Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
מה דעתך על הסנריו הבא: המוכר ביקש סכום מסוים של כסף על הרכב לאחר שראיתה את כל הליקויים. לקחתה אותו לבדיקה במטרה להוריד את הסכום, הוא הבין את זה באמצע הבדיקה והחליט שהוא לא רוצה לימכור לך את הרכב, ושלום ולא להיתראות.

אני יגיד לך יותר מזה,רוב הסיכויים שזה עבר לו בראש אחרת אין לי הסבר רציונלי להתנהוגת הזאת.

חוץ מסייג קטן,אני לא יכול לראות את כל הליקויים כי אני לא מבין כלום ברכבים, בדיוק בשביל זה הגעתי למסוך לבדוק את הרכב.

באשר למחיר ברור שאין מחירים קשיחים הכול ניתן למיקוח למעשה זאת הסיבה שלוקחים רכבים למוסך,לראות האם יש תקלות חמורות ולהתוודא כי ערך הרכב שווה את המחיר המבוקש, ולמצוא את עמק השווה.

עריכה אחרונה על ידי GATO
פורסם
...

3.הבעלים של הרכב...פשוט לא נותן למקצוען לבדוק את הרכב,ומתנהג בצורה לא רציונלית.

סביר שעבורו ההתנהגות הזו מאוד רציונלית ויש לה סיבה טובה.

The first one to get angry loses

פורסם

בדקת תאימות הק''מ בלוח שעונים לק''מ שרשום ברשיון הרכב?

עליי כבר ניסו לעבוד ככה ועוד חבר פורום כאשר ברכב מופיע 200 אלף ק''מ וברישום ברשיון הופיע 295 אלף ק''מ! תמיד תבדוק ברשיון הרכב!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
יש המון מחפשי מכוניות וקונים שההיתנהגות שלהם מחפירה וחושבים שמותר להם הכל.

מה דעתך על הסנריו הבא: המוכר ביקש סכום מסוים של כסף על הרכב לאחר שראיתה את כל הליקויים. לקחתה אותו לבדיקה במטרה להוריד את הסכום
-הדגשות לא במקור.

אני מסכימה איתך שמכירת רכב יד2 עבור המוכר היא לא פיקניק בארץ, רק שבוע שעבר חבר שלי מכר רכב של בן משפחה, כיף גדול זה לא, אבל אתה שומע את עצמך?

אני לא יודעת מה איתך, אבל כשאני מחפשת לקנות רכב אני לוקחת אותו לבדיקה כדי לראות אם הוא תקין ולא כדי להוריד מישהו במחיר (תאמין לי שאשמח לראות בדיקה שלא תתן לי סיבות לדבר על המחיר). המוכר המדובר נתן לפות"ש מספיק סיבות כדי לחשוד בתקינות של האוטו, אם לזה אתה קורה "חושב שמותר לו הכל" אז כן, לקונה יש זכות לעשות בדיקה מקצועית לרכב שהוא מעוניין לקנות, הוא גם משלם עליה. זכותו של המוכר לא להסכים למחיר שיוצע בסוף הבדיקה ולחזור הביתה עם הרכב.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
סביר שעבורו ההתנהגות הזו מאוד רציונלית ויש לה סיבה טובה.

מוכר שמסרב לבדיקת רכבו, אחרי שהוא כבר במכון, זו אף פעם לא יכולה להיות התנהגות רציונלית.

הרי הוא כבר בזבז זמן כדי להגיע למכון, ואינו משלם על הבדיקה. גם במקרה שהמוכר "ילכלך" על הרכב, אף אחד לא מכריח אותו להסכים לעסקה, ולכן לא יפסיד דבר.

ההתנהגות הרציונלית תהיה לתת למומחה לסיים, ולקוות שאולי הנזק לא גדול כמו שהוא חושב, או שהקונה כל כך לחוץ שיהיה מוכן לתת יותר משהרכב שווה.

יש אולי מוכרים שפוחדים שאם ישמעו את הבוחן "מלכלך" על האוטו שלהם, הם עצמם ישתכנעו שהוא דפוק, וזה יוריד את יכולת המיקוח שלהם...אבל זה כבר לא שיקול רציונלי.

פורסם

גם אם פות"ש הציג רק את הצד שלו, יש פה מספיק בשביל להבין שהמוכר לא בסדר:

1) פות"ש כבר ויתר על הרכב, כשהמוכר עצמו התקשר והסכים לבדיקה במוסך.

2) הטיעון של "מבזבזים לי את הזמן, הקונה מנסה להוריד לי במחיר" לא תופס. הקונה משלם על הבדיקה. כמה פעמים כבר נכתב בפורום הזה שהקונה אחרי הבדיקה הוא שבוי עם 400-600 ש"ח שיילכו לפח אם לא הוא לא קונה את הרכב?

3) בדיקה במוסך מפסיקים באמצע רק במצב שבו יש חשד אמיתי שהמוסכניק ומזמין הבדיקה מכירים אחד את השני קצת טוב מידי, והמוסכניק מתחיל לדבר באופן חשוד ואתה כבר חושב שהוא כבר יגרום לאיזה נזק, או ישחרר איזה חלק בשביל לגרום לאיזה רעש וכו'. זה יכול לקרות ולא רואה סיבה שזה לא יקרה במדינה כמו שלנו. סך הכל עוד קומבינה מתקדמת מבית ביוצר של "פרסמתי מודעות פיקטיביות כדי ליצור היצע מדומה לרכב לא נפוץ" או "אספתי את החבר'ה שייתקשרו למוכר כל יום ויציעו לו 30% מתחת למחירון, כדי שאני אוכל לסגור ב 20% מתחת".

שיהיה ברור שאני לא אומר שזה מה שפות"ש עשה. להיפך, הטעות היחידה שלו היא שהיה נלהב ורצה לסגור עסקה עם אדם שמלחתחילה התנהג באופן חשוד.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם
גם אם פות"ש הציג רק את הצד שלו, יש פה מספיק בשביל להבין שהמוכר לא בסדר:

1) פות"ש כבר ויתר על הרכב, כשהמוכר עצמו התקשר והסכים לבדיקה במוסך.

2) הטיעון של "מבזבזים לי את הזמן, הקונה מנסה להוריד לי במחיר" לא תופס. הקונה משלם על הבדיקה. כמה פעמים כבר נכתב בפורום הזה שהקונה אחרי הבדיקה הוא שבוי עם 400-600 ש"ח שיילכו לפח אם לא הוא לא קונה את הרכב?

3) בדיקה במוסך מפסיקים באמצע רק במצב שבו יש חשד אמיתי שהמוסכניק ומזמין הבדיקה מכירים אחד את השני קצת טוב מידי, והמוסכניק מתחיל לדבר באופן חשוד ואתה כבר חושב שהוא כבר יגרום לאיזה נזק, או ישחרר איזה חלק בשביל לגרום לאיזה רעש וכו'. זה יכול לקרות ולא רואה סיבה שזה לא יקרה במדינה כמו שלנו. סך הכל עוד קומבינה מתקדמת מבית ביוצר של "פרסמתי מודעות פיקטיביות כדי ליצור היצע מדומה לרכב לא נפוץ" או "אספתי את החבר'ה שייתקשרו למוכר כל יום ויציעו לו 30% מתחת למחירון, כדי שאני אוכל לסגור ב 20% מתחת".

שיהיה ברור שאני לא אומר שזה מה שפות"ש עשה. להיפך, הטעות היחידה שלו היא שהיה נלהב ורצה לסגור עסקה עם אדם שמלחתחילה התנהג באופן חשוד.

כן שמע ,לומדים מטעויות.

לפחות עצם זה שהבדיקה הופסקה באמצע הכיס נפגע קצת פחות

• תוכן חדש...