Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה עבירות כן וראלי לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שכולנו רואים ושומעים מתקיימת בארץ ולא בפעם הראשונה עונת יונדאי אקסטרים, למי שלא יודע על מה מדובר, אז זוהי תחרות עבירות של כלי שטח מפלצתיים וכאלה קצת יותר סטנדרטים שמתחרים בלעבור מכשולים בשטח.

עכשיו נשאלת השאלה, למה המשטרה מאפשרת קיום תחרויות כאלו של עבירות של כלים ללא כל אישוי שרובם נבנו בבניה עצמית.

לא שאני חס וחלילה יוצא נגדם, אבל למה יש כאן אפליה, במה שונים תחרויות העבירות מאשר תחרויות הראלי, שם רוב המכוניות נבנו בסדנאות מוכרות לבניית מכוניות מירוץ ובנויות לפי תקני FIA, לחלק מהמכוניות גם רישוי לסוע על הכביש כדת וכדין.

אבל המשטרה בשלה, מתנגדת בכל תוקף לתחרויות ראלי, ואלו שכבר כן מתקיימות, מתקיימות בחשאי עם מספר מצומצם של מתחרים וצופים ללא כל סיקור ובעקבות כך גם אין מימון לספורט וכל אפשרות לקדם אותו בארץ.

הסיבה לכך, לדעתי לפחות, היא המהירות, כל דבר שנוסע מהר הוא לא טוב, למרות שג'יפים מתהפכים ואנשים נפגעים בתחרויות העבירות לאף אחד אין שום בעיה עם זה, אבל שזה מגיע למהירות, זה אסור, למה? כי למשטרה נוח לצאת נגד המהירות.

בגלל זה היא רושמת את רוב הדוחות שלה על מהירות, הרי היא לא תצא נגד המהירות מצד אחד ומצד שני תתן יד לפושעים שנוסעים מהר בשבילים חגורים ומוגנים היטב לפי תקנות בין לאומיות.

אז בהזדמנות זאת אני רוצה למסור תודה למשטרת ישראל שמפלה את הספורט המוטורי שגם ככה בקושי וקיים בארץ.

I don't drive fast, I fly low

פורסם

1. אני מסכים איך

2. לך תסביר את זה למשטרה ,מבלי שהם יגידו שזאת לא הסיבה המקורית

3. מה עם החוק המוטורי :?:?::?: אני זוכר שכבר עבר חצי שנה שנתן בית המשפט למדינה להסיבר למה אין לנו ספורט מוטורי כחול

אהה איזה מדינה :roll:

2001 Renault clio b sport (RS) 172 out:roll:

2001 Audi a3 8L 1.8 out:lol:

2001 Mercedes benz w203 240 IN8)

פורסם

כמי שעסק בעבר בנושא (ג'ימיקאנות לאופנועי שטח), אני אסביר:

קח את ביטוח החובה שלך ותראה מה רשום בצד השני.

כתוב שהביטוח אינו תקף בתחרות ותחרות מהירות.

על סמך זה ארגנו במועדון האופנועים ג'ימיקאנות שהיו בעצם תחרות עבירות (מי לא מוריד רגל, לא נכבה לו המנוע וכו').

אחר כך יצא מכתב של מנכ"ל אבנר (שהיה יהודה וילק) ששלל תחרות מכל סוג שהוא ואז הפסקנו עם זה (בכל זאת, זאת היתה פעילות התנדבותית ולא יכולנו לקחת על עצמנו אחריות כל כך כבדה שיתבעו אותנו).

החוק אוסר לנסוע ברכב ללא ביטוח חובה - ומכאן הבעייה.

כיום יש ביטוח מיוחד למרוצים של סוכנות ביטוח "אמינים" - מי שמעוניין שיברר פרטים בעמותת רוכבי השטח (ולכן כן מתקיימים מירוצי אופנועי שטח).

לגבי תחרויות עבירות - אפשר לפרש את החוק בכמה צורות, אנשי ליגת אקסטרים לוקחים על עצמם סיכון שאנחנו בזמנו לא רצינו להמשיך לקחת.

• תוכן חדש...