Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה פרועה

DJO
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כמה שאלות על העבירה הזאת ששוטרים יכולים להדביק לך.

כמה נקודות / כסף / שלילה זה?

אם שוטר רואה אותך נוסע מהר, אבל הוא לא יכול להוכיח כלום כי אין לו לייזר או משהו הוא יכול פשוט לעצור אותך ולהדביק לך נהיגה פרועה?

כמה נפוץ הם משתמשים בזה? |:

פורסם
יש לי כמה שאלות על העבירה הזאת ששוטרים יכולים להדביק לך.

כמה נקודות / כסף / שלילה זה?

אם שוטר רואה אותך נוסע מהר, אבל הוא לא יכול להוכיח כלום כי אין לו לייזר או משהו הוא יכול פשוט לעצור אותך ולהדביק לך נהיגה פרועה?

כמה נפוץ הם משתמשים בזה? |:

על מהירות לא מקבלים דוח על נסיעה פרועה ואם שוטר ראה אותך נוסע מהר

ואין לו שום דרך חוקית להוכיח , הוא יכול לעצור אותך ל "בדיקת רשיונות שגרתית"

ואז כמובן לעשות לך חיים קשים ולהוריד לך את הרכב מהכביש או לתת לך דוחות על ליקויים כאלו או אחרים..

אם שוטר רואה אותך נוסע מהר תוך כדי זגזוג עצבני בין נתיבים , אז אין ספק שהוא יכול

לעצור אותך על נהיגה פרועה , כמו גם על השתוללות במגרש חניה , זה שאתה מתאמן למשל

לא יעזור .. מבחינת השוטר השתוללת..

פורסם

יש סיבוב אחד בהרצליה ש.....

שאין מה לעשות, הוא דורש מהירות ואני נהגתי אף לאוסיף פרובוקציה קלה של עזיבת גז באמצע הסיבוב.

בקיצור, בעוד אני בדרכי למסיבה (פעם חייתי טוב) ומתאמן על היגוי יתר על אותו סיבוב בדיוק, עוצר אותי שוטר חביב (הוא לא היה באמת חביב, זה סתם נשמע טוב) ומעניק לי תעודת סיום "קורס נהיגה על הצד".

התעודה הגיע בדמות דו"ח כאשר הסעיף המרכזי שם היה "נהיגה בקלות ראש". דו"ח כזה הוא הזמנה לדין (כלומר ללא ברירת קנס).

במשפט עצמו הגעתי ללא עו"ד אבל עברתי הכנה של עו"ד לגבי תיחקור השוטר וכו'. בפועל השוטר שנתן לי את הדו"ח לא הגיע בכלל והיה שם רק תובע של המשטרה.

בקיצור, מה שקבלתי היה 800 ש"ח קנס (2 תשלומים :? ) ונקודות, אין לי מושג כמה נקודות, לדעתי 4 לפי שיטת הניקוד הישנה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כי אם לא הוא יכול לקפוץ עד השמיים. לך לבית משפט, ותבקש הוכחות. חובת ההוכחה היא עליו, ולא עלייך, ואם אין הוכחות אז שיילך שייחפש מי ינענע אותו.

פורסם

הם לא חייבים הוכחות לנהיגה פרועה, כמו שלמשל אם עוצרים אותך על נהיגה פרועה, זיגזגים, צלחות, פתיחות אין להם הוכחה אבל זה המילה שלהם נגד שלך ושלהם לוקחת אלא אם כן יש לך עדים או משהו יותר כבד.

פורסם

הכל תלוי בעורך דין...... בעיקרון (וככה השופטים חושבים, לא השוטרים חסרי ההשכלה) יש דבר שנקרא חובת ההוכחה, הווה אומר שאתה חף מפשע עד שהוכח אחרת. עדות ראייה של שוטר לא מוגדרת כראייה. (תלוי בך, בעו"ד והכי חשוב...תלוי בשופט).

פורסם

יש לי ליד הבית מקום שבערך פעם בשבוע שבועיים עומדים שני שוטרים מאחורי עץ אחרי ירידה כזאת ובודקים אם עצרת עצירה מלאה בעצור.

אם לא, אכלת אותה עכשיו בעקרון גם עכשיו אין להם ראיות חוץ ממה ששניהם ראו, אז אם אני הולך למשפט אני אזכה? |:

פורסם

בעקרון, כן. עורך דין טוב יכול בהחלט להוציא אותך מזה. למה לדעתך יש מדי לייזר מכמונות ושאר ירקות? אתה חושב שאם שוטר יבוא לשופט ויגיד: ראיתי אותו נוסע מהר, אז השופט ירשיע אותך?

מערכת המשפט היא שונה בתכלית מהמשטרה, המשטרה, תפקידה בסך הכול זה להביא את הראיות (מעין משרתים של הפרקליטות). מערכת המשפט היא מאד נגד להרשיע מישהו אם הם לא בטוחים. אחרת לא היה אמון של האזרחים במערכת. בכל מקרה, עדות ראיה של שוטר היא לא ממש חותכת בעיניהם של השופטים.

פורסם

אותי אישית עצר שוטר על כביכול מהירות גבוהה שהוא ראה!

אבל לא יכל להוכיח.. נסעתי משהו כמו 90 ופתחתי דיי חזק (פירפור) והוא התעצבן ורדף אחרי איזה 150 מטר...

אבל ככה הוא סתם בדק רישיונות וטען שנסעתי מהר... אמרתי לו כמובן שלא נכון :)

נסעתי 50... והוא חטף קריזה ואמר שהוא צילם אותי ושאל כמה דו"ח אני רוצה.. אמרתי לו שיתן איזה דו"ח שהוא רוצה (מאחר ואני יודע שאין לו צילום ב 100% כי הוא לא היה אפילו בזוית צילום, וסתם ז**ן ת'שכל) ושאם הוא נותן דו"ח אני לא חותם ... שוב התעצבן ואז בכלל אמרתי לו שאם הוא עומד לרשום דו"ח שירשום שהוא היה בלי כובע :) (זה נותן קנס באיזור ה 1500 ש"ח לשוטר עצמו!! ונזיפה) ואז הוא בכלל השתגע ואמר לי לנסוע (אני משער שבשלב זה כבר נשבר לו הז**ן ממני)... בכל אופן על מהירות אי אפשר על זיגזגים צלחות וכו' אפשרי ועוד איך אפשרי. (חבר שלי נתפס על זה והלך למשפט והפסיד...)

פורסם

משום מה נראה לי שלא ישימו סתם שוטרים לבדוק אם לא עוצרים בקו עצירה אם כל אחד יכול לצאת מזה :? עדות של 2 שוטרים מול נהג צעיר, אני חושב שיקבלו את גרסאת השוטר |:

פורסם
כי אם לא הוא יכול לקפוץ עד השמיים. לך לבית משפט, ותבקש הוכחות. חובת ההוכחה היא עליו, ולא עלייך, ואם אין הוכחות אז שיילך שייחפש מי ינענע אותו.

אתה לא יכול לטעות יותר.

הצהרה של שוטר מוגדרת כראיה שתופסת בבית משפט. כאשר יש מצב של מילה של אזרח מול מילה של שוטר יאמינו לשוטר, בשביל זה מדינה סומכת עליו ולכך היא הכשירה אותו.

חובת ההוכחה היא על האזרח ולא להיפך.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אמרתי לך, עורך דין טוב שיתחיל שיירצה (יעלה הרבה), יכול ללכת למהות הפילוסופית של החוק (מה שלומדים בפקולטה למשפטים :wink: ), ולהראות שיש צורך בהוכחות על מנת להרשיע אדם בדין.

שוטר זה לא אלוהים, ואם תקרא קצת בעיתונים תקראה ששופטים משחררים "עבריינים" הרבה יותר משמעותיים בגין דברים פשוטים כאלה.

תתייעץ עם עורך דין!

פורסם

קספר ידידי המלומד, אתה טועה !

חובת ההוכחה היא על התובע! הפרקליטות אמורה לספק ראיות לשופט. עדות ראיה של שוטר לא ממש מזיזה לשופטים (תקרא את ההודעה האחרונה שלי).

בכל מקרה, אם האשימו אותך משהו, צריכים לספק ה ו כ ח ו ת !

בקטע של מילה מול מילה, תדע שהרבה שופטים לא נותנים למשטרה משקל יתר!

מה לדעתך יותר שווה ? שוטר מאפען שגמר בקושי 12 שנות לימוד, או סטודנט למשפטים לתואר שני, או מנהל בנק, או......

תודה לאל ששופטים הם אנשים אינטליגנטים

אז....שלא יעבדו עליכם :wink:

• תוכן חדש...