Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עד כמה אנחנו שונים מאפריקה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חלקכם בטח מכירים את המייל שרץ על אפריקה, בין התמונות המשעשעות שם הייתה תמונה של עיקול בכביש ובמרכזו עמוד, מכירים ?

ובכן לכמה מכם יצא לנהוג לאחרונה בנתיבי איילון ולעבור תחת הגשר ביציאה בשלום ?

מסתבר שאנו לא שונים כ"כ משכנינו האפריקאים למרות כל התמרור ההזוי שמתריע קודם על המפגע וכן גם למרות המתקן סופג האנרגיה שהתקינו לפני העמוד בגשר.

בכל פעם שעברתי את הקטע הזה באיילון נתקלתי בנהגים מבולבלים שסוטים מצד לצד ולא ברור להם שמעבר מצד ימין או צד שמאל של העמוד מוביל לאותו מקום.

תשלבו את הבלבול הזה במהירות ממוצעת של 100 קמ"ש וצפונה עם העמוד הקטלני והיסוס של כמה נהגים במקביל והרי לכם מתכון "נהדר" לתאונות קטלניות.

האם רק אני בדיעה שהמתקן הזה יוחלף בקרוב לחדש ?

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

בדיוק לפני חצי שעה עברתי באותו מקום...

לדעתי האזור משולט בצורה טובה וברורה, ניכר שנעשה מאמץ לסמן את הנתיבים בצורה ברורה.

פיצולים מסוג אלו באמצע כביש מהיר הם דברים שאפשר לראות גם במדינות אחרות ובכללן אירופה וקנדה.

בקשר לתאונה קטלנית, סביר להניח שבקרוב תהיה כזו במקום הזה, אבל האשמה לדעתי במקרה כזה היא לא של התשתיות אלא יותר של הנהג ואופי הנהיגה הרדום שלו. נהג ער לסביבה ולשינויים בה ישים לב מבעוד מועד לשינוי ויערך בהתאם. נהג שחושב על הכל חוץ מעל הכביש כאשר הוא נוהג יופתע מהפיצול החדש ויתבלבל.

ניתן לראות עדיין מקרים כאלו על איילון דרום בפיצול של מחלף קיבוץ גלויות כאשר נהגים חותכים 3 נתיבים בבת אחת רק כי לא שמו לב שהם במסלול לחולון ולא לירושלים. נהגים אלו סביר להניח כבר עברו בכביש הזה מספר פעמים ובכל זאת הם מופתעים כל פעם מחדש. הם פשוט לא מפוקסים על הנהיגה שלהם.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אכן מטריד מאוד!! נהגתי שם פעם ראשונה לפני יומיים בערב - אני רגיל שבאיילון נוסעים ישר בלי שום בעיה, ופתאום צץ לי האי תנועה הזה באמצע הנתיב. חצי שניה של בהלה האם פספסתי יציאה כלשהי, ואז הבנתי.

בפעם הבאה אני אהיה מוכן, אבל מישהו אחר אולי לא יהיה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

איפה זה ? אתמול בלילה עברתי שם ולא ראיתי :shock: צפון\דרום?

כי אם זה אילון צפון משהו לא בסדר אצלי :roll:

פורסם

לדעתי האזור משולט בצורה טובה וברורה, ניכר שנעשה מאמץ לסמן את הנתיבים בצורה ברורה.

פיצולים מסוג אלו באמצע כביש מהיר הם דברים שאפשר לראות גם במדינות אחרות ובכללן אירופה וקנדה.

בקשר לתאונה קטלנית, סביר להניח שבקרוב תהיה כזו במקום הזה, אבל האשמה לדעתי במקרה כזה היא לא של התשתיות אלא יותר של הנהג ואופי הנהיגה הרדום שלו. נהג ער לסביבה ולשינויים בה ישים לב מבעוד מועד לשינוי ויערך בהתאם. נהג שחושב על הכל חוץ מעל הכביש כאשר הוא נוהג יופתע מהפיצול החדש ויתבלבל.

ניתן לראות עדיין מקרים כאלו על איילון דרום בפיצול של מחלף קיבוץ גלויות כאשר נהגים חותכים 3 נתיבים בבת אחת רק כי לא שמו לב שהם במסלול לחולון ולא לירושלים. נהגים אלו סביר להניח כבר עברו בכביש הזה מספר פעמים ובכל זאת הם מופתעים כל פעם מחדש. הם פשוט לא מפוקסים על הנהיגה שלהם.

כל המטרה של תשתית טובה זה שגם אם יש נהג רדום ולא-מפוקס, התשתית לא תגרום לו להיהרג.

אם יש גדרות בטיחות בשני הצדדים, ברוב המצבים, הנהג הטמבל ייבלם ע"י הגדר.

במצב הנוכחי באיילון צפון, הוא עלול לסיים את חייו בכניסה חזיתית בעמוד....

ועם כל זה, חייבים להבין שזה סה"כ זמני בזמן שהם סוללים מחדש את הנתיבים השמאליים (או לפחות ככה זה נראה בשטח).

מישהו שם לב לבלאגן של סימון הנתיבים באזור?

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

כל המטרה של תשתית טובה זה שגם אם יש נהג רדום ולא-מפוקס, התשתית לא תגרום לו להיהרג.

אם יש גדרות בטיחות בשני הצדדים, ברוב המצבים, הנהג הטמבל ייבלם ע"י הגדר.

במצב הנוכחי באיילון צפון, הוא עלול לסיים את חייו בכניסה חזיתית בעמוד....

ועם כל זה, חייבים להבין שזה סה"כ זמני בזמן שהם סוללים מחדש את הנתיבים השמאליים (או לפחות ככה זה נראה בשטח).

מישהו שם לב לבלאגן של סימון הנתיבים באזור?

אני מסכים, כך צריכה להיות מתוכננת תשתית כבישים טובה.

לגבי הסימונים על הכביש, אכן כאוס טוטאלי, הנסיונות לצבוע בשחור את הסימונים הקודמים עוזרים רק במעט.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

מישהו מבין/יודע/יכול לנחש מה הם מנסים לעשות שם מתחת לגשר?

דבר ראשון הזיזו את כל הנתיבים שמאלה, אח"כ ימינה ועכשיו פיצלו אותם לשניים בשביל עמוד התמיכה...

זו עבודה על הרכבת או על הכביש?

ועכשיו שמעתי שהם גם מתכוונים להזיז כמה פעמים את איילון דרום בקטע של הפיצול ירושלים-חולון.

פורסם

העמוד הזה זה לא דבר מיוחד, או יחודי לישראל וכבר נתקלתי בדברים כאלו שמשולטים פחות טוב בעולם.

לדעתי, זה דווקא משולט היטב - הבעייה היא שאנשים לא טורחים לקרוא (או לא מתעמקים מספיק ולא מבינים\מפנימים) את השלטים ומכאן מגיע הבלגן.

פג'ו 206 1.4 שנת 99

אל תדחה למחר, את מה שאפשר לדחות למחרתיים.

פורסם

אם אפשר תמונות של הפגע...לאילו שלא נוסעים כל יום בנתיבי איילון....

אני כבר לא בעליה הגאים של צרפתייה ספורטיבית...

פורסם
מישהו מבין/יודע/יכול לנחש מה הם מנסים לעשות שם מתחת לגשר?

ייתכן והם מניחים שורה שלישית למסילות הברזל.

יצא לי לעבור שם רק ביום הראשון שהפיצול נפתח (לפני כשבועיים, שלושה) וכמובן

שבמקום שררו פקקי תנועה עקב "המצב החדש".

קשה לאנשים לעבור ליד דברים כאלו, היות ואי אפשר להמשיך במהירות הנסיעה

הקבועה וגם להסתכל על האריטקטורה החדשה, הלא כך? :?

לא עזרה העובדה כי טרם הפיצול הותקן שלט המגביל את מהירות הנסיעה

ל-60 או 70... :shock: מה-90 "הרגילים" (והדמיוניים, יש לציין) המותרים שם.

השלט עדיין שם :?:

MCS 2008

פורסם
לדעתי, זה דווקא משולט היטב - הבעייה היא שאנשים לא טורחים לקרוא (או לא מתעמקים מספיק ולא מבינים\מפנימים) את השלטים ומכאן מגיע הבלגן.

כשעל כל שילוט ראוי וטוב קיימים עשרות שילוטים שנשארים גם כשהם כבר כלל לא רלוונטים (ראו כמעט כל מקרה של עבודות בכביש שנסתיימו והשילוט הושאר משום מה..), ההתיחסות של הנהג לשילוט ברצינות הראויה פוחת - אז אומנם הנהגים לא ממש מתייחסים לשילוט, אבל זה לא רק בגלל הזלזול המובנה

נמרוד

The higher you go, the harder the fall..

פורסם

אני הגעתי למקום הזה באמצע הלילה לפני שבוע-שבועיים משהו כזה אני חושב שכמעט בדיוק מתי שפתחו את זה, כולם היו מבולבלים ולא היה ברור לנו מה נסגר. אבל מאז כבר רק לוקחת לי שנייה להתעשת, וככה אני חושב שזה גם אצל כולם יהיה כל מי שיעבור שם אז בפעם הראשונה יסע לאט יחסית וטיפה ילחץ אבל אחר כך כבר יזרום.

פורסם

כשעל כל שילוט ראוי וטוב קיימים עשרות שילוטים שנשארים גם כשהם כבר כלל לא רלוונטים (ראו כמעט כל מקרה של עבודות בכביש שנסתיימו והשילוט הושאר משום מה..), ההתיחסות של הנהג לשילוט ברצינות הראויה פוחת - אז אומנם הנהגים לא ממש מתייחסים לשילוט, אבל זה לא רק בגלל הזלזול המובנה

נמרוד

אם כבר שילוט יצירתי, אז אחרי הלופ של בר אילן (למגיעים מכיוון דרך השלום שרוצים להמשיך

צפונה על גהה) שמו שלט שמגביל את המהירות ל-50 :shock:

קודם המגבלה היתה 70... בכלל, כל הסיפור שם די מעניין... התנועה מתחברת מצד ימין

בדיוק ליד תחנת האוטובוס שמוצבת שם בצורה נוחה לכל הדיעות. של גמדי מע"צ.

פורסם

כשעל כל שילוט ראוי וטוב קיימים עשרות שילוטים שנשארים גם כשהם כבר כלל לא רלוונטים (ראו כמעט כל מקרה של עבודות בכביש שנסתיימו והשילוט הושאר משום מה..)...

נכון מאוד.

ראו מקרה הסימונים הכתומים באיילון דרום כשהוא הופך לכביש 1, שנמצאים שם כבר זמן רב מאוד, ואנשים עדיין לא יודעים באיזה נתיב צריכים לנסוע: ע"פ הסימונים הכתומים או ע"פ הסימונים הלבנים, שנמחקים וצצים מחדש כל שני וחמישי. לא פעם ראיתי תאונה שנמנעה ברגע האחרון כתוצאה מ-4 כלי רכב שונים שנוסעים אחד ליד השני ב-3 נתיבים...

אבל מאז כבר רק לוקחת לי שנייה להתעשת, וככה אני חושב שזה גם אצל כולם יהיה כל מי שיעבור שם אז בפעם הראשונה יסע לאט יחסית וטיפה ילחץ אבל אחר כך כבר יזרום.

השניה הזו זה כל מה שצריך בשביל שמשאית, או אפילו סתם אופנוע קטן, ייכנס במהסס. לצערי (בעצם לשמחתי) גם פה הייתי עד לכמה "כמעט תאונות" קטלניות.

אדם שמגיע בנתיב השמאלי ביותר, קולט פתאום את העמוד באמצע הכביש, לא בטוח מה זה אומר, והוא בכלל רוצה לרדת ביציאה הבאה.

יש ימינה אח"כ, אין ימינה אח"כ? מי יודע?? אז הדרך הפשוטה ביותר היא כמובן לדפוק ברקס מ-120 קמ"ש לעצירה מוחלטת, לעמוד בנתיב השמאלי ביותר להזכירכם, לאותת ימינה, ולנסות לעבור את העמוד מצד ימין.

כמובן שניתן, וצריך, להאשים את הנהג הזה בנסיון לרצח/התאבדות, אבל אי אפשר להתעלם מאחריות התשתית לנושא.

• תוכן חדש...