Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דאבל קלאץ'

~TB~
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
FOCUS אתה טועה. בהעלת הילוך לא צריך לעשות שום דבר, פשוט ללחוץ קלאץ להעביר הילוך ולעזוב. מה שתיארתה לא נותן שום דבר.

כאשר תעשה קורסים לנהיגה אז תודיעה לי..

אם אתה רוצה העברת הילוך חלקה תעשה איך שציינתי אם לא אז לא!!

Peugeot 107 2012 :-D

פורסם
אתם כצת בלבלתם

אתם דיברתם על גז ביניים!!!

והבחור שאל על דאבל קלא'ץ!!!

דאבל קלא'ץ נעשה בעת העלת הילוך, בוא נומר שאני בהילוך שני ואני רוצה להעביר לשלישי אז הפעולות הן:

1: קלא'ץ

2: להוציא לניותראל

3: לעזוב קלא'ץ

4: ללחוץ קלא'ץ

5: ולהעביר לשלישי

אני שמח עם עזרתי :D

:roll::?:loco:

:nono::nono::nono:

:screwy::screwy::screwy:

פורסם

פוקוס צודק! מה לעשות?

לפעמים טועים. דאבל קלאץ' מומלץ בחום כאשר יש בעיה

בהכנסת הילוך, במיוחד רברס.

ליל מנוחה

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

תצחקו תצחקו.....

תנסו בעצמכם!!!!!

תראה אחי, דבר ראשון אל תעלב, דבר שני מה שכתבתה היה הזוי ולא אמור לתת כלום (נראה כמו העברת הילוך רגילה עם שיחרור הקלאץ' באמצע).

יכול מאוד להיות שלא הבנתה נכון את השאלה.

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם
למה במכוניות מירוץ עם קלאץ אין מסנכרנים?

אפילו שאפשר להחליף בלעדיו למה לא שמים?

תוספת משקל מיותרת (לנהגי המירוץ) שמאיטה את המכוניות.

פג'ו 206 1.4 שנת 99

אל תדחה למחר, את מה שאפשר לדחות למחרתיים.

פורסם

תשובה מקצועית :

גז ביניים, עקב -בוהן, דאבל קלאצ' וכד' - מיועדים אך ורק להורדת הילוכים, נקודה.

מעבר לעובדה שמי שלמד ומבין בתחום יודע את הדברים מנסיונו האישי, יש לכך גם הסבר הגיוני ופשוט מאד :

בעת הורדת הילוך - הסל"ד שבו יעבוד המנוע לאחר ההורדה להילוך הנמוך יותר - יהיה גבוה יותר. לכן, יש צורך לתאם את מהירויות גלגלי השיניים ע"י העלאת הסל"ד בהתאם. הדבר נעשה ע"י גז ביניים הנלחץ בטכניקת עקב-בוהן, ומשולב בשיטת הדאבל-קלאצ'. כפי שהוסבר בהתחלה - לחיצה על הקלאצ', הוצא לניוטרל, עזיבת הקלאצ', העלאת הסל"ד ושמירתו, לחיצה על הקלאצ' שילוב ההילוך, עזיבת הקלאצ'.

בעת העלאת הילוך - הסל"ד שבו יעבוד המנוע לאחר ההעלאה להילוך הגבוה יותר, יהיה נמוך יותר. לכן, יש צורך לתאם את מהירויות גלגלי השיניים ע"י הורדת הסל"ד בהתאם. אלא, שטבעו של הסל"ד לרדת ממילא, ולכן אין צורך לעשות דבר פרט לשילוב ההילוך במהלך ירידת הסל"ד (עקב עזיבת הגז).

יתר על כן,

ע"י מיומנות גבוהה, ניתן להוציא את ההילוך לניוטרל ללא קלאצ' ולשלב את ההילוך הנמוך יותר ע"י גז ביניים גם ללא לחיצה על הקלאצ' - וזאת מבלי לגרום כל נזק לגיר.

אבל, כפי שאמרתי דרושה לכך מיומנות (אחרת כן יגרם נזק לגיר).

נ.ב. - במכוניות מרוץ (שאינן ממוחשבות כמו פורמולה 1) אין סינכורנים בגיר, ובמקרים מסויימים נהגי המרוצים כלל אינם משתמשים בקלאצ'.

דני G.

• תוכן חדש...