Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כמה שאלות:

1-כאשר אני מתחיל נסיעה ביום קר, עדיף לתת למנוע לעבוד כמה דקות לפני תחילת הנסיעה?(בספר הרכב כתוב שאין צורך ושאפשר להתחיל בנסיעה ישר לאחר הנעת הרכב)

2-אם כן זה עוזר שאני שם על ניוטרל ומעלה את הטורים טיפה. או שזה לא ממולץ?

3- יש מצבים בבוקר שהנסיעה שלי בבוקר קצרה ולכן חום המנוע לא מגיעה לטמפ' אופטימלית. האם עדיף לנסוע עוד קצת בשביל לתת למנוע להתחמם, או שזה בסדר לסיים את הנסיעה עוד לפני שהמנוע מגיע לטמפ' אופטימלית?

4- בספר הרכב כתוב שמומלץ בכל נסיעה לעבור לפחות 8 קמ', האם זה הזמן שלוקח בערך לרכב להגיע לטמפרטורה אופטימלית או שיש הסבר אחר?

הרכב הוא סוזוקי באלנו 98' 1.6 אוטו'.

בתודה לעזורים.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

תניע את הרכב ותן לו לעבוד בסרק כ דקה על מנת שהשמן יגיע לכל החלקים במנוע.

אל תעלה תורים , הדבר היה נהוג ברכבים עם קרבורטור .

הנסיעות הקצרות פחות מומלצות אך זה לא נורא , תחליף שמן בתדירות יותר גבוהה.

פורסם

לא עדיף לתת למנוע להתחמם על סר"ק

תתניע

תכניס להילוך וסע לשלום

בלי שטויות

בלי לעלות טורים בחנייה (אסור בתכלית)

לא קריטי להגיע לטמפ' עבודה למרות שברור שהבלאי הגדול ביותר הוא בעיר וכאשר המנוע קר

אבל אתה לא תעשה סיבובים בעיר כדי להגיע לטמפ' עבודה בשביל לכבות ת'אוטו (בחורף גם ככה אחרי חצי שעה האוטו שוב קר רצח)

פורסם

מומלץ מאוד לתת למנוע להתחמם כדקה ע"מ שראש הבוכנה וטבעות האטימה התרחבו וייצרו קומפרסיה .

נסיעה על מנוע קר ממלאת את המנוע בפיח ומשקעים .

JDM :twisted:

פורסם
תניע את הרכב ותן לו לעבוד בסרק כ דקה על מנת שהשמן יגיע לכל החלקים במנוע.

אל תעלה תורים , הדבר היה נהוג ברכבים עם קרבורטור .

הנסיעות הקצרות פחות מומלצות אך זה לא נורא , תחליף שמן בתדירות יותר גבוהה.

מתעלק על השירשור...

יש לי רכב עם קרבורטור ( סיאט איביזה 93 1.5) האם אני כן צריך לעלות טורים עקב כך שיש לי קרבורטור או שאין צורך בזה?

פורסם

תניע,ותמתין דקה.תן למנוע להתחמם קצת-הוא יודה לך! מנוע קר לא סוחב כמו מנוע "מחומם",ועלול לגמגם ועוד צרות.למה להתגרות בגורל?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
מתעלק על השירשור...

יש לי רכב עם קרבורטור ( סיאט איביזה 93 1.5) האם אני כן צריך לעלות טורים עקב כך שיש לי קרבורטור או שאין צורך בזה?

שי אתה בוודאי פתור מלהעלות טורים , בזמן התנעת מנוע קר. גם כמו שנכתב לך, כבר יש לך צוק אוטומטי, שמעלה את סלד סרק , באופן אוטומטי, וגם מכיון שסדרתי לך את הקרבורטור, שלא תצטרך לחמם אותו. הנע וסע מיד לשלום!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

עד מתי יימשכו הדיונים האלה?

מערכת_חיים, אין כל בעייה להתחיל נסיעה מיידית לאחר ההנעה. השמנים של היום מודרניים דיים ומספיק נוזליים בכדי לתת הגנה גם למנוע קר. כן מומלץ להמתין כמה שניות במצב ON ורק אז לתת סטרטר. אחרי ההנעה לא להתחיל "לקרוע" את הרכב על מנוע קר ולא להריץ אותו בניוטרל. נסיעה איטית, בלי מוסיקה על מנת לאבחן רעשים \ קרקושים או חריקות מכיוון המנוע או הגלגלים עד שהרכב מתחמם ואז ניתן לנהוג כרגיל. לנסוע יותר כדי להגיע לטמפ' אופטימלית - אין צורך.

וכמו שאמרו קודמי - אולי שווה לשקול החלפת שמן מנוע בתדירות גבוהה יותר. מנוע קר "מפייח" יותר את פנים המנוע ומוריד מביצועיו. השמן, שחלק מתפקידו הוא לספוח את הפיח הזה, מתלכלך מהר יותר ומאבד מתכונותיו.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

האידיאלי זה 15 שניות מרגע ההתיצבות של המנוע.

יותר מזה זה בזבוז סיבובי מנוע שלא מחממים אותו כמו שצריך כלומר חכה 15 שניות ואז סע בדקות הראשונות ואז סע רגיל עד חימום סופי.

אם אתה עומד אתה סתם מריץ את המנוע בקצב התחממות נמוך רק שמור על עומס נמוך על המנוע בדקות הראשונות.

• תוכן חדש...