ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,634 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 535 צפיות
לכל איש יש שם שנתנו לו אביו ואימו. כל אחד הוא בן משפחה של מישהו. זו לא כותרת ענינית. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת SeazeR, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן יש לי כרגע GOLF GTI 5 קצת קורעת לי את הכיס מבחינת הוצאות על דלק אני מחפש 1.4 או 1.6 עם מגדש חשובה לי התנהגות, רמת גימור גבוהה ואמינות מה אתם אומרים על DS3? דגם הטורבו כמובן חשבתי גם על מיטו 155
הודעה אחרונה מאת Cyotam, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ערב טוב, היות ואנו גומעים בסביבות 30000 ק"מ בשנה החלטנו למצוא פתרון לנושא הדלק... חשבנו בכיוון של הרכבים הנ"ל. אשמח ללמוד מנסיונכם והבנתכם מי מתאים יותר לצרכי המשפחה[זוג+2בגירים],מי מומלץ לחיסכון בדלק? כ"כ אשמח לקבל פרטים על נושא האחזקה והטיפולים ברכב. בתודה,
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- 16 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב לחברי הפורום, אשמח להצעות לגבי רכב ראשון שלי. מה שדרוש לי, זה - אוטומט - כמובן פחות מוסכים וחלקי חילוף לא יקרים מדי, - שנתון 2008 אם מתאפשר, - חסכונית. - לדעתי אסתפק גם במנוע 1.4 או אפשר פחות, אם זה יחזיק מעמד בעליות בחיפה. התקציב הוא באזור 30,000, אפשר לחשוב על אופצייה להגדלה עד 35. הנסיעות יהיו 99% עירוניות ומדי פעם בילוים או עיניים מחוץ לעיר. נכון לעכשיו קיבלתי חוות דעת על סוזוקי אלטו, טויוטה (אבל שכחתי איזו, אשמח לאזכור אם היא נכנסת לדרישות), יונדאי וקיה. לגבי יונדאי קיבלתי גם חוות דעת לא משהו, אז כנראה נוריד אותה מהפרק בכלל. תודה רבה וערב מקסים.
הודעה אחרונה מאת yanivalon555, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש את הרנו ויש לי ניסיון לא משהו עם צרפתיות. הייתי רוצה לקבל קצת חוות דעת עליה אם מישהו מכיר. התקציב שלי הוא 110 אלף ואני מעוניין ברכב מוגדש מטעמי חסכון וביצועים ואין בעיה עם ידני. חשוב לי רכב עם אמינות ויש לי אופציה לחכות קצת זמן. אני נוסע ביום בסביבות 60 [KM]. אשמח להצעות, הארות והערות .
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 789 צפיות
שלום, אני מחפש רכב לנסיעות קצרות במחיר עד 20,000 ש"ח. (בערך 10 ק"מ לכיוון 3-4 פעמים בשבוע) אני לא נעול על משהו ספציפי אבל בינתיים ראיתי שמגאן II משנת 2008 פחות או יותר בתקציב. מה אתם אומרים עליה?
הודעה אחרונה מאת אוהד זכי, -
-
- 5 תגובות
- 604 צפיות
אהלן חברים אני ואחותי נהגים צעירים בני 20,25 מחפשים לקנות רכב באזור 30000 שקל ורציתי להתייעץ איתכם ולחפש רכב ששווה להשקיע בו את הסכום הפרמטרים החשובים לי ולכל נהג אני חושב זה צריכת דלק נמוכה,אוטו חזק ואמין,טיפולים זולים,בקיצור אוטו שיתאים לצעירים עם חור בכיסים שלא ידרוש מאיתנו הוצאות כבדות כמובן בהתאם לשימוש בו תודה רבה חברים
הודעה אחרונה מאת sarel3739, -
- 5 תגובות
- 850 צפיות
היי, אני רוצה לדעת האם מומלץ לקנות רכב מסוג אוודי מנוע דיזל שעבר 225K זה לא קצת מוגזם ? (שנתון 2009) האם שווה להתקרב לרכב כזה - והאם יש להוריד במחיר משמעותית עקב הק"מ הגבוה ?
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
רכב בתקציב 70K
מאת Hai18- 3 תגובות
- 627 צפיות
שלום לכולם, אחרי 7 שנים עם אופנוע החלטתי לקנות רכב האמת שאני די נעול על הונדה סיוויק האצ'בק 5 דלתות דור קודם עד 2011 בגלל שאני מאוד אוהב את המראה שלה וגם בגלל שבעברי היו לי שלושה רכבים :מיצובישי קולט 91, הונדה קופה 94 וטויוטה קורולה 2004 . כולן יפניות וכולן היו אמינות וחסכוניות אבל הכי מהנה הייתה ההונדה שהייתה איתי במשך 10 שנים ולכן אני שומר לה חסד נעורים והיא הפייבוריטית שלי. אבל למרות שהלב אומר הונדה, השכל הישר מבין שיש עוד שחקנים בשוק שאני בכלל לא מכיר. ולכן הייתי שמח לשמוע המלצות על רכב אחר שיכול לענות על הדרישות שלי : 1) שיעלה עד 70K 2) מראה וחווית נהיגה מקסימליים במסגרת התקציב 3) רכב אמין עם צריכת דלק והוצאות תחזוקה וביטוח כמה שיותר נמוכות 4) …
הודעה אחרונה מאת Hai18, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי. עקרונית אני מחפש רכב לאישה. מעבר לבטיחות (שבו ידוע לי ששברולט קרוז מאוד בטוחה) חשוב לי (אם לא הכי חשוב) אמינות. חשוב לי שיהיה לי שקט נפשי מהאישה ,שהרכב חוץ מטיפולים שוטפים לא יראה מוסך ואם כבר יראה שהתחזוקה תהיה זולה. חשיבות הבאה- צריכת דלק. אשמח לדעתכם ומדוע השוק של הרכבים האלה כל כך "שחוט" ? והמון אנשים מפרסמים את השברולט קרוז למכירה עם קליומטרז מאוד נמוך...(עקב קבלת רכב מהעבודה..) יש ביה לכך?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 9 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
מי יכול להסביר לי מה הקץ' בייבוא מקביל. האם יש אחריות של היבואן הרשמי? אם לא, מי נותן אחריות?
הודעה אחרונה מאת Daniel Halperin, -
- 1 תגובות
- 545 צפיות
אשמח לקבל חוו"ד. אצליח להגיע איתו למחיר ל 16000 מדובר בדגם דינמיק 80כ"ס טוען שרכב שמור וטופל בזמן במורשה אבל לא רק במורשה. עשה טיימינג וכו'. סביר? תודה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 6 תגובות
- 710 צפיות
היי חברים היום אני הולך לראות אוטו,ורציתי לדעת אם האוטו אמין מה הם המחלות שלו,בכדי שאני יידע מה לבדוק ברכב שאני רואה. הרכב עם קלימומטרז 150k תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 630 צפיות
יד 3, 100,000 קילומטר רוצה עליה 15,500 (משתלם?) המוכר טוען שהיא אוטומטית ולא רובוטית, אבל למיטב ידיעתי לא קיים גיר אוטומטי בתת הדגם הזה. אני צודקת?
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
-
שלום לכם, אני חדש פה אומנם בתור משתמש אבל בתור צופה כבר כמה שנים טובות. לאחרונה הזמנתי (רק שילמתי מקדמה עוד לא את מלוא הסכום) את הסיאט לאון החדשה כמו שציינתי בכותרת, מנוע 1.8 עם 180 כס 5 דלתות יש לציין, רמת גימור FR, גיר רובוטי DSG 7 הילוכים. הרכב יוצא על הכביש 156 אלף שקל, כולל אגרה, איתורן, צבע מטאלי (כחול כהה) טנק דלק מלא בקבלת הרכב, טיפול ראשון חינם, סטנד לטלפון בהתקנה מקומית, חיישני רוורס שטוחים, גג פנורמי נפתח עד הסוף, וכמובן שגם את חבילת ההשקה: הלדים מקדימה ואחורה, וגאנט 18 אינץ, וכל האבזור שמגיע כסטנדרט בלאון FR. הרכב אמור להגיע אליי לבקשתי בינואר 2015 ומתי שהרכב יגיע לארץ בתחילת השנה אני אמור ללכת לשלם את מלוא הסכום ואז לחכות 14 ימים עד לקבלתו. השאלה שלי …
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר חיפוס אחרי סידרה 1 , מצאתי בטרייד אין שלהם אחת שנת 2012, הסוכן הראה לי בדיקה שהאוטו עבר אצל קומפיוטסט, השאלה האם לעשות גם בדיקה מטעמי או שאפשר להסתמך על הממצעים של הבדיקה הזאת?
הודעה אחרונה מאת Daniel Halperin, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום מתלבט בין שני רכבים סוזוקי קרוסאובר או סובארו XV . חשוב לי נוחות נסיעה, צריכת דלק טובה ,עלות אחזקה זולה
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
- 6 תגובות
- 667 צפיות
שלום חברים, מצאתי פונטו ספייס שמורה ומטופלת במוסך מורשה, שנת 2006 יד 2 עם 166 אלף ק"מ. הדגם הוא ACTUAL60. המחיר המקורי שהמוכר דרש היה 14k. מה שמוזר שמחירון יצחק לוי של הדגם הנ"ל הוא 14,700 ואילו של הדגם המאובזר יותר Active הוא 13k. למישהו יש הסבר לתופעה? לאחר בדיקה במוסך אמנון בירושלים סה"כ הרכב תקין, (למעט נזילת שמן קטנה מהמחזיר שמן תיקון של כ-800 ש"ח) , נדרש להחליף 2 צמיגים קדמיים וטסט בפברואר הקרוב. לאור כל הממצאים הנ"ל אני מוכן לשלם על הרכב 11 אלף ש"ח, המוכר ירד ל12 אלף ש"ח ומחר יחזיר תשובה סופית אם מוכן לסגור על 11. האם לדעתכם המחיר משתלם? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת אוהד זכי, -
- 0 תגובות
- 630 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת r3r3, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום חברים, לאחרונה אני מחפש רכב מסוג אלפא רומיאו 147 ידנית. לא סוד כי בשנתונים האלה(2002) קשה מאוד למצוא אחת במצב טוב. אשמח לשתף אותכם לגבי המקרה שקרה לי ממש היום,כמו כן להזהיר אנשים שמחפשים את הרכב בדיוק כמוני. בדפדוף ביד 2 מצאתי אלפא רומיאו 147 ידנית ,שנת 2002,שחורה עם קלומטראז מפתה של 84000 בלבד. יצרתי קשר עם הבעלים קבענו להפגש ומהתרשמות ראשונית שלי החלטתי לקחת לבדיקה (למרות דהיה רצינית של הגג והמכסה מנוע). אמרתי לו שאני מוכן לקחת את הרכב רק למוסך של מומחים לאלפא (איציק/מיכאל/אבי) בהתחלה הוא סירב,והתעקש לקחת את הבדיקה למכון בדיקה רגיל,יום למחרת התקשר אלי ואמר שהוא מוכן לקחת את הרכב לבדיקה לאצל איציק אלפא ברחובות. קבענו להיום (28/11/14) איציק הרים את הרכב…
הודעה אחרונה מאת GATO, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום בעקבות המלצה פה בפורום שמתי עין על האוקטביה RS (חדשה). אני כרגע מתלבט בינה לבין האוקטביה הרגילה לצורך רכב משפחתי כייפי ומפנק. ברור לי שיש הבדל משמעותי במחיר, אבל אף פעם לא היה לי רכב "ספורטיבי" ולכן אני פוזל לכיוון הRS. (כרגע אני עם פורד פוקוס 2 ליטר בת שנה שנמאס לי ממנה, הרכב הכי משעמם בעולם) האם יש אלטרנטיבות שוות ערך פחות או יותר אך מהנות יותר מהאוקטביה RS? והאם יש אלטרנטיבות שוות ערך פחות או יותר אך מהנות יותר מהאוקטביה הרגילה? חשוב לי בגאז גדול (עדיף סדאן או 5 דלתות ככה אפשר לקפל את המושבים ויש שטח ענק להעמסה). חשובה לי בטיחות, חיסכון בדלק וזריזות. תודה
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 825 צפיות
שלום במסגרת חיפושי שדרוג לרכב (לחדש) של זוגתי, בחיפושינו עלתה אופציה של BMW, או X1 או 320i. האלטרנטיבה יותר זולה (בגלל שיקולים מאוד ייחודיים לנו - מדובר בסיטרואן גרנד פיקאסו דיזל 2000 חדשה) בצורה משמעותית, אבל לא ברמה שאני צריך למכור כליה כדי לממן אותה ולכן זה שיקול משני . אני הייתי מצפה שהמחירים של הטיפולים והחלפים של BMW, הגם שבטווח בינוני נמוך של מבחר המכוניות שלהם, יהיה יותר יקר מסיטרואן. אודה להתייחסות של בעלי ניסיון לנושא העלויות הישירות של אחזקת רכבים אלו, אני יודע להשוות עלויות ביטוח והפרשי צריכת דלק, אבל אין לי כל ניסיון אם אף אחד מהיבואנים - 14 שנים עם סיאט (ומרוצה מאוד במיוחד מסיאט אלתיאה 2.0TDI-DSG62 הנוכחית - רק רוצים לחדש ואין משהו מקביל). א…
הודעה אחרונה מאת Alf3, -
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
הי, לרגל התרחבות המשפחה אני צריכה לשדרג רכב. כרגע נוהגת על ניסאן אקו-מיקרה , הילוכים. זקוקה לרכב משפחתי שיכיל 5 נפשות . דרישות: בטיחות וחסכון. הרכב נוסע בממוצע 120 קמ ליום. חשבתי על טויוטה קורולה. אשמח להצעות, תודה, שרון.
הודעה אחרונה מאת מיטל מאלדן, -
- 7 תגובות
- 718 צפיות
שלום לכולם, החלטתי להיפרד מהסקודה פורמן שנת 94 ואני מחפש רכב שיחליף אותה, חשוב לי ש: 1. תהיה מרווחת לנהג בראש ובראשונה - אני גבוה למדי ולכן חשוב שגם יהיה מקום לרגליים וגם מקום לראש (במקרה של הראש - הממוצע בסדר, נמוך מזה לא מומלץ. מקום לרגליים - כמה שיותר יותר טוב). 2. הרכב יהיה בעיקר לנסיעות בתוך העיר וכפעמיים בשבוע נסיעות של 30 ק"מ לכיוון (60 הלוך חזור). 3. חשוב לי תא מטען גדול/שימושי יותר מאשר מקום לנוסעים בשורה השניה. 4. אבזור - לא הכי משנה לי, אבל מעדיף שתרגיש יותר מודרנית מהסקודה 94 הבאה בימים. 5. אמינות - אני כמו שאר הקונים, מעדיף אמינות גבוהה על פני רמת אמינות נמוכה. בינתיים די הלכתי לאיבוד, הסתכלתי על מלא דגמים ולא הצלחתי להתקדם…
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
מבעלי ניסיון או בעלי הרכב . האם הצטבר מספיק מידע על אמינותן ? אמינות המכלולים החשמליים ? כמה שנים מחזיקים המצברים וכמה עולה החלפתם ? עלויות טיפול ?
הודעה אחרונה מאת inon007, -
- 0 תגובות
- 709 צפיות
היי, אני מעונין לקנות מכונית עם גג נפתח עד 100K. אני נוהג היום בסיוויק האצ'בק 2010 ומעונין לשמור פחות או יותר על אותה רמת רכב אם זה אפשרי בכלל.. איזה רכבים אפשר למצוא בתקציב שלי? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת DrDark, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 576 צפיות
מעוניין לרכוש פיאט דובלו מהסדרה החדשה 2010-2014 מנוע 1.3 טורבו ידני האם אמין ? מה אני יגיד התאהבתי ברכב, בהתחלה הייתי בכיוון ברלינגו יד2 בתקציב של כ50 אלף אבל גיליתי שבתור רכב עבודה הכלים האלה עושים בין 40-60 אלף ק"מ בשנה ואז נוצר מצב שאני קונה רכב עם 200-300 ק"מ. פתאום הציע חבר את הפיאט דובלו. התאהבתי בצורה, נכנסתי לאיזה חברת ליסינג עשיתי נסיעת מבחן לרכב 2010 וממש אהבתי, גדול, מרווח, מנוע מגיב יפה מאוד וממש התרשמתי לטובה, שווי הרכב היה כ70 אלף פלוס לפי מחירון ואחרי הנחת הליסיניג המחיר הגיע ל60 אלף רכב שעשה כ180,000 ק"מ. הייתי כבר די נעול על הרכב הספציפי ושאלתי חברים שניסו להניא אותי מקניית הדגם, ציינו שהרכב מאוד בעייתי, הולכים מנועים וגירים ושזה רכב ש…
הודעה אחרונה מאת gpsnow, -
- 1 תגובות
- 651 צפיות
אני מחפש טויוטה ורסו ומצאתי שתי מכוניות: אחת משנת 2011, יד ראשונה עם 107,500 ק"מ. אחת משנת 2010,יד ראשונה עם 90,000 ק"מ. מה עדיף? האם 107000 ק"מ זה גבוה מידי לשנת 2011? האם עדיף שנתון ישן יותר עם ק"מ נמוך יותר? נתנאל
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 3 תגובות
- 647 צפיות
אשמח להמלצות. תודה
הודעה אחרונה מאת IdoCuper, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מחפש\מתלבט ברכב ספורט\רגיל עד 15K לדוגמה: פיגו 106\306 דגמי ספורט וקדומה? מה כדאי ? אפילו סופר לנסר שנת 97 זה גם טוב
הודעה אחרונה מאת The Coolest,
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 1,084 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Liviur
- מחכה
- yor2
- `Infinity
- itaysamurai
- sperial
- דוד495
- HybridBoy
- Alberrto
- רב הנסתר
- farkash7
- shahar188