגים ממול פשוט הבהבו לי הסטרית כשהייתי באורות הנמוכים, ואין לי פנסי ערפל קדמיים. זה היה פשוט מלא נהגים כך שזה לא יכול להיות מקרי.

יש רעיון לבעיה?

בתוך אילת בכיכרות הרחבות היו לפעמים חריקות בפרסות (אולי זו הציריה).

ברמזורים במהירויות אפסיות האוטו נכבה לי לא מעט והרגשתי הרבה שהוא הולך להכבות. אולי זה בגלל שצריך להתרגל אליו.

סך הכל נורא נהניתי ואני נורא מרוצה מהבייבי בינתיים. שבוע הבא ישור קו...

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

פורסם

יכול להיות שבסיבובי סרק המנוע כבה בגלל פעילות המזגן

ולגבי החריקות של הצמיגים כדאי לבדוק את לחץ האויר.

תתחדשי!!!

ואולי כדאי לקרוא למכונית פשוט "בייבי". נדמה לי שהפזו הקטנה הראשונה נקראה כך...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

יופי שנהנתן מאילת ומהנסיעה...ו...נראה לי שראיתי אותכן:בערך ב-14:00 בצהריים של יום רביעי עליתן בעלייה האחרונה לכיוון צומת הערבה היית עם עוד 2 בחורות לא?.. הייתי עם עוד חבר ב-TT פתוחה... 8) והיה לי חם...

אני כבר לא בעליה הגאים של צרפתייה ספורטיבית...

פורסם

לא בטוח שאת צריכה לעשות כיוון אורות...

נסעת עם רכב עמוס מאחור ?

יכול להיות שזה ישמע טיפשי, אבל תמיד כשנסעתי כשהרכב היה עמוס מאחור, זה גרם לזוית של האורות להשתנות ולסנוור את הנהגים מקדימה.

אני פתרתי את זה ע"י הורדת הזוית ע"י הגלגלת שיש לרכבים חדשים - להורדת זוית, אבל אני לא יודע אם יש לך את זה ב-106.

ולאילת נוסעים דרך מצפה ! אין משטרות !

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

נסעת עם רכב עמוס מאחור ?

יכול להיות שזה ישמע טיפשי, אבל תמיד כשנסעתי כשהרכב היה עמוס מאחור, זה גרם לזוית של האורות להשתנות ולסנוור את הנהגים מקדימה.

אני פתרתי את זה ע"י הורדת הזוית ע"י הגלגלת שיש לרכבים חדשים - להורדת זוית, אבל אני לא יודע אם יש לך את זה ב-106.

הראל.

1.זה לא מוזר זה הגיוני לחלוטין.

2.נסיעה ראשונה לאילת בטח ובטח אם אוטו חדש נוסעים דרך הערבה !

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

נסעת עם רכב עמוס מאחור ?

הראל.

1.זה לא מוזר זה הגיוני לחלוטין.

2.נסיעה ראשונה לאילת בטח ובטח אם אוטו חדש נוסעים דרך הערבה !

בתור אחד ששירת ליד אילת, ונהג המון המון לשם, נסעתי תמיד דרך מצפה.

דרך מצפה אין אפילו משטרה אחת !! הכביש הרבה הרבה יותר ריק !

כבר סגרתי שם מהירות מקסימלית עם כל סוגי הרכבים הצבאיים.

לפי דעתי עדיף, ולו רק בשביל דלילות הרכבים.

הראל. :roll:

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

היי רחלי, מה עם תמונות?

אני חולק על כמה דברים שרשמת, הראשון הוא הבלימה של הרכב: קטן קטן אבל לא עוצר אחרי כמה בלימות חזקות, הבלמים מתחממים מאד מהר, בטח ובטח בנסיעה ספורטיבית עם בלימות מאוחרות לפני פנייה. מאוחרות תרתי משמע.... הדיסקים הקדמיים קטנים ומאחור...תופים...

*ולגבי הסלחנות... לא מצאתי זכר לכך, עזיבת גז פתאומית בכביש ערד סדום תיקח אותך לטיול אחרי האין זנב של עצמך ולשיחה אישית עם הסוכן , אפילו בלימה בכיכר תגרום לך לחשוב שאת בסקיד קאר ואצלי הצמיגים החדשים יותר מורכבים בסרן האחורי עדיין, כנראה בצדק. הפיתרון שלי יהיה כנראה שינוי גיאומטריית הגלגלים האחוריים לקמבר יותר שלילי ואז נראה מה יקרה.

שלא תחשבי שהמצב בסקסו ויטיאס או בתאום שלו ה- 106 GTi שונה, נהפוכהו..

*הרכב אמנם זריז בתגובות אבל זו אשליה של רכב קטן וקל, בפועל ההגה כבד ואיטי לאללה.

צפצוף הצמיגים בכיכרות נובע מחוסר לחץ בצמיגים, היצרן ממליץ 32 בכל הארבעה, 35 יעשו את ההבדל. לפחות ב 165/65x14.

איזון פרונט לקוי יגרום לאותם תופעות ובטח גם הציריה שבמזל לא נתלשה לך ליד כושי בק"מ ה107.

*בXS יש כיוון אורות אלקטרוני מימין להגה, לא ידוע לי אם גם בXR.

*לגבי הסרק ברמזורים: כנראה אותו חיישן לחץ הידוע לשמצה.

לסיכום, רכב חלש מ-א-ד אבל אני דוגמא רעה.. 8)

תהני !

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/download.php?id=2407

D

פורסם

לשכן שלי יש XSI הוא לפעמים נותן לי סיבוב, אוטו חלום! אבל הוא אומר שיש מלא תקלות (צרפתייה...)

אם הXRI טובה כמו הXSI אז עשית קנייה טובה

• תוכן חדש...